{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Belgier Dolly (Iris van Parkzicht Nyt hjem ;( 2008

14.907 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tine K
Kvinde | 44 år | Oprettet: 13. nov 2008


Belgier Dolly (Iris van Parkzicht Nyt hjem ;(

Fødselsår:
2008
Højde:
175-176 cm.
168 målt den 18-09-2010 vokset en del siden : )
Vægt 964kg den 11-06-2012
Temperament
Så utrolig blid, sød, rolig, og meget kærlig : )
Gangarter
De ser alle 3 fine ud : )
Stævner
Nu skal hun lige vokse sig stor og stærk først : )
Men så skal vi nok sammen vise, at en Belgier også kan bruges som ridehest( tror hun bliver skøn at ride på)
Stamtavle
Far: Pascal van de Varsselring

Mor : Paula Van Parkzicht
Køn
En fantastisk feminin og MEGET smuk hoppe
Bemærkninger
Kort fortalt hun er FANTASTISK : )

Jeg var ikke på udkig efter en ny Belgier , da Jeg så Iris første gang, men var bare tolalt solgt, ej hvor var hun dog smuk, som ingen anden Belgier jeg før har set, så sød og helt speciel : )
Skæbnen ville, at jeg efter en hård og meget trist kamp, for min elskede Belgier Sif, til sidst måtte give hende fred.

Da vidste jeg bare, at skulle jeg have belgier igen, skulle det væreDolly ( Iris), ellers skulle det slet ikke være nogen Belgier. En kæmpe tak til min gode ven, der var så sød at sælge mig, denne dejlige tøs, lover at passe godt på hende, hun betyder allerede meget for mig .

Jamen da jeg så hende var jeg jo bare solgt , der stod hun på folden, og så bare så umodstålig ud, så sød og kælen. Og sikken en farve, høj, lange ben, lang krop, jamen hvad mere kan man ønske sig? Hun er jo perfekt, endelig en Belgier efter mit hovede : ) Hun er bare Belgieren for mig, jeg vil jo gerne have en Belgier jeg kan ride på, en med lidt luft under sig, som ikke er for tæt og lille, og med et godt sind, så er sikker på hun opfylder alle mine drømme, troede ikke den slags Belgier fandtes ; )

Har kun haft hende siden søndag den 4 Juli 2010 så det er jo lidt begrænset, hvad vi har oplevet sammen endnu. Nu skal hun bare falde godt til her stille og roligt, vi har tid nok, og jeg vil gøre mit bedste for det.
Men hun er en nem og blid hest, et rigtigt nussehovede, er meget imponeret over så god hun er, selvom hun kun er 2 år. Man kan tydeligt mærke, at hun er blevet passet rigtigt godt, ved tidligere ejer , det er virkelig guld, især når man står med en unghest.
Endnu en positiv ting, hun kan løfte ben, det er det jo desværre ikke alle Belgiere der kan, men iris er heldigvis god til det, er bare skønt at tidligere ejer har trænet dette.
Glæder mig meget til at lære hende bedre at kende : )

15/7-2010

En lille opdatering , Iris bliver nu kald Dolly, synes nemlig hun er en rigtig Dolly Parton, smuk med gode former, og lange lyse krøller, kan I følge mig ; )
Det går rigtigt godt med den "lille" pige, hun er blid, fræk og bare super sød. Og så er hun lærenem, vi går på vejen hver dag, for at komme på folden, det tar hun i stiv arm, biler osv. skræmmer ikke hende, det er kun ismulen på folden overfor, den er nemlig forklædt som spøgelse, totalt pakket ind i insektdækken, men har fortalt hende, at jeg nok skal passe på hende; )
Hun har også lært, at nøjes med at gå på sine egne fødder, det kneb lige lidt med at huske det, de første dage, men hun er meget lærenem, hun har også lært at stoppe, når jeg beder hende om det, og bakke kan hun også, så er det jo ingen sag, at have unghest, når de er som Dolly : )
Allerede efter 2 dage, kunne jeg sidde hos hende, når hun ligger ned, hvor det dog betyder meget at hun har fået en god start på livet, det mærkes tydligt : )
Idag kom hun mig løbende i møde i fuld gallop, ih hun er skøn : )

29-09-2010
Så har Dolly, være med ude på hendes første tur i byen, og det gik bare fantastisk : )
Lørdag den 18 sep. var Dolly med på hyggetur, til storebælt hos Finn og Karina Duerlund, sammen med ca. 12 andre heste og ca. 25 mennesker, de andre red og kørte, imens tog Dolly og jeg de 10km. på gåben, var så hyggeligt , hun var bare så sød og nem at gå med, det virkede til hun nød det, og skridtede godt igennem, havde det stået til hende, havde vi nok travet lidt mere, men hun måtte jo tage hensyn til mine gamle ben, der også skulle kunne følge med ; ) Ude og bade var hun også, og jeg var tæt på ; )
Så en rigtig vellykket tur, der bare bekræfter hvilken dejlig og glad hest hun er : )

