{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Royal Z Surprise 2010

1.183 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Karina F
Kvinde | 35 år | Oprettet: 6. sep 2010


Anden særlig race Royal Z Surprise

Fødselsår:
2010
Højde:
Sidst han blev målt, sneg han sig vist op på 137 i stang, 5 måneder gammel.. =)
Så er Følle blevet 15 måneder, hvor tiden dog flyver, nu er han vist godt 155 cm, så det bliver vist en ordentlig krabat! ;)
Temperament
Han er føl, så selvfølgelig er han glad, ivrig, nysgerrig og har masser af gå-på-mod. Men alt i alt er han ganske rolig.
Gangarter
Jeg har set ham i alle tre gangarter, og jeg synes det ser lovende ud. Men nu får vi at se, når han bliver ældre.
Stævner
Ingen endnu, dog har han været ventet i en stævneboks, mens mor Freja startede stævne, så han har mærket stemningen.
Stamtavle
Nej, fordi knabstrupper/pinto krydsning ikke kan godkendes som pinto.
Køn
Vallak.

den 28/4 2011 blev Surprise vallak. Det gik rigtig godt.
Bemærkninger
Følle er en blanding af knapstrupper (far) og pinto (mor).
Far er primært springhest, men har også gået dressur stævner og masser af skovture. Mor har dressurblod fra hannoveraner, oldenborger og pinto.

Han har været nusset om siden han blev født og er sin mors første føl, men hun har klaret det rigtig fint.
Allerede som 5 måneders var han klar til at gå på eventyr uden sin mor, men han flyver alligevel først fra reden som 6 måneders, om 2 uger.

Det jeg faldt for ved ham, er hans fantastisk rolige sind og de gode ben.
Derudover er jeg 110% sikker på at han har haft det super godt der hvor han kommer fra.
Han gik på fold med begge forældre og de var meget rolige allround heste.

Jeg har ikke ambitioner om at vi skal ride MA, men jeg ønsker mig at jeg selv vil kunne ride ham til og starte lidt hygge stævner, når den tid kommer.

Han skal bo sammen med 7 andre heste, og trænes op i HMS.

Det bliver også super spændende at se hvilken farve han får, da hans far har skiftet farve adskillige gange over årene.
Lille Surprice var brun med hvide pletter på bagparten som helt lille, og nu er han som på foto, så det bliver sjovt at finde ud af hvad det bliver til.. =)

16.10.10
Så flyttede Surprise ind.
Han havde stået roligt i traileren på vejen, men savner sin mor. Vi har lige haft ham inde på ridebanen, for at han kunne strække benene. Han er glad, men kalder meget efter de andre heste, og sikkert sin mor Freja. Følle går i sin store nye boks, men senere når indhegningen er blevet lavet skal han lukkes sammen med min nordbagger Thor og en lille shetlænder. Han har hilst på dem, men det bliver spændende at se hvordan det går når de bliver lukket sammen.

18.10.10
I dag har Bette-fis været på ridebanen med træktov på.. Vi skridtede og travede ved siden af hinanden. Bagefter gik vi ind i stalden og blev striglet. ;)
Den lille shetlænder Frede er efter Surprise, fordi han passer på sin gode ven Thor (min nordbagge). Nu står Surprise i sin boks, jeg syntes det var for koldt for ham ude.

20.10.10
I dag havde Surprise besøg af dyrlægen, han blev chippet, vaccineret og vi fik ansøgt om hestepas. Dyrlægen sagde næsten med det samme, at hun kunne mærke han var vant til at blive håndteret. Stort kompliment til Bo og Susan!
Han tog det hele pænt, men var lidt nervøs over hvad der skulle ske, da han pludselig skulle bindes på staldgangen. Jeg stod ved siden af ham og nussede og så gik det heldigvis!

30.10.10
I dag har Surprise vist at han trods alt har sin egen vilje, pludselig har han bestemt sig for at han ikke vil gå gennem den meget brede dobbelt-dør ud til ridebanen, men hellere blive på staldgangen. Heldigvis er han ikke tungere end vi kan "bære" ham endnu! En foran til at lokke, og to til at skubbe så gik det liiiige. Og så gentog vi ellers øvelsen indtil det gik nemt og sorgfrit, til sidst blev han endda træt af lokke-maden. Hehe..
Derudover var vi også ude og lege med bolde, presenning og træstubbe i et godt stykke tid. Yndlings-legetøjet i dag var den larmende og flyvske grønne presenning! =)
Her til aften har han fået nyt legetøj i boksen, så min mor og hans plejemor, var nervøse for om han ville derind, trods deres bekymring kunne heller ikke det ryste ham.
Meget nerve-fast indtil videre!

07.11.10
Så fik Surprise da lige bidt halvdelen af min kind af, IIHH tak for at jeg skal stå på Statoil i morgen og ligne en der har fået tæsk...! Frygtelige hest, muligvis krydset med en kødædende dinosauer?? Ved ikke om min mor sulter ham, kan have mine tvivl! Hehe..
Kommentér på:
Anden særlig race Royal Z Surprise
Annonce