{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Dino Godthaab 2010

5.722 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fjordhest Dino Godthaab

Fødselsår:
2010
Højde:
Jeg fik ham hjem den 6 november, der målte jeg ham til ca. 120 cm. så han er allerede høj!

Dino er 125 cm. nu, så han er vokset siden han kom hjem =D

Nu er Dino blevet mål til 132 cm. så det går den rigtige vej (1/4-2011)

Den 4/6-2011 blev Dino målt til 134 cm =D Min store dreng <3

Her i December 2011, vil jeg skyde ham til at være 136-137 cm. han vokser meget i øjeblikket :D

Han vokser meget for tiden og ligner mere og mere en pony. Målte ham den 28/2-12 til at være 138-139 cm.

Dino vokser ikke rigtig så meget for tiden. Længe har han været ca 142 (målt med målebånd). Men det er jo nok naturligt når han nu er 2½ :o)

Dino er nu 3 år og 5 måneder. Han er nok 144-145 cm. han er stadig ikke færdig udviklet, men jeg tror ikke han bliver meget højere :-)
Temperament
ROLIG! Han reagere på de færeste ting, han er super tillidsfuld og nem at omgås! Han er følsom for signaler, men er ligeglad med pludselige ting. Han bliver ikke kuldret af blæsevejr og han er så sød at gå med. Han har virkelig et fantastisk temperament!

Dinos temperament er begyndt at udvikle sig. Det er stadig fantastisk! Han er meget vågen, men jeg kender ham jo og ved at han ikke laver noget pludseligt. Han kigger og er fornuftig, han er nysgerrig og springer stadig ikke til siden. Hvis han er spændt traver han langsomt ved siden af mig. Det er egentlig meget sødt :-)
Gangarter
Dino har nogle super gangarter. De udarter sig kanon og jeg er sikker på han bliver fantastisk at ride en dag :D
Stævner
Eeej...kommer han aldrig til! Dino skal være bidløs og bomløs og trænes på de mest skånsomme metoder, så meget på hans præmisser som muligt..
Men han er ved at være god til nogle forskellige kommandoer:
-Skridt, trav og stop.
-Kysse
-Neje
-Neje og komme helt ned på knæ...-starten til at ligge sig ned :o)
-Back (at bakke)
-Schenkelvigning
-Flytte bagpart uden at flytte forpart og omvendt med en flue-let berøring.
-Strækøvelser uden gulerødder
-Spanske skridt
-Søge nede jorden
-Skrabe i jorden sammen med mig
-Blive på samme side selvom vi skifter retning, altså fx. ud mod barrieren og så vender vi og han bliver ude ved barrieren
-Følger altid med <3
-Hvis jeg har to tove i ham (en i hver side af grimen) og jeg står bag ham og siger "back" og trækker meget lidt, bakker han!
- Komando til skridt og trav, både med og uden med ved hans side
- Vende volten

Og når han bliver hentet på folden og jeg svinger lidt med et tov for at få den andre heste væk, ved han godt han ikke skal gå <3
Stamtavle
MOR: Sindi Græsmarken
MF: *Gnist 1. kl.
MM: **Stella 1. kl. A, medalje
MFF: **Cæsar Halsnæs 2. kl.
MFM: Bella 2. kl. A
MMF: **Hovdaren 2. kl.
MMM: **Stine Stanstorp 1 kl. A
MFFF: *Rei Halsnæs
MFFM: Loet Halsnæs
MFMF: Fjell
MFMM: Lise-Lotte
MMFF: Jærmann
MMFM: Diana 1. præmie hoppe
MMMF: *Rei Halsnæs
MMMM: Sasja Stanstorp

FAR: **Halskovs Vulkan 2. kl.
FF: **Citrus Klattrup
FM: **Halskovs Nikka 1. kl.
FFF: *Pikant Halsnæs 1. kl.
FFM: *Sascha 1. kl. A
FMF: *Plutonikk 1. kl.
FMM: Verna 1. kl. A
FFFF: *Knast Halsnæs
FFFM: *Koket Halsnæs
FFMF: *Husar Halsnæs
FFMM: Venus
FMFF: Pluto
FMFM: Kari 3. præmies hoppe
FMMF: Reidulf
FMMM: Ranja