12-03-2011
Så har Dolly-pigen haft smed idag, for første gang, og hun var bare så dygtig : )

Har øvet lidt med at løfte ben her i vinter, og hun er ved at være helt god til det, så var bare en kanon god oplevelse, men har også en fantastisk smed, som begge heste , og jeg stoler på, det betyder meget : )

Ellers går det stille og roligt med hende, når vejret har tilladt det har vi gået lange ture, men har desværre været begrænset her i vinters, vejene har været ren is og sne øv. De gange vi har været ude, har hun været en totalt energi-bombe. Hun kan på en eller mærkelig måde hoppe med alle 4 ben, lige op i vejret 40-50cm , over jorden, ser ret vildt ud, hmm gad vide om der, er en lille spring-belgier gemt i hende, kunne da være sjovt at prøve engang ; )
Hendes far kan springe, så hvem ved .
Og sikke nogle skridt hun tar, der får man sku varmen, når man går i hendes tempo ; )

Hun er nu vænnet til trense, bid og sadel, så går bare og glæder mig, til at komme igang med tilridningen.
Har købt en lækker bomløs fra England, og er ved at få special syet en trense, er meget spændt på at se den : )

Har været på ryggen af hende 1 gang, det tog hun i stiv arm : )

Desværre har jeg kæmpet siden hun ankom i juli, med tynd mave, men nu begynder det endelig at hjælpe, hun er virkelig sart med hendes foder.
Så Dia-stop , hø , elektrolytter,vitaminer og fiber-piller ser ud til at virke, både på maven og vægten, så dejligt : )

d. 30-03-2011
Har været på ryggen af Dolly-pigen igen , kun 10 min. men uden godbid maskinen (manden ) ved siden, det tog hun super. Hun fandt ud af , at godbidder også kan komme fra ryggen hun er bare ski dygtig : )
Og virker rigtig lærenem, dejlig tøs : )

D. 29-05-2011
Så har Dolly været rigtigt med ude for første gang, igår var vi på Det Sønderjyske fælleskue (Aabenraa), det gik bare helt kanon.
Hun stod pænt og roligt hele dagen, ved de bomme hestene stod bundet ved.
Hun var noget af en publikumsmagnet, rigtig mange var henne og ae hendes bløde mule, hun fandt sig bare i det.

Det blæste en del, og nogle fra Venstre havde været så tankeløse, at dele balloner ud, de fløj så rundt imellem dyrene, Dolly var totalt ligeglad, selv da en telt bod fløj om kuld, og de fleste heste blev bange, stod hun bare og kiggede, uden at flytte på sig, det er sku godt gået af en 3 års. : )

Mønstringen gik også godt, hun er nem at få i trav, uden brug af piske og hjælpere.
Hun fik megen ros og pæne ord med på vejen samt 23 point.
i bedømmelsen stod :
størrelse: Stor
Type: God
Dybde:Knap dyb og bred nok.
Hoved: Kønt
Hals: Velansat
Overlinie: Stærk
Kryds: Velformet
Lemmer: 4 rene lemmer.
Bevægelse: Dejlig lang skridt, reglmessig trav ikke for lang.

Så det var jo alletiders : )
spændt på at se hvad de siger til det Fynske dyrskue, om de synes hun er "fed" nok ; )

Den 14-06-2011
Så har Dolly været med på det Fynske dyrskue, hun var igen bare helt fantastisk, tog alt i med ophøjet ro, sød nem og kærlig, og super at ride, til trods for at hun kun havde været redet 15 gange side hendes start på tilridning i april, så er sku stolt af min lille pige : )
Men når man kommer med en belgier, der ikke ligner de andres, må man sande, at man skal høre meget før ørene falder af, men hva hun er min drømme Belgier præcis som jeg gerne vil have hende , min dejlige ride-Belgier : )

Bedømmelsen var ca. det modsatte af den hun fik i Aabenraa 2 uger tidliger, og kommer her : )

21 point
Stor. knap typemæssig. Knap dyb nok. Knap bred nok. Kønt og stort hoved. Tynd og velansat hals. Lidt vigende overlinie. Kort og furet kryds.Rene og tørre forlemmer-bløde koder. Rene og tørre Baglemmer. Rene og tørre haser. Let bevægelse i skridt, knap energisk. Knap energisk trav.

