{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Chanelli *RIP* [Himmelhest] 1999

3.154 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sandra Pedersen
Kvinde | 29 år | Oprettet: 4. nov 2007


Dansk Varmblod Chanelli *RIP*

Udfordringer
Fødselsår:
1999
Højde:
1.65 m. sko
Temperament
Kan være en rigtig dame - er meget bossy på fold og det er faktisk sjældent hun kan sammen med andre heste, som hun ikke behøver at sætte på plads :p Ellers er hun en rigtig dejlig prinsesse, gør virkelig det bedste for rytteren og forstår nemt små signaler - dog skal de nogle gange gøres lidt ekstra tydelige :)
Gangarter
Gode. Alle er middel, træder over eget spor.
Stævner
SVANKJÆR EFTERSKOLE
9. april 2011
LC1 dressur: 52,08%
Rytter: Mig
- Hun spændte meget op og løb en helt del + vi landede i forkert galop til venstre (kunne ikke mærke det/se det, så fik den ikke rettet). OK program, på trods af ulydig/urolig hest.

LC3 dressur: DISK
Rytter: Mig
- Endnu engang løb hun (på trods af afslappethed på opvarmningen efter første program), ville ikke gå i galop i CM hjørnet, hvilket resulterede i bakken, bukken og en modstridende hest resten af programmet. På trods af lang tids kæmpen med at få hende i galop og ulydighed, gennemførte vi programmet.

SVANKJÆR EFTERSKOLE
10. april 2011
LD spring: 1. uplacerede
Rytter: Manja Bransholm
- Hun sprang suverænt og gav sig godt over springende. Enkelt stop, men rytters egen fejl. Mistede bagbenene i to vendinger, men reddede det godt!

LC spring: DISK
Rytter: Manja Bransholm
- Udgået på grund af 3 stop på spring nr. to.

SYDTHY RIDEKLUB
30. april 2011
LC2 Dressur: 35,22%
Rytter: Mig
- Hård dommer, men er en tilfreds rytter. Hele ugen har Chanelli været en lille lort og har lagt al sin energi og kræfter i at gå mig i mod, og har nægtet at udføre øvelser efter bare en smule galop. På opvarmningen var der en smule problemer, men på banen spændte hun kun en smule op og landede desværre i forkert galop på begge volter.

RUGÅRD GODS - DOLMER RIDEKLUB
6. november 2011
Hubertusjagt
- Sød hest og glad rytter. Hun overraskede mig positivt! Sprang næsten alt jeg bad hende om, så snart jeg var kommet af med min egen usikkerhed!
Stamtavle
Mor: Malou
MF: May Sherif

Far: Lillemarkens Arkibal
FF: Racot
FFF: Raimondo
Køn
Hoppe
Bemærkninger
***Chanelli ejes af Natasha Hedemann. Siden den 15. august 2010 blev Chanelli officielt min lånehest, som jeg havde med på efterskole i året 10/11***

Chanelli er en super skøn hest, så fantastisk! Hun er VIRKELIG en dame, men kunne aldrig drømme om at gøre sin rytter fortræd! Jeg har redet hende i snart et år, og vi har da haft vores "kampe", men vi er også nået så langt.
Hun kan få øvelser til LA dressur, men vi starter kun LC klasser til stævner, på grund af, at vi stadig arbejder med at få hende til at slappe af ved store begivenheder. Hun har sprunget baner med 110-120 cm (mener jeg!!) med ejer. Så hun har talent indenfor både dressur og spring, og nyder begge dele. (:

