{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tinker Troja 2005

2.394 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Pernille Stenstrup C
Kvinde | 51 år | Oprettet: 1. jun 2010


Tinker Troja

Fødselsår:
2005
Højde:
stg 150
Temperament
meget rolig og et nussehoved. EEEEElllllsker at få ordnet sin lange man og hale, det er lykke. Fik 9,5 i samarbejde ved kåring - det siger alt ??
Gangarter
gode set fra jorden. Kan træde godt ind over når han går koncenteret.
Stævner
Begyndt tilridning fra jord ultimo 2010. Ej færdig tilredet, men vi er igan og du kan følge det her på siden.... Louise (har part) og jeg er godt inspireret af www.kapriole.dk Super side med gode videoer...
Stamtavle
mor: Dolly
Far: Arvens Ilsidnur
Køn
Vallak
Bemærkninger
Dejlig robust hest der snilt kan have rytter på 178 cm uden det ser "forkert ud". (se billeder) Jeg er spændt på udviklingen. Jeg købte ham i september 2010, så alt er nyt endnu. Kun redet i 1½ mdr for 1 år siden og har stået stille siden.

TILRIDNINGENS ETABER m.v.:

07.10.10 Sidste dag som hingst. En tur i trailer og til dyrlæge. En stor beslutnng men sådan blev det nu... Alt gik vel, han var nem at læsse til dyrlægen men hold da op, da vi skulle hjem dagen efter fløj han nærmest ind i traileren - Lad os komme væk fra den dyrlæge. Det var Højelse Dyrlæge - Michael der kasterede og alt gik efter bogen 7-9-13. Lidt øm var han jo men det tror da pokker...

17.10.10 En super dag. Louse (har part) og jeg lavede HMS solen skinnede - det var vindstille og det gik rigtig rigtig fint - Til sidst slap vi tovet og Troja gik så pænt ved siden, stod når vi stod og gik, drejede og bakkede faktisk kun på stemmen. Han kunne stå imens vi vandrede rundt om ham (uden line) og han blev stående. Så dygtig en dreng. Han gik over bomme og vi parkerede (ved en stol) så det er nemt at komme op til den tid. Lidt farlig var den hvide plastik stol dog i starten, men ved nærmere eftersyn og snusen gik det rigtig fint. Så kom tiden til at Louise skulle på ryggen !!! Uha - Spændende... Efter en parkering og lidt skramlen med stolen og skubben til Troja, hoppede hun op på maven og lå og klappede ham og rokkede til han til sidst så ud som om det kedede ham. Der var ingen saddel på. Så begyndte vi at gå. Hans opmærksomhed var på Louse der stadig lå over ham - ørene lyttede, men han gik fint ved siden af mig. Vi gik et par ture på banen. Så fint. Han kan rigtig godt lide at blive udfordret og trænet..
En rigtig god dag med en sød Louise og en dejlig hest.... !

30.10.10
Efter en rolig periode efter kastarationen var det tid til at fortsætte hvor vi slap. Troja fik hovedtøj, saddel og blev longeret lidt med stigebøjlerne slaskende ned af siderne. (Sadlen fik han lov at snuse til inden vi listede den op på ryggen). Det gik fint. Det er en god måde med sadlen at vænne sig til, at der er noget der "skramler" der bag ved og rører lidt ved siderne. Det gik fik i longen og han var igen sød til at reagere på stemmen. Der var dog lidt farlige ting idag - et bogstav på siden af banen og en kat som fik ham til at miste opmærksomheden, men igen efter lidt tid var det glemt.
Så fik Louise ridehjelm på og vi efterspændte gjorden. Louise kom op at ligge over sadlen. Faktisk steg hun op via stigbøjlerne og han stod helt stille - super... Hun havde forinden skubbet ham lidt i siderne. Hun lagde sig på maven over hesten og vi trak et par ture rundt på banen, mens hun klappede hesten og snakkede til mig. Så kan han vænne sig til vægt, ændringer og lyde. Da han ret hurtigt tog det rigtig pænt, kom hun rigtig op og sidde uden at rejse sig op. Nu er det svært at komme af hesten, hvis det skulle blive nødvendigt. Her lyttede han meget til det der skete " bagved" han kan jo se og høre hende - og tyngdepunktet er helt anderderledes, når man sidder op. Først lå hun ind over halsen og igen den først runde trippede han lidt, men jeg gik ved siden og holdt ham, så det gik alt ialt pænt og roligt. Dernæst satte hun sig rigtigt op - igen lidt farligt i starten og da han havde vænnet sig til det standsede vi og stod og snakkede, mens Louise blev siddende, rokkede og løftede sig i stigbøjlerne - til sidst stod han og hvilede og vi skridtede en tur mere og så var det nok "nyt" for idag.
Imorgen gør vi helt det samme igen og det vil vi gøre til han slet ikke tripper mere, men er helt afslappet. Louise skal prøve at standse ham med stemmen igen oppe fra hesten - Det er altid godt at kunne standse en hest, når man skal ride den selv. Afslutningsvis longerede vi 5 min over en bom, som vi hævede til 30- 35 cm og det var rigtig skægt syntes Troja. Han kunne sagtens løbe til siderne, men valgte allerede i 1. forsøg at hoppe over - dygtig hest... slet ikke tung i r.... som man kunne tro - Næ nej....
Til aller sidst skridtede/gik vi alle 3 en tur ud over markvejen - intet var farligt her for Troja og slet ikke når Louise og jeg er lige ved siden af..
Vores lille "runde" Shetlænder Twister på 12 år - var dog så ked af at undvære Troja de par timer her, så han havde vrinskende på fuld hals, løbet en Maraton i Folden og lød til sidst som om han havde fået asma, imens sveden trak igennem den tykke pels ned af hals og sider, så det var "lykke" for ham da de blev forenet i stalden til lidt "hestepleje" bagefter.
En rigtig god dag for hest og os...

