{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Ædellunds Matilde 2006

6.746 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Emma B
Kvinde | 27 år | Oprettet: 9. okt 2010


Shetlænder Ædellunds Matilde

Fødselsår:
2006
Højde:
104 cm
Temperament
hun er sød, og bestemt ikke dum. Hun lærer ret hurtigt hvilket kan være både godt og skidt, afhængig af hvor godt jeg tænker mig om.
Hun er nysgerrig, og hvis hun ikke forstår hvad man vil have hende til, bliver hun frustreret..
Men hun er et nussehovede, og en dejlig lille ponyhest, som man altså slet ikke kan stå for :)
Gangarter
Shetlænder agtige! :P
Stævner
jeg har haft hende med til tre små hyggestævner, og hun har været så sød!

sommerferie start stævne hos ædellunds shetlandsponyer, der hvor hun bor, jeg mener at vi fik en 5. plads i agility.

fastelavns stævne i årup, vi vandt i sjoveste udklædning.

sommerferie start stævnet hvor vi fik en 5. plads i spring og 1. plads i agility!

nu har vi været til fastelavnsstævne i årup igen hvor vi fik en anden plads i agility - bagfra (dvs en anden sidste plads, men man skal jo se positivt på det!) hun var klædt ud som engel og var RIGTIG sød! Hun lavede et kæmpe hop med alle fire ben da vi var inde til agility, man skulle jo huske hende!

vi har også været til sommerferiestartstævne igenigen, hvor vi vandt agility klassen igen, hun var vildt rolig hele dagen! Vi fik en 6. plads i springning så vidt jeg husker, vi kom i omspringningen og hun sprang fejlfrit meeen vi har bare ikke lige så lange ben som alle de andre! Især ikke når jeg også skal løbe.. Så havde jeg hende med til dressur for lange liner, men i starten ville hun ikke ind på banen og hun kender jo ikke signalerne så godt endnu så hun blev en smule stresset over alle de mærkelige ting (hun syntes ikke tingene var farlige da jeg gik ved siden af hende, for de signaler kender hun meeeeeget bedre!).. Jeg sagde til dommerne at vi bare ville skridte programmet fordi hun blandt andet var bange for hjørnet, men da vi gik op ad midterlinjen var hun dygtig så vi travede alligevel! hun gik godt nok i stå ved udgangen og gik i galop ned mod udgangen og så var det ikke altid hun forstod hvad jeg mente med drej.. Men ellers var hun dygtig! jeg syntes hun var rigtig dygtig i forhold til hvor lidt vi har trænet, og i forhold til at det kun var tredje gang hun havde den forhadte mundkurv på. Vi kom på en 14 plads (tror jeg) og jeg hørte dommerne sige at hun var rigtig sød! :D

I år (2014) var vi til DHE-træf på sjælland og deltog i:
Spring 30-40 cm, jord, hvor vi fik en 2. plads ud af 7
Jordarbejde intro, der ikke blev rangeret, men det gik godt synes jeg :)
Agility RUN hvor vi kom på andenpladsen ud af 30 i alt
Stamtavle
jae...

det jeg ved:

mor: Maja af nord-als
far: bukkerupsgårds Max
Køn
hoppe! og ja! hun ER køn!
Bemærkninger
Matilde er verdens sødeste sejeste sjoveste bedsteste rareste flinkeste dygtigeste osv. Shetlandspony. hun er bare så sød!!!

Matilde ejes af Mette Hald Rasmussen, men altså.. jeg har trænet med hende som den eneste siden hun var lille.. så..