Hun er super dejlig at gå ture med, man kan gå med hende i helt løst tov uden problemer. Dog kan hun godt finde på at gå fra den ene side til den anden og nogle gange stopper hun op for liiige at tjekke tingene ud, men det er så det.
- Når man så RIDER hende på tur er hun ret skør, specielt når man er alene. Selvom hun har gået turen en million gange, kan hun NÆGTE at gå den vej, og så bakker hun som en sindssyg eller forsøger sig med et meget lille buk. Når der kommer biler - også nogle gange når de kommer bagfra - kan hun skyde bagparten ud mod den og så begynde at lave ekstreme schenkelvigninger hen af vejen. Ellers er hun dejlig nem at ride på tur, bare med lange tøjler og fuldstændig afslappet. En god galoptur på stranden eller i skoven er lige noget for hende! :D
- Desuden så er hun KOLD i røven, når man cykler med hende! I sommers cyklede jeg tit frem og tilbage mellem stalden og sommerfolden, og jeg cyklede bare stille og roligt med prinsessen traskende ved siden af mig med sænket hals :')

I starten af 2010 hang hun desværre fast med venstre bagben i tremmerne i boksen, så hun drog sig en seneskade, som så ret voldsom ud, så vi var MEGET i tvivl om hun nogensinde ville blive en ridehest igen... da vi gik igang med genoptræningen i start juni (kun skridtture på hårdt underlag), fik hun så en kodeledsforvridning efter nogle uger, så hun stod stille i 2 uger. Da vi gik igang igen var der ingen problemer, og vi er nu kommet så langt som til at trave 20-25 minutter med én skridtpause, på banen, og hun har ligeså meget energi som hun altid har haft! :D

*UPDATE: 15/11/10*
Nu er det ved at være længe siden jeg har opdateret.
Chanelli og jeg har virkelig haft vores op- og nedture, med blod, sved og tårer (bogstaveligtalt), og mange gange har jeg bare fuldstændig givet op og har ikke gidet arbejde seriøst, før jeg har sparket mig selv bagi. Nu er det så småt begyndt at gå op ad bakke igen, og jeg er ked af at jeg ikke har så jeg kan komme til stævne med min veninde til december. Så jeg venter troligt til april hvor skolen afholder!
Desværre er jeg nu rendt ind i, at eleverne der havde fodervagt i weekenden mener at min hest er farlig, fordi hun stejlede da der blev taget i grimen, hvilket resulterede i en forstuvet hånd, og åbenbart bider hun når man går forbi boksen. Hvilket jeg ALDRIG har oplevet før, så jeg har svært ved at tro, at de har behandlet hende ordentligt...

*UPDATE: 23.02.10*
For tre uger siden styrtede jeg med min venindes hest, hvor jeg desværre brækkede knysten på venstre fod, og siden har jeg gået med gips og krykke, så derfor har jeg selvfølgelig ikke fået redet Chanelli. Efter en uge fik vi en uges ferie, hvor min underviser red hende 3 gange så det vil også hjælpe på undervisningen forhåbentligt. Igår red min veninde, Emma, hende lidt, efter hun havde haft hende i langeliner, og jeg kunne jo ikke dy mig; selvfølgelig skulle jeg op og sidde på min prinsessehest! Så jeg kom op og skridtede rundt, gud hvor var det lækkert! Heldigvis får jeg gipsen af fredag, så snart kan jeg komme ud og ride igen!
Chanelli er også blevet en kanon god handicap hest; ikke nok med at jeg kan skridte rundt med gipsben, så kan jeg også humpe rundt om hende med krykker som larmer meget.
Udover det, så stod vi bare og nussede igår i hundrede år, hvor hun bare stod med hovedet ind til mig. Dét tog pusten fra mig.

