{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Chili R.I.P [Himmelhest] 2003

3.793 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Signe R .
Kvinde | 31 år | Oprettet: 22. dec 2006


Dansk Varmblod Chili R.I.P

Fødselsår:
2003
Højde:
1.74
Temperament
Da jeg kun har haft Chili i 2 dage, kan jeg ikke give den helt store beskrivelse af hendes temperament, men indtil videre har hun været sød og rar.

Hun tager alting super pænt, og hun er faldet enormt godt tilpas.
Gangarter
Dejlige, på trods af hendes størrelse er hun meget "let og elegant". Hendes trav er super god, og hun kommer godt over jorden, hun skal bare med tiden strække sine ben lidt mere.
Stævner
Kommende stævner:

Søndag den 27. november 2010
FVR
Klubstævne
LC2
---------------------------------------------------------------------------

Lørdag den 12. december 2010
BRF
Klubstævne
LB2
Stamtavle
Far: Chopin Dane
Morfar: aspirant

Resten kommer senere!!
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Chili er en dejlig stor hoppe, som jeg har været så heldig at få lov til at låne. Hun har en fantastisk udstråling og en spændende personlighed =)
Jeg glæder mig til at lære hende bedre at kende, og forhåbentligt kommer vi til at få en masse dejlig oplevelser!


MANDAG DEN 26. JULI 2010 - Chilis ankomst

Dagen hvor den dejlige dame kom, hun har taget alting utroligt pænt, det kunne ikke have gået bedre!

Mit første hånds indtryk af hende har været meget postivt. Hun vrinsker allerede glad når hun ser mig og kommer når jeg kalder på hende, så jeg håber at vi kan forsætte den positive udvikling!

Ridemæssigt må vi lige vente lidt endnu, da sadlen er til omstopning, men om en uges tid, skulle den være tilbage. Så kan vi endelig komme i gang med at ride lidt. Dog syntes jeg også at det er en god måde at lære Chili godt at kende ved at arbejde med hende fra jorden af, og lære at læse hendes kropssprog.


TIRSDAG DEN 27. JULI 2010 - arbejde med Chili

I dag havde jeg chili med ude i rotunden. Jeg skal finde ud af hendes kropssprog og hun skal respektere mig, uden at føle at jeg er dominerende.
Jeg arbejdede på at "føre" hende med tovet, hun reagerede enormt hurtigt på det, sænkede hovedet, ørene vippede stille og roligt, og hendes blik blev blidt og roligt.
Derefter fik jeg lov til at ae hende overalt, hun accepterede mig hurtigt, og stod og slappede af på det ene bagben, mens hun gabte og smaskede.

Igen er jeg meget positivt overrasket over hvor rar Chili er.
På folden kan jeg gå ud til hende og klappe hende og tale med hende uden problemer. Hun kommer travende hen til mig når jeg kalder på hende og når jeg så siger stop stopper hun og skridter resten af vejen ned til mig.


TORSDAG DEN 29. JULI 2010 - ridning for første gang

Så var det i dag at jeg havde bestemt mig for at Chili og jeg skulle prøve kræfter mig noget ridning - eller jeg skulle bare op på hende og skridte lidt rundt.

Bare det af få sadlen på tog sin tid, Chili hoppede rundt og var på ingen måde tilfreds med situationen. Men med lidt hjælp fra en tot wrap fik vi sadlen på mens hun stod stille og roligt. Hun fik massere af ros og blev kløet "det bedste sted" for at stå stille.

Så gik vi end i ridehuset hvor vi brugte 10 min. på at komme op. Chili kunne slet ikke stå stille og prøvede at nedlægge skammelen et par gange, men op kom jeg. Derefter var der ingen problemer Chili var super sød, og vi fik også travet.

Da vi var færdige skridtede vi op til den øverste ridebane for at "hilse på den" der var ingen ting, Chili kiggede lidt på dressurhegnene, men efter ingen tid skridtede hun rundt som om hun havde gjort det hele hende liv.