Så man må sige han har fuld stamtavle og de karaktere hans familie har er rigtig gode!
Køn
En rigtigt køn hingst =D

Den 3. maj blev han vallak :)
Bemærkninger
Dino er min nye følgesvend. Han er født 15. maj 2010, dvs. han var knap ½ år da jeg fik ham den 6. november 2010.
Han er en super skøn dreng med selvtilliden i top, super tillidsfuld, rolig i hovedet og helt vildt kærlig. Og så er han bare altid glad! Det helt vildt, han sprudler af glæde :P
Han er meget livsbekræftene og har trukket mig op af et sort hul, årh han er skøn!
Jeg fortryder på intet tidspunkt at jeg valgte at købe et føl og at det så er Dino gør bare det hele meget bedre!¨

Idag hvor jeg opretter ham, har jeg kun haft ham en uge, så jeg kan ikke sige helt vildt meget om ham endnu.

Han er super lærenem, meget følsom for signaler og så han er bare så glad for at nusse! Han kan røres over alt, hvad jeg synes er dejligt!

Dino skal være min fremtidige klikkerhest, dvs. planen er at han selvfølgelig skal være baby så længe han har brug for det, men stadig lære de almindelige ting og stille og roligt lære nogle af de sjovere ting.
Når han på et tidspunkt er klar til tilridning skal han rides bidløs og bomløst. Vi skal ride klassisk/akademisk dressur og jeg er sikker på han bliver perfekt til det =D
Han skal være hos mig for altid!
Da så jeg så Dino første gang oppe på Stutteri Godthaab, jeg var ret sikker på det sku være ham, men vi havde nogle aftaler i Jylland, så vi sku lige derover og se hvad de havde at byde på, men som Ejnar sagde med et grin "det er spild af tid at tage til Jylland"...og det var det! ;-)
Dino er den rette for mig <3

22. NOVEMBER 2010
Nu har jeg haft Dino i to uger og to dage. Han er bare SÅ dejlig! I går da jeg kom ud til ham, var han møg forkølet og havde tykt gult snot i næsen og han var rigtig træt. Hans temperatur sagde 36,3 så han var ret sløj.
Han kom på fold et par timer og da jeg kom igen i går eftermiddags var han meget træt. Der var hans temperatur 38,3, så det var en del bedre. Jeg prøvede at putte kamille i hans foder og så fik han lige en halv kop. men dét syntes han ikke om. Så måtte jeg lave noget te til ham og så havde jeg en sprøjte ( en ny en, uden kanyle) liggende som jeg fyldte nedkølet kamillete i (for han gider ikke selv drikke det) og sprøjtede det i munden på ham. Efter en times tid, blev han helt vildt træt og lagde sig ned. Jeg satte mig ind til ham og prøvede at holde hans hoved lidt, men han ku ikke helt finde ud af hvad han skulle gøre af sig selv. Han lod mig nusse ham så han faldt i søvn. Da de sku fodres, vågnede han lidt op og fik noget energi af at spise, det var dejligt at se. Det er nok bare en kombination af forkølelse og lidt vokseværk.
Jeg synes allerede vi har fået et tæt bånd, selvfølgelig ikke helt vildt endnu, men et tæt bånd som er gået utrolig stærkt. Jeg er sikker på vi bliver uovervindelige med et stærkt ubrydeligt bånd.
Jeg er så glad for min lille Dino-dreng :)
Elsker dig min lille skat <3