*UPDATE: 08/06/11*
Den 1. juni kom Chanelli endelig hjem! Hun stod ufattelig pænt i traileren (hun kan ikke rigtigt stå der når man drejer/accelerer), men hun lagde også lige ud med at kaste sig bagud og til siden, så hun desværre fik rykket en sko løs der. Men hun er bare faldet super godt til hjemme på Baskærlund, og jeg glæder mig sådan til at ride hende snart igen! :D

*UPDATE: 15/10/11*
Chanelli har bare været rigtig ØV i noget tid! Hun har stejlet rigtig, rigtig meget, har gået imod og virkelig ikke hørt efter. Det har været så træls, og på et tidspunkt røg jeg på skadestuen fordi min fod var gledet ud af bøjlen (SÅ åndssvagt!!) under et stejl, og jeg fik forstrukket en masse ledbånd og lavet en knogleafrivning - i selv samme fod, som jeg brækkede i februar. Har så haft en til at prøve at ride hende, mens jeg gik på krykker, og vi blev enige om (i samråd med min underviser), at musen har ondt i tænderne + hun højst sandsynligt laver sine spilopper fordi hun syrer lidt til i bagparten, da hun er meget muskelfattig dér.
Men idag ville jeg så prøve at ride igen, og først blev musen lige longeret fordi hun havde stået stille i 1½ uge, og her fandt jeg den ultimative måde at longere hende på, hvor hun nu kan lave parade, bakke, trav-skridt og galop-parade/skridt, ved det mindste tegn fra min hånd. Og da jeg red hende var der heller ingen ting, det var så fantastisk! :-)

*UPDATE: 06/11/11*
Så er vi på banen igen. Musse er den mest fantastiske hest, og jeg er så ked af at skulle af med hende, men økonomien er der desværre bare ikke længere. Jeg har hende denne måned ud, og så er det farvel :-( Kan slet ikke beskrive hvor lettet jeg er, over ikke at skulle trække på mine forældres konto længere, men jeg fortryder alligevel at jeg har sagt hende op. Håber bare hun kommer et sted hen, som vil udnytte hendes fantastiske springtalent...
MEN! Idag startede vi Hubertusjagt på Rugård Gods; det var mega sjovt og musse nød det til fulde! Vi havde én ufrivillig afsidning, og trods min fod hang fast, blev hun bare stående og så ned på mig... dejlige dyr!

*UPDATE: 29/11/11*
Idag er Chanelli blevet sendt afsted til sine rigtige søde nye ejer; May. Lillemusen kunne ikke finde ud af det der med at skulle gå ind og så vende rundt i transporten, men til sidst kom hun endelig ind, og stod rigtig pænt; turen derover skulle være gået godt, og hun spiser allerede godt.
Jeg savner allerede Lillemusen og er utrolig ked af det, en håber May bliver ligeså glad for hende, som jeg var!

* 11. Januar 2013 *
Igår fik jeg en besked fra mit gamle opstaldningssted, som havde mødtes med Natasha lidt før jul. Jeg fik beskeden om at Chanelli i foråret havde været i røntgen efter alle hendes spilopper, men her var der Intet at se. For en måned siden var hun igen afsted i røntgen, hvor de opdagede at min prinsessehest havde fået Kissing Spine, og blev aflivet for en uge siden..
Det at det først vises på billederne nu, viser at det jo ikke har været medfødt, og at hun nok heller ikke har haft det hos mig, da billederne intet viste foråret efter jeg havde sagt farvel til hende.

Jeg er rigtig, rigtig ked af at jeg absolut intet har fået af vide inden hun blev aflivet, da jeg gerne ville have haft muligheden for at se hende en sidste gang - men det lå åbenbart ikke i kortene. Jeg har endnu ikke snakket med hendes ejer, og mangler lidt afklaring fra denne side, men mon ikke det kommer, det var jo noget af et chok at få..

Lige fra den morgen tilbage i november 2011, har jeg hverdag fortrudt at jeg ikke gjorde mere for at få det hele til at hænge sammen, så jeg kunne beholde hende... jeg har, og gør stadig, savnet vores sjove ture sammen, og vores hyggestunder i stalden.
Men nu løber hun fredeligt rundt på de frodige græsmarker, får sig en kæmpe græsvom og jagter rundt med Bento, uden nogen smerter!

Musse, jeg elsker dig <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Chanelli *RIP*
Annonce