FREDAG DEN 30. JULI 2010 - anden gang på Chili

Nå, i dag skulle vi så se om Chili havde vænnet sig til at jeg satte mig op på hende. Efter at vi havde fået lagt sadlen på uden den mindste form for drama (igen med lidt wrap i hånden og en masse ros). Ind i ridehuset gik vi så, hen til skammelen, jeg var parat på det samme show som i går, men allerede i 2 forsøg var jeg oppe. Chili havde gået lidt frem og tilbage men lige pludselig var der ikke mer vanderen og hun stod helt stille så jeg uden problemer kunne sætte mig op! Dygtig dygtig hest!
Efter ridningen vaskede jeg Chili, det var hun heller ikke helt begejstret for, så det må vi også træne.


TIRSDAG DEN 3. AUGUST 2010

Nu er det noget tid siden jeg har fået skrevet noget nyt omkring Chili, så her er en lille opdatering!

Vi har været i skoven for første gang sammen med Michala og Cicce. Chili var total cool, og tog mødet med moutainbikes, hunde og løbere i stiv arm.

Så har vi arbejdet videre på at hun skal respektere mig og holde noget afstand til mig og respektere "mit rum". Hun har gjort store fremskridt og bliver mere og mere artig!

Så har vi trænet at få lagt sadel på. jeg har altid et æble, en gulerod eller en tot wrap med mig, så vi undgår at Chili skal hoppe rundt. Med tiden håber jeg at hun vil forbinde sadlen med mad!

Omkring opsidning, er der heller ikke nogen problemer mere. Hun står helt stille og jeg kan i ro og mag sætte mig op. Fremtidsplanen er (når Chili er faldet helt på plads, dvs. om 4-6 måneder, og man kan mærke på hende at hun er klar) at der skal en masse "fremmede" mennekser op på hende, så hun med tiden kan finde ud af, at det er OK at der kommer fremmede op på hende.

Her i dag, jeg har så vasket Chili igen, og hun stod HELT stille, uden at løfte et bagben eller noget som helst, så den daglig vandplaskeri her hjulpet. Dog skraber Chili stadigvæk med forbenene når hun står bundet, men det er også begyndt at blive bedre.

Så var vi også ude og ride en tur alene i går, hele vejen rundt om foldene, vi fik travet og galoperet - det var så dejligt, og Chili var en stjerne! Vi mødte en ræv, en hjort og en hare på vores tur, så jeg må sige at vi fik set skovens beboere! Chili skulle lige se ræven lidt an, jeg ved ikke om hun har set sådan en før. Men hun er nu en sej én!

Vi trænede selvfølgelig også fra jorden før jeg red hende, det tror jeg at vi skal gør så ofte som det overhovedet er muligt, for det giver Chili en helt fantastisk ro og tillid til mig som leder.


TORSDAG DEN 5. AUGUST 2010

Så havde vi vores første gang undervisning hos Torbjørn. Det var rigtig spændende at få en andens kommentarer på Chili og mig som en equipage.

Chili var meget fremadgående, især på højre volte (som er hendes dårlige volte). Da Chili ikke svarede nok tilbage for min anholdning med sædet, begyndte vi har øve temposkift. Disse temposkrift gik ud på at man skridtede frem og lavede en parade, hvor hun kun blev stoppe for sædet (selvfølgelig måtte vi i starte også have lidt hjælp fra tøjlen, men hovedsageligt skulle anholdningen komme fra sædet!). Derefter skridtede vi frem igen, lavede en parade osv osv.
Dette gjorde vi også fra trav til skridt en masse gange på begge volter. Efter 20 min havde Chili fanget budskabet rimelig godt og vi begyndte at galopere.

Hendes venstregalop var super, her lavede vi temposkrift og overgang til og fra trav. På højrevolte havde vi dog lidt problemer, da Chilis balance ikke er helt i top, og fordi hun stadigvæk er lidt stiv. Men vi fik tildels styr på det. Hun blev nødt til at ride i et overtempo, men med tiden skal vi nok få helt styr på det!

