{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Beauty [Himmelhest] 1997

4.388 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lena L
Kvinde | 38 år | Oprettet: 5. jun 2009


Anden særlig race Beauty

Udfordringer
Fødselsår:
1997
Højde:
jeg ejer Beauty:) jeg fik hende hjem d 10 juni 2010

Beauty har desuden er super sød part - Cecilie.

hun er 143 dejlige cm :)
Temperament
Beauty er en helt igennem sød pony. hvis hun ikke lige har forstået hvad man vil have hende til prøver hun bare noget og ser om det var rigtigt. hun er rolig på staldgangen, og under opsadling. i ridingen kan hun tændes og slappe af om man vil have hende til. på fold er en en lille racer hest:)
Gangarter
skridt: dejlig rolig selv om hun går godt fremad. hun træder rigtig godt ind under sig.

trav: hun vil gerne gå og putte sig i trav. men når man får hende redet frem i et fornuftigt arbejdstempo, træder hun fit ind under sig og bruger rygge fint.

galop: kan godt være lidt hektisk, da hun mangler balance i galloppen, så den er vi igang med at træne. jeg er sikker på at den kan blive rigtig god.

hun har gode bevægelser, men ikke det store rygsving så hun er nem at sidde på, det gør det lettere for mig at ride hende, da jeg har tendens til at få ondt i ryggen når hesten har for meget rygsving
Stævner
hun har ikke startet noget med mig, og kommer heller ikke til det da jeg er langt ovre mine pony år.

om hun har gået stævner med tidligere ejere ved jeg ikke noget om...
Stamtavle
jeg kender ikke hendes forældre og bedste forældre. men jeg ved at hun er en god blanding af haflinger og frederikborger og knapstruppe.
Køn
hoppe
Bemærkninger
* Den 27 maj 2010, tog jeg til den lange tur ned og så Beauty, ved Holstebro. Jeg kan huske at jeg tænkte, som det første da jeg så Beauty : ”hvor er hun dog grim”… Men jeg prøvede den ”grimme ælling”, og forelskede mig fuldstændig. Det sagde bare klik! Men jeg tog hjem og tænkte over det.

* Den 31 maj 2010, havde jeg dog besluttet at sige ja tak til at købe ”den grimme ælling”. Og jeg kunne slet ikke vente med at få hende hjem. Der skete dog desværre en helt masse uforudsete ting med min økonomi, så jeg følte at jeg måtte ringe og sige at jeg virkelig var ked af det, men jeg var nødt til at sige nej tak. Men Birgitte der ejede Beauty før mig, har virkelig været et stort menneske – en stjerne! Hun lavede en afdrags ordning som jeg kunne overkomme. Jeg kan ikke takke hende nok!

* Den 10 juni 2010, kom Beauty til Aalborg, hvor hun skulle stå opstaldet på SAO Annebergvej. Jeg var så spændt, at jeg var lige ved at skrige. Da Beauty kom ud af traileren, trak jeg hende ind i hendes boks, og hun begyndte bare at spise sit hø, som om hun altid havde boet der. Stolt af den lille pony!

* Den 12 juni 2010, Var første gang jeg skulle ride Beauty som min egen. Det gik så super fint, selv om det hele stadig var nyt, mange heste i ridehallen og blæsten der lød som om den var ved at rive taget af. Hun ænsede ikke de andre og vinden, koncentrerede sig 100% om mig. Og pludselig var ”den grimme ælling” forvandlet til en ”smuk svane” – dog stadig lidt forkert sat sammen, og en rundkørsel af format… men hun var min rundkørsel…

* Den 12 september 2010 til 21 august 2011, Beauty har været brugt i elevskolen, da de desværre ikke kunne burge Woody (Redwood som jeg passede til han blev solgt, se evt. hans album) mere. Hun har taget det med stort overskud og sindsro, og blev hurtigt meget populær. Hun er meget rolig når der er begyndere, men har den rette tænding når en øvet kommer op hun har dog lidt for hurtigt fået tilegnet sig ”rideskole nykker”… gider Beauty ikke mere, ja så drejer hun bare ind på midten og stopper, og så kan de små sidde der og prøve at få hende til at gå – Beauty rykker sig ikke ud af stedet… hun er også begyndt at kravle – ikke springe- over dressur hegnet på udendørsbanen. Hun skridter hen og tager store skridt hen over hegnet, og skridter lige så stille ind i stalden… Skøre pony!

* Den 8 oktober 2010, havde jeg, min første spring time på prinsessen. Hun klarede det med bravur, jeg var lidt mere beklæmt med situationen, men Beauty sprang med kæmpe overskud og hjalp mig rigtig meget. Igen viste hun hvilken stjerne hun er. Så helt fantastiske reel og loyal.

* Den 4 februar 2011, Gud hvor går det bare frem af i dressur. Nu har vi fået 100% styr på schenkelvigninger, versader, traversader, anspring fra, trav, skridt og parade. Så nu skal der ligges flere øvelser på, men hvilke har jeg endnu ikke besluttet. Jeg er så stolt af den lille dressur pony! Hun arbejder simpelthen bare så godt, og er ikke til at køre træt – hun er på det nærmeste arbejdsliderlig… jeg har virkelig fået en god kammerat i den lille pony, og jeg bliver mere og mere glad for hende.

