{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Nias [Himmelhest] 1999

2.437 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Line B
Kvinde | 32 år | Oprettet: 24. nov 2004


Anden særlig race Nias

Fødselsår:
1999
Højde:
144
Temperament
rolig, men til tider opmærksom
Gangarter
Nias var ikke den vilde gangmaskine, men bare middel. Indimellem kunne han dog blive hingstet og fik derfor eminente gangarter
Stævner
Vi har aldrig gjort det store i stævner, pga. min alder, men de få vi har redet er gået Ok.
Stamtavle
nej
Køn
vallak
Bemærkninger
Nias var en unik pony, med den største personlighed i stalden. Han havde mange forskellige sider, som han heldigvis nåede at vise mig.
Nias liv var ikke altid en dans på roser: Da jeg mødte ham første gang som en 4-årig forvirret lille fyr, var han knap redet til, og der var ikke rigtigt nogle ryttere der kunne få lov til at komme op på ryggen af ham. Jeg og ejeren trænede lidt med ham og derefter blev han solgt til en pige der ville ride ham videre op. Hun solgte ham igen efter 4 måneder. I det nye hjem fik han konstateret astmatisk bronkitis, og blev hurtigt sendt videre igen, hvor han så blev sat tilsalg igen igen. Her valgte min morfar dog at købe den lille fyr til mig. (Min morfar døden dagen efter jeg fik hesten hjem)
Jeg vil ikke sige at de forhenværende ejere ikke har behandlet hesten ordenligt, de virkede rigtig flinke!! , men da jeg fik ham hjem, gik han imod bidet, var rædselsslagen for piske, og kunne finde på at farer vildt op, og løbe afsted med en.
Dette fik vi dog hurtigt gjort noget ved, og begyndte så småt at få noget god undervisning, da vi flyttede ham ud på en lille fredelig gård.
de sidste to år af hans liv var han en helt anden pony. Han var charmetrolde, og den med mest personlighed. Han var ofte den nye gæster faldt for, og de små børn i stalden kunne nemt få en lille tur på ham, eller trække ham selv. Jeg begyndte selv at tage dressuren mere seriøst og vi kom op på en LA, hvor han kunne have været kommet længere. Han var en hest der kæmpede for sin rytter, og synes det var sjovt at arbejde. Derudover var han også en drengerøv, der kunne lave noget hyggeligt ballade under træningen.
Nias og jeg havde fundet hinanden, og han opførte sig efter hvilket humør jeg var i, og omvendt. Vi stolede 100% på hinanden, og jeg kunne se på Nias at han var en super glad pony. som mine veninder sagde uden efter hans død "I var det perfekte par" - for det var vi, og jeg tror stadig ikke på at jeg nogensinde finder en hest jeg klinger så godt sammen med som jeg gjorde med Nias.

Den 13 juli 2009 blev min engel tager fra mig - mit hjerte blev knust. Jeg fandt ham vaklende ude på folden næsten ude af stand til at kunne stå på sine ben. Der blev ringet efter dyrlæge omgående, og ventetiden var lang! Her nussede jeg med ham, og det var nu han for alvor viste hvad vi betød for hinanden. Han nussede mig blødt i håret, selvom han ingen kræfter havde. Gik jeg bare lidt væk, drejede han hovedet efter mig og kaldte. Han kæmpede for sit liv! Men det blev for meget for den lille dreng og til sidst faldt han om. Vi brugte hans sidste minutter i hans liv, med hans hovede i mit skød. Han fik tilsidst den alt afgørende sprøjte, og det sidste Nias gjorde af bevidsthed, var at nappe let i mit bukseben, hvorefter han tog en dyb indånding.

Kommentér på:
Anden særlig race Nias
Annonce