{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver König min skat :) [Himmelhest] 2002

2.528 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Grete ;
Kvinde | 34 år | Oprettet: 30. jun 2009


Traver König min skat :)

Fødselsår:
2002
Højde:
Han er omking 164-165
Temperament
Han har et fint temperement men han kan nu og da godt være lidt hidsig, og han er også en hest man skal passe lidt på da han kan være temmelig nervøs..
Gangarter
Over middel.
I skridt træder han pænt ind under sig selv.
Han har en lækker trav.
Hans galop er lækker at side i, det går dog lidt stærkt men det ska vi nok snart få styr på..
Stævner
Nej og kommervi heller ikk til desværre..
Stamtavle
Her er et link til Könse's stamtavle så hvis i vil se den er i velkommen til at kopiere det og se :) der er ud til femte generation..

http://195.198.34.45/shestinfo?kommando=visaPrintHerstamning&hestId=72460
Køn
Ja om han er? en rigtig køn vallak
Bemærkninger
Det var kærlighed ved første blik da jeg så Lærke Mikkelsen komme gående med ham ned af grusvejen til gården, han var opmærksom på alt hvad der skete omkring ham, men det er jo klart det hele var jo nyt..

König (udtales kønik) er en lækker Travhest som jeg tror kan komme langt inden for dressuren, det kræver dog en del arbejde da han ved hvad han er blevet trænet til i hans tid som traver.han er blevet travtrænet, men såvidt jeg ved har han aldrig startet løb, da han fik en balle forskydning som gjor at han ikke måtte gå trav mere..

Han er 9 dejlige år og har fødselsdag den 19 Maj Tillykke til ham..

Han kan godt virke sur men han gør ikke en flue fortræd. Tror han på et tidspunkt i sit liv har været udsat for noget som har givet ham men for resten af hans liv. Så er han lidt sær men han skal jo passe til ejeren ;) derud over elsker han lugten af røg i må ikke spørge mig hvorfor, som sagt han er lidt sær men elsker ham sku alligevel..

Han er en drøm at ride på, søger pænt ned og løfter ryggen samtidig, også på tur.
Der er rigtig god fremdrift i ham og han løfter som regl selv ryggen i skridt og trav, dog i galopen glemmer han ryggen en del men det er nok fordi han ikk har helt styr på den og ikke har balancen helt på plads endnu og det går lidt stærkt, men har da haft ham i kort galop et par gange og der husker han ryggen så den kommer op på plads :) den kan godt den store hest..

Som sagt er König en hest med meget fremdrift, og han vil meget godt selv bestemme farten hvilket gør det sjovt og lidt svært at ride ham..

Har nu redet König i ca 1 måned og har trænet dressur på banen i skridt og trav, og tit går han som om han ikke har lavet andet hele sit liv til glæde for mig, da jeg har fået afvide at han kun blev brugt som skovturshest hos tidligere ejer..

Er ved at lære ham galopen og det tager han temmelig pænt han kan godt blive en bølle når jeg lægger et anspring, men kommer som regl hurtigt over det igen..
Nu ved han hvad et anspring er han løber godt nok et par skridt i hurtig trav inden han begynder at galopere, men han er jo også kun ved at lære det :) og han er kommet sig fuldstændig over sine bølle nykker når anspringet bliver lagt, og hans øre er så smådt begyndt at vende frem ad og nyde det når vi galopere, hvor han til at starte med havde dem lagt fladt tilbage, men heldigvis ikke mere :)

König har stået stille i 1 måned da han har været halt, og vidste virkelig ikke hvad jeg skulle gøre var virkelig langt nede da jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre, og jeg var lykkelig da han så endelig blev rengående igen og jeg kunne starte hans genoptæning , MEN ca. 14 dage efter jeg havde påbegyndt genoptræningen hvilket gik rigtig godt, blev han jagtet rundt på folden af 3 piger hvilket gjor at han mistede ALT tillid til mennesker, da han i forvejen er temmelig nervøs, jeg kunne næsten ikke gå ud på folden og hente ham ind og da slet ikke strigle ham:( så jeg begyndte at træne de mest basale tillids øvelser med ham fra jorden af, så der stod han lige stille igen dog kun ca. 14 dage, han blev også flyttet fra den stald og nu er han faldet utolig godt til det nye sted og vi har fået et meget bedre tillids bånd end før og vi er færdige med genoptræningen og ved at være på ret køl igen :)

En ting man skal vide om König er han går underligt med bagbenene, han har et eksta knæk i knæet på begge bagben så folk der ikke kender hans gang vil tro han er halt men det er han IKKE, man kan ikke rigtig mærke forskel på hans gang og en hvilken som helst anden hests gang, men man kan tydeligt se forskelen, men hvis han så endelig er halt kan man ikke undgå at mærke eller se det så ser det slemt ud..

En ting er sikkert König er speciel og man skal selv være lidt speciel for at forstå ham og det er jeg jo :)

elsker sku det store dyr, han er min lille baby og han bliver forkælet og måske lidt mere end hvad godt er :)

Onsdag den 1 Juni 2011 Skete dernoget som satte en stopper for könig's dressur karierre. Vi Kørte til dyrelægen fordi den lille hest havde ondt i et ben men vi vidste ikk hvilket ben, så turen gik altså til Gundsø dyreklinik hvor han skulle undersøges, Lars (Dyrelægen) gik straks igang med at undersøge ham det viste sig at könig har fået nogle nydannelser i kodeledet på venstre forben og derfor aldrig må gå bane igen, han må godt gå på ture så det er det vi gør os i fra nu af :)

Søndag den 19 juni kom Mona og hentede den smukke dreng så er stort favel til König og tak for den tid vi havde sammen, du er det bedste der er sket for mig længe elsker dig min skat..

