{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Færøsk hest Tóki [Haft i pleje] 1994

4.467 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Færøsk hest Tóki [Haft i pleje]

Fødselsår:
1994
Højde:
119 uden sko - bette færøhest (:
Temperament
Lidt sky for mennesker og pludselige bevægelser, ellers rolig og nem at have med at gøre
Gangarter
Deilige gangarter, meget behagelig at ride, man sidder rigtig godt på ham.

Den beste hest jeg nogensinde har redet ude i den færøske natur! :) Utrolig sikker på benene, og ved presis hvor det er godt eller dårligt at gå hen i det "lumske" terræn (;

Er det en ny hoppe han viser sig for, kommer der masser af svæv og løft, rigtig lækker at se på :D
Stævner
Nej
Stamtavle
Jep (:

Tóki FR94101 - sort


F: Skinfaksi FR85103 - sort
FF: Regin Smiður FR72101 - sort
FM: Mira 2 FR80102 - sort
FFF: Jaspur FR62101 - brun
FFM: Mikinesryssan FR46102 - rød
FMF: Gongurólvur 1 FR75101 - sort
FMM: Mira 1 FR74102 - brun


M: Teika FR84108 - sort
MF: Gongurólvur 1 FR75101 - sort
MM: Hulda FR77102 - sort
MFF: Jaspur FR62101 - brun
MFM: Lotta 2 FR71102
MMF: Jaspur FR62101 - brun
MMM: Mikka FR70102


Ved godt det er lidt indalv, men der var kun en hingst (Jaspur) og fire hopper tilbage, når bevarings arbeidet begynte ...
Men ingen af de færøske heste bærer præg af nogen form for eller tegn på indavlsdepression eller degeneration, siger eksperterne ;o)
Køn
Hingst
Bemærkninger
Tóki kom her at stå 19. sep. 2010. Jeg ejer ham ikke, men har ham som en slags plejehest, kan man nok sige (:
Han har engang før stået her, i sommeren 2008, hvor han var på hoppebesøg hos Blanka (;

Tóki har ikke lige haft det letteste liv, var lige ved at dø i 2006. Han var i pleje, hvor man troede, at han ville havde det ok, men nej, når folk kom at tjekke til ham, stod han i spiltov i en lille ko-boks, hvor han lå i sit eget skidt. Der havde han stået i flere måneder, uden at komme ud, og fik kun dårlig ensilage og kofoder at spise. Gnisten var helt forsvundet ud af hans øjne, den stakkel :'/ Men blev heldigvis reddet i sidste øjeblik.

Han har også været meget menneskesky, fordi han det meste af sit liv har gået oppe i fjeldene og næsten ikke har været i hænder. Dette førte også til, at folk overvejede bare at aflive ham, men det gjorte de heldigvis ikke!

Siden 2006, har han været lidt mere i hænder og er derved også blevet mere tam efterhånden (: Det er det mærkelige ved ham, at han godt kan løbe væk fra dig i lang tid, når man skal fange ham, men så snart man bare får lidt fat i "skægget" under hovedet, så står han stille og prøver ikke på noget som helst :) Han bliver også lettere at fange med tiden, nu hvor han er blevet mere tam.

Når han er blevet "fanget", er han meget nem at have med at gøre, let at trække o.s.v. Han er aldrig blevet tilredet, men har mærkeligt nok ikke noget imod, at man sætter sig op på ryggen, og følger sød og raskt efter de andre heste på rideturen (: Men forstår dog ikke helt tøjlerne så godt, så det skal vi arbejde lidt med :)

Han har også en lidt mærkelig pels, lidt ligesom huden er et nummer for stort, så han får sådan nogle rynker. Ved ikke helt hvorfor han har det, måske det er kommet af mishandlingen, men er ikke sikker. Det er også værst lige nu om efteråret, hvor man ser "rynkerne" best, om sommeren er de næsten væk hehe (o:

Han avler nogle dejlige afkom, der imellem er Marmarankur, som har vundet flere premier i galopløb, hvor alle hestene, han løb imod, var ca. 10-20cm højere end ham selv (:

Tóki har en slags "pose" på kinden, hvor han gemmer græs, nok på grund af tandspidser /: Hestetanlægen er bestilt, de siger at "posen" forsvinder, hvis tænderne bliver ordnet, så det er bare dejligt.

----

Opdatering maj 2011!

Den søde lille Tóki er nu blevet meget mere tam :) Jeg har nusset meget om ham og givet ham godbider, når han lader mig nærme sig på folden :) Det har ført til, at han nu næsten altid kommer selv over til mig, hvis jeg er inde på folden :D
Når han hører lynlåsen på min jakke (hvor godbiderne er), så laver han sådan nogle store søde tigge øjne 8) <3 Hvilket jeg slet ikke viste, at lille sky Tóki havde inde i sig :') Før var hans øjne altid bange og skeptiske
Ridningen er også forbedret - nu forstå han hjælperne bedre (o:

Kan ikke sige andet end, at jeg er meget glad for forbedringen og jeg er virkelig kommet til at holde af ham <3

Vi havde en hestetandplejer til at orne hans tænder, og han havde nogle rigtig slemme/lange tandspidser :'( Stakkel ... Vi fik også at vide, at grunden til, at han har pakket græs i kinden, er for at beskytte sig selv mod tandspiderne, så de ikke skærer/laver dybe sår på kinden :'( Nu er tandspidserne fjernet, men han kommer nok til at pakke foder resten af sit liv - en "dårlig" vane

Han har været afsted på hoppebesøg i sommers, men nu er hann kommet tilbage i pleje her for vinteren (:
Kommentér på:
Færøsk hest Tóki [Haft i pleje]
Annonce