31.10.10
Vi startede helt ligesom igår med en kortere tur i longen og så kom Louise op i sadlen. Vi sprang over det med at ligge over ham og hun lagde sig istedet ned over halsen til at begynde med. Alt gentog sig - først trippede han og derefter tog han det ret cool. Så satte hun sig op og det samme gentog sig - trippede lidt osv. Vi gik rigtig lang tid idag med Louise på ryggen og jeg ved siden. Udfordringen er at hestern lytter meget til den der trækker og følger alt hvad man gør. Da vi havde gået der rigtig lang tid for løse tøjler og jeg med at godt greb i longesnoren - byttede vi ligesom på den måde, at jeg løsnede mit greb og Louise tog over med tøjlerne. Meget forsigtigt i starten kun ved at støtte op med den yderste tøjle for at få lidt afstand til mig (trækkeren) han (hesten) var meget følsom på biddet og igen blev vi ved til han reagerede ved at stille sig lidt udad og så roste vi ham meget. Nu kom vi til noget der viste sig at blive en meget vigtig øvelse. Jeg slap mit tag i hesten (havde haft fat oppe ved biddet) så han gik helt med løs longesnor ved siden af og så skulle Louise standse ham med stemmen og tøjlerne. I starten stod han hvis jeg stod, men langsom mere og mere kunne hun standse ham selv. Hele tiden gik jeg ved siden af. Når dette er gentaget mange gange (også efter idag) skal jeg ind i midten af longen igen blot for at støtte... p.t. bliver han lidt forskrækket hvis jeg går for langt væk. Vi prøvede ved, at jeg netop gik lidt ud i linen, mens Louise bare skulle sidde og skridte rundt. Her sprang han netop frem i en galop, mens jeg forsøgte at holde fat i longen.. Jeg gled desværre i en totalt mudret bane og Louise fik en galop volte eller to, da jeg ikke var til stor hjælp på maven i en stor mudder pøl - griner ;O) ... Så det var lige med at holde balancen. Det fantastiske her var at Louise netop lykkedes med at standse ham præcist, som vi lige havde øvet mange gange med stemmen og træk i tøjlen. Så selvom det gik lidt hurtigt og vi blev lidt forskrækket, så var det fantastisk, at hun standsede ham ved egen hjælp. Han kunne jo have valgt at løbe ned i den anden ende af banen men det gjorde han ikke...Da vi havde samlet os lidt igen gik vi et par ture igen på banene, så ikke at forskrækkelsen blev det sidste hesten huskede. Tænk lige på hvordan man bumber på ryggen og balancepunktet flytter sig når hesten springe frem i galop og rytteren kommer lidt ud af rytme. VI har jo kun siddet i skridt - Det er jo alt sammen nyt for en ikke tilredet hest, så det var SUPER at stoppeøvelsen virkede.... Vi nåede langt idag og nu bliver vi her til hesten slapper helt af fra start til slut.... dernæst skal jeg i midten af longen og louise skal kunne styre ham med stemmen og få hjælpere via tøjlen.

SÅ KOM VINTEREN TIL DANMARK banen var ubrugelig og så stod alt stille...

04.03.11 Han kom i tilrindnng hos Stald-Ability og så gik det stærkt.

26.4.11 efter ca 8 uger se billederne går han rigtig RIGTIG godt. Har god fornemmelse med at vi sidder og hopper "deroppe" - Det var nemlig lidt farligt i starten. Han lytter meget til stemmen og er følsom på hjælperne. Han har også været på vejen nogle gange og bilerne er han helt cool med. Bomme klarer han også så nu kommer springene og det tror jeg heller ikke bliver noget problem, da han springer fint i longe. Han bliver så glad for sine mennesker og Nia som træner ham, er han blevet meget glad for og vil gerne "på skødet" hvis der er noget farligt. Meeen han er lidt stor... Dejligt trav og en stor og rummelig galop.

Sommer 2012 Så er vi startet stævner LC og det gik godt. Senest 63 % hvilket var godt, da det var 2. gang. Nu træner jeg lb øvelser og han er begyndt at lægge sig afslappet på tøjlen så man kan ride 'med 2 fingre' så skønt. God 3 taktet galop med korrekte anspring. Det er alene tiden (min) der gør at vi ikke er længere på den anden side så skal vi også hygge - så ture i lokalområdet er nu hellervikke at gå fejl af og en god galop ud over stub marken. DET ER SKØNT AT HA HEST ;) !!!

2012 - nu: Monique fik part 2 dage om ugen i 2012 og det går rigtig godt. Hun rider undervisning hver uge og laver øvelser enkelte til LA. Senest stillede vi ham til kåring 30.03.14 som vallak i dansk tinker forening. Her tog vi 'alt' med hjem. Det var en kæmpe oplevelse. 1. Premium +STAR, fløjhest og Monique blev bedste fremviser. Det er den fedeste hesteoplevelse vi har haft og vi er pave stolte. Christine, Monique og jeg vaskede hest i 5 timer dagen før og 6 poser kartoffelmel senere var Troja et pragteksempel WOW

11.2016
Troja rides et par gange om ugen. Han er en hest der stoler på rytteren. Kan godt blive forskrækket men uanset så er han altid styrbar. Tag ham ud på åben mark sæt i galop og han vil fortsætte i kontrolleret tempo ( sofa Gallop ??) indtil du beder ham om andet. Du kan ride bidløst han lytter til dine signaler - en super lækker hest.
Kommentér på:
Tinker Troja
Annonce