{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Miniature RKG´s First Edition [Tidl. hest] 2010

5.368 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trine B
Kvinde | 35 år | Oprettet: 15. sep 2006


Dansk Miniature RKG´s First Edition

Fødselsår:
2010
Højde:
50 cm.
Vejet som 1 dag gammel. Vejede 9 kg.

D. 2 oktober 2010
66 cm. i stg. målt med tommelstok.

D. 6 august 2011
29.5 inch. Målt ved sidste man hår.

D. 4 april 2012
78 cm. i stg.
30½ inch ved sidste manhår.

Forventes at blive ca. 80-82 cm
Temperament
En hidsigprop uden ende. Når noget ikke passer herren så stejler han og han stejler højt.

Meget kontaktsøgende, men på samme tid meget forsigtig overfor fremmede.
Gangarter
Skridt - ret god.
Trav - god.
Galop - god.
Stævner
Bedømmelser 2010: 2 mdr gammel.
D. 22 august EAMH sommershow
God type, typisk hovede, stærk overline, lidt problmer med bentøjet fransk for og knap taktfast i skridt.
Karakterene 8866 7
Meget uenig i de to seks taller, men det kan jo blive bedre.

Bedømmelse 2011 - 1 år gammel.
D. 21 maj EAMH Kåring + plagskue.
nr. 2 af 4 9868 80%
Klassens charmetrold. Klar over hvilket køn han er. Særdels god type. Gode rammer plads til udvikling. Fint fundament med bemærkninger om fransk for og lidt kohaset bag. Let og smidig bevægelse.
Han charmede sig direkte i dommernes hjerter med hans uldne pandelok, fine type og dejlige trav :)

d. 6 august MHCE Danish International Open
- AOTE Junior stallion
- Open Solid Color
- Open Yearling stallions under 30 inch

Intershowhorse
Nov. 2011 Nr. 5/16 i Bedste Venner

Bedømmelser 2012:
D. 5 maj kåring og plagskue i EAMH - Fyn
Nr. 1 af 1 8787 76%
God type, racetypisk hoved. Stejli skulder, kort lænd. Fint fundament. God skridt, vid bag. Lidt spændt i skridt og trav.

d. 8-10 juni Roskilde dyrskue
21 point.
Ædel og elegant unghingst af god type. Passende dybde, middel bredde. Udtryksfuldt hoved. Velformet hals. Ret god skulder og manke. Passende længde lænd, men knap muskuløst kryds. Føre forlemmer, rævnt føre baglemmer men udtået. Smalle haser. Bevægelse ret fremadgribende, men knap regelmæssig.

Eamh Sommershow 2014
Nr. 3/4 med 74 procent.
8867 Beskrivelse kommer. Han var så fin og er tilfreds med hans bedømmelse. Nu er spørgsmålet så lige om han skal til kåring eller ej... Næste år hehe.
Stamtavle
Det bedste danske blod i form af Willie som er guldmedalje hingst i DK.
Super blod fra USA i form af Little Boy Blue og Twinkle Toes.

Mor: La Luna. kåret med 7 i helhed bla. 8 for type samt hovede og hals.
Far: GMH Scout Zodiacs Litlle Boy. AMHA Kåret i DMHF med 9 i helhed. Bedste udenlandske hingst 2009

MF: Saujanas Takdir. Bedste minihingst 2006
MM: Katrinesmindes Perhaps Love. Kåret med 7 i helhed.
MMF: Willie. DK´s eneste guldmedalje hingst

FF: RFM Scouts Zodiac. Kåret med 10 for type og 9 i helhed.
FM: RFM Boy Blues Dezahrae.
FFF: Fallen Ash Scouts Twinkle Toes
FFM: Whites ERMF Charlies Pride
FMF: Flying W Farms Little Boy Blue
Køn
Hingst

Mulighed for at blive avlshingst med den stamtavle!
Bemærkninger
*** Eddie er d. 18 december 2015 solgt til Jylland. Han skulle være julegave til Anette Byskov. Hun skal bruge ham til kørsel, som 2-spand med hendes hoppe. Måske får de to også et føl engang, men det bliver uden stamtavle ***

Lille RKG´s Little Boys First Edition.
Kommet til verden d. 17 juni kl 22:50. Hans mor havde sin kamp med at få ham ud. Men med lidt hjælp lykkedes det.

Han er meget ædel. Har et fint hovede med stor pande og konkav næseryg, samt en enormt fin hals. Dog er hans koder meget bløde, men det kan hurtigt rette sig op.
Han er allerede meget hingstepræget i sin bygning. Han har en velansat højtrejst hals og brummer/vrinsker meget.

Han har en super farside på sin tavle, med rene AMHA heste. Som er højt præmierede både i ind- og udland. Farmans selv har fået både 23 og 24 point til næsten alle hans dyrskuer og er kåret med et flot 9 tal i helhed. Hans mor er også kåret, hendes morfar er DK´s eneste guldmedaljehingst. Og hun er efter årets minihingst 2006.
SÅ han skulle gerne kunne blive en god avlshingst med tiden. Han har i hvert fald papirerne til det. Nu må vi se om han lever op til hans forfædre.

