{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Unik (Frede) [Himmelhest] 1997

1.025 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Klærke
Kvinde | 27 år | Oprettet: 15. nov 2007


Oldenborg Unik (Frede)

Fødselsår:
1997
Højde:
Han er målt ca. 1,72-1,73
En høj en :)
Temperament
Han tænder op i skoven, og på markerne som alle andre heste, men ellers har han et blidt sind. Han har fuld af kraft hvis man lader ham løbe på skovstierne eller ligende. så han kan både være rolig men også MEGET tændt.
Gangarter
Skridt: Han har en meget lang skridt, så det kan være svært at finde takten hvis ikke man er vant til at ride heste.
Trav: Den kan også være lang, men hvis man får arbejdet godt pg grundigt med ham, kan man få en dejlig trav ud at det.
Galop: Den er også lang, men rider man ham på lille volte og får ham til bidet er den også god.
Stævner
ja, og kommer også på :)
Stamtavle
F: Uffe Korshøjgaard
FF: Claudie
FM: Nelly
FFF: Sander
FFM: Susanne
FFFF: Aleksander
FFFM: Blis
FFMF: Ekspert
FFMM: Trine
FMF: Kalpak xx
FMM: Stella Sandvad
FMFF: Bombarder xx
FMFM: Krsna xx
FMMF: Oberst
FMMM: Lille Københoved

M: Sabina
MF: Urprinz
MM: Cleo
MFF: Ulan
MFM: Waldprinzessi
MFFF: Usurpator
MFFM: Anke
MFMF: Kronprinz xx
MFMM: Walda II
MMF: Kandidat
MMM: Gitte Sandager
MMFF: Islaender
MMFM: Kanzel
MMMF: Oberst
MMMM: Bitten Lundgaard
Køn
Han er en dejlig vallak :)
Bemærkninger
Frede som vi kalder ham, er en dejlig hest. Vi købte ham d. 31 januar 2005, og vi fik ham hjem og stå d. 15 december 2005. Før vi fik ham helt hjem, stod han på Team Cabe. Inden vi fik ham hjem havde vi kørt ham hjem så min mor kunne ride en tur på ham i vores egen skov. det var han glad for, men han var og er lidt af en kylling. Fx om somnmeren kan han blive bange for sin egen skygge, eller de sorte pletter der er på vejen når komunen har lappet vejen, men det er det der er med til at gøre ham til den han er og det er det vi elsker ham for.
Han er en dejlig skøn vallak, som har et blidt sind, og vil ikke gøre nogen fortræd, men med den størrelse er det ikke altid han ser hvoir han sætter hovene, så man skal være opmerksom ellers kan man fx godt få sådan 550-600 kg ned over sin fod, og det kan godt gøre lidt ondt.. xD Men han er skøn, og har før været brugt som dressurhest, og som man kan se er hans far Uffe Korshøjgaard, og han har gået OL, men han døede desværre her i år 2010. Nå men da Frede stod på den anden gård, havde vi fået at vide at det var en dressurhest, og at han ikke kunne springe, vi prøvede dog, men han ville ikke, pga han "meget store" mod. Da vi så fik ham hjem, fik han en form for allergi, hvilket har gjort at vi ikke har kunne ride så meget dressur, og slet ikke fra omkring d. 1 april til hen på sensommeren, for han har slået med hovedet ligeså snart man fik ham ned. det er selvfølgelig meget ærgerligt da han faktisk går pænt. så vi begyndte at springe lidt med ham, og så smådt som tiden gik fik vi vendet ham til springene og i dag springer han super godt. Han kan dog stadig være lidt bange for for meget fyld men det skal han jo bare vennes til ;) Men omkring hans allergi, har vi haft ham til dyrelæge flere gange, og han har været inde på Landbrughøjskolen, for at få taget prøver, og de er blevet sendt til Sverige, Tyskland og Holland, og man har ikke kunne finde et svar på hans såkaldte Haedshaking. Det er ærgerlidt og vi har indvisteret i flere forskellige masker, men det hjalp ikke. så her i sommers tog vi i Hubertushuset, og vi fik en slagt maske til næsen. da mor så prøvede den gik han som en drøm, han havde aldrig gået bedre i sommerhalvåret. så den rider vi med om sommeren. Men da de var sent på sommeren har jeg desværre ikke nogle billeder af dressuren :(
I er velkommen til at stille spørgsmål hvis der er noget, for kan ikke finde på mere at skrive om lige nu :)

Frede blev desværre skadet i starten af januar 2011 til træning. Det startede som en kodeledsforvridning, men ville ikke hele.. Han blev scannet utallige gange og man fandt så frem til det var støttebåndet i hans forben der var sprunget. Han har stået stille i over et halvt år, hele sommeren har han gået og nydt græsset, varmen og selvskabet af de andre heste - den sommer som blev hans sidste.
Frede blev aflivet mandag morgen d. 12 september 2011 kl kvart over 8. Det var smukt vejr, og han forlod denne dejlige jord med en græstot i munden. Han har ikke mærket noget, og det er det vigtigste. Hvil i fred min skat. Du vil altid være i hjertet på os alle. Du havde en charme som ingen kan beskrive. tak for 7 fantastiske år!<3 R.I.P
Kommentér på:
Oldenborg Unik (Frede)
Annonce