8. december 2010:
Puuh, jeg har allerede haft Dino i 1 måned og 2 dage! Tiden går stærkt og vi nyder det sammen! Han er allerede ved at være stabil i at få renset hove..vi har fået en del hjælp, så jeg ku rense i mens der stod en og holdt ham og vejledte ham til at stå stille samtidigt med en masse ros og kløen når han gjorde det rigtigt! Fedt at ha' en lærenem babyhest som er så følsom.
Vi har været på to gode gåture. Den første gik vi sammen med Maria og skønne onkel Benjamin og drillende onkel Dea var med. Det gik super godt og han var ikk nervøs eller bange for noget, overhovedet...meeen onklerne troede altså lige vi sku løbe lidt Ö Flot, Dinos mor er sneblind, sååå, hun ku ikk se så meget =P Men det gik meget godt, ind til Onkel Dea prikkede Dino lidt i siden og han syntes det var fandens sjovt at løbe stærkt og så var vi ikk lige enige om tempoet... Så Dingo drengen sku lige vise Onkel Benjamin hvem der løbte hurtigst...ind til han ikk ku se os mere...haha, så ventede han på os :)
I dag gik jeg så en tur med ham alene, første gang han er alene på sin anden tur! Wauw, verden er stor! Men han var da ligeglad...jeg ku da godt finde på noget mere interessant! Han rokkede ikk så meget som én gang på ørene over noget der sku være underligt.. Så fedt at ha sådan en fantastisk baby!!
Jeg er godt nok blevet meget hurtigt overdrevet glad for ham og kan ikk undvære ham! Mit liv er blevet løftet lidt op igen og jeg glæder mig hver eneste dag til at kigge ham ind i hans beroligende øjne!
Uden nogle store forventninger om trøst, trøster han mig fuld ud når jeg er ked af det. Han løfter mig virkelig op og får mig til at føle jeg lever og han viser hvad livet er værd! Totalt livsnyderi!!
Jeg elsker min Dino-dreng <3

Dino-opdatering, 13. december 2010:
Igår fik Dino og jeg vores første undervisnings-time.. Han var bare kanon sej, men han er ogs mega følsom, så det er rigtig dejligt at træne med ham! Han er og bliver en fantastisk klikkerhest. Jeg tror han bliver rigtig nem at ha med at gøre i nutiden og fremtiden!
Jeg er SÅ glad for jeg ku få ham, en bedre dreng ku jeg ik ha fået! Han er stadig lidt forkølet, men det kommer sådan ind i mellem, ikke konstant.
Smukke-hesten er vokset 5 cm. på den sidste knap 1½ måned, stor dreng! :)

27. DECEMBER 2010:
Dino er bare en guldklump. Han er rask efter sin lange forkølelse og nu er han bare lige frisk! WOW! hehe.. Men øv, føler ikke jeg har haft så meget tid i juledagene til andet end at ordne boks og strigle ham...så han har fået lov at være baby. Men jeg nyder ham hver eneste dag og han giver mig det pust jeg har brug for. Han gør mig glad og gør mig ligeglad med andres negative energier. Han er bare skøn! Jeg kan aldrig undvære ham eller gå af med ham! Min dejlige Dingo-dreng!
Vi har sammen fået nogle super gode julegaver:
- To grimer, med blødt foer
- Godbidder
- En ny strigletaske
- En rebgrime
- Varme ridehandsker
- Brun Horze-jakke hvor der står Dino Gordhaab på ryggen :P
og i dag fik han en sen julegave, helt nye strigler og en såspray (hvis nu uheldet er ude;))! Så nu kan vi klare den næste tid lidt...tror han har 7-8 grimer allerede Ö
Han er lidt forkælet..men altså... Jeg ved bare at det lige pludselig kan være for sent at nå og forkæle dem, så nu må vi leve hver dag fuldt ud, sammen <3
jeg elsker dig min lille Dino!

2. JANUAR 2011:
Godt nytår fra Dino og mig. Han har klaret nytårsaften rigtig fint, han var i hvert fald helt cool i dag og havde ikk lavet kaos i boksen, så det må jo være fordi det har været ok :) Han er fandme en dejlig dreng.
Pt er han lidt frisk, men det skal der også være plads til, det kan jeg godt godt forstå at han er :) det er koldt og han var jo forkølet længe, så nu har han overflod af energi, men han er bare en dejlig unge er han :)

1. APRIL 2011:
Puuh det er længe siden der er kommet en Dino-opdatering.. Det går bare rigtig godt med Dino! Han er blevet mere vågen, stadig cool i hovedet, men der er kommet liv og spilopper i ham. Hans sten er faldet ned, så nu er der ikke længe til han skal kastreres :)
Han har haft en pause på en måneds tid hvor vi intet har lavet og der er han vokset 5 cm. så det tror jeg har været godt for ham. Da jeg så tog ham ud var der virkelig gang i ham...jeg tror han bliver en formidabel springpony.. Jeg har set ham springe to gange, hvor det selvfølgelig ikke var med vilje! Han stak af fra mig og så stod der en tønde i vejen som han sprang over...lille fjollehest :) hehe..

