{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Grønvangs Jocelynn |Joey| [Solgt] 2010

3.375 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stald Grønvang
Kvinde | 29 år | Oprettet: 13. feb 2008


Anden særlig race Grønvangs Jocelynn |Joey| [Solgt]

Fødselsår:
2010
Højde:
Er ca. 143 cm nu.

Dyrlægen vurderer hende til at blive en fin max 1'er pony.

30/03-14: ca. 145 cm
Temperament
Rolig, men kan "tændes" og "slukkes" som man vil.

Joey er utrolig rolig, der er ikke nogen vildt og våget i hende, men også uden at være kedelig. Hun kan nemlig sagtens være frisk og fremad gående! Hun er rigtig god til at tilpasse sig den rytter hun rider med.
Gangarter

Skridt: Middel

Trav: Overmiddel

Galop: Middel/overmiddel

Hun er en blanding imellem store flyvende hestegang og en arabers let på tå gang - en helt igennem super kombination, der kommer til at kunne trække procenter på stævnepladserne, hvis de udnyttes optimalt!
Stævner
2014 er hun gammel nok, så her får hun forhåbentlig lov til at vise sig frem!
Stamtavle
M: Grønvangs Fleur de Lis

FF Lord Scandic II
F: Grønvangs Trigger
MM Venesa
Køn
Hoppe
Bemærkninger
GENERELT:
Joey er en helt fantastisk pony. Hun er noget af det mest tillidsfuld og kærlige.
Hun er en pony der er frisk og klar på hele verden, hun er eventyrs lystende, men hviler i sig selv og nyder livet.

Hun knytter sig rigtig meget, Joey og jeg har et fantastisk forhold. Men sådan er hun nu med de fleste. Hun fylder nemlig en blidt i gennem både vand og ild.

DRESSUR(LC-LA niveau)
Det er ikke nogen hemmelighed at Joey er et kæmpe dressur talent! Det her er virkelig en dame der forstår at flytte benene. Og det mest vigtige er næsten at hun er så lærenem og pligtopfyldende. Hun er virkelig den type, der vil gøre alt hvad hun kan for at tilfredsstille sin rytter. Hun elsker at lære noget nyt og synes det er super spændende. Hun går altså noget ca. stabilt LC og er påbegyndt forskellige øvelser op til LA niveau.

SPRING:(LC)
Spring er endnu ikke noget vi har gjort meget i pga. hendes alder (Hun er først lige begyndt at måtte springe her i 2014). Ikke desto mindre er hun super dygtig. Selvfølgelig mangler hun noget træning og rutine. Men teknikken er okay og så er hun simpelthen så sød og kontrollerbar. Hun er en fornøjelse at springe på!

TUR:
Joey er super sød på tur. Hun kan rides sammen med andre såvel som alene. Hun reagerer ikke rigtig på noget, i hvert fald ingen voldsomme reaktioner. Vi jordede afsted på tur, hvor vi i høj fart red forbi noget uset og "farligt", men der skete ikke andet end at hun lige kiggede. Selv om det gik hurtigt og hun blev forskrækket, lavede hun ingen vilde bevægelser.Hun kan godt finde på at skæve lidt til tingene, men lader man hende nu gå hen til det i hendes eget tempo, snuse til det og evt. røre det, bliver hun ikke bange for det igen - hvilket nok er en af hendes bedste egenskaber. Hun er endda den type, der kan ride først og føre de andre heste forbi noget "farligt"
En anden af hendes bedste egenskaber er at hun kan tændes og slukkes som en lyskontakt. Du kan jorde afsted i galop på hende, men når så du stopper hende, er hun komplet rolig igen!
Desuden er det super sjovt for man kan få hende til at springe over både grene og vandpytter, uden hun kigger først - det er næsten helt terræn ridning! - det må vi prøve en dag.


----------------------------------------------- 2010 -----------------------------------------------

Hun har en skøn mørkebrun farve. En næsten cirkel rund stjerne næsten centralt placeret i panden og sidst men ikke mindst har hun en hvid kodesok samt hvid hov på det ene bagben.

Jocelynn er født den 24. april 2010. Egentlig var hun slet ikke planlagt, hun er resultatet af hvad der sker når man lader en hingst og hoppe gå på fold lige ved siden af hinanden.

