{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Johannesgaards chili 2007

7.878 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Heidi Bruun P
Kvinde | 44 år | Oprettet: 11. okt 2008


Dansk Varmblod Johannesgaards chili

Fødselsår:
2007
Højde:
Ca. 162 cm
Temperament
Stadig meget rå, men meget nysgerrig og med et rigtig godt hoved:0) hun har ALDRIG været sur, når jeg er hos hende!
Gangarter
3 rigtig fine gangarter
Stævner
Ingen
Stamtavle
Ingen
Køn
Hoppe
Bemærkninger
14.11.2010: Jeg købte Chili i august direkte fra avleren - eller nærmere fra hans nabo, hvor hun havde gået og hygget sig det sidste halve år,

Hun havde aldrig været tæt på mennesker, men heller aldrig oplevet noget ubehageligt, og jeg faldt for den skønne dame med det samme, så jeg tog chancen. Det er meningen, Chili på sigt skal afløse min skønne gamle Batman, efter Alexander. Det eneste jeg kender til Chilis aner, er, at hun har Alexanderblod i årerne:0)

Igennem sælger fik jeg kontakt til en rigtig god, stille og rolig vognmand til at køre hende hjem, hvilket hun så kom i starten af september.
Jeg har ikke et sekund fortrudt-de sidste mdr. er det kun gået fremad:0)
I starten fodrede jeg hende med godbider af hånden, hvilket var det eneste, jeg fik lov til-hun gik, når jeg kom for tæt på, og det respekterede jeg.

Efter et par dage var det ok, jeg mugede ud, selvom hun stod i boksen (hvis altså jeg holdte afstand), og hun begyndte at komme på fold lige udenfor døren.

Jeg tror, der gik en god uge, hvorefter jeg prøvede at røre hende forsigtig med en lang pind. Første gang resultede i, hun faldt i boksen, men hun fandt hurtigt ud af, der kom mad som belønning og efter yderligere et par uger, vendte hun selv måsen på pinden (hals var et forbudt område-kun mås, krop og ben), når jeg kom, for så hurtigt at vende sig om efter sin belønning.

For små 3 uger siden sneg jeg mig så til at røre måsen med hånden, da hun kom med den, som hun plejede-det resulterede i et lille buk, men derefter kunne jeg alligevel gøre det et par gange. Samme aften fik jeg lov at røre halsen - det var en god dag - jeg aede min hest første gang:0)

I løbet af yderligere et par dage kunne jeg forsigtigt strigle hende på hals og krop, når hun spiste, og det blev dag for dag til mere, så status idag er incl. mave, ben og det meste af bagparten. Jeg må endda, som oftest ae, uden der er foder indblandet.

Mit mål har fra dag et været at få grime på hende både aht. dyrlæge, men det giver også tryghed, når jeg lukker hende ud.

Sidste weekend lagde jeg så et træktov over halsen på hende, mens hun spiste-hun gik, og jeg trak det til mig. Igår gjorde jeg det samme, men slap og gik ud af boksen, da jeg kunne se, hun blev lidt nervøs, ved det der dinglede om halsen. Der kom dog ro med det samme.

Imorges fortsatte jeg og bandt knude på tovet, tog grimen, fik den bundet rundet om halsen (ved at holde træktovet, når hun gik), jeg fik den trukket over mulen og spændt ind.

Som det ses af det sidste billede er det endelig lykkedes at få grimen på min dejlige dame, og det hele foregik helt uden dramatik - men med en meget stor portion morgenmad:0)

Det er en stor dag for os, og jeg har sagt fra dag et - hun skulle herind den dag, grimen var på. Jeg håber derfor I vil tage rigtig pænt imod hende, mens jeg selv vil glæde mig til at arbejde meget mere med hende fremover.


01.01.2011: Chili tog nattens larm og ballade flot (og vi bor jo i byen, hvor der er ekstra gang i den).

Efter at have fået grime på for 1½ måned siden, forsøgte jeg mig hurtigt med et trækketov - hun skulle og skal stadig lidt lokkes med godbider for at følge med, og de første gange, jeg trak hende ud på banen, rev hun sig hurtigt løs, hvilket jeg lod hende gøre, og så gik hun bare med tovet i, så hun kunne vende sig til trækket (jeg har lukket af, så hun ikke kan løbe væk). Idag går det rimelig godt, hvis bare de andre er i nærheden. Jeg kan også trække hende i grimen på folden, og hun accepterer, jeg holder hende, mens jeg strigler.

For en lille måned siden fandt hun ud af, hvor skønt det er at blive kløet på halsen, og vi står næsten hver dag og klør hinanden - det er endda bedre end mad, synes hun;0) fantastisk med den nærhed til en hest, der for kort tid siden var urørt og sky! Desuden har jeg også fået klippet en lille bitte amule i hendes man-dog kun lidt ad gangen...

Det seneste i arbejdet er, at jeg i formiddags lagde en elastikgjord over hende-hun synes selvfølgelig, det var lidt vildt, så hun gik bare rundt med den nogle minutter inde i boksen, hængende over sig. Nu er det så spændende, hvornår jeg får den spændt:0)

Det er stadig meget arbejde forude, men jeg nyder det, og det går jo langsomt fremad hver dag.

08.02.2011: Idag har damen så løssprunget for første gang. Hun har aldrig set et spring, men da hun er meget afhængig af min gamle oldenborg, tog jeg begge på en gang. De første 2 gange lå der bare to pinde med god afstand, og hun ikke så meget som tøvede, derefter begyndte jeg med spring, og hun sprang bare det hele - hun elskede det:0) og havde et fantastisk naturligt godt afsæt.
Jeg stoppede efter 70cm, det var jo første gang. Men en super oplevelse for både mig og hest, og en god måde at arbejde med hende både fysisk og psykisk:0)

08:05.2011: For en uge siden, begyndte jeg græstilvændingen med hestene, så de er klar til døgnfold om en måned. Jeg var noget spændt på, hvordan Chili ville tage det, jeg har jo ikke trænet ret meget i det med at blive trukket.