Lektierne til næste torsdag bliver at øver højre galoppen. Dette skal vi dels gør ved at ride nogle lange strækninger i højre galop og letsæde, for at Chili selv finder balancen, men også så hun for opbygget de muskler der skal til (dette vil selvfølgelig tage lang tid!). Så skal vi også træne temposkrift fra trav til galop og fra galop til trav, dette gør at balancen bliver bedre.

Udover alt dette, fik Chili også ros og Torbjørn sagde at hun er en hest som kan få en helt fantastisk gang, når hun bliver lettere ude foran, og med den rigtige træning.

Så konklusionen på denne første gang undervisning er, at den var super. En rigtig god start, og så glæder vi os til næste torsdag!


TORSDAG DEN 12. AUGUST

Så stod den på undervisning igen i dag, og perfekt som det var, så er sadlen også kommet hjem - perfekt!
I dag striglede vi i tusinde år, og Chili nød det i fulde drag, derefter (med hjælp fra et æble) fik vi sadlen på uden noget drama.

Da der var rigtig mange mennesker i et relativt lille ridehus, blev vores opvarmning lettere kaotisk, men da det så var vores tur, gik Chili som en drøm!

Vi har i løbet af ugen trænet at hun skal vente, ved en anholdning for sædet, så hun ikke ligger sig så meget på tøjlen, og så hun kan slappe mere af. Jeg må sige at hun har været ekstremt lære nem! Torbjørn var meget overrasket over hvor langt vi havde rykket på bare én uge, så der var kæmpe ros til Chili og mig.

Men denne gang begyndte vi med at ride nogle temposkift ligesom sidste gang, lige for at få Chili helt på plads, derefter trænede vi schenkelvigninger, igen havde Chili lige fart nok på når det blev for svært, men så var det bare tilbage til temposkiftene, og så prøvede vi igen. 2. gang lavede vi en super schenkelvigning mod højre, og schenkelvigningerne mod venstre gik som smurt.

Galoppen har vi også trænet og trænet, som vi havde fået af vide. I dag gik Chili meget mere roligt, hvor jeg kunne ride hende frem, og så korte hende næsten helt sammen. Derfor fik vi også nogle meget bedre overgange.

Højre galoppen er der stadigvæk meget arbejde tilbage i, men vi forsætter bare i samme stil, så skal den nok være der snart!

Kort opsummering af dagens undervisning, er som sidst, helt fantastisk. Chili udvikler sig helt vildt fra gang til gang, og jeg nyder hver dag med hende!


FREDAG DEN 13. AUGUST

Så var det lige fredag den 13., og lidt uheld skal man jo også have. Chili har fået et lille sår i gjordlejet, så ingen ridning i dag - øv bøv, men jeg tror nu at Chili er ganske tilfreds, hun er stadigvæk lidt træt efter gårsdagens undervisning det kære dyr. Så vi har striglet og striglet, da har haft en skøn dag på folden hvor der et blevet rullet rundt i det skønne mudder. Hele Chili lignede et indtørret mudder-monster, så der var lidt at gå i krig med!

Efter en strigling, hvor Chili blev OK ren (noget af støvet var simpelhent ikke til at få striglet ud, selv med hjælp var noget lammeskind)

Nå, men så traskede vi ud i rotunden, hvor vi lavet noget jordarbejde. Ligesom vi startede med, fører jeg Chili med tovet. Hun sænkede halsen lige med det samme, og slappede af og lod mig føre hende rundt. Da der har været rigtig meget regn, er det en kæmpe vandpyt på banen. Chili er ikke den store fan af vand, men helt fantastisk gik hun også med igennem vandet da jeg førte hende. Så det må være tegn på at det virkelige er godt det her med at føre hende med et tov.

