{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Boulevardens Sofus (Cowie) [Tidl. hest] 2006

3.506 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

C. Mortensen
Kvinde | 28 år | Oprettet: 4. maj 2008


Anden særlig race Boulevardens Sofus (Cowie)

Fødselsår:
2006
Højde:
Ca 160 cm m sko
Temperament
Han er rigtig rolig, der er noget quarter i ham, så han har deres rolige sind .. Også lidt deres bygning.

Da han var 4, var han meget stille og rolig - næsten FOR rolig

Der er faktisk kun enkelte ting han ikke kan lide. Blafrende plastic, barnevogne med skrigende unger & busser/lastbiler ellers er han helt cool.

Her den anden dag var vi ude at skridte en laaaang tur (9 km), og så red vi forbi en parkeringsplads, hvor en mand tydeligvis ikke kunne finde ud af at bakke ud af en p-bås, for han kører direkte ind i en trailer så der lyder et ordentligt brag! Men det var Sofus ligeglad med - dyyyygtig hest :D

Men her i løbet af sommeren 2011 har han været lidt af en rod, ... jae, han har både bukket og løbet løbsk og tonset rundt i hele ridehuset eller ud over en stubmark fordi stoptøjet ikke lige virkede .. men sådan er det med de der dejlige ungheste :-D Haha!
Gangarter
Hans gangarter er fine, eller ... det er de ved at blive, da vi har haft en periode, hvor jeg har pillet for meget trav ud af ham, så nu er vi ved at ride det i ham igen. Han er blevet supergod til det med temposkift - mest i trav, i galop begynder han bare at tonse afsted ..
Han kan også en lille smule travøgning.

Stævner
Koen har startet to stævner, og de er gået sådan ret godt. Det første var indendørs, det andet var udendørs.

Herslev 2011 indendørs:
LD1 - 59% - 4. plads.. Han var lidt spændt men det er helt forståeligt. det var jo helt nyt for ham.
LD2 - 65,56% - 1. plads .. Han var helt kanon taget i betragtning af hans erfaring.

Herslev 2011 udendørs:
LD2 - ????% - 1. plads .. Han var virkelig fin og kiggede slet ikke på noget <3
LC1 - Omkring 55% - Jae ... vi præsterede to anspring - begge i forkert galop .. sådan går det når rytteren vil springe hest an på indvendig tøjle ;)

Hedensted 2012:
70 cm B0 - fejlfri
80 cm B0 - 2 bomme, træt hest efter en på opleveren.

Herslev 2014:
LC1 - 61,8% først uplac. (nr. 3), første stævne i 2 år. Helt over forventning.

Forude venter en forhåbentlig god stævnesæson i 2012, men det kræver jo lige, at min far bliver helt rask først :-) Men ham går det også bedre med (han har haft brækket ryggen fordi han faldt af)
Stamtavle
Ved ikke hans stamtavle. Kan ikke forestille mig, at han er noget vildt og voldsomt! Men han er født og opvokset på Ærø hos den samme ejer, før han så røg igennem to hestehandlere og endte hos mig!

Han har en helbror, og helbroderen er over 170 cm høj og han er rød.. så ved ikke helt lige hvad der er gået galt? Men ved ihvertfald der er Quarter i Sofus, man kan se det både på hans kæmpe kæber, store bagpart og så i hans sind.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg fik Sofus d. 11. august 2010 ..
Da jeg fik ham var han redet i to måneder, så han kunne gå rundt i skridt, trav og galop! JA, det kan han stadig! Men nu kan han også meget andet ;)
Vi er ikke nået så langt med stævner, da jeg ikke har tid til at træne regelmæssigt, men han er jo heller ikke så gammel, så vi har masser af tid til den slags.

Vi har haft både opture og nedture sammen. Ikke fordi der er mange nedture, men han har lavet lidt ballade, som også har fået nogle lidt alvorlige konsekvenser!
Men helt bestemt har vi flest opture. Vi kan ride meget lange ture, vi kan springe, vi kan ride dressur, vi kan ride stævne, vi kan ride bidløst og uden sadel og ja .. alting :D næsten ... på lavniveau, men whatever! Det kommer.

Men Sofus har et formidabelt springtalent - skal lige tilføjes!!! For når Sofus ikke gider longeres i roundpennen, så springer Sofus bare over hegnet - som er 140 cm - og så løber han ind i stalden eller ud på marken ..
Han har ikke svært ved at springe, og det er heller ikke fordi han ikke kan lide det! Han ELSKER at springe, og nogengange har jeg også sagt til mig selv: "Hvorfor lærte vi den hest at springe?"

Sofus var som 5 års med på ridelejr på stald grauff, og det var rigtig skønt, han tog det meget pænt og opførte sig eksemplarisk hele vejen igennem.


27.09.2014 blev Sofus hentet og flyttet til Sjælland, hvor han nu bor rigtig dejligt hos en ny familie. Jeg håber han vil få det rigtig dejligt og blive en kæmpe del af familien, som han har været her - og blive brugt lidt mere end jeg havde tid til. Sofus er absolut den eneste hest, jeg ALDRIG har fortrudt, jeg har solgt. Vi fandt bare det helt rigtige hjem til ham.
Kommentér på:
Anden særlig race Boulevardens Sofus (Cowie)
Annonce