{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Ivoire Gede RIP 1996

3.093 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tine H
Kvinde | 31 år | Oprettet: 17. maj 2010


Anden særlig race Ivoire Gede RIP

Fødselsår:
1996
Højde:
ca. mål på 172 med 4 sko
Temperament
Han er rolig på stald, men ret opmærksom og kan være ret hidsig. der er 'gang i ham' på den gode måde. han godt være lidt fjollet og bange for underlige ting. men han har et det dejligste temperament og han er altid dejlig at være sammen med :) han er en speciel hest, han knytter sig ikke til hvem som helst, han kan være lidt reserveret og ikke så god til fremmede
Gangarter
han har en dejlig gang, men den skal også rides frem. men der er bestemt sket meget siden jeg fik ham
Stævner
Stævne debut 28 april 2012
Lc2

Håber på nogle nye billeder, de er efterhånden ret gamle dem han har på sin profil
Stamtavle
Far: Sancho Panca - Farfar: Chambon, Farmor: Dulcinee
Mor: Saniflo Gede - Morfar: Buffet II, Mormor: Champenoise

Osv. Osv.
Køn
dejlig vallak



Bemærkninger
Brun m. sort man og hale. hvid sok vb. lidt hvidt hb.
lidt hvidt m sort plet hf. lang hvid blis ned mod højre side af hovedet, lidt lyserød på mulen m sorte prikker.


Jeg fik Ivy d 1 september 2009 og var rigtig glad selvom jeg vidste det ville blive en stor udfordring da han ikke var blevet redet og havde i hvert fald stået stille et par år og passet sig selv.
Han stod på sommerfold på gården og da jeg vidste at det var ham jeg skulle have begyndte jeg at gå op og snakke med ham og tage ham ned til gården og lære ham at kende og så skulle han ordnes, hans man, hale og hove så ikke så godt ud. Og så kunne jeg ellers begynde på lidt mere, jeg syntes det var utroligt vigtigt at han stolede på mig inden jeg begyndte på at ride ham og mens jeg startede med at ride ham var det stadig svært, han lyttede ikke rigtig til mig og jeg begyndte at tvivle på om han nu skulle være min hest, men efter noget arbejde fra jorden stolede han på mig og jeg vidste jeg kunne stole på ham og det så lyst ud. Han er en rigtig dejlig hest og jeg er virkelig glad for ham.
Han elsker at være aktiv og gør alt hvad han kan for at tilfredsstille sin rytter, pg så er han en rigtig hyggehest og han elsker at bliver kløet bag ørene :D

nyt: der skete en forfærdelig ulykke onsdag d. 10 august 2011, ivy faldt ned i et hul mellem de to stalde, som var dækket med brædder som åbenbart ikke var sat fast. det var så forfærdeligt, han gled på gulvet og fik skubbet nogle af brædderne væk så to ben røg ned i hullet, men hullet var så dubt så han ikke kunne komme op. vi håbede på at kunne få ham hurtigt op så han ikke faldt helt ned, men han var for tung så han gled lige så stille ned og landte på det hårde gulv. jeg måtte få en til at holde ham, da det var alt for svært for mig at se ham lide og tanken om alle de knogler han kunne have brækket. vi fik ringet til falk og til dyrlægen så vi kunne få ham op ad det hul. det var så hårdt at se ham ligge der, jeg ville så gerne hjælpe ham. dyrlægen kom endelig efter meget lang tid! og gav ham noget beroligene, men han måtte hente noget bedøvelse som han selvfølgelig ikke havde med fordi de skulle have noget rundt om ham for at hejse ham op derfra. han blev bedøvet, men han lå sådan at de ikke kunne få noget under ham så de endte med at hejse ham op i benene, og vi måtte tage et tæppe under ham og løfte fordi han ikke blev løftet helt af maskinen. endelig kom han op og lå på alle sine tæpper og dækkener. der kom det næste problem, dyrlægen gav ham noget for at vågne, men selv dyrlægen blev nervøs fordi han ikke begyndte at røre på sig. men endelig vågnede han lige så stille og de fik fragtet ham ind i sin boks så han kunne slappe af. han havde slået hele sin venstre side meget, han så forfærdelig ud. det venstre øje var meget hævet og han havde hudafskrabninger rundt om hele øjet, venstre forben var fyldt med skrammer og også ryggen derudover havde han små skrammer på de andre ben, ørene og mellem ørene og hele underlæben var helt ødelagt fordi han have ligget og bidt sig selv i læben.
nu er han heldigvis næsten helet helt og han er blevet så fin, vi er godt igang med genoptræning og kan snart ride dressur igen. men puha hvor har det været hårdt, jeg skulle gå og vente for at se om der var sket noget oppe i ryggen. men vi har været så heldige og han har det rigtig godt igen:)


26/11 2011. utroligt så fantastisk han er blevet og hvor meget vi har udviklet os. han er blevet så smuk. jeg vil ikke have levet foruden ham. han er en speciel hest, men han er virkelig noget særlig. han kan bare altid gøre mig glad.
25/10 2012
et år siden opdatering :D
har fået papire på Ivy og fundet ud af han er 16 år!!
men han føles stadig som en på 6. han er så tosset og frist og det er jo det vigtigste, jeg håber da han holder længe alligevel
06/2013
efter ivy blev halt fik vi taget røntgen og er netop blevet færdig med de 2 måneder hvor vi kun måtte skridte max 5 dage om ugen og kun en halv time for at holde ledene igang. det er blevet bedre men han er desværre stadig halt lige så snart han sætter i trav og vil blive mere halt hvis han skal gå dressur igen. så nu hygger vi os så længe vi kan, mens han ikke har så ondt.



mandag d. 22/7 måtte min smukke Ivy ud på de evige græsmarker, det var noget af det hårdeste jeg nogen sinde har oplevet. jeg savner ham ubeskriveligt meget. han var bare den bedste ven man nogensinde kunne ønske sig. det er vidst ikke helt gået op for mig at han er væk.. men jeg ved han er et bedre sted og jeg vil aldrig glemme ham! min dejlige basse <3
Kommentér på:
Anden særlig race Ivoire Gede RIP
Annonce