{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Prins *Punker* 1997

3.519 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Line og Prinse <33
Kvinde | 27 år | Oprettet: 20. okt 2009


Fjordhest Prins *Punker*

Fødselsår:
1997
Højde:
ca 142 med sko
Temperament
Rolig tror jeg det bedste ord er at bruge her :)
Gangarter
Tja. De er der. Små skridt gør ham til en behagelig sofapony :P
Stævner
21.04.2011
Jagt i Gludsted plantage (følgetrop)
Gik bedre end forventet. Han syntes det var helt vildt sjovt. Han ville rigtig gerne springe. Jeg ville rigtig nå igennem siddende på =D

15.05.2011
Ministævne - BRA - LC1
1. plads - 65.00 %
Han var rigtig sød og tog det hele så fiint. Stolt =D

Babyjump - 20-25 cm
4 fejl
Min kommentar: Han blev lidt forvirret men ellers tog han fint

09.04.2012
Patruljeridt - Skårup overgaard
Vi havde lidt problemder på opvarmningen, hvor han blev voldsomt forvirret og stresset. Der var tilmed var nogen der troede han var hingst. Men da vi først var kommet igang var det rigtig hyggeligt.

25.08.2012
Klubstævne - BSR - LC1
Delt 10. plads ud af 24 - 64.58 %
Han var meget forvirret i starten på opvarmningen, men så blev han alt for rolig da jeg havde glemt pisk, men syntes under alle omstændigheder at det gik rigtig godt.

April 2015
Patruljeridt - Skårup overgaard
Super god tur. Prins er blevet en del ældre oven i hovedet og tog det hele med ophøjet ro :)

Marts 2016
Påskeridt - Sallingsund hesteklub
Prins i es. Vore fjordheste hold fik en 2.-plads :)

April 2017
Påskeridt - Sallingsund hesteklub
Vores fjordheste-hold hapsede førstepladsen
Igen en super hyggelig tur, hvor vi tilmed også tog et par spring med. :)

September 2016
Rævehalejagt med Vejleegens fjordheste.
En absolut springglad hest den dag, som selv synes han skulle bestemme tempoet i springserierne. Til gengæld var han nærmest faldet i søvn da skulle til opløbet xD

10/9-2017
Rævehalejagt med Vejleegens fjordheste - Stald Holmgården
En absolut stjernehest som tog alle springene i bedste stil. Vifandt rævehalen og tog en flot vandrepokal med hjem

Derudover har halvpart Laura startet en del LD-LC dressur samt LF-LE spring på ham i 2015. Med placeringer.
Og Halvpart Dea Har startet LD1 og LD2 for heste på ham og fik placering hjem.
Stamtavle
Noep
Køn
En rigtig charmerene vallak
Bemærkninger
Prins var den den absolut forfærdelige elevhest, som jeg heldigvis forelskede mig <3