* Den 13 oktber 2011, Beauty er blevet flyttet ud på Rygården,
hvor hun er faldet rigtig godt til.

* Den 26 februar 2012, Beauty er blevet flyttet til Stevnsbogård i København. Det skal være hendes nye hjem, da jeg har været så heldig at få job i København. Hun er faldet rigtig godt til, og det er en super sted. Hun arbejder stadig godt, på trods af at hun ikke er blevet redet siden 31 januar. Hun er dog begyndt at blive en smule stiv på højre volte, så det må vi arbejde på.

* Den 20 marts 2012, Beauty har fået en sød part det hedder Cecilie. Hende og Beauty har hurtigt fundet hinanden og jeg er sikker på at de nok skal komme langt. Beauty driller rigtig meget, og stiver sig helt enormt på højre volte, men vi arbejder på det.

* Den 24 april 2012, Beauty havde kiropraktor (Sune fra Faxe dyrehospital) fordi hun stadig er meget stiv på den højre volte og er begyndt at modarbejde når vi skal galoppere på højre volte. Han nåede kun at se hende i longe, han synes hun var stiv og nævnte at hun lignede en der havde slidgigt, på måden hun trådte med bagbenene, og ordne venstre forben.

Da han skulle til at ordne højre forben kiggede han bare på det og sagde at han ikke kunne hjælpe Beauty kiropraktisk, da hun havde slidgigt i slev grad. Det kunne kan se på den måde hendes knæ så ud. Han lavede en undersøgelse af hendes knæ, og hun ømmede sig meget.

Han sagde at hvis jeg ville bruge Beauty til andet end
foldbums og en enkelt skridt tur i skove, helst så meget lige ud som mulig, ville han anbefale en aflivning. Jeg er stadig i chok! Havde ikke regnet med den diagnose, da jeg jo bare troede der muligvis bare noget der ikke sad som det skulle…

Sune sagde at hun ikke havde protesteret på anden måde end ved at stive sig, og til sidst ikke at ville galoppere på højre volte, fordi hun er så reel og loyal en pony. Og jeg kan kun være enig, hun er altid glad og frisk når vi skulle ride, aldrig nogen sure miner, hun lavede de svære øvelser( som må have gjort sindsygt ondt i hendes knæ), uden at tøve!
Gud hvor gør det ondt i mit hjerte at vide at jeg har presset hende, og hun har bare gjort som jeg bad hende om, kun en smule stivhed som eneste tegn… DUMME LOYALE PONY!!!!!

* Den 26 april 2012, beslutningen om at aflive Beauty er taget. Beauty er en pony der vil gøre alt for sin rytter, og kan hun ikke det hun elsker allermest – en tur i skoven med fuld fart, ja så slutter det her. Beauty skal her fra på den mest værdige måde, og uden alt for mange smerter. Jeg er nødt til at ligge min egoisme til side, og sige farvel, mens hun stadig er den glade pony jeg elsker. Så den 2 maj 2012 bliver min smukke pony til en smuk stjerne…

* Den 2 maj 2012, Her slutter vores fantastiske tid sammen, vi fik kun 1 år og 11 måneder sammen. Beauty blev i dag aflivet. Det gik stille og roligt og Beauty var tryg og jeg var hos hende lige til det sidste. Det var det bedste for hende, men hvor gør det ondt at vide at den lille smukke pony, ikke findes i verden mere. jeg har mistet min bedste ven, min mest fortrolige!

* Den 15 maj 2012, tænk det i morgen er 2 uger siden jeg sendte min smukke pony over regnbue broen! Jeg kan ikke fatte det. Jeg savner hende så meget og jeg tænker på hende lige så snart jeg har et øjeblik for mig selv. Jeg er i sådan en underlig tilstand hvor jeg ikke er mentalt til stedet. Jeg drømmer om hende næsten hver nat, hvor hun kommer til mig, puster varm ånde ind i mit ansigt og vrinsker på den måde, hun gjorde når hun sagde goddag til mig, nusser min kind med mulen, vender om og galoppere væk. Det gør så ondt at vide at det aldrig kommer til at ske igen! Jeg ville give alt for at mærke hendes varme mule og give den et kys. Jeg elsker dig min prinsesse!.

Beautys kæle navne som der efterhånden er en del af :
- Prinsesse
- Prinsesse pigen
- Booty (pga hendes enormt store hove)
- pony pige
- Bodil ( har hun fået at en lille pige der ikke kunne sige Beauty)
- Galop grisen : fordi hun elsker at galopere, men ikke altid har styr på hendes stænger, så hun kegler en smule runde :D
- Gamle hest : tja.. 14 år er vel egentlig ikke gammelt?!
-Bassen: fordi hun simpelthen bare er en dejlig basse :)
Kommentér på:
Anden særlig race Beauty
Annonce