Vi er begynd med HMS i stedet for klikkertræning, da han alt for hurtig blev en lommehest og KUN kunne finde ud af tingene hvis han fik en godbid... Klikkertræning må komme senere i hans liv :)
Han er super sej til HMS og rimelig følsom, så det er dejligt at se...

Jeg glæder mig SÅ meget til de skal på sommerfold så han kan få løbet lidt energi af sig og jeg glæder mig til at hvordan han ser ud med sommerpels :P

Hvor jeg dog bare elsker dig Dino <3

7. MAJ 2011
Så fik Dino skåret sin manddom af...årh stakkels dreng.. Men det var nu godt - han var begyndt at bedække nogle af drengene på folden, så det var vidst helt udemærket han fik dem skåret af i tirsdags.. Så nu er han vallak... Det er bare gået over al forventning. Han har ikk været pirelig, han kan sagtens rulle den ud og han viser ikke tegn på smerter...og bedst af alt bløder det ikke ret meget.. Så det kunne ikke være bedre.
Vi er ogs begyndt at arbejde noget mere. Han søger mange grænser for tiden så han bliver skide sur når jeg siger til ham han ikk må.. Haha, tror han bliver en fantastisk hest når han har lært sine grænser at kende..eller han er jo en fantastisk hest, men han bliver nem! For fuck hvor er han lærenem og finder hurtigt ud af hvor hans plads er... og så har han bare masser at give af!
Jeg elsker ham bare højere og højere for hver dag der går! Han skal bare blive hos mig for evigt!
Kan slet ikke vente til alle de oplevelser vi skal ha på vores eventyrsrejse!

25. JULI 2011:
Dino og jeg bliver bare tættere og tættere...han er ved at udvikle lidt fjordhestenykker - men hvad?! Jeg købte ham jo også for at være fjordhest ;) Men det er ikke slemt - han er bare enormt madglad <3 Men bare en lille oplevelse som at han en dag på banen var gået væk fra mig, så gik jeg fra ham og da jeg kaldte vendte han sig og kiggede på mig og kom travene hen til mig og stoppede lige foran mig <3 Han har lært en masse og har nu voksepause, han skal jo ikke overbelastes...selvom det er svært at lade vær med at træne når han er så lærenem.. Han er den perfekte hest til mig! Ingen erstatning - han er mit nye eventyr! Og det starter rigtig godt og lykkeligt!

28. september 2011 - Dino opdatering
Kan man øsnke sig bedre plag? Det tror jeg ikke! Han er simpelthen så nem og glad. Han har bare aldrig dårlige dage. Han høre rimelig godt efter - er selvfølgelig meget madglad. Kommer man ud på folden og det bare står ned i stænger, står alle hestene samlet for at holde varmen...bortset fra Dino! Han skal ikke gå glip af en tot græs...hihi :o) Han er vokset meget på det sidste og jeg vil tro han er 137 cm nu. Stoooor dreng! Han er så afslappet og stabil, letter ænderne fra søen mens han går forbi, genere det ham ikke. Han ikke så meget som vipper med et øre! Hvis jeg går ned med hø på folden, kan jeg tage ham med op igen (for der er rimelig langt, hihi) og han er totalt ligeglad med at jeg også går med en trillebør. Han panikker bare aldrig over noget! Jeg kan ikke få nemmere plag! Jeg bliver så positivt overrasket hver dag og jeg elsker ham bare så højt! Jeg elsker ham højere og højere for hver dag der går. Han har virkelig givet mig livet tilbage!

Den 13. December:
Årh hvor den lille bavian vokser! Det er helt vildt. Han bliver så stor <3 Han er begyndt at udviklet nogle flotte kæbemuskler og en flot stor hals. Jeg tror ikke kun hans sind er min drømmehest, jeg tror også hans udseende er min drømme fjordhest <3 Han er nem og lige til. Der er lidt spilopper i ham af og til, men det er også fordi vejret begrænser os, så han får meget energi :o) Jeg bliver mere og mere spændt på at skulle tilride ham! Selvom der minimum er 1½ år til jeg bare kan ligge mig op på ham, bliver det bare så fantastisk! Han er bare perfekt!
Tak til Stutteri Godthaab for at ha leveret en fantastisk hest!

