{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

New Forest Lundemarksgårds Tengel 2010

2.103 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lotte Wulff D
Kvinde | 40 år | Oprettet: 25. feb 2008


New Forest Lundemarksgårds Tengel

Fødselsår:
2010
Højde:
???
Temperament
Tengel har et dejligt temperament - han har været meget i hænder fra starten da jeg stod meget med ham da hans mor skulle ud og ride indtil han selv kunne stå på folden. Efterfølgende har Fie (som red Tengels mor) også haft ham en del i hænder.
Jeg forventer at Tengel skal kastereres i efteråret 2013 og tilrides i foråret 2014
Gangarter
Tengel har 3 rigtig gode gangarter - det bliver spændende at se udviklingen når han rigtig kommer i gang :)
Stævner
Tengel har selvfølgelig ikke været til nogen rigtige stævner endnu, men han var med sin mor til udstilling på Roskilde Dyrskue d.4-6 juni hvor han blev 'kåret' til BEDSTE NEW FOREST føl

Tengel var ligeledes til St. Hestedag i september 2010 hvor han også blev BEDSTE NEW FOREST føl. Begge gange har hans mor - Lundemarksgårds Saga - fået 24. point (max point)!!
Stamtavle
Mor: Lundemarksgårds Saga (Kåret i 1.klasse med bronzemedalje, 'R' for ridelighed, 24 (max) point + ærespræmie på Roskilde Dyrskue og udnævnt til Bedste New Forest Følhoppe)

Far: Firfod Jens Lyn (Avlsgodkendt & færdigkåret i NF, ZFDP og bestået materialeprøve i Münster-Handorff, Vundet gangartsklasse med 84%)

Morfar: Stegstedgårds Figaro (Avlsgodkendt & færdigkåret i NF, Vundet materialeprøve over alle racer, A-pony i dressur, 0-runde i MB ponyspring, Gennemført Military Let, Vundet LA6 dressur for HESTE, Elitehingst)
Køn
Hingst - Forventer dog kasteration i efterår 2013
Bemærkninger
Tengel er et dejligt hingsteføl med et fantastisk smukt hovede. Han har et sødt og et dejligt væsen og vi glæder os meget til at se hvad han udvikler sig til.

Tengel er mit (og min mand - Morten's) andet føl - Jeg har haft Tengel's mor - Lundemarksgårds Saga - siden hun var to år og ejer stadigvæk hans mormor - Odbjergs Imari, som var min ridepony, da jeg stadig havde ponyalder tilbage.

Tengel er Saga's første føl og da Saga skulle have heddet Tengel hvis hun var blevet en dreng var det nærliggende at Saga's dreng skulle hedde Tengel.

Navnene Saga & Tengel (samt flere andre af Lundemarksgård-ponyernes navne) stammer fra slægtsromanerne der hedder "Sagaen om isfolket" - det er en serie på 47 bøger og jeg elsker den - det er en fantastisk serie og der er mange gode navne i:-)

Man skal nok have læst dem før man helt forstår, men Tengel den Gode er den der vender slægtens ramte så de bliver overvejende gode og som er stamfar til Isfolket - Vores Tengel er Saga's første føl og Saga's efterfølgende føl skal selvfølgelig også hedde navne fra Isfolket:-)
Kommentér på:
New Forest Lundemarksgårds Tengel
Annonce