{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Quantico 2010

3.527 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Michella O
Kvinde | 32 år | Oprettet: 6. jul 2004


Dansk Varmblod Quantico

Fødselsår:
2010
Højde:
Godt spørgsmål, han vokser jo hele tiden, men tror han bliver ca. 165cm.
Temperament
Det virker super godt, meget kærlig og snaksagelig. Han er noget af en homon bombe og meget hingstet.
Gangarter
3 fine gangarter.

Skridter udemærket.
Traver en smule kort
Galoppere super :)
Stævner
-
Stamtavle
F: Quintender (quinar/condenter)

M: Leda
MF: Leendert
MMF: Corlando
Køn
Hingst
Bemærkninger
Følle er født d. 5/6-10.
Følle startede allerede livet svært, selvom han kun er født 6 dage for tidligt på papirerne mener dyrelægerne at han er for tidligt født, han skulle have ligget inden i maven på moderen minimum 14 dage efter termins dato, det vil sige han var ret så svag, og hans forben skæve da hans krop jo ikke var helt færdig til at komme ud, så han fik skinder på sine forben som burde rette det ud, men pga. han var fortidligt født ville han ikke rejse sig når han fik skinder på, og hvis han ikke rejste sig fik han intet at spise = han ville dø.
Han fik sonde hele den første nat da han jo ikke ville rejse sig, han fik skinderne af igen da han var ca. 12 timer så han kunne sove uden om natten så han selv kunne komme op og amme og hans ene ben rettet sig så fint op til dagen efter, men den andet var blevet meget meget værre, de lod ham stå uden skinder et par dage men benet blev desværre ikke bedre..
D. 8/6(4dage gammel) prøvede de så at give ham en skinde på det dårlige ben, men følle blev desværre så dårlig at vi havde valget om at aflive ham eller indlægge ham på landbrughøj skolen (han stod på højelse dyre klinik) vi havde til dagen efter til at beslutte os.
Dagen efter da vi så kom var hans ben 50% forbedet og det så rigtig rigtig godt ud, dyrelægerne var meget optimistiske og de beholdte ham dernede, og efterfølgende fik han en kile på det dårlige ben og det blev bedre og bedre! Han trådte desværre hele tiden kilen af da den bare var sat på med gaffertape men hans hove var endnu ikke stærke nok til at lime en fast sko på.

D. 22 fik han så en sko på af smeden og han kom til at stå snorre lige på sine ben, og vi kunne få ham hjem i weekenden så søndag d. 27 hentede vi ham så hjem til stalden, han valgte så allerede dagen efter at smide en sko så vi måtte ned med ham på klinikken igen men han kom hjem igen dagen efter..

Han har kun gået på skåne fold, som navnet så fint hentyder til for at skåne ham d. 13/7 skal han så ned til dyrelægerne igen og tjekkest og så håber vi på han kan komme længere tid løs på folden..

Uden hans store viljestyrke og livsmod havde han aldrig klaret den, han er en lille fyr der virkelig bare vil livet.. Han er ekstremt sød og meget meget fræk, på trods af han dårligt kunne stå på sit ene ben var der intet i vejen for at bukke rundt i boksen.

Så han har haft en lidt hård start den lille pjævs og håber på det vil forsætte med at gå fremad!
Opdatere løbende..

Så har han været til dyrelæge tjek og han har fået begge sine limsko af (eller det vil sige han smed selv en) og det så rigtig fint ud, han er bare blevet beskåret lidt på sin ene hov så han ligger lige meget væk sin hov, han er kommet på døgn fold nu så det er rigtig dejligt, dog kun på en lille fold af 15x20m ca. + deres boks (9x3m), men det er rigtig dejligt for dem!

29/8-10
Det går som det skal med den lille mand, han har 2 gange fået beskåret sine små hove efter han har fået sine sko af da han, da han stadig ligger en lille smule for meget vægt på udvendige side af hoven når han er ubeskåret bliver han stadig beskåret lidt skævt så han ligger lige meget vægt, men han går med mere og mere lige vægt! :)
Han går på en noget større fold nu og med 2 lege kammerarter, en shetter og et moderløst føl som også har haft en lidt svær start på livet, med de andet føl og quantico er blevet rigtig gode venner og det har hjulpet på den andens humør! :D

Quantico er en dejlig dreng, han er super smart og med en super hals og godt hoved! Han er en rigtig gadedreng, fræk som bare pokker og stædig :b .. Han har bestemt sine egne meninger men er meget knyttet til mor pga. hans lidt specielle opvækst, men stadig modig og udfordre tingene, ikke bange af sig, han er livglad alt i alt en dejlig dreng.

2012 Quantico er blevet 2år og hans ben er bare helt super fine og alt går som det skal med ham, han vokser sig stor og stærk :)
Kommentér på:
Dansk Varmblod Quantico
Annonce