Men ifølge mig, stadigvæk lige så smuk og dejlig som før : )

Resultat fra Efterårskue 2011

3 års
3-årige Iris Van Parkzicht fra Tine Kristensen, Otterup. Det var en mægtig stor hoppe. Almindelig af type, med et kønt hoved på en kraftig, velansat hals. God dybde, men knap bred nok. Lang, lidt vigende overlinie og et afrundet kryds. Rene, tørre haser. Velstillede forben med gode knæmarkeringer og velstillede bagben. Bevægelsen i skridt var lang. Bevægelsen i trav var let og energisk. 1. Præmie.

14-10-2011
Lige en lille opdatering fra hverdagen.
Så er den skønne sommer ved at være slut øv øv altså : (
Men sikke en sommer med Dolly, vi har været til en del skuer, og hun har bare været så dejlig at have med i byen, hun har taget alt i stiv hov, flot af en hest på kun 3 år. Især turen igennem Odense gågade var imponerende, ikke en eneste ting blev hun bange for, hun er bare cool : )
Samtidig har hun været støtte pædagog , for naboens Danskvarmblod, når vi var ude at se på køer : )
Ang. ridningen går det også bare super, hun vil gerne bestille noget, og går friskt til , men vi spare lidt på turene, da hun jo ikke er så gammel, så hun skal have den nødvendige tid til at vokse sig stor og smuk, uden at blive overbelastet selvom jeg nu allerede synes hun er smuk : )
Men badeturene i havet dem nyder hun, hun elsker bare vandet, saå det er fedt, for er jo så godt for hendes ben. Derved har vi heller ikke problemer med mug og mider, som så mange andre hovskægs heste, det er bare skønt : )
Vi rider bidløs, hvilket går rigtigt godt : )

Dollys forældre http://www.hestegalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=265722

26-05-2012

Så er sommeren startet, indviet med en tur på Varde dyrskue.
Det gik super godt, Dolly var skøn, og frisk men sød som altid.

Hun fik 23 point og blev nr. 2 pga. hun ikke er racetypisk nok, det kan der jo være noget om, var jo derfor jeg valgte netop hende : )
Så er vældig tilfreds.
Fik et par søde ord med på vejen fra dommerne, at hun var passet flot, at man kunne se jeg var glad for hende, og hun var lige som hun skulle være, dejligt at få af vide.

Hendes bedømmelse lød sådan

Størrelse: Mægtig stor
Type : utypisk
Dybde: God
Bredde: God
Hoved: kønt
Hals: Kønt
Ryg: Lidt lang
Kryds: Godt
Forlemmer: Velstillet
Baglemmer: Velstillet
Haser:Prima rene / Prima hove.
Bevægelse god i skridt
Bevægelse God fremgribende i trav.

23 Juli 2012

Bedre sent end aldrig : )

Dolly var med i Herning som Showhest, samt blev kåret deroppe.
Var en helt utrolig positiv og stor oplevelse, havde nogle fantastiske dage deroppe, og mødte så mange søde Belgier folk, der tog så godt imod, os og de andre Fynboer (familien Brems ), alle var utrolig søde og imødekommende, samt hjælpsomme, man følte sig virkelig velkommen : )
er bestemt ikke sidste gang Dolly og jeg tager til Herning.
Vi fik lavet et fint show, dette var rigtigt sjovt at deltage i , må indrømme jeg aldrig havde troet vi nåede at lære programmet uden ad, når vi slet ikke havde nået at øve noget på forhånd, men Carsten havde bare tjek på det, og var god til at guide os ,så gik godt : )

Dolly var som altid sød at have med i byen, frisk men sød, dejligt med en Belgier der vil frem i livet
: )

Dolly blev kåret med 8 i helhed i 1 klasse, beskrivelsen vil komme senere , når jeg får hestepasset tilbage : )


04-08-2012

Så kom Dollys hestepas tilbage resultatet fra kåringen lyder:

Kåret den 05-07-12

sted: Herning

Resultat 1 KL: 8 p

Stangmål: 173cm

Båndmål 183

Gjordmål 220

Pibemål:28

Beskrivelse: Meget stor hoppe. Kønt hoved. Kort hals.Passende dybde og bredde. Lang, lidt vigende ryg. Afrundet kryds, manglende lårfylde. Haserne rene og tørre. Lidt bløde koder for. Baglemmerne velstillede, gode hove. Bevægelsen fri, men lidt svingende i skridt og trav.


krop:9-8-8-8-7
Lemmer:8-9
Bevægelse: 8-8
Helhed: 8

Kommentér på:
Belgier Dolly (Iris van Parkzicht Nyt hjem ;(
Annonce