{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Højgaards Findus 2005

6.296 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Rikke B.
Kvinde | 29 år | Oprettet: 14. dec 2005


Fjordhest Højgaards Findus

Fødselsår:
2005
Højde:
Målt den 12.09.09 til kåring til 144 cm.

Ponymålt 143 cm.
Temperament
Han er helt utroligt velopdragen, meget venlig og meget imødekommende over for alle. Han elsker opmærksomhed fra alle, også selvom han knytter sig meget til de mennesker der er mest omkring ham. Han er rolig og nem i al omgang, men med energi og lyst til at lave noget. Han er bestemt ikke doven eller kedelig, han er frisk men klar over, at man skal opføre sig ordentligt :-)
Gangarter
8 - 7 - 6

Han har dejlige gangarter, og han er meget selvgående. Han har en meget taktfast gang og gode bagben med god haseaktion og det falder ham naturligt at bruge sig selv og hele kroppen.

Efter han er blevet redet mere er hans gangarter forbedret væsentligt, især hans galop som er blevet meget bedre.

Har tidligere fået gangkaraktererne 886 og 787, og synes selv at de er mere passende end de seneste karakterer. Han har desuden til materialprøve fået 8.5 i skridt og 8 i galop.
Stævner
Han har ud over kåringerne været til både materialprøve (9 - 10 - 6 - 7 - 7 - 7 - 6 - 7 - 8.5 - 6 - 8 - 9 - 6.5 - 7) og køreprøve (9 - 8 - 7 - 6 - 10 - 9 - 7). Begge med fine resultater.

Jeg rider ikke stævner på Findus, men til gengæld en hel masse jagter hvilket er Findus' absolutte yndlingsbeskæftigelse. Han springer alle spring jeg rider ham på og hidser sig ikke synderligt op over de andre heste. Selvfølgelig kan man mærke på ham at han er spændt og glad, men han er altid 100% styrbar.
Stamtavle

Køn
Vallak - tidligere færdigkåret avlshingst. Blev kastreret da jeg fik ham.
Har bla. flere afkom i Sverige.

Man kan ikke mærke på ham at han var hingst, ud over hans store muskulatur og selvtillid. Han interesserer sig ikke længere ret meget for hopperne, og han nyder at gå på fold i en stor flok.
Bemærkninger
Findus er verdens bedste pony. Han er den bedste ven, han er altid i godt humør og altid glad for at se dig.

Det var faktisk lidt et tilfælde at vi fandt ham, for han var slet ikke sat til salg. Jeg var ude for at prøve en fire-års hos hans tidligere ejere, en rigtig smart og langbenet sag med et godt hoved, men da jeg først fik øje på ham her var der ingen tvivl. Jeg fik lov at ride ham - det skal lige siges at det var første gang jeg red hingst - og selvom han var flabet og fræk var der bare et eller andet som sagde klik. Hans vilje til at lave noget, hans kræfter og gode gang var bare imponerende. Både min mor, min søster og de andre som var med inde over, syntes jeg skulle købe den 4-årige, fordi de mente at det ikke ville gå med ham her. De sagde faktisk nej i første omgang, fordi de var lidt bange for ham, han var lidt voldsom som hingst. Men der var ikke noget at gøre, for jeg ville have Findus! Fik dem overtalt, og heldigvis gik både kastrationen, flytningen og alt andet godt, og i dag bliver jeg bare bekræftet i, at Findus er den helt rigtige for mig :-) Han er på ingen måde hingstet længere, og går på fold med både hopper og vallakker.

Findus kunne ikke så meget da jeg fik ham, men efterhånden er han blevet en rigtig fin allround-pony. I dressur går han versader, schenkelvigninger, tilbagetrædninger og er i gang med at lære at changere. Han springer desuden det meste, men da jeg har sprunget mest i naturen har vi ikke sprunget baner højere end 70-90 cm. I naturen springer han stort set alt hvad man rider ham hen til :-) Han går også gerne ud i vand osv.

Seneste kåringsbeskrivelse:
Solid hingst af god type. Udtryksfuldt hoved trangt forenet med middellang lavtansat kraftig hals. God skulder og manke. Muskuløs overlinie, stram lænd. Passende ført fundament, gode korte piber, lidt korte koder, lidt krogede haser. God energisk skridt, ret god trav, på forparten og savner bæring i galop.
8 7 8 7 - 8 7 - 8 7 6 - 8


Jeg har i dag d. 2/2/2019 købt Findus tilbage efter 5,5 år.

Kommentér på:
Fjordhest Højgaards Findus
Annonce