Da vi var færdig på banen og havde stået i solen og kløet hinanden (mit hår lignede en kæmpe høstak efter at Chili havde nusset det) så gik vi ud på folden, så Chili lige kunne få et par timer mere inden hun skulle ind og have aftensmad og hø.

Chili blev glædeligt modtaget af den store Cicce, som hun er blevet gode venner med, og det tog sig lige en dejlig galop rundt på folden, hvorefter det græssede næse mod næse.

I morgen håber jeg på at jeg kan gik Chili gjord på igen, og så må hun få noget lammeskind der hvor såret er, så går det nok.

På søndag har jeg aftalt med Hanna (en af pensionererne på Skovrødgård) at vi skal på en morgen tur i skoven, så kl. 09.30 sharp skal vi være klar. Forhåbentligt regner det ikke, så vi krydser lige fingere!


FREDAG DEN 27. AUGUST 2010

Så er det efterhånden lang tid siden der har været en opdate på hvordan tingene går med Chili. Men der har simpelhent været så mange ting at se til, men nu skal I få den!

Vi fik jo sadlen tilbage, og det var super fedt. Torsdag den 19. august red vi undervisning hos Torbjørn, og han var virkelig vikelig overraket. Jeg tror aldrig at jeg har fået så meget ros for min ridning før. og Chili blev fik også ros helt op til skyerne (Torbjørn er en dygtig dressurdommer, så han går meget op i detaljerne, hvilket jo er super godt!).
Det var nok en af de fedeste rideture jeg har oplevet! Chilis trav er blev tusinde gange bedre, og det siger ikke så lidt, for hun havde i forvejen en lækker lækker trav, men nu - man flyver bare af sted!

Nå, men så hen over weekenden begyndte sadlen at ligge lidt underligt, så vi fik sadelmageren ud torsdag den 26. august, og rigtig nok var polstringen faldet sammen! Så tilbage til omstopning med sadlen, surt!

Men i stedet for at være sur over at vi lige må holde en ride pause, har vi udnyttet tiden til jordtræning jordtræning jordtræning!

Chili har helt klart et problem hvad angår opsidning, det er blevet bedre og bedre når jeg skal op på hende, men andre skal helst også kunne sætter sig op på hende uden problemer.

Min teori er at Chili er en hoppe med et stort ego, hun ved udemærket godt at hun er den største og stærkeste. På grund af denne selvbevidsthed har hun svært ved når andre virker dominerende over for hende. OG! når man jo skal sidde op på hende skal man først op på en skammel, i det man træder op på skamlen er man højre end Chili, og det er jo i teorien dominerend (altså det at jeg er højre oppe end hende) derefter sætter læner man jo sig ind over hendes ryg, hvorefter man sætter sig op på hende.
Dette at man sætter sig op på hende ryg, er jo meget dominerende. Heste i naturen kan lægge deres hoved over ryggen på en hest i lavere rang.

Så vi har nu trænet at jeg kan lægge mig hen over hendest ryg, stå på skamlen og ae hende over ryggen og lænden.

Det tager meget tid, men Chili gør fremskidt. Målet er at hun bare kan stå helt afslappet så man stille og roligt kan sidde op.

Den måde jeg træner dette på er, at jeg sidder på hug på skamlen, chili har et langt tov på, så hun ikke behøver at skulle stå for tæt på skamlen hvis hun ikke vil fra starten. Og så venter jeg med ryggen til hende. Efter noget tid (det kan godt være 15-20 min) kommer hun så hen og nusser mig i håret. Stille og roligt mens jeg taler og aer hende rejser jeg mig op. (her kan hun godt finde på at bakke væk igen, og så er det bare forfra). Derefter står vi og nusser lidt, så kan jeg røre hende på bagparten med tovet, her går hun så frem ad, nogle gange går hun et par gange rundt om skamlen. Når hun så stopper står hun for det meste skævt væk fra skamlen (dvs. ikke med siden til mig) der kan jeg så lægger tovet over på hende højre side, hvorefter hun flytter sig for det, indtil hun står præcist med siden til mig. Her står vi så igen og nusser og "ihh hvor er det hyggeligt, og du er så dygtig" osv osv.
Derefter kan jeg lægge min arm over hende mens jeg smasker og gaber. Og til sidst kan jeg uden problemer sætte mig op i ro og mag, uden at Chili hoppe rundt.