Utrolig nok har hun været den sødest af dem alle:0) fra dag et har hun gået stille og roligt hele vejen derned (også når vi er gået alene), helt indtil jeg har taget tovet af hende. HELT UTROLIGT!! De andre danser rundt og kan slet ikke vente...
Den første dag var hun meget svær at få fat i igen. Hun fulgte godt nok med de andre op til ledet, men var ikke meget for, jeg yog fat i grimen. Efterfølgende er det bare gået godt, og det bliver nemmere og nemmere for hver dag.

Ja der er selvfølgelig stadig lang vej, men det giver pote at tage sig rigtig god tid-indtil nu har der ikke været de store problemer med nye ting, så længe det går i et stille og roligt tempo:0)

31.05.2011: Chili stod bundet for første gang i en enkelt snor, og hvor var hun dygtig! Ingen panik overhovedet. Hun prøvede flere gange at bakke, men respekterede modtrækket - mor er så stolt:0)

25.09.2011: Hun er nu blevet rigtig god i longen i alle tre gangarter (i grime), hun er blevt flink til at lade sig fange på marken, og idag har hun så haft elastikgjord hele vejen rundt om maven for første gang:0)
I denne uge er der kommet ny pige i stalden, som gør et rigtig fint stykke arbejde med min lille øjesten!

08.10.2011: I denne uge har vi så lært at have dækken, og uden problemer, har vi haft longegjord på i longe uden det mindste buk:0) dog var den ikke så stram. Mon man når at blive ridehest i 2011??

10.12.2011: Ridehest er man endnu ikke:0( men man er vandt til alting mht. udstyr, og jeg har været oppe og hænge-måtte dog en tur i sandet.
Sidste weekend skulle hun køres til Stald Mellergaard i Nr. Halne, hvor vi skal fortsætte arbejdet vinteren over. Da vi forinden ville se, hvad hun sagde til traileren, gik hun lige op, men på flyttedagen var det dog ikke ligeså uproblematisk:0( Hun kom aldrig ind, så nu venter vi på, vognmanden får tid ...forhåbentlig imorgen.
Ja håbet om en ridehest i 2011 svinder, men det er der stadig:0)

04.01.2012: Tirsdag den 13.12, kom hun så endelig afsted-og nu håber jeg, hun kan forenes med traileren, inden hun skal hjem til foråret. Ridehest i 2011, blev hun ikke:0( hun er ikke for glad for, at vi hænger på hende, men vi arbejder stædigt videre. Dog er der sket lidt... Hun er blevet rigtig flink til at løfte ben, og idag har hun været i vandspiltov og få skyllet ben, men hun pænt stod bundet i to kæder:0) Generelt er hun også vænnet til mere uro omkring sig, og at blive håndteret (bl.a. til og fra fold) af fremmede. Hun er tillidsfuld, så det er skønt:0)

24.01.2011: Så skete det endelig... Damen har haft rytter på i skridt, og det var helt udramatisk ...sååå fedt:0)

27.03.2012: Stadig ike rigtig ridehest:0( hun er blevet noget tvær... Meeen til gengæld har hun idag kørt anden tur i trailer rundt om gården-hun er super, og er blevet overraskende nem at læsse:0) dog var det først efter, hun tog en tur rundt i Nørhalne på egen hånd;0)

27.05.2012: Suk min skønne dame er gået helt i baglås i sit lille hoved:0( Så næste weekend bliver hun kørt til psykolog;0) der er bestilt ophold og læringsforløb til hende (og ikke mindst mig) hos Joy Black i Ebeltoft, som jeg har hørt mange rosende ord om, og som forhåbentlig kan hjælpe og lære os begge en masse:0)

20.08.2013: stadig langt fra målet men... Jeg fik dronningen hjem 01.12.2012, efter joy havde gjort et godt stykke arbejde... Siden har vi været igennem div. Dyrlægetjek, på div. Kure, haft div. Systemmæssige skavanker (grundet dårligt immunforsvar), og haft osteopat. Hun er nu ved at være rimelig ovenpå fysisk:0)

Jeg har trænet hende fra jorden, siden hun kom hjem-bare stille og roligt for ikke at svække hende yderligere.

Selvom der stadig er lang vej til ridedyr, føler jeg, vi har nået en milepæl. Siden hun blev svækket, har hun været enorm stille og rolig, og der skulle meget til, for hun gad løbe på folden med de andre... Den sidste uge har hun virker lidt mere vågen, end hun plejer, så endda på mig en dag og sagde, jeg overvejer at blive vild nu-da jeg så grinede lidt af hende, var det ikke sjovt alligevel... Men men men idag fik jeg en fed oplevelse, der gik lige i hjertet:0) de skulle skifte fold, og hold nu op en showqueen, jeg havde, og hold da op, der blev galoperet-endda et par glædesbuk blev det til. Bare sååå fedt at se sit hyppedyr i så stor trivsel ...også selvom det gør ridehestprojektet mere dramatisk;0)

17.06.2016: Blev i nat mor til det skønneste hoppeføl, som ses på de sidste 3 billeder:0)


Afkom:
2010: Legends Sir Parzival
17.06.2016: Johannesgaards Cortina
Kommentér på:
Dansk Varmblod Johannesgaards chili
Annonce