Hendes mor Fleur havde næsten lige fået sit første føl Edward. Så dumme som vi var lod vi Fleur og Trigger gå på to folde der lå lige op ad hinanden. Og det der delte foldene var en enkel elektrisk tråd, med små jernpæle. Og i løbet af sommeren var der selvf. nogle heste der skulle ødelægge hegnet. Så en morgen hørte jeg en hest vrinske, da jeg kiggede ud løb Surprise rundt på den forkerte fold. og så vidste jeg bare at der var noget galt. Da jeg kom ud til hestene lavede jeg ledet, så de ikke kunne stikke af. Heldigt for mig havde hverken Trigger eller Fleur opdaget at hegnet var gået i stykker. For Fleur stod inde på sin egen fold og græssede, imens Trigger løbe frem og tilbage overe ved hegnet og vrinskede hingstet - men han havde ikke opdaget at hegnet lå ned. Så han løb bare der lige så fint, og troede der stadig var hegn. - Jeg skulle med en bus, så jeg kunne ikke nå at lave det. Derfor løb jeg ind til min far og sagde det så han kunne lave det. Han fortalte så senre at han havde set at Trigger havde været på Fleur.

Senere skulle jeg have undervisning på Fleur. Min ridelærer står og betragter Fleur og siger så ,,Hun har stadig lidt føl mave tilbage hva'" og dertil kan jeg jo så svare ,,Jae, nu er hun jo så måske også med føl igen" min ridelærer kigger videre på hende og siger så ,,Ja okay, det kunnejo så godt være det"

Så nu var jeg selvfølgelig rigtig sur. For det første føl Fleur havde fået var heller ikke meningen. Så nu stod jeg igen med en hoppe der var ifol. Og det var altså ikke en avlshoppe jeg havde købt mig?! Jeg ville sådan set godt træne hende så hun kunne blive rigtig dygtig! Og så blev hun bare ved med at komme i fol? Og efter hun havde fået Edward måtte jeg starte forfra med hendes træning.

Vi ventede rigtig længe på at hun skulle fole, men Fleur holdt på sit føl. Så meget som jeg overvågede hende, undrer det mig ikke. Men selv om jeg synes det var træls. Var jeg jo ved at DØ af spænding. For hvem kan ikke elske at få et lille nyt føl?

En aften så jeg at min far sad og så "A knight's tale" og pige der i skal forstille at hedde Jocelynn. Så derfor tænkte jeg "Heeeeeey! Vi leder efter en middelalder navn, både mig og min søster tror at det bliver en hoppe, så vi skal bruge et pige navn... hun kan hede JOCELYNN! :D "

Da jeg senere fortalte Linda(min søster) om navnet, synes hun også at det var en god idé.

Langt om længe folede Fleur. Linda havde været ud og fodre hestene, og der stod det fineste lille hoppe føl! :D Så efter at hun havde været inde og tjekke om det nu var en hoppe. Løb hun ind til mig og sagde at Fleur havde folet. Jeg skyndte mig at tage tøj på og løbe ud i stalden!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jocelynn er en fantastisk lille hoppe. Hun har den smukkeste brune farve og nogle fantastisk nuttede øjne. Hun virker lidt "gernert". Men hun er faktisk rigtig nysgerrig og en rigtig lille frisk én. Hun ELSKER at blive kløet, men hun er ikke helt så vild med at blive nusset i hoved. Hun ligner rigtig meget et heste føl iforhold til hendes bror Edward som lignede lidt mere et pony føl, dengang han var på hendes alder. Derfor har vi grund til at tro at hun bliver rimlig hesteagtig når hun bliver ældre.

Han ser ikke Joce bukke rundt i boksen så tit. Men det kan altså ske og så for den da godt nok heller ikke for lidt! Så jeg glæder mig rigtig til at komme til at tage nogle rigtig gode billeder af hende ude på folden. For jeg tror at hun kommer til at hoppe og danse lidt rundt. :D

Jocelynn er et drømme føl. Hun er simpelthen bare så fin! :D

Hun har en hel store bror, som jeg har nævnt et par gange. Han hedder Grønvangs Edward. Så Edward eller Eddie som vi kalder ham. Kan nu være den stolte store bror.


----------------------------------------- 2011-2012 ------------------------------------------------

Joey gik nu og hyggede sig på marken, når ikke hun lige var inde og blive striglet og arbejdet med. Joey er en utrolig tillidsfuld pony, hun kan skam godt være stædig, men er altid nem at have i hænder.

Vi var flere gang ude og gå ture langs skoven og vejkanten, så hun mødte biler i en tidelig alder, men også her var hun helt cool, og tog det hele med ro.

Jeg husker en episode, det var første gang hun skulle have smed, det må egentlig næsten have været i 2010, da hun ikke var meget mere end et halvt år. Smeden var så imponeret over vores arbejde med Joey for aldrig havde han oplevet så ungt et føl, der stod så pænt stille! Joey ikke så meget som vrikkede med et øre, hun stod bare helt afslappet og gjorde alt hvad hun blev bedt om.