Prins var elevhest på Brande rideskole. Jeg red ham med jævne mellemrum. Men han egnede sig ikke just til at være elevhest. Jeg fik lov til at ride ham i weekenderne gratis for at han fungerede bedst hvis han ikke havde for mange fridage. Og ja lad os sige at jeg synes det var fedt, for før det havde jeg kun redet én gang om ugen. Men Prins var ikke synderlig nemfor lille mig at ride på. Han var stærk, højre galop var ikke-eksisterende og han blev konstant bange for ting, hvor han gerne flygtede ned i den anden ende af hallen.
Rideskolen fik lavet en ny bestyrelse og så måtte jeg lige pludselig ikke ride ham mere i weekenden,da jeg jo ikke betalte for det. Fair nok. Men det gik jo rent galt og et par måneder senere stod Prins og havde smidt næsten alle sine ryttere af og blev næsten ikke brugt mere. Så jeg begyndte at tage Prins lidt ud. Striglede ham og lod ham løbe løs i hallen. Brugte derfor en masse tid på ting fra jorden. At blive trukket på højre side. Og øve det at blive longeret. For det var vist længe siden han havde prøvet det. Kunne kun på venstre volte og kun i trav.. Tja... Uden rigtig at vide hvad jeg skulle gøre ved det, fandt Prins og jeg ligeså stille ud af og vi blev rigtig gode sammen. Med tiden begyndte jeg at ride ham igen de fleste dage i ugen, da han næsten ikke blev brugt i rideskolen mere. Det lykkedes mig at få mere og mere ro over ham, på trods af han stadig tog en hel del løbeture med mig.
I starten af 2011 fik jeg fortalt at tiden var ved at være inde med Prins. Og blev der ikke snart fundet en køber, så måtte det desværre gå en mere sørgelig vej. På trods af at jeg egentlig havde affundet mig med ikke at skulle have egen hest, blev jeg nødt til at spørge hvad rideskolen vil have for ham. Heldigvis var det rideskolen bedste interesse at det var mig der fik ham, og derfor kunne jeg få ham for ganske små penge. Så skulle der jo snakkes med forældrene, som jo altid havde sagt nej til at skulle købe hest. Men på magisk vis blev de overtalt og de købte Prins til mig i 14 års fødselsdagsgave i marts 2011. Pludselig var jeg hesteejer og skulle til at tænke på hvornår han skulle have smed og vaccineres og hvor han skulle et sted hen på sommergræs. Vi endte et rigtig hyggeligt sted den sommer og som følge af rideskolens konkurs blev vi ved med at være opstaldet der. Her gik hestene ude hele døgnet, og det viste sig at være helt fantastisk godt til Prins, som blev meget roligere, mindre veltilpas. Så oven idet havde vi en fantastisk ridelærer og super søde rideveninder og vi rykkede os virkelig indenfor alle punkter.

Med tiden har Prins været opstaldet flere steder men fungere altid bedst i en løsdrift og derfor har han gjort det alle de steder hvor det var muligt.
Prins var da jeg fik ham meget svær at springe. Han vartydeligt stresset over det. Tog hele tiden bidet og løb uden om springene. Men sammen med en fantastisk ridelærer fik jeg styr på ham springbanen. I dag springer jeg ikke rigtig længere på ham, men han har haft halvparter der har haft stor glæde af at springe på ham fordi han idag er så stabil på en springbane.
I dressuren nåede Prins og jeg rigtig langt. Jeg har aldrig være den store stævnerytter så skal ikke kunne sige hvilket niveau vi lå på. Men Prins viste sig at være lærenem, lydhør og enormt øvelsesstærk. Med tiden gik jeg mere over og blev mere turrytter end dressurrytter. Jeg valgte en mere afslappet ridestil og en mere afslappet tilgang til dressuren, som jeg bestemt ikke har fortrudt, da både Prins og jeg befinder os meget på den måde.
Det største problem vi har haft var Prins' seperationsangst. Den har været meget voldsom og har begrænset os meget. Men efter flere år kan han nu tage på tur uden de andre heste og være alene på ridebanen uden at sige noget til det. Det er det allerstørste og den bedste succes for det er helt sikkert det vi har kæmpet allermest og allerlængst tid med.

Prins er ved at være en ældre herre. Alderen ved vi ikke præcist men han er blevet spået af dyrlæge til at være en del år over 20 nu. Det kan man dog ikke se på ham. Dyrlæge, tandlæge, massør, smed, kiropraktor, kranio sekral, alle er meget imponeret af ham og hans velholdte krop. Så medmindre hansskulle få en pludselig sygdom eller uheldig skade er der en hel del år tilbage i ham som ridehest. :)

Prins er den dejligste, mest stabile pony. Han har masser af personlighed, men giver altid en skøn ridetur, og det går altid kun bedre og bedre jo længere tid vi har været sammen. <3
Skønneste pony ever <3 Giver mig så meget <3 Så lykkelig for at mine forældre gik med til købe ham dengang <3

Nu hvor jeg har skrevet nærmest en hel roman, kommer jeg til at tænke på om der overhovedet er nogen der læser det? Men i hvert fald er det fedt at skrive og mindes alle de ting Prins og jeghar været igennem. Og det hele er jo ikke engang med :p
Kommentér på:
Fjordhest Prins *Punker*
Annonce