{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frederiksborg MADONNA AF IGLSØ [Tidl. part] 1996

2.234 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Katrine Buus Jensen  .
Kvinde | 31 år | Oprettet: 19. nov 2008


Frederiksborg MADONNA AF IGLSØ

Fødselsår:
1996
Højde:
Til kåring d. 21/8 2010 blev hun målt til 163 cm (:
Temperament
Donna har et meget lækkert temperament, hun er cool overfor alt - undtagen "dræber-geder og får". Hun tager alting afslappet, og hver gang jeg regner med, at der er noget, som hun kunne finde på at kigge på, så gør hun det ikke. Hun spidser allerhøjst ørerne og puster lidt, hvilket er super dejligt (:
Samtidig er hun meget samarbejdsvillig, hun gør alt for at behage, og hun elsker ros! Hun er rigtig kælen når man sadler hende op, og vil meget gerne i kontakt. Der gik ikke længe før hun accepterede, at det var mig der sad på ryggen af hende, hentede hende og sadlede hende op (:

Kort sagt, så er hun en meget venlig, rolig, samarbejdsvillig og tillidsfuld hest (:
Gangarter
Hun har nogle ret store bevægelser, som krævede lidt tilvænning, hihi ;)
Hendes skridt er flot 4 taktet med god bagbensaktion, dog kan hun miste lidt energi og afskub, men dette løses ved at drive med sædet.
Traven er ligeledes meget stor, og her har hun også god bagbensaktion, selvom vi øver på at der kan komme mere. Hendes øgninger er super flotte, og hun kommer stærkt bagfra.
Galoppen er dejlig rund og fremadsøgende, hun har dog lidt balanceproblemer, men det er begyndt at blive meget bedre. Det var denne jeg skulle vænne mig mest til, netop fordi den er så stor ;)

Til kåring d. 21-22 august 2010 fik hun følgende karakterer:

7 i skridt
7 i trav
6 i galop

Stævner
Med tidligere ejer har hun startet en del LB klasser i dressur. Vi vil selvfølgelig forsøge at komme længere op end dette, da hun har potentialet (:

Klubstævne i Ommersyssel d. 12/6 2010:
LC1: 3. plads 62%
LC2: 1 plads 64%
Rigtig god stævne debut for os! Donna tog det hele meget pænt. Vi startede i det små, for vi skal lige ind i stævneræset igen. Men vi skal uden tvivl til flere, og rykke op i klasserne. Jeg glæder mig til at komme ud til nogle flere stævner på hende fremover (:

Frederiksborg kåring i Viborg d. 21-22 august:
Lørdag:
Mønstring på fast bund, i hal og løs. Donna blev kåret i 2.kl med karaktererne: 7787 68 776 7.
Jeg blev derefter kåret som dagens mønstrer :D
Søndag:
LC1: 64 % - 2. plads. Ret overraskende, da jeg ikke følte jeg havde den store kontrol, da Donna ikke reagerede helt fint på de halve parader. Hev i stedet point hjem på præcision.
LC2: 58% - 4 plads. Her ønskede jeg fuld kontrol, så holdt hende meget tilbage, så hun mistede energien. Var egentlig mere tilfreds med dette program end det andet (:

Se evt følgende artikel fra ridehesten, her står der lidt om kåringen: http://www.ridehesten.com/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=8878
Stamtavle
F: MILTON TORP
FF: THOR BREGNEBJERG
FFF: TITO
FFM: THYRA BREGNEBJERG
FM: MAJA TORP
FMF: JUNKER TOFTEGÅRD
FMM: SKJOLDHOLMS SANDRA

M: BELLA
MF: HJELM
MFF: TITO
MFM: FLICKA
MM: LISELOTTE
MMF: REGULUS HORNSHERRED
MMM: ROSABELLA
Køn
Hoppe (:
Bemærkninger
Jeg begyndte at ride Donna i sommeren 2009, da jeg havde fået Ann's (hendes ejers) telefonnummer af min smed. Hun havde nemlig brug for lidt hjælp til at ride hende op igen, da hun havde gået med føl, og det kneb lidt med tiden til det. Samtidig manglede jeg lidt udfordring, og en hest jeg kunne komme lidt videre på, så dette var en oplagt mulighed, og en win-win situation ;)
Siden har vi arbejdet med forskellige ting. I starten skulle jeg lige lære hende at kende, og hun skulle lære mig at kende. Vi fik hurtigt tillid til hinanden, og fra at arbejde med at få hende løsnet og i kondi, begyndte vi at fokusere mere på bæring, lydighed og balance. Det tog for alvor fart efter vinteren 2009, hvor jeg desværre ikke kunne ride hende så tit, pga sneen (:

Donna har efterhånden fået en stor stjerne hos mig, fordi jeg ved jeg kan stole på hende, og hun gerne vil følge, og lystre mig. Vi knokler på højtryk mod LB-klasserne, og vi når forhåbentlig også længere end det. Jeg får lidt undervisning en gang imellem af underviseren i Ommersyssel rideklub, Toos. Hun er super dygtig og anvender hestevenlige metoder.

Jeg glæder mig til at se hvad samarbejdet fører til fremover (:

PS.: Jeg beklager de mange ens og lettere uklare billeder, det er hvad jeg har lige nu, men arbejder på at få nogle bedre i hus. De fleste er taget fra en video jeg ikke kan lægge ind ;)

Donna er i øjeblikket til salg, se følgende annonce og henvend jer til ejeren, hvis i er interesserede.
http://www.heste-nettet.dk/markedspladsen/hest/vis/288066/

Donna har givet mig mange gode oplevelser både på banen, men også rent tillidsmæssigt, da jeg før havde haft en masse dårlige oplevelser på heste over 150. Hun har givet mig selvtillid og mod på at komme videre, og vist mig, at det ikke kun er min egen jeg kan stole på (:
Kommentér på:
Frederiksborg MADONNA AF IGLSØ
Annonce