Da hun blev lidt ældre en 2 år eller der omkring, begyndte hun at komme igang med det "rigtige" arbejde, altså noget longering og lidt løsspring engang i mellem. Lige som hendes mor, sprang hun over alle forhindringer med kæmpe overskud.

----------------------------------------- 2013 -----------------------------------------------------

Tilridningen:
Dette år var jo så det spændende år! Her skulle Joey nemlig tilrides! Joey har fødselsdag i april, så det første stykke af året blev hun hovedsageligt bare vendt til sadel, hovedtøj og rytterens vægt. Samt at blive longeret i liner, hvor hun vendes til at blive arbejdet med. Hun bukkede de to første gange med sadel, som en hver anden unghest, men derefter var hun ligesom færdig med det sjov, så havde hun fundet ud af at der ikke var noget farligt ved disse nye ting.

Det gjorde også at den senere tilridning blev utrolig let. Joey indfandt sig med det samme at der sad en rytter på hende i både skridt, trav og galop. Pga. træningen i liner og Joeys utrolige evne til at tillære sig nye egenskaber, gik det let som en leg at få hende til biddet. Og allerede ved en 3-4 gang med rytter kunne hun gå mere eller mindre stabilt til biddet i alle tregangarter. Joey var generelt hurtig til at lære, hvilket også betød at der blev begyndt på en smule schenkelvigninger og andre øvelser til LB/LA dressur. Dog var Joey meget ung og det er derfor ikke blevet arbejdet så meget mere med. Desuden blev Joey også allerede på 3 gang skridtet af på tur langs vejkanten. Også dette tog hun som havde hun prøvet det i årvis!

Hun er simpelthen sådan en dejlig jordnær pony!

Siden har Joey været ud og se nogen forskellige steder. Hun har ikke kunne starte stævner endnu pga. den unge alder, men hun har så været med andre forskellige steder, hvilket hun også har taget ret cool. Hun er bestemt ikke en pony der skaber ballade ude på folden, så hun kan tilpasse sig de fleste hesteflokke. Hun er desuden blevet redet af flere forskellige ryttere, hvilket hun også har taget helt vildt pænt. Der er blandt andet en 6 årig pige der har redet lidt skridt og en smule trav på hende. Lige nu er hun blevet redet af en 12 årig pige, imens jeg er ved at finde et nyt hjem til hende.

----------------------------------------- 2014 -----------------------------------------------------

Bliver endnu et spændende år for Joey! Det er forhåbentlig i dette år Joey får et nyt hjem. Da jeg selv er faldet for pony grænsen og simpelthen ikke har tid eller råd til alle hestene. Skal Joey have et nyt hjem, men hun er nu sådan en skøn pony, at kunne jeg, beholdte jeg hende. Men jeg synes hun skal ud og vises frem. Hun skal i 2014 endelig have lov til at vise sig på stævne pladserne, hvor jeg ikke er i tvivl om hun vil tage alle med storm, med en gang over middel!

Det er desuden også i år at hendes spring træning kan begynde, hvilket bliver rigtig spændende da hun har et talent inden for spring, lige som hendes mor, der springer MA baner til træning, LA til distriktstævner og enkelt spring på op til 148 cm! Så slægter hun sin mor på, på det punkt, kommer hun også til at nuppe rosetter på springbanerne! Det bliver simpelthen så spændende!

Alt i alt er Joey simpelthen en hel fantastisk jordbunden pony, med kapacitet der rækker ud over det sædvanlige - gud hvor jeg elsker den pony! :')


------------------------------------- FORÅRET 2014 -----------------------------------------


Joey har i løbet af januar og februar haft vokse pause, det vil altså sige at hun stod helt stille i løbet af de to måneder hjemme ved min far i Aabybro.
I slutningen af februar blev hun så flyttet op til mig her i Frederikshavn, sådan at hun var klar til at genoptage træningen her i foråret.

Vi startede stille og roligt op, hvilket hun var kanon god til. Hun var så sød og kunne stadig huske alt, så man skulle slet ikke tro, at hun havde stået stille i en to måneder. Hun fik hurtigt samlet de muskler op, hun havde tabt lidt af i pausen. Hun går altså omkring noget LC dressur - dog mangler hun stadig at gå 100% stabilt til biddet, da hun trods alt kun lige er blevet 4 år, og muskelmæssigt kan man ikke kræve meget mere af hende.

