{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Dino <3 2000

3.274 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cecilie & Dino
Kvinde | 27 år | Oprettet: 1. nov 2010


Fjordhest Dino <3

Fødselsår:
2000
Højde:
TAGER IKKE IMOD UDFORDRINGER!

Ca 149 cm med sko.
Dejlig højde efter min mening :)
Temperament
Som folk siger er han lidt varm i hovedet, ellers en stille og rolig hest. Han kan godt have sine egne meninger og skal altid lige prøve og se om man kan udføre dem. Han er en lidt usikker hest uden ridning men fra jorden af er han nu meget sød.

Staldgangen: Er han nu ganske sød men lidt drillende for det meste.

Dressur: Det er ikke det han er bedst til. Han går ikke så tit til biddet men gør det da nogengange i skridt og trav og meget sjældent i galop. Han kan styres for ben og sæde i skridt og trav og er godt på vej til også at kunne i galop. Han er sej til at lave fesne schenkelvigninger og han er ikke så god til galop på højre volte så nogengange bukker han, men er blevet meget bedre. Han kan galopanspring fra parade så lidt dressur kan han da :D

Spring: Det synes han nu er meget sjovt. Han er ret god til det og springer fint en meter her og nu hvor han overhovedet ikke er trænet så med mere træning skal det nok gå godt.

Ponygames: Det synes han er virkelig sjovt. Han er også rigtig dygtig til det men kan ikke tåle at være nummer to, han skal altid starte og han er rigtig svær at holde tilbage når det er ham som starter for han vil bare afsted så han er altid lige ved at tyvstarte.

Tur: Han er usikker når han er alene men det skal vi i gang med at træne. Men han er rigtig sød sammen med andre og synes det er meget dejligt, men han er bange for træstammer som ligger på jorden, træstubbe, sten og bunker af jord.
Gangarter
Ikke de helt store gangarter, de ligger vel middel :-D

Skridt: Den er nu meget god, den er ikke for hurtig eller langsom den er nu lige tilpas. Vil nok sige middel.

Trav: Den er også ret god. Det er let at lave nedsidning såvel som letridning. Og god at sidde fast i uden sadel. Vil nok også sige middel.

Galop: Den er fantastisk. Den har et godt tempo og man sidder helt stille og skal ikke bruge mange kræfter for at holde sig fast. Også helt utrolig uden sadel. Den er også middel :-D

Ved ikke om man kan kalde det en gangart men han har en mærkelig vane med at skridte på forbenene og trave på bagbenene :) 
Stævner
Han har vist før gået MB/MA spring og LA dressur.
Mit mål er noget LA dressur og springe komme til at springe en fejlfri 70:-)

BNR/ Brøndby ny Rideklub d. 17/9 2011
LD1 dressur: 64%
2. uplaceret.

BNR/ Brøndby ny Rideklub d. 18/9 2011
LF spring: 1. plads. 4 fejl og tiden 30 sekunder.

DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub d. 1/10 2011
Sløjfespring:
40 cm. 4 fejl og han gik over alle springene
50 cm. 0 fejl og en sløjfe. Sprang hele banen uden bøjler.

KRK/ Kongelundens Rideklub d. 23/10 2011
Sløjfespring.
50 cm. fejlfrit og en sløjfe.
Efter tiden var gået kom vi til at tage et spring på vej ud.

Ponygames afdeling C.
Kvalifikation i DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub. D. 17/3 2012
Samlet 2. plads, i vores afdeling en 1. plads.

Ponygames afdeling C.
Kvalifikation i DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub D.24/3 2012
Samlet sidste plads, i vores afdeling en 3. plads.
Vores hold havde også kun trænet sammen to gange inden så vi gjorde det da meget godt.

Ponygames afdeling B.
Kvalifikation i KRK/Kongelundes rideklub D. 14/4 2012.
Anden plads. Vores hold havde aldrig trænet sammenfør, så det gik jo meget godt.

DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub. D 8/9 2012.
Sløjfespring.
LF/ 50 cm. 4 fejl i tiden 63.50, og en roset.

KRK/ Kongelundens Rideklub. D 30/9 2012.
Sløjfespring.
50 cm. 0 fejl, og en roset.
50 cm. 0 fejl, og en roset.

KRK/Kongelundens Rideklub. D 16/12 2012.
Stafetspring: 0 fejl i tiden 45.70. første uplaceret(3.plads)
Red sammen med Cecilie på Kingston.

KRK/Kongelundes Rideklub. D 22/2 2013
70 cm: Opgav.
70 cm: Opgav.
Vi kunne slet slet ikke samarbejde den dag, enten løb han eller også var han under tempo, og dagene inden var han også helt umulig, så vi var vist inde i en dårlig periode.