15. FEBRUAR 2012:
Tid til en lille Dino-opdatering..
Puuhhha, hvor er den lille søde "Dingse"-dreng jeg købte?! Jeg skal da lige love for vejret spiller en stor rolle, hos den lille uerfarne hest.. Lige for tiden er jeg nødt til at vente på noget tøvejr - er heldigvis på vej, da jeg ikke tør tage ham på tur for han er godt nok vild pt. Og jeg mener vild.. Ikke bare uregerlig.. Han har taget ridebanen, fra ende til anden, sidelæns i lodrette bukkespring. Når vi går på ridebanen, men trækketov, går han sidelæns mod mig og det tydeligt der venter sig noget spændende...
På tur bliver han vild og slår med hovedet. Hvis der er en lille skrænt vi skal op af, springer han op af den i stedet for at gå stille, og når han så endelig er kommet op i fuld firspring, laver han glædeshop og bukkespring :-/ Ej okay, at sige vild er måske overdrevet..han er glad!
Men ellers er han bare så sød og fin og ligner mere og mere en rigtig pony, frem for et føl.
Jeg har købt en kapsun til ham, i håb om at han måske kunne begynde at bygge nogle muskler, men nej nej, han er ligeglad med den kapsun - han vil ud og være vild :-S
Det værste er, han tager røven på mig. Så længe der er tov i ham, har han ok respekt, han bakker for de fineste signaler, når han overskrider grænser, men så snart jeg tager tovet af ham og vil lade ham krudte af, løber han bare ned i et hjørne og spiser græs.. Hvis jeg kommer ned og svinger med tovet, for at få ham til at løbe, er han totalt ligeglad eller driller bare mig tilbage :-/ Glæder mig til at han er krudtet af og vi kan træne seriøst igen :P Han er jo skør den lille unge dreng.. og sød!
Jeg elsker ham virkelig helt ind, inderst i hjertet og han skal aldrig være andre steder end hos mig. Han er den bedste og den dejligste...og jeg er sikker på vi når langt inden for vores interessepunkt, for han viser gode fremskridt, når han ellers koncentrerer sig om mig i stedet for at om at være "vild".
Han er også begyndt at bukke i boksen om morgenen, når de skal ud..her snakker vi kl. 7 om morgenen, der er han bare fit for fight..Han hopper og bukker op mod en væg, så hans bagben rammer halvvejs op af væggen :O
Lille Ding Ding, kan du så slappe af! hihi..
Men jeg elsker ham højt - han skal bare lige kuldre lidt nu hvor vejret er sådan her :o)

27. December 2012
Det er vidst i den grad tid til en Dino-opdatering.
Hold kæft hvor elsker min hest! Jeg kan se min sidste opdatering hvor han var en krudtugle. Husker det tydeligt. Men den tid er for længst forbi.
Dino er den nemmeste og sødeste hest man kan tænke sig.
Men, omkring 27. juli blev Dino flyttet fra Holbæk, hvor jeg ellers har været pensionær i 4 år, så det var en spændende oplevelse at skulle flytte til Ringsted med min lille bamse. Han var kun lige fyldt to år, havde kun kørt i hestelastbil som føl og nu skulle han kører i trailer alene. Jeg lejede en trailer i 3 dage op til, for at vænne ham til det. Et par gange hen over foråret havde vi leget med traileren, så fremmet var den ikke.
Men som forventet og som altid, var min kære ven lærenem, lydhør og nysgerrig. Og gjorde som jeg bad om. Køreturen gik virkelig godt og da vi skulle ud, bakkede han lige så fint og lige som jeg havde trænet ham til. Jeg stoler altså på ham!
Han har ændret sig positiv efter han er kommet i løsdrift, med kæmpe sommerenge, store vinterfolde og fri adgang til stråfoder. Han er endnu mere lærenem nu og meget mere glad. Han har fået tætte hestevenner og indgår trygt i sin flok, hvor han gerne tager med kyshov i mod nye heste. Han er tæt knyttet til mig, men også god ved andre mennesker. De andre fortæller mig han er så sød og nem at omgåes og fodre.
Han er kvik og var han et menneske ville han sikkert også være "kvik i replikken". Nu kender jeg ham efterhånden så godt så jeg ved hvordan han reagere på nye ting og hvad han gør når jeg gør noget bestemt. Han ved hvad der kan svarer sig og hvad jeg insiterer på. Vi har et virkelig godt samarbejde og han er min bedste samarbejdspartner! Jeg er aldrig bange med Dino og ikke bange for at han kunne komme til at gøre mig ondt i en situation hvor han bliver bange. Jeg føler han stoler på mig.
Han mestrer også de basale øvelser hvor jeg kun behøver røre ham som med en fjer. Han reagere på min stemme og på berøringer forskellige steder på kroppen i forskellige situationer. Han ER dygtig! Min største frygt er han så bliver helt omvendt når han skal tilrides. Men jeg stoler på ham og tror på, han forbliver min engel her på Jorden.
Jeg ved mine engler i Himlen kigger ned på os, hjælper Dino og giver ham den energi han behøver for at lære og forstå. Det eneste de ikke giver ham er deres udseende og deres personlighed, fordi han skal være sin egen! Mine to himmelheste og min elskede her-på-Jorden-hest er et godt team.