Tiden gik videre og Joey begyndte at savne nye udfordringer. Joey er nemlig en hest spring fyldt af læreglæde. Hun elsker at lære noget nyt specielt hvis det er noget hvor hun skal bruge hjernen lidt også. Selvfølgelig skal det forgå på hestens primisser, så hun ikke kører død i det. Det er vigtig i træningen at tænke på at hun jo et eller andet sted kun er en "baby". Hun får derfor kun udfordringer efter hvad hun synes er sjovt.
Nå, men det vil sige at vi begyndte på nogen lidt mere avancerede øvelser. F.eks. begyndte vi at træne voltetilbage i galop og kontra galop, som hun allerede havde fået lov til at snuse lidt til i sommeren 2013. På samme måde begyndte vi med lidt skridt versader, kontraversader og sidebevægelser - hvilket hun også havde fået lov til at snuse let til sommeren 2013. Vi begyndte også på øvelser som tilbagetræninger, bagpartvendinger, osv. Det vil sige at hun nu er ved at være oppe på LB niveau i dressur, som hun så småt var begyndt på før voksepausen.

Som det nyeste er vi i dressuren også begyndt at snuse til noget LA. Det vil sige at vi arbejder med versader og kontraversader i trav. Schenkelvigninger i trav er også påbegyndt, hvilket hun går super godt, hun mangler endnu at få den korrekte stilling med hovedet, men hun forstår at krydse over og er holder et fornuftigt tempo hele vejen igennem øvelse. Der er stadig noget at arbejde med, men det går stille og roligt frem, for ikke at overbelaste hendes muskler og hjerne for meget. Vi prøvede også galopanspring fra skridt, hvilket jeg næsten ikke behøvede at træne, for det kunne hun bare.
Hun er nu også blevet indsprunget og kom faktisk op og springe en lille bane på 70 cm.

Vi har også for sjov arbejdet med endnu svære øvelser som versader og kontra versader i galop, samt schenkelvigninger. Hvilket selvfølgelig er langt fra perfekt, da du kun var noget jeg lavede 1-2 gange for sjov! Desuden har jeg for sjov også leget lidt med piaff. Dette forgår dog fra jorden, hvor hun indtil videre kan løfte alle fire ben på kommando. Der mangler selvfølgelig takt, tempo, samling osv. - vi har trænet det en 2 gange kun, bare for at give lidt spænding i træningen og til anderledes træning. Som sagt, er det kun påbegyndt og har ingen planer om at arbejder videre med det som seriøs træning, men det giver et godt billede af, hvad hun kan blive til.

Joey har her i foråret også redet en af sine første "rigtige" ture. Med det skal forstås en lang tur i både skov, ved lille og stor vej. Hvor hun mødt en masse forskellige nye ting. Må benytte lejligheden til at rose min pony. Hun er nemlig den sødeste og mest tillidsfulde pony jeg har mødt. Jo vist kan hun da godt skæve lidt til tingene, men siger du til hende at hun at der ikke sker hende noget, går hun stille og roligt forbi. Hendes bedste egenskab er næsten at når først hun har set det engang, er hun aldrig bange for det igen.
Der blev både skridtet for lange tøjler, arbejds travet, fri travet, arbejds galop og jorde galop. I alle de forskellige gangarter og tempoer var hun super sød og kontrollerbar. Hun stoppede med mit mindste vink. Og selv om jeg lige havde jordet afsted kunne hun skridtes helt afslappet for lange tøjler lige bagefter. Hun kan simpelthen tændes og slukkes som en lighter.

Af de tre heste jeg har stående her ved mig(min gamle pony på 140 cm, 12 år og min frieser hingst på 170 cm og 9 år og så Joey her på 145 cm og 4 år) er Joey nok den mest idiotsikkere Det vil også sig at nå min kærestes lillebror på 9 år og lillesøster på 7 år vil ud og ride forgår det på hende her. Min kærestes søskende har ikke nogen særlig kendskab til heste ud over det de får her ved mig. De er altså mere eller mindre så meget nybegyndere som man kan være. Ikke desto mindre er Joey den ideelle pony til dem. Da hun tilpasser sig sin rytter 100%. Er det en nybegynder, jamen så er hun jordens mest rolige og tolerante hest.


-------------------------------------- 29/03-2014 ------------------------------------------------

Ville for sjovs skyld løsspringe Joey i dag. Det er over et halvt år siden Joey har løssprunget, og generelt er det ikke blevet trænet så meget.

Vi startede i det helt lave med bare en bom på jorden. Da vi nåede til 115 cm var Joey godt træt og svedig. Så det var egentlig meningen at hun skulle have fri der.

Da Joey sidst sprang lavede hun rekorden på 125 cm. Så jeg kom til at tænke på at det da lige kunne være sjovt at se om hun kunne nuppe de 130 cm. Og yep, det kunne hun, hun tog den uden problemer i første forsøg! Og sprang uden tøven!