jo..Matilde er en shetlænder.. en rigtig sød en af slagsen.. hun bor ude på en gård hvor jeg går til ridning. hun er nu engang min yndlings shetlænder, og jeg har kendt hende heeele hendes liv! det er bare først for nogle år siden, eller sådan noget, at jeg opdagede hvor sød hun er! :)
nåmen, jamen, ja, den gang var hun bare en lille baby på tre år som ikke vidste noget som helst! men altså, det varede jo ikke så længe, for efter et par måneder var vi med til sfss (sommerferie-start-stævnet :P) hvor det da gik helt godt!
men ja! nu er vi så småt begyndt på tilridningen, efter hendes ejers - min ridelære - befaling! hun er rigtig sød til det, men hun kan godt blive temmelig træt af at skulle stå stille i lang tid mens der er noget der kravler rundt oppe på ryggen af hende...
hun skal også køres til, så jeg kan bruge hende til andet end at løbe rundt med! min snedige plan!
og det går rigtig fint! hun er fuldstændig ligeglad med at der bliver trukket dæk rundt efter hende, så hun skal snart have passet en sele til! :D
Matilde har fået sin egen sele, og har overhovedet ikke noget imod at have den på. hun har også trukket et dæk rundt uden at sige noget til det, så hun er rigtig rigtig nem! :)
Hun har også haft bid i munden og hovedtøj på for første gang, og det sagde hun heller ikke noget til, hun er simpelthen så god!

nå ja, det der med at være alene, hun er faktisk blevet ret god til det!

Matilde er ved at blive kørt til! hun er simpelthen så dygtig! den første gang hun havde selen på endte det med at hun trak rundt med et dæk. Der gik ikke ret lang tid før jeg selv kunne 'køre' hende for lange liner! dyyygtig pony! :)
Men.. vi har et lille problem med alt det der græs der! Så her den anden dag fik hun mundkurv på! altså en der er lavet så ponyerne ikke kan græsse. Hun hader den. Først prøvede hun om ikke den kunne slides af ved at skrabe den mod jorden. Det kunne den ikke. Så prøvede hun at ryste med hovedet for at få den af, det virkede heller ikke! Så fik hun på en eller anden måbe trådt på næsebåndet samtidig med at hun hev hovedet op, og på den måde fik hun den pillet af.. Så fik hun den på igen.. Hun syntes stadig den er træls, men hun vænner sig til den!

Nu er babyhesten ved at blive redet til! sidste vinter, altså 10/11, havde hun rytter på 2 gange imens hun stod stille. i sommers havde hun rytter på 1 gang hvor hun gik et par skridt. Nu er vi så begyndt på at en lille pige på fire, som jeg skal hjælpe til ridning hver fredag, rider hende fredag, hvor jeg jo selvfølgelig hjælper. De er SÅ dygtige! Matilde er helt ligeglad med at Laura sidder og skraldgriner og skriger og jeg ved ikke hvad, og her efter 3-4 gange kan laura allerede trave, og ride hende selv i skridt!)
En dag var der en bittelille pige der red på hende, hvor jeg trak hende, og de var så søde! matilde skridtede så dygtigt rundt i longe selvom de andre ponyer travede tæt rundt om hende.. hun er blevet en meget voksen baby! :P

Efterhånden er baby blevet riiigtig god ridepony, det sker en gang imellem at hun taber Laura, men det er ikke bevidst, mere min skyld end hendes..
Vi har været ude og køre et par gange og hun tager alt så fint! Hun er blevet rigtig dygtig til at stoppe for vogn også, går godt til men ikke stresset! :)
Nu har vi også fået vores helt "egen" sele, den er så fiiiin! med lyse stavtræer! iiih! jeg må snart tage et billede af hende når jeg har fået den ordnet og smurt..

Matile, Lea og Lulu er flyttet over på den gård hvor min far bor til leje, i bytte for de ponyer der stod der.. Altså, ejerne af gårdens ponyer! Så nu har jeg min lille baby stående hos min far! Det skal nok blive godt! Så kan Laura ikke ride hende, men ude på espelund er der tre små piger der sikkert gerne vil hjælpe mig med at få hende redet. :)

En lille opdatering:
Matilde er flyttet til Ædellund igen, de var kun på Espelund et par måneder. Hjemme igen går det fantastisk. Vi får kørt en del, både enspænder og tospand. Hun er ikke blevet redet så meget på det sidste, fordi det lykkedes hende at lære hvordan man piller sit hovedtøj af. Det er heldigvis ikke så stort et problem længere, så hun er ved at komme igang igen :)
Kommentér på:
Shetlænder Ædellunds Matilde
Annonce