15. oktober 2013
Dino er nu 3 år og 5 måneder. Hvor tiden dog flyver. Snart har jeg haft ham i tre år. Jeg elsker min hest! Ord kan ikke beskrive min kærlighed til ham. Han er helt unik, han er min og han vil aldrig kunne blive nogen andens. Han vil heller aldrig tillade at jeg bliver nogen andens. Det har jeg oplevet på det seneste, hvor jeg har hjulpet min veninde med pasning af hendes hest. Dino er blevet vildt sur og bidt i Nanok, som ellers ikke er nogen trudsel.
Dino er blevet flyttet til en lidt større gård, 600 meter fra mig selv. Der er ridehus til mig og løsdrift til Dino. Her skal han gå sammen med Nanok og en islænderflok.
Det har været et rigtigt svært valg at flytte fra nogle helt fantastiske omgivelser og mennesker. Men min kæreste tager på Søfartsskole og jeg kommer nu til at skulle være meget mere hjemme med min dejlige hund <3 Altså, jeg kan ikke bare tage direkte i stalden inden det bliver mørkt...så nu måtte vi træffe et valg.
Jeg har en god fornemmelse for det jeg har valgt, men jeg savner øko byen!

Dino er igennem et større kiropraktik forløb, han har været låst i lænden. Dvs. jeg snart skal til at klatre på ryggen af ham. Jeg glæder mig!!!

Dino, min elskede hest <3

22.10.13
Nu har Dino og hans kammerat Nanok stået på Graverbakkegård i 11 dage. Vi er meget glade for at stå der og bruger ridehuset flittigt. Dino tager alting i stiv arm og er lige så dygtig som han plejer at være.
Vi er påbegyndt versade og travers, han er en stjerne!
Et par nye billeder er lagt op i dag :-) Enjoy!

23. oktober 2013:
Forkølelse, feber, ondt i hovedet og ørene blev forvandlet til glæde, begejstring og stolthed. Dino har i dag haft rytter på for første gang! En pige i vores nye stald ville hjælpe os. Da jeg endelig hang der hen over ham, turde jeg sgu ikke selv. Nok fordi jeg var sløj. Så jeg hoppede ned og spurgte om ikke hun ville sætte sig op. Hun er tidligere fjordhesterytter og har haft eget stutteri, så hun kender jo til de dejlige heste og har god erfaring. Det ville hun godt. Og egentlig var det rigtig fint for mig, fordi jeg så kunne stå på jorden og klikke ham. Efter et par gange oppe og ligge satte hun sig op. Han var bare så dygtig og så red hun en runde i skridt, mens jeg trak ham. Han var en stjerne!
En dag jeg har ventet på i næsten tre år! Endelig blev det vil virkelighed :D Er så stolt og rørt til tårer over min dejlige hest! <3 Jeg elsker min Dino!

25. oktober 2013:
Det skete endelig! Jeg kom på ryggen af min dejlige Dino! Jeg var oppe, skridtede 10 meter, hoppede ned igen, gik lidt med ham, hoppede op og skridtede igen 10 meter. Ih det føles bare så godt! Og vildt urealistisk!
Jeg kan ikke forstå at jeg har været så heldig at få en så dejlig hest. Det er lidt et sats at købe et føl og så turde håbe på, at vi også ville passe sammen når føllet blev stort. Men vi er skabt for hinanden! Når jeg sidder på ryggen af Dino, smelter vi nærmest sammen føler jeg. Selvom han jo ikke helt kan forstå hvorfor mor sidder deroppe, så er vi bare ét, selvom han danser lidt rundt.
Han er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv!

