{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Rolighedens TurboFrederik 2005

1.458 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Gitte Lund .
| 61 år | Oprettet: 21. aug 2008


Shetlænder Rolighedens TurboFrederik

Fødselsår:
2005
Højde:
Ca. 80 uden sko
Temperament
Cool
Gangarter
Skridt, trav og galop. Typisk ''trommestikker''-takt.
Stævner
Nej
Stamtavle
M: Rolighedens Bellis
Mf: Play Boy
Mm: Trold
Køn
Vallak
Bemærkninger
Turbo Frederik, i daglig tale kaldet Turbo, er så afgjort den lille frække Shetlandspony man høre rom i bøger. Han er fuldkommen sin egen og har et typisk >>foxterrier<< sind, som vi kalder det. Han er sin egen herre og nok flokkens stærkeste led. Selskab er han egentlig ligeglad med, men han holder da meget af sine tre flokmedlemmer. Sammen laver de mange skarnsstreger. De driller hinanden og leger sammen. Det er en fornøjelse at se dem morer sig sådan! :-)

Handlen af Turbo er faktisk en lille sød historie. :-) Han er avlet det sted hvor mine to DSP'er Picasso og Sheakspare også er avlet; Rolighedsgaarden. Da havde jeg gået til ridning der i ca. 2 år, og som 11 år er en shetlænderhoppes foling meget populær. Især hvis føllet, som Turbo, er en lille mørk pjusket ballademager der elsker opmærksomhed og leg. Min bror, som er tre år yngre end mig, og sjovt nok også hedder Frederik, var meget betaget af Turbo. Heste siger ham ik det store, men hvad det varder forsagede den interesse for Turbo ved jeg ik. Men Frederik sagde i hvert fald at hvis han nogensinde sku ha en hest, sku det være Turbo. Han plagede da også om at få ham, men det blev fortsat et nej, og inden længe var Turbo solgt til nogle venner af avler. Der gik så ca. 2 år, hvor Turbo blev hos de samme, til en dag den daværende ejer skulle sælge ud af sine heste og spurgte om vi ville være interesserede i at få Turbo forærende. Det var vi bestemt, og så købte vi altså Turbo for et symbolsk beløb; 27 kr. og et pund kaffe, og så kom Turboe ellers med os hjem som det sidste og fjerde led i vores lille hesteflok, og på dne måde fik Frederik alligevel sin vilje. :-)
- Ja det var én ud af mange historier om Turbo. For han er som sagt den frække, nuttede lille shetlænder man hører om i bøgerne. Han har lavet mange sjove ting; været på nattevandringer, sluppet ud af boksen, været inde i sturen (hvilet der er billeder af), tævet de store heste og alt muligt andet :-)

Turbo er bestemt en pony man ik ka gøre andet end at holde af! Ligesom de andre skal han aldrig sælges da han er en forbandet charmerende lille uldtot som gasnek vist er en lille lort, men dog en sød lille lort, og vi har allerede knyttet os så meget til ham at vi ikke nænner at sælge ham uandset hvad. :-) Vi har en lille plan om at kører ham til, men tilridning er det aldrig blevet til, selvom vi har været oppe og sidde på ham, og han har da også givet en lille ridetur til dagplejebørn (vores nabo er dagplejemor, og kommer ind i mellem over med børnene til vores lille minizoo) og han har altid opført sig eksemplarisk og vist sig fra sin bedste side af. Kun overfor os store solide mennesker, er han en bisse over for, men så meget destomere kommer man til at holde af ham. :-)

Han er kort sagt simpelthen den sødeste lille shetlænder som elsker opmærksomhed og kys og kram, man kan tænke sig.

(Turbo er også oprettet herinde af min datter, som jeg har lånt teksten af, med forlov)
Kommentér på:
Shetlænder Rolighedens TurboFrederik
Annonce