KRK/Kongelundes Rideklub. D 6/4 2013
LD1 til 65,33%
1. uplaceret/ 3. plads, han var bare så god!
Første dressurstævne siden 2011 hvor jeg brækkede anklen rigtig slemt.

Ponygames afdeling C.
Kvalifikation i DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub d. 13/4 2013
Sidste plads, startede også ude for konkurrencen da det andet hold ellers ikke havde nogle konkurrenter.

Ponygames afdeling C.
Kvalifikation i DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub d. 27/4 2013
Igen sidste plads, men vi er jo også kun to hold :-)

Ponygames afdeling C.
Kvalifikation i DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub d. 11/5 2013
Sjovt nok endnu en sidste plads, men vi var kun 13 sekunder fra første pladsen og vi havde også en med på holdet som kun havde prøvet ponygames dagen før dette stævne, så er meget stolt af vores hold!
Men vi blev nummer to til distriktmesterskabet i ponygames! :-D
Og på grund af det vindende hold ikke ønsker at skulle deltage i landsfinalerne, har vi nu fået muligheden for at tage derned, selvom vi ikke har store chancer for at vinde :-)

DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub d. 8/6 2013
LF/ 50 cm: Fejlfri og fik både roset og et gavekort :-)
LF/ 50 cm: Igen fejlfri og fik igen både roset og et gavekort!

DSM/ Dragør St. Magleby Rideklub d. 9/6 2013
LC2 til 57,05%
Er nu rimelig tilfreds da det er vores første LC og han endnu ikke er så stærk i galoppen! :-)

Landsfinalerne i ponygames 2013
Red i afdeling C. Holdet kom godt nok på en sidste plads, men en virkelig fed oplevelse!
Lørdag var alle hestene påvirket af de nye omgivelser, så gik ikke specielt godt, en søndag gik det virkelig bare godt! Red med selvom jeg var blevet mast i boksen og ikke kunne strække mit højre arm:(

KRK/Kongelundens Rideklub d. 3/8 2013
LD1 til 62,333% og første uplaceret, placeret lige efter alle de fine ponyer!
LC2 til 59,773% og anden uplaceret, igen placeret lige efter alle de fine ponyer:-)
Stamtavle
Han er 100% ægte fjordhest med stamtavle, men den er desværre blevet væk et eller andet sted før vi købte ham.
Køn
En meget køn vallak, men nok nærmere intetkøn :-)
Bemærkninger
Vil opdatere hans profil en gang imellem :)

Dino er en lidt speciel hest. Han er ikke som en almindelig fjordhest, han er faktisk varmer i hovedet end min søsters pony som skulle være noget islænder blanding. Han har lidt sine egne meninger og hvis han vil det så gør han det, men det er ikke altid det lykkes.
Mit og Dino's venskab er meget underligt, vi elsker hinanden men på en sær måde. Altså vi er aldrig enige, han tørre altid savl og vand af i mig med vilje (og det er kun mig han gør det med), han bider mig for at vise at han elsker mig og idet hele tage er det bare underligt. Men han er nu også selv lidt underlig :)
Dino er også strid mod fremmede folk der vil prøve at ride på ham, men mest folk der er lidt nervøse og hvis man er det sætter han bare i galop i det samme du er kommet og på ham.
Han er en doven type, det eneste trick han kan er at ryste og lære nok heller aldrig andet da han ikke gider sådan noget :) Ville ellers gerne lære ham lidt mere.

Det har været lidt en kamp for mig og Dino at nå dertil hvor vi er nu. Han har stukket af med mig flere gange både i skoven, på bane og i ridehuset. Han nægtede at tage bid i munden indtil jeg fandt ud af at han nægtede at ride med to-delt så fik han et tre-delt og det tager han selv i munden. Han var lidt hård i munden men det fik jeg væk med undervisning og en uge hvor han ikke måtte ride med bid da han fik noget salve der skulle hjælpe og det har det også gjort. Han har også lært at rides for ben og sæde og han har lært ikke at spæne i galoppen og have en stille og rolig galop. Han har også lært ikke at følge efter andre heste i ridehuset. Har lært at gå midt ude i midten på en sti. Han har også overvundet det med at drille når man skal springe, altså han stoppede op eller løb uden om og har nu sprunget godt en meter. Vi er allerede kommet langt, men vi har stadig lang vej foran os.