Navnet kommer af at hans far hedder Little Boy og det er hans, samt Luna´s første føl. Så kan den da ikke hedde andet en First Edition. Eller i daglig tale Eddie.

Eddie udvikler sig dag for dag. Bliver smukkere og smukkere. Den lille basse er begyndt at vise lidt trav når han er i haven og han har også leget med moster Mira. Nu skal han snart til at gå på dagfold sammen med Mira, så han kan få brugt mullerne. Men det er først nu han rigtig kan følge mor, uden at blive væk hehe.
Han er utrolig tillidsfuld, følger en som en lille hund og nyder at blive kløet. En anden ting han elsker er at rulle sig. Han smider sig ned for at trille 5-6 gange rundt. Man kan snildt få lov at klø ham mens han ligger og putter!

D. 6 juli.
Nu er lillemand blevet 2½ uge, så det er på tide at lærer at gå med grime, samt komme i snor, få løftet ben og være væk fra mor. Det synes han bestemt ikke om. Grimen er fin, men at blive trykket og få løftet fusser det gider han sgi ikke lige!!! Så spræller han løs med alle 4 ben. Han skal nok blive sjov at klippe

*** NYHED ***
D. 9 juli
I dag har lillemanden været på sin første gå tur. Han synes det var vildt fedt. Bare han fik lov at gå helt oppe af morhesten :D

d. 13 august 2010
Smed for første gang. Tog det rigtig pænt.

D. 15 august 2010
Første gang bassen blev klippet. De første par strøg synes han var lidt uhyggeligt, men så blev det faktisk ret dejligt. Han stod helt stille og nød det så meget at han savlede hehe. Han sagde heller ikke noget til at få klippet ben :D Sikke en smuk basse der gemte sig :D

Fodring:
1 dl. suregrow fordelt på 2 gange. Derudover mælk og hø.

Fodring til vinter:
2 dl. suregrow
3 kg. hø/wrap
Fordelt på 3 gange fodring.

*** NYHED***
D. 2 oktober 2010
Målte lillemanden han er HELE 66 cm hehe. En grund til vi kalder ham LILLEmand tihi.
Han er begyndt at få lidt mave nu, men det er først her for en uge siden han er begyndt at blive fed, førhen har han været meget slim!!
Han er ikke specielt køn pt. Han har nemlig sindsyg meget pels i hovedet, så det ligner han nærmest er hævet. Vi klipper ham snart i hovedet bare for at være sikre på at han ikke er hævet.!
Vi har/havde lidt mistænkt ham for at være dværg, da han har meget kraftige ben og kæmpe hovede, samt ikke så fine bagben. Men han har intet overbid. Vi må bare vente og se tiden an. Kær det er han i hvert fald!!
I forgårs havde jeg glemt ham inde hos Mira hele natten havde han undværet sin mor, men han var da ligeglad, han havde jo sin søster.

D. 19 dec. 2010
Nu har Eddie sovet sammen med Mira, uden morhesten, en hel nat. Han går sin nat nr. 2 i møde :) Han synes bestemt ikke det er sjovt. Dog nogenlunde hvis bare Mira bliver hos ham, når hun også går er han helt fra den og HYLER efter de andre. Lille pjevs.
Udover det er han bare en rigtig bølle!! Bider i alt hvis ikke han får sin vilje og hopper rundt, når han bliver trukket. Forleden stejlede han op ad mig, fordi jeg ikke lod ham bide mig hehe. Han tror nok lige han skal have føretrøjen på hehe.
Til januar skal han tages helt fra morhesten.

Eddie er blevet en voksen hest, eller det synes vi i hvert fald. Han bor nu uden sin morhest, men sammen med Mira i stedet. Han ville dog hellere bo hos sin morhest!! For det er hårdt at undvære mælk helt fra d. 3 jan 2011

Feb. 2011
Eddie har fået beskåret sine hov meget regelmæssigt, hver 3-4 uge et stykke tid nu. Plus han er begyndt at vokse i højden, bette skid. Derfor er hans skæve bagben begyndt at rette sig op :)

D. 15 feb 2011
På sin første gå tur uden morhest. Sikke vild han var i starten, men på slutningen af turen blev han noget træt hehe.
Bagefter ind i stalden og strigles. Tændte for sjov klipperen, den var da lige meget. Så besluttede vi at vi ville klippe føllerne i hovederne. De første klippestrøj var Eddie lidt kilden, men efter det stod han bare og sov. Nød at pelsen blev kløet af hehe :)

D. 8 maj.
Mønstringstræning for første gang. Delaila blev longeret samtidig. Aldrig har jeg set Eddie så hingstet. Han stejlede og teede sig rigtigt. Hold op hvor er han køn :) Og sikke en blærer trav han viste. Halen i sky og fjedre i benene.