Dette har vi gjort i et par dage, cirka 5 gange hver gang (selvfølgelig med pauser!!)

Så om en uges tid skulle jeg gerne kunne sætte mig op uden noget drama!

Derefter er planen at andre "fremmede" skal sætte sig op på Chili, så hun i sidste ende kommer helt af med hendes dårlig opførsel omkring opsidning.


SØNDAG DEN 19. SEPTEMBER 2010

Så er det vist på tide med en ny opdatering på Chili. Alting går forrygende! Desværre måtte vi afgive Cocos gamle sadel, da den efter flere omstopninger stadigvæk ikke ville passer, men heldigvis havde Ingdams en anden sadel (af samme mærke, type og alder) liggende - bare i mørkebrun, hvilket er SÅ flot til Chili! - nå, men den passer altså helt super, så nu kan vi ENDELIG komme i gang med at ride regelmæssigt med en sadel.

Vi er nu også gået i gang med træningen af "at have fremmede mennesker på ryggen", i torsdags var det min underviser Thorbjørn, som skulle være prøvekanin. Jeg må indrømme at jeg var lidt spændt på Chilis reaktion, da hun har tendens til at være lidt skeptisk overfor fremmede, men Thorbjørn klappede hende lige lidt på halsen, og en to tre sad han oppe på hende. Intet drama overhovedet! Jeg var meget stolt af Chilis meget pæne og ordentlige opførsel. Thorbjørn red så Chili i en god halv time, og han var meget overrasket over hvor meget hun har udviklet sig siden hun kom.

I dag forsatte vi så operation "hav fremmede på ryggen". Og i dag var det så min gode veninde Maddie der skulle give det et forsøg. Og igen må jeg sige at Chili har forbedret sig meget, hun gik lidt frem og tilbage, men derudover var der igen problemer, og Maddie kom stille og roligt op. Derefter red Maddie også på Chili, og Chili var dygtig og tog alting til en guldmedalje.

Så forhåbentligt - når vi har haft endnu flere "fremmede" på ryggen af Chili, så er hun lige glad =)

LØRDAG DEN 30. OKTOBER 2010

Så var vi til dressurkursus her i går hos Dennis Holst. Chili var selvfølgelig hestegal igen igen igen, så jeg havde ikke de store forventninger til hvad vi kunne præstere.
Det skal lige siges at Chili bliver den værste hoppe når hun er hestegal - tante-modsat! Beder man hende gå frem sætter hun tempoet HELT ned (hvis hun ikke stopper op) prøver man at stoppe hende, ja så kan hun trave afsted i den mest fantastiske trav, og galop...Det kan slet ikke komme på tale for madammen. Derud over skal hun også tisse hvert andet minut, og bare stå med løftet hale og se lækker ud. Skøre hest!

Nå, men som sagt var der ikke de store forventninger, men det viste sig at Chili slet ikke var så slem, som jeg havde forventet. Vi startede ud med at hun bare skulle reagere for mine signaler med det samme (hvilket hun til dagligt sagtens kan, men ja, det er ikke noget hun finder særligt tiltalende når hun er hestegal) Derefter arbejdede vi meget med galoppen, og overgangene - og så red vi en masse versader. Selvom at jeg konstant skulle have hende til at gå fremad, hvilket resulterede i at jeg ikke sad helt perfekt med mine ben, så var Chili overraskende god.

Forhåbentligt kan Dennis komme ud og undervise os igen - Vi har lovet at vi kan lave perfekte anspring til den gang :D

Jeg glæder mig til at arbejde videre med de fif jeg fik, og forhåbentligt var dette den sidste gang i år at Chili var hestegal, ellers må vi tale lidt med en dyrelæge, så hun måske kan få noget der hjælper lidt på de "kvindelige hormoner"!

