{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Trakehner Dalton [Tidl. hest] 2001

4.225 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Oline  D
Kvinde | 30 år | Oprettet: 28. maj 2006


Trakehner Dalton

Fødselsår:
2001
Højde:
171cm. Men har et højt lansemærke ;)
Temperament
Det bedste der findes ! Det kan ikke beskrives hvor sød han er! På stald stiller man ham bare hvor man har lyst uden at binde ham eller noget og så står han der indtil han bliver bedt om noget andet (: Han kan ligne en der er lige ved at falde om af træthed når man er på vej ud og ride, men lige så snart han kommer igang, så er han frisk og med på det hele (:
Gangarter
Han har en fantastisk skridt ! Han kan skridte virkelig langsomt og alligevel skridte 3-4 hove over :D Han har en dejlig rentaktet trav med et fin sving og hans galop er kanon ! Han galopere godt op af bakke og har nemt ved changementer !
Stævner
Starter la på C-plan aldrig under 60% Han er virkelig en hest der har udviklet sig mht til stævner. Da jeg fik ham havde han ikke gået de store stævner og derfor ikke set så meget, men han tager alt i stiv arm og har nu placeringer på c-plan med over 67% og er blevet nr.5 ud ag 28 til SJM for juniorer (: Vores to sidste stævner var vores MB0 debut, så endte med 60% og en 1 plads ud af 6 ;) Og sidste stævne var en la4 til 67% og en 2 plads.
Stamtavle
F : Travell
FF : Abisko
FM : Taenzerin
FFF : Sokrates
FFM : Abendstille II
FMF : Consul
FMM : Tilsit

M : Disa
MF : Schwarm
MM : Ditte
MFF : Traumgesit xx
MFM : Schwalbe
MMF : Lichtenstein
MMM : Defa

Han er avlet i Nørre Åby, hvor han netop er kommet tilbage til :)
Køn
Den dejligste vallak !
Bemærkninger
Dalton eller i daglig tale Frikadelle (:
Han er virkelig en hjertevarmer og man kan ikke andet end blive glad når man er nær ham !
Han er så flink fra jorden.. Han er virkelig en følsom hest, som man på ingen måde kunne finde på at irettesætte fra jorden, for han gør alt for at behage en og hvis man står og snakker i mens man er i gang med at strigle, så tager han lige mulen hen til en for lige at gøre opmærksom på at han også er der ;)

Han er uddannet til M-niveau i dressur og gør altid sit bedste for at man får en god ridetur ! Der kan springe en bombe foran ham, uden han ville reagere på det, men man kan dog godt tænde ham så han løfter halen og kommer med et par bukspring :D
Han er primært dressurhest, men kan dog også hoppe lidt (; Han bliver altid fjollet på en springbane og der går man heller ikke glip af bukspring :D

Da jeg var ude og kigge på ham, kunne jeg se med det samme at han var alt for stor en hest til mig, både i højden og bredden og han var også meget svær at få til at give efter og få frem, så det var på ingen måde sådan en hest jeg ledte efter. Men efter jeg havde prøvet ham, så kunne det være lige meget for der vidste jeg bare at han var hesten ! Jeg kan ikke forklare hvad det var, men vi svingede bare godt sammen og jeg havde ikke haft andet end heste med adfærdsproblemer og pludselig var muligheden for en hest der opførte sig helt normalt ;D
Jeg prøvede ham klokken 11 og da han var dyrlægetjekket i forvejen, stod han i stalden klokken 15 :) En meget hurtig beslutning, som jeg på ingen måde fortryder! Min daværende chef og træner havde undervist ham før og kunne derfor sige god for ham i telefonen(:

Da jeg fik ham hjem var jeg bare lykkelig over at jeg havde en hest der kunne stå pænt på staldgangen, jeg kunne sætte mig op på den uden at den prøvede at smide mig af, den blev ikke bange for alt og alle.. Det var fantastisk !!! Men rideturene var ikke de vildeste for han var meget stærk og ikke særlig fremadgående(han var ret overvægtig). Jeg kunne ikke lægge ham dybt og han forstod slet ikke konceppet med frem og ned ! Han blev sat på seriøs kur og så begyndte vi ellers bare at træne... Det blev bedre og bedre, men eftersom at han blev bedre forventede jeg også mere af ham og dette pres var han nok ikke helt klar til.. Så han sagde fra ved at stoppe op og stejle, bukke og var egentlig bare virkelig på tværs, men efter en måned hvor jeg bare fortsatte så begyndte han at give sig og har aldrig været så arbejdsvillig, som han er nu !

Han er en helt anden hest at ride nu! Han er dejlig fremadgående, nem på tøjlen og virkelig smidig ! Han er nem at samle og hans bevægelses mønster er virkelig forbedret !!!
Jeg havde aldrig forstillet mig at han skulle blive en hest, man kunne ride for lette hjælpere, men hvad træning dog kan gøre ;D
Han går passagearbejde, galoppioetter og serier træner vi også lidt på...
Han er en hest med hjerte af guld !

Jeg takker familien Wadstrøm for at jeg måtte være den heldige der fik lov til at købe lillemanden ! <3 (:

Frikadellen, havde desværre sine begrænsninger.. Han kunne lære alt og var en fornøjelse at arbejde med, men man kunne tydeligt mærke på ham at han ikke syntes det var sjovt at blive presset hver dag og til noget han ikke selv troede han kunne, så beslutningen om at han skulle sælges kom desværre.. Han fungerer kanon i la og noget småt mb og da jeg synes han havde givet mig alt han kunne, så skulle han videre som junior/lærehest.
Han er nu solgt til den sødeste pige ved navn Anna. Anna er juniorrytter og skal bruge ham som lærehest.
Der havde været mange at kigge på ham og nogen red ham bedre end andre, men bedst af alt så, så Dellen glad ud med Anna på ryggen :)

Dagen kom hvor jeg afleverede ham på et ridecenter i Helsinge... Efter alt det praktiske var ordnet, gik jeg ned for at sige farvel :`/ Jeg prøvede at holde tårene tilbage, men det var jo umuligt ! Jeg kyssede ham på mulen og sagde jeg elskede ham og at han skulle passe godt på Anna <3

Frikadelle, du vil altid være gemt dybt i mit hjerte <3


Kommentér på:
Trakehner Dalton
Annonce