{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Donna 2002

7.513 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Camilla
Kvinde | 35 år | Oprettet: 21. jan 2005


Shetlænder Donna

Fødselsår:
2002
Højde:
96 stg.
Temperament
Hun er meget sød nu, men da hun var lille, der var hun utrolig nervøs, og bange for stort set alt der var større end hende, og det var meget svært at komme til hende.
Da hun skulle have grime på første gang, var hun fuldstændig umulig, og begyndte at stejle osv. Men det foregik desværre heller ikke, på en specielt fredelig måde. Havde desværre ikke nogen indflydelse på tingene dengang.

Da jeg fik hende, gik der heldigvis ikke lang tid, før jeg vandt hendes tillid, og derefter har der bare ingen problemer været.

Hun er blevet til en meget bestemt dame, som udmærket godt ved hvad hun vil, og endnu vigtigere - hvad hun IKKE vil! Hun knytter sig ikke bare sådan lige til folk, men når man har gjort sig fortjent til hendes tillid, så er hun med på stort set alt, og hun er den nemmeste pony at have med at gøre.

Hun er utroligt nem at ride, og reagerer på de mindste vink. Dengang jeg stadig kunne ride hende, der kunne jeg f.eks sagtens ride en tur på hende, kun med alm. grime, og et trækketov i den ene side.
Hun har ikke været helt så nem, for de piger der har haft redet hende efterfølgende, men som sagt, så knytter hun sig heller ikke så hurtigt til folk, og pt. er der ganske enkelt ingen af dem, der har brugt den tid på det, som det kræver, hvis hun skulle knytte sig til dem, på samme måde som til mig.
Gangarter
3 stk. Ganske fine, ikke noget specielt at sige om dem. Typisk Shetlænder. ;)
Stævner
Ingen.
Stamtavle
Donna har desværre ikke nogen stamtavle. Men hendes mor er en rødbroget Shetlænder som hedder Bella, og hendes far er en brun Shetlænder der hedder Bruno.

Donna har haft to føl. D. 23. april 2006 fik hun et sort hingsteføl, som blev kaldt Silas, og d. 4. Maj 2007 fik hun et mørkebrunt hoppeføl, som blev kaldt Luna.
Luna går stadig sammen med Donna, og Donnas mor, Bella, samt Donnas halv-lillebror, Chikana.
Køn
Hun er en rigtig køn Dame. ;)
Bemærkninger
Fik Donna da hun var ca. 6 mdr. gammel, men har kendt hende siden hun blev født. Fik hende i julegave, som tak for, at have tilredet hendes mor, og for at have hjulpet så meget til, der hvor de stod (og stadig står) opstaldet.

Da hun var ca. 2-3 mdr. gammel, fik hun stivkrampe. Det var så galt, at hun skulle hjælpes op, hvis hun havde lagt sig ned. Og det blev bare værre og værre. Hun fik indsprøjtninger og medicin i massevis, men det hjalp bare ikke. Til sidst kunne hun end ikke bukke hovedet ned og die. Så vi måtte give hende modermælks-erstatning i en skål, for hun kunne ikke rejse hovedet og drikke af en flaske.
Dyrlægerne sagde at hun ikke havde den mindste chance for at overleve, når hun ikke var ældre, så til sidst sagde vi, at efter weekenden skulle hun aflives.
Jeg aner ikke hvad der skete, i løbet af den weekend, men lige pludselig stod hun og diede, da vi kom derud søndag eftermiddag, og det betød jo, at hun var ved at få det bedre. Og ganske langsomt blev hun mere og mere bevægelig. Og rask; dét blev hun! For nu kan hun bryde ud i de største bukkespring jeg nogensinde har set. ;)
Kommentér på:
Shetlænder Donna
Annonce