Første gang jeg så Dino var en dag hvor vi (min familie og jeg) var taget ud og kigge på lidt forskellige heste og så var det vi havde set at der var en rideskole der holdt åbenhus så vi kom tog derhen og Dino var simpelthen den grimmeste af dem alle, han var meget tyk, havde ingen man eller pandelok han var bare grim. Det var i hvert fald ikke den hest vi ville købe. Vi prøvede nogen andre hest og det gik ikke så godt og så prøvede vi ham og det gik nu meget godt og han opfyldte egentlig alle vores krav så det var jo godt og ja så endte det med at vi købte ham :) Og det har jo vist sig for at være et godt køb. Og havde heller aldrig regnet med at jeg skulle have mig en fjordhest.

D. 12/2 2011 prøvede Dino at ride uden bid for nok første gang i sit liv og han tog det såå pænt, han var en helt anden hest, han havde ørene fremme hele tiden og gik bare så fint :)

D 26/2 2011 prøvede mig og Dino ponygames for første gang :) Gik jo vildt god, han var hel vild! Han var simpelhen så god især til slalom! Den store hest som jeg havde regnet med var sur og ikke gad gjorde det bare så godt og fik også noget flip når det var det ikke var ham som skulle starte.. Han fattede bare det hele og det kunne ikke gå for langsomt :) Så nu begynder vi til ponygames :D

D. 27/2 2011 var vi til ponygames for anden gang :) Gik godt han var så dygtig igen og vi fik ret så meget ros og fik også lige af vide at med den rolige galop som han har så ville vi sagtens kunne deltage i ringridning som vi hele tiden har planer om at skulle så det er jo bare godt :D

D 11/3 2011 Red mig og Dino vores først tur alene i skoven uden anden hest eller med min far på cykel, vi red i lammeskinds sadel og uden bid (som vi bedst kan lide det) vi red en meget lang tur og vi travede også meget :D Det var en rigtig god tur :)

D 12/3 2011 Red en LANG tur med Dino og min lillesøster på Cornelius. Red steder i skoven som vi aldrig har været før så vi "farede" vild, altså vi endte bare et andet sted end jeg havde regnet med vi ville, vi endte nemlig på stranden :) Så red vi da bare lidt der. Jeg red Dino i lammeskinds sadel og uden bid igen, men han var lidt mere frisk i dag så der skulle bruges lidt flere kræfter til at få ham stoppet, men det gik nu meget godt :D

D. 13/3 2011 Red en tur i skove med Dino og hans bedste ven Kikki og min lillesøster på Cornelius inden ponygames. Mig og Dino tog et lille spring i skoven, det var nu en god tur :) Da vi havde redet i skoven tog vi over til ponygames, og det synes Dino jo var sjovt nok men var ikke helt så frisk som han plejer at være. Efter ponygames skulle jeg lige galopere lidt i ridehuset, men det synes Dino ikke lige vi skulle så det var lidt en kamp for at få ham igang, på et tidspunkt lavede vi et perfekt anspring fra skridt til galop, er så stolt af lille Dino :) Da vi var færdige kom han direkte på fold med Kikki og Cornelius og det synes han var rart :D

D 15/3 2011 red jeg en tur i skoven på Dino, igen uden bid (dumt valg) det blev en kort tur da jeg ikke havde meget tid og det gjorde nu heller ikke så meget. Det var en af Dino's "gode dage" og det vil sige at det langsommeste tempo var tarv i en rimlig hurtig fart når man tænker på det var Dino. Han var tosset og et af de træer han rider forbi var nu meget farlige i dag. Før det red vi lidt på ridebane og der skulle han åbenbart lege springhest sprang over de meget små bomme og red rimlig hurtigt, og det var så den hest som plejer at blive sur når det handler om spring på bane? Åbenbart. Det var nu meget sjovt at prøve at opleve men ikke så fedt når det var uden bid og i lammeskinds sadel som er lige et hul for lille :) 

D 1/5 & 2/5 Den ene dag var Dino bare super, han gik til biddet i galop som den eneste gangart at gå til biddet i og han kunne lave 20 meter volter uden at sætte ned i trav og skulle ikke drive ham frem hele tiden, han var bare lidt frisk den dag :)
Og den næste dag kunne han styres i skridt og trav udelukket for den og sæde men bedst hvis man lige havde fat i tøjlen. Og han var total ligeglad med at der var andre heste der blev redet på samme tids som ham og igen var han super til galop, selvom det kun var lige hurtigt :)
Han er begyndt at gå rigtig godt og det er bare noget der er sket på to dage!

Eftersom jeg faldt af den 27/11 2011 og brækked anklen rigtig slemt og har derfor været tre operationer gennem (28/11 2011, 1/6 2012, og 27/2 2013) som har taget lang tid for mig at komme mig over, og har gået til genoptræning i næsten et helt år, har ridningen været meget begrænset. Dino er slet ikke kommet så langt som jeg havde forventet dengang tilbage i 2011, men han er godt i gang nu.
Kommentér på:
Fjordhest Dino <3
Annonce