7. februar 2014
Tid til en lille opdatering.
Dino og jeg får ikke redet meget men mindst en gang om ugen...nu vil jeg altså også lidt mere i gang. Vi både skridter og traver nu. Det er så vild en følelse! <3 Vi får undervisning hver anden mandag i dressur, men på den måde jeg holder af :-)
Og vi prøver at holde fast i hver anden - tredje måned, undervisning af vores dejlige træner gennem 7½ år, Vicki :-)
Men Dino er en stjerne. han lærer alting hurtigt og er god til at forstå signalerne. men han er også en skrubbe. Han bidder og napper meget, i alting, ikke kun mig...håber stadig på det er tænderne der klør, der sker i hvert fald meget i den lille mund.

3. juni 2014
Øv med øv på...den 14. maj havde jeg kiropraktor til Dinodrengen. Det er ikke noget nyt, for det har han haft hver 3. måned gennem det sidste år. Men jeg vidste han ikke var udredt, så derfor kontaktede jeg Rikke Andersen.
Det var noget af en kamel at sluge... Den 13. maj fortalte jeg min dejlige veninde, om hvad jeg mente der var galt.. her nævnte jeg: noget i eller omkring munden, noget i forbenene/knæene, et eller andet omkring mave/ryg, korsbenet som sædvanligt og noget omkring sædstrengen eller øverst i bagbenene...
Hmm, jeg vil nødigt prale, men jeg fik ret...
Dino skal opereres for sædstrengsadherance. Dette gør at han går meget på forparten og derfor har fået for meget ledvæske i forknæene. Der ud over er der stor sandsynlighed for der er et lille hul eller kraftig slidtage på tyndtarmen fra da han havde bændelorm og hans nyrer fungere ikke optimalt. Hans forreste kindtænder har tandspidser og han skifter ikke tænderne så godt selv...
Korsbenet var det der før blev rettet, det kunne hun så fortælle først er færdigudviklet som femårs....spild af penge med den anden kiropraktor :-(
Men øv, det var en ordenligt omgang for min bedste ven <3
Så nu er han foldbums ind til jeg får råd til operationen, han må kun træne lige ud rettet i skridt... moren keder sig, men han får voksepause... Han fyldte 4 år dagen efter Rikke var her <3 Min dejlige dreng. Tænk jeg har haft ham 3½ år! :-*

12. marts 2015:
Wow det er længe siden. Nu er det tid til en lille Dino-opdatering. Dino blev opereret i oktober og siden da er alt gået frem. Han rides nu 4-5 dage om ugen og det er uden sure miner. Når vejret tillader det rider vi tur og han er den perfekte turhest. Han er ikke bange for noget og han går afsted i rask tempo :D
I går påbegyndte vi sidebevægelser og de to-tre skridt gjorde mig pavestolt, at han kunne det og forsøgte så godt han kunne. Vi lånte min venindes ride-on-pad, det er stensikkert vi skal have sådan en, for vi bliver begge to meget bedre i den :D Så alt går perfekt med Dino <3 Det eneste der ligger og lurer nu, er han har fået en vane med at bidde igennem de sidste tre år, pga smerter i sædstrengen, så det skal vi vænnes af med nu <3 Han fylder snart fem, tænk at tiden flyver sådan afsted <3

Hvis du har givet dig tid til at læse min opdatering vil jeg først takke dig for at læse det! Og dernæst håbe du forstår essensen af min kærlighed til min hest. Den er ubetinget, vare evigt og ikke svigtende. Jeg er fyldt med omsorg, kærlighed og tillid samt respekt for MIN Dino <3 han har givet mig et uundværligt liv fyldt med en masse gode oplevelser. Med de ord, håber jeg du, hvis ikke du allerede gør det, nyder hvert eneste sekund du har med din hest, respekterer den og tilgodeser dens behov. Den kan ikke tale, så det er DIN pligt at sige fra for den og forstå hvad den har brug for og hvad du skal lærer den. Kig på din hest - den skal nok fortælle dig det <3
Kommentér på:
Fjordhest Dino Godthaab
Annonce