Mandag den 18 Juni.
Kom König hjem til mor igen.
Han kom, han så, og han tænkte at ahhh jeg er hjemme, og var fuldstændig afslappet.
Han faldt til med det samme.
Sara, Pia og jeg brugte ca. 2 en halv time på at børste og ordne ham så han kom til at se super smuk ud igen :)

Tirsdag den 19 Juni.
Havde jeg smed til den lille dreng, da han trængte til det, han åbnede op for den sure stråle König har på højre forben.
Havde også dyrelæge til ham den dag, for at tjekke hans venstre forben med nydannelserne,. Til det sagde hun at jeg måtte begynde at skridte ture på ham, men hvis han begyndte at ændre adfærd skulle jeg stoppe, han var halt i opstarten af traven, derfor kun skridt.
hun tjekkede også hans tænder som virkelig trængte til at blive raspet, det blev de så.
Han havde dog lidt betændelse i en fortand som var knækket, han fik så nget antibiotika mod det.

Onsdag den 20 Juni.
Var jeg ude og gå en lille tur med ham, det tog han super fint.
bag efter stod vi og hyggede på staldgangen, hvor han igen blev pudset..

Torsdag den 20 Juni.
tog tidligt ud og hyggede lidt med ham, havde desværre ikke så meget tid som jeg godt ville, men han nød at blive hygget lidt om :)

Fredag den 22 Juni.
trak ham på tur i Hedeland sammen med Lise og hendes pony.
König kunne genkende stedet, og han vidste præcis hvor vi skulle hen, og hvor vi plejede at trave, så det ville han jo gerne :)

Lørdag den 23 Juni.
Skulle jeg på ryggen af ham for første gang siden han kom hjem, hvilket skulle ske på banen for at se hvordan han ville reagere.
trak ham der ned lavede lidt hms med ham til at starte med ham, sendte ham ud for at se hvor halt traven han var.
så skulle jeg på ryggen af dyret, han sagde NEJ, men lod mig alligevel komme op, skridtede ham for en løs tøjle, i 2 min hvor jeg kunne mærke han ikke kunne slappe af og han blev ved med at sige nej, men jeg gør det for dig.
Jeg hoppede af og ville så se hvor halt han var bagefter i trav.
Han var så meget mere halt bagefter, selv da jeg trak ham på i stalden igen.
Der besluttede jeg at han ikke skulle mere. Han skulle have fred.

Søndag 24 Juni.
Kunne jeg næsten ikke gå så derfor kim jeg ikke derud, heldigvis var Lise så sød at lige at bruge lidt tid på ham :)

Mandag den 25 Juni.
Blev der aftalt med zoo om at König skulle derind og aflives, så han kunne være en del af den naturlige fødekæde, hvilket altid har været mit ønske hvis han nogensinde skulle væk her fra.
Det blev aftalt at det skulle ske den 28 Juni.
Denne dag hygge Sarah, Pia, og jeg meget med ham.

Tirsdag den 26 Juni
Sarah og Pia var igen med ude hos drengen, og endnu engang blev der hygget og nusset med ham, jeg var ude og græsse med ham ca. 30 min.
Men han var begyndt at kede sig rigtig meget, han lavede jo ikke andet end at gå på en fold og komme ind og blive børstet og stop fodret med godbidder :)

Onsdag den 27 Juni.
Sidste dag med Könse dyret.
Sarah og Pia var med derude for at være for at sige farvel til ham og støtte mig. han blev igen hygget meget med både på fold og på staldgangen.
Var igen ude og græsse med ham sammen med Pia som tog nogle billeder af ham.
Derefter gik vi ned og på banen for at få nogle blleder af ham sammen med os alle.

Torsdag den 28 Juni.
Stod op 4.50 fordi Sarah, Pia og jeg skulle være i stalden kl 6, der ville Lars König være der som skulle køre König ind til zoo,
Sarah havde lånt en bil for at vi kunne være der til tiden, og for at vi kunne køre med ind og aflevere ham.
Vi var i stalden kl 6.01, og Lars holdt der allerede, jeg gik hen for lige at snakke med ham, og betale for kørslen, der efter gik jeg ud og hentede König trak ham ind stalden for at tage hans dækken af, han strålede endnu mere end han plejede.
Derefter gik vi igennem stalden for at komme om på den rigtige side af transporteren, König tøvede ikken et sekundt med at gå op i den, mor var stolt.
Vi kørte afsted ca. 6.15.
Da vi endelig kom der ind åbnede Lars transporteren og trak König ud, jeg fik ham og fik afvide hvor han skulle ind, vi gik over mod døren og da vi nåede døren stoppede han op og sprgte om han virkelig skulle der ind, jeg sagde ja og han gik ind uden tøven.
jeg gav tovet til en der var der, klappede ham en sidste gang og gik ud. Sarah blev derinde, og snakkede med ham.
da sarah kom ud sagde hun at han havde kigget efter mig, ig var blevet lidt urolig da jeg var gået ud, men at han hurtigt faldt til ro da hun begyndte at snakke til ham.
Han blev stildt hvor han skulle stå og der stod han så mens det sidste blev gjort klar med ørene fremme, da manden der skulle aflive ham kom gående med boltpistolen stod König og tænkte har du noget til mig?
Sarah kom ud med hans Grime og træktov, og roste ham til skyerne.
Hun sagde at han var glad til det sidste og at han ikke så det komme.
Hun sagde at jeg havde opdraget ham godt.
Kl. 7.16 kørte vi derfra igen.

Den 28 Juni fik himlen en ny stjerne..

HVIL I FRED min smukke dejlige skat.
Vær sikker på at du aldrig vil blive glemt og at du altid vl være hos mig, til vi ses igen..
Kommentér på:
Traver König min skat :)
Annonce