SØNDAG DEN 4.DECEMBER 2010 - Chili bliver min!

Under morgenmaden sad min far, min mor og jeg og snakkede om hvad vi skulle gøre med Chili da jeg har fået en knæskade, og derfor ikke kommer til at ride de næste par måneder. Vi ente med at vi måtte sende hende i ridning, og dette problem blev også hurtigt løst, da hun kunne komme op hos Dennis Holst, som jeg har redet undervisning hos, og han kender derfor Chili på godt og ondt.

Men problemet var så, at vi jo kun have lånt Chili, så helt ud af det blå siger min far så "Jamen, så køber vi da hesten!" Og så ringede vi til Pia... Og nu er CHILI MIN!!! :D :D :D :D

Fantastisk dag!!! Desværre er det bare så træls at jeg ikke kan ride, men nu skal jeg ikke stå og være bekymret for at hun bliver solgt til næste August, for nu er hun min helt egen lille bamse! :D

TIRSDAG DEN 28. DECEMBER 2010
Så er det tid til en lille opdate på Chili-con-carne. Pga. min knæskade er ridningen indstillet og Chili er kommet op hos Dennis Holst, hvor han har hende i ridning. Jeg har været lidt nervøs for hvordan det skulle gå - dels at overlade ens lille hest til fremmede, men også det, at ens lille hest til tider kan være en bisse.

Vi var så oppe og besøge Chili for 9 dage siden, hun havde det godt, var glad - dog var hun ikke faldet helt til, så der var utrolig mange farliiiiige ting =)

MEN! I dag var hun simpelhent så dejlig. Da vi kom ind i stalden kaldte jeg på hende og så vrinskede hun glad - jeg bliv helt blød om hjertet... Dennis red hende så, og det var første gang jeg så dem sammen. I starten var hun lidt strid, men efter 10 min gik hun super. Hun brugte ryggen optimalt, og fik virkelig vist hvilke fantastiske gangarter hun besidder.

Noget andet rigtig positivt var Dennis' måde at ride hende. Der var sådan en ro over dem, han var meget blød i hånden, med massere af ros og hygge snak. Derudover red han uden sporer eller pisk, hvilket jeg syntes at så dejligt. Nu føler jeg virkelig at han forsætter Chilis og mit arbejde, som jeg gerne ville have.

Vi regner med at Chili skal blive hos Dennis frem til den første weekend i februar. Og om 3 uger (forhåbentligt) vil vi kører op til Chili, så jeg kan få noget undervisning et par gange inden hun kommer hjem. Så vi lige kan finde hinanden ridemæssigt igen.

Det var så lidt nyt herfra - jeg vender tilbage med mere om Chili når jeg har redet på hende igen. Så vi krydser lige fingre for at mine ben SNART går i orden!!!

FREDAG DEN 18. FEBRUAR 2011

Nu er det efter hånden rigtig lang tid siden der er kommet noget nyt om Chili. Vi hun kom godt hjem oppe fra Dennis af, og var så fin lige indtil hun uden videre stod halt. Heldigvis var der intet med hendes venstre forben, men hoven var blevet overbelastet.

Onsdag den 16. februar fik Chili så sko på alle fire hove, hun skal lige vænne sig til fornemmelsen, og ellers er går det godt, hun er heller ikke halt mere, så vi kan stille og roligt komme igang med ridningen igen.

Nu er hun så selvfølgelig blevet hestegal, så ridning bliver der nok ikke så meget af den næste lille uges tid - øv, men sådan er det jo med de hopper!

TORSDAG DEN 28. APRIL 2011

Chili blev aflivet i dag - jeg kommer til at savne hende rigtig meget, for hun var en dejlig hest på mange punkter, men jeg er heller ikke i tvivl om at det var det bedste for os begge to.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Chili R.I.P
Annonce