- Meget stolt pony ejer! Nu kan hun se frem til en god fri dag imorgen! Nøøj, hun kæmpede godt idag!


-------------------------------------- 18/04-2014 -----------------------------------------------


Idag sprang Mette og jeg bane på Joey for første gang i hendes liv!

Dette er 3. gang Joey springer med rytter. Første gang var det kun et enkelt kryds på en 30 cm, og anden gang var det et enkelt spring på ca. 40 cm.
- Det vil altså sige at i dag var første gang Joey sprang for alvor!

Vi kom op og springe en bane på 70-75 cm. Tror sagtens Joey kunne klare mere, men jeg har ikke sprunget for alvor i snart 2 år, så jeg var lidt tøset. Og så synes jeg hun gjorde det så kanon godt, at hun skulle have lov, til at få tidligt fri. Desuden er hun jo stadig ung og har næsten ikke sprunget. Så hun skulle nødig blive overbelastet.

Joey er så sød og let at håndtere og også på springbanen - jeg er en MEGET stolt ejer!


-------------------------------------- 10/05-2014 ------------------------------------------------

Joey er en pony der tilpasser sig 100% sin rytter, det kan godt være hun er ung, men dette gør hende bestemt ikke til en mindre god børne pony.

Idag legede Joey begynder pony. Hun havde besøg af Luna på 7 år og Thor på 9 år. De har begge redet et par gange, men har ellers ikke nogen store erfaringer med ridning.

Ikke desto mindre skridtede Luna helt selv rundt på hende, og fik også travet for 2. gang med trækker på. Thor red for 2-3 gang, han skridtede helt selv rundt på banen og travede bagefter i longe. Joey opførte sig suverænt og kunne endda rides til biddet af de to små.
- Super seje unger og super sej pony!


-------------------------------------- 11/05-2014 ------------------------------------------------

Idag red jeg så lang tur på Joey med en tre andre stykker. Joey kiggede ikke på noget. Hun kunne tændes og slukkes som en lighter. Vi både travede, lavede kort galop og lidt jorde tur blev det da også til! - Hvor efter hun kunne rides helt afslappet for lange tøjler i skridt. På det punkt slægter hun sin mor på, for hun kan bare løbe. Hun kune faktisk løbe så hurtigt at hun overhalede en hest på 170 cm på jorde turen!
Desuden så red hun for første gang under en ret smal tunnel, og ikke nok med at det var første gang, så var hun også den første hest der kom igennem! Hun fik bare lange tøjler og så skridtede hun lige så stille og roligt igennem
Og så sprang vi over både grene og vandpytter, iiih, hvor er det altså hyggeligt bare at kunne ride afsted og ikke lade sig stoppe af noget!
- Hun er altså også en helt ideel tur pony!


---------------------------------------[ S O L G T ]----------------------------------------------

-------------------------------------- 10/06-2014 ------------------------------------------------

Joey gik som forventet let og rent igennem handelsundersøgelsen den 27/05-2014. Herefter tog søde Anne og hendes søde familie hende med hjem. Hvor af de så havde 14 dages fortrydelsesret, i tilfælde af at Joey og Anne ikke passede sammen.

Dette var dog ikke tilfældet, for Anne er stadig super glad for Joey idag efter de 14 dage. Det vil altså sige at det er sikkert at Joey ikke vender hjem til Stald Grønvang igen. Det er selvfølgelig både med sorg og glæde. Det er ikke nogen hemmelighed at Joey vil blive savnet, heldigvis er hun ikke kommet så langt væk, så har rig mulighed for at besøge hende!
Men det er dog også en stor glæde, at vide at Joey endelig får lov til at komme i centrum(Har hun jo ikke været med alle vores egne heste), at Anne og hendes lillesøster kommer til at gå om hende og give hende ligepræcis den opmærksomhed hun fortjener! Og generelt magen til søde mennesker skal man lede længe efter.
- Så selv om en tåre triller ned af kinden, er det med en god og tryg mave fornemmelse!

Joey er og bliver en af de mest fantastiske heste jeg har trænet, så springfyldt af lærelyst og talent! Hun er noget af det mest kærlige, og gud hvor kan hun nå langt, hvis virkelig det er det man vil! Savner hende allerede!

Det vil altså sige..

Grønvangs Jocelynns og mit eventyr slutter her, men Annes og Jocelynns eventyr er kun lige begyndt!
Kommentér på:
Anden særlig race Grønvangs Jocelynn |Joey| [Solgt]
Annonce