{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Nordsvensk Skovhest Lukas [Tidl. hest] 2007

2.555 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nathja Linea J
Kvinde | 33 år | Oprettet: 27. jul 2006


Nordsvensk Skovhest Lukas

Fødselsår:
2007
Højde:
151 cm stg. d. 19 maj 2010
153 cm i stg. okt 2010
155 cm i stg. 2011.

Og han vokser endnu, mon ikke han lige når at kravle op på 160? :)
Temperament
En herre med sine egne meninger, han har en kæmpe personlighed og får mange sjove og kreative ideer. Han er et kæmpe nusse hovede, men kan også være en kæmpe stor bandit. Han er en hest der hellere tager kampen, end at trække sig - derfor kræver han en ejer som er i stand til at tænke i alternativer, så vi ikke når derud hvor en kamp bliver nødvendig.
Gangarter
Jeg vil tro de er gennemsnitlig for en koldblods hest.
Stævner
Ingen, men vi satser på at starte nogle distancer med tiden. Og hvem ved, måske en dag et bette dressur stævne, men det må tiden vise..
Stamtavle
Ingen.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Jeg fik Lukas d. 18/5, så jeg har kun haft ham som min egen i knapt 3 dage. Jeg faldt tilfældigvis over hans salgs annonce her på HG, uden nogle planer om købe hest lige nu - men der var et eller andet over ham jeg synes var helt fantastisk.

Og ca. 2 uger efter blev han så min!

Lukas er ikke tilredet endnu, men har haft rytter på 6-7 gange. Han tager det hele med stiv arm/hov, og er generelt bare en super rolig og sød hest - uden at være kedelig.

Min plan er at Lukas skal rides bidløs og mest på hygge plan. Jeg interessere mig meget for jordtræning - så det vil blive en stor del af hans hverdag.

Det er svært at skrive så meget om ham, når jeg endnu ikke rigtig kender ham.

16/6-2010:
Jeg er begyndt at ride på Lukas - startede med at have en god veninde til at trække ham rundt, mens jeg sad på ham. Men nu er vi så langt at jeg kan ride ham uden at nogen har fat i ham. Han er som jeg forventede fuldstændig god og rolig, ikke en eneste gang har han været vild eller utilregnelig. Han er en stjerne!

Vi laver også en masse jordarbejde - lige i øjeblikket træner vi fodbold! :D Vi startede med at hvergang Lukas rørte bolden med sin mule fik ham en godbid og nu løber han efter bolden. Det er en rigtig god træning, hvor Lukas lærer at gør han det rigtigt belønnes han og gør han det ikke, så sker der ikke noget. Så venter vi bare på at han finder ud af hvad han skal.


D. 25/10-2010.
Lukas er blevet rigtig dygtig og stabil. Vi kan ride ture både sammen med andre heste og alene nu. Han er komplet trafiksikker, dog kan han godt kigge lidt på forskellige mystiske ting som potteplanter i gårdspladser m.v.
Han kan rides på bane så småt, men det er dog ikke noget vi gør så ofte. Vi synes begge to at det er temmelig kedeligt - så vi tager hellere på tur.

11. marts 2011:
Lukas har haft en laaaang vinter vokse pause, fordi jeg rev mit korsbånd over - ironisk nok fordi jeg skulle løbe efter ham på ridebanen, i alt for store gummistøvler.
I mellem tiden er han vokset ca. 1-2 cm, men har også mistet en del muskler.
Nu er vi ENDELIG kommet igang igen og det første stykke tid kommer til at gå med at bygge muskler, inden jeg sætter mig på ryggen af ham igen. Derefter håber jeg på en masse spændende ture og evt. nogle små distancer i år. Men det må tiden vise.

16/01-12
Jeg har været så heldig at finde en knald hamrende dygtig underviser, inden for det akademiske klassiske. Jeg får "aha" oplevelse hver eneste gang vi får undervisning og jeg føler mig top motiveret!

Lukas synes det er sjovt at arbejde og han er efterhånden rigtig god på hjælperne - lige i øjeblikket arbejde vi meget med lige udretning og forfining af hjælperne.
Det virker som om det hele falder ham ret nemt, og det er vist primært mig som får lidt sved på panden ind i mellem.

Udover det arbejder vi med frem og ned i longe, hvilket Lukas også har fanget rigtig hurtigt. Han gør det indtil videre kun i momenter, men det er helt okay - han er ung og vi er begge to nybegyndere.

Vi arbejder også meget fra jorden, hvor især rundinger er svære for mig - men det skyldes mest at Lukas har fundet ud af at det er sjovt at skubbe til mig. Og når man går baglæns, dybt koncentreret og så bliver skubbet - ja, så er det altså ikke nemt. Men det skal nok komme!


Carry me, like you are my brother - love me like a mother, will you be there?
Tell me will you hold me? When wrong will you skold me? When lost, will you find me?
Everyone's taking control of me, I'm so confused, will you show for me you be there for me, and care enought to bear me?
Hold me, lay head lowly, softly and boldly - carry me there..
Leed me, love me and feed me, kiss me and free me, I will feel blessed.
Lift me up slowly, carry me boldly - show me you care.. Save me, heal me and bathe me, softly you say to me: "I will be there.."
In our darkest hour, in my deepest despair, will you still care?
In my trials and my tripulations, through our doubts and our frustrations, in my violence, in my turbulens - through my fear and my confessions, in my anguish and my pain, through my joy and my sorrow - in my promise of another tomorrow - I'll never let you part, for you're always in my heart.
Kommentér på:
Nordsvensk Skovhest Lukas
Annonce