D. 24 juni
Eddie var jo med til plagskuet i maj, og han gjorde det bare SUPER godt :)
Vi påtænkte at han skulle med til show i august. Men er nu kommet lidt i tvivl. Han skal have lov at være unghest, og pt. er han tromletykrund hehe. Hvis han skulle til sommershowet var han eneste hest vi skulle udstille, og det er kørerturen også ret lang til...
Nå, men vi tænker :)
Eddie går på fold sammen med vores hingstebasse, så de får leget en del :)

D. 26 juli
Da vores hoppe, som var tilmeldt til MHCE, desværre er blevet halt, har vi valgt at Eddie skal repræsentere os til MHCE i år alligevel. Han er tilmeldt i to klasser. Men slet ikke trænet og dermed mega rund. Så vi forventer ikke noget.

D. 30 juli
Så fik jeg da lige klippet alle 4 ben på den lille sprællemand. Sidst han blev klippet fik vi kun pletklippet ham på hans ben, fordi han sprællede helt vanvittigt. Så i dag skulle egentlig kun være træning i klipperen rørte hans ben. Men han stod bare så pænt, så jeg valgte at klippe hans ben. Små stejlede kun et par gange, men ikke noget voldsomt. Sidst var vi to til at holde ham og en til at klippe. Men denne gang var jeg kun mig selv. Så stolt af den lille dreng.

D. 25 feb. 2012
Meget er sket med den lille gut siden sidste opdatering.
Eddie var til show i august MHCE og gjorde det super godt.
Vi har de sidste to mdr. trænet ham en lille smule, med lidt små ture og lidt hygge longering. Han er blevet klippet fordi han kløede sig meget. Dette har dog ikke hjulpet så vi fik dyrlæge til at tage en blodprøve. Den viste han mangler zink og havde for meget protein og urea. Derfor kontaktede jeg foderkonsulent, den foderplan der blev udarbejdet kan jeg dog ikke bruge.
Så har brugt min fornuft i stedet, samtidig med at jeg har skrevet til 2 foderkonsulenter mere.
Han mangler ikke energi, det er der masser af :)

Har ændret hans foder til:
330 gr. ERS Pellets
200 gr. Equi Jewel
100 gr. mash med iblandet urter til hud og imunforsvar + olie.
3 kg. wrap
15 gr. Mikrovital
10 mg. Myo+ (Tak Linda)
Fordelt på 4 gange fodring.
Hørfrøgrød et par gange om ugen

D. 2 marts
Efter næsten en uge med ny foderplan har Eddie næsten ikke flere rynker. Det er så vildt. Han havde ellers vildt mange rynker i/af huden. På hals og ryg. Han har dog stadig meget eksemagtig kløe.
D. 29. havde han akupunktør for første gang. Hun kunne fortælle at han var stram og spændte i ryg og lænd. Derfor fik han 12 nåle der. Hun ville så undersøge med vores dyrlæge hvordan hans blodprøve tal helt præcis var, så hun kunne finde nogle urter der kan hjælpe ham :) Akupunktøren er vores tidligere dyrlæge, så hun ved lidt om det :)
Nu skal Eddie trænes over skridtbomme 4x10 min om ugen. Og om 14 dage skal han have nåle igen. Det skulle gerne løse hans stramme ryg og lænd :)
Jeg regner med at han skal have en gang massage før plagskuet til maj også.
Luksus hest


D. 15 marts.
Eddie havde i dag akupunktør for anden gang. Hans ryg er blevet meget pænere synsmæssigt og han har fået flere muskler i sin bagpart, der mangler stadig meget huld og muskler. Men det kommer lige så stille :)
Akupunktøren kunne tydeligt mærke forskel. Eddie spændte næsten ikke mere :) Han blev dog total nålepude alligevel :) Fik 16 nåle. 12 i ryg og lænd og de sidste 4 omkring noget af det eksem han stadig har.
Udover akupunkturen har vi fået nogle kinesiske urter som han skal have. Nogle til at forbedre hans hud og pels. Og en anden blanding der er til at styrke imunforsvar, velbefindne og igen huden :) Så det er vi startet på i dag.
Han skal fortsat trænes over skridtbomme 4 gange om ugen helst. Om en uge må han gerne begynde at trave over bomme også. Skridt over bomme giver super muskler og trav over giver kondi. Man kan TYDELIGT se forskellen på hans muskelmasse på bagparten, på bare 14 dage og 7 gange træning :)

D. 22 marts.
Eddie er begyndt at komme med min søsters shetlænder, Luffe, med på tur. Luffe for vogn og Eddie med ved siden af. Det er noget den lille fyr synes om. Fuld fart og bare sjovt. Vi gør det for at han får lidt afveksling! Han keder sig nemlig ved kun at gå bomme. Men efter han har været med på tur liver han helt op og springer rundt :)
Han kommer til at komme med på tur med vognen 1-2 gange om ugen. Og gå bomme 2-3 gange om ugen.

Roskilde dyrskue 2012
Eddie fik 21 point. 22 ville være fint til en 2 års, men da han har dårlige bagben og ikke var helt rengående fordi han havde stået længe i boks. Så derfor trak de et point fra. Men han fik super god beskrivelse :) Så jeg er tilfreds.

Vi lånte kvægvægten på skuet. Gæt hvad han vejer :)
Kommentér på:
Dansk Miniature RKG´s First Edition
Annonce