{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Flipper 1989

3.648 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Line J
Kvinde | 38 år | Oprettet: 4. nov 2010


Anden særlig race Flipper

Fødselsår:
1989
Højde:
148 cm. u. sko
Færdigmålt ved Distriktstævner og godkendt kat. 1 i DRF.
Temperament
I stald og på dressurbanen har han et dejligt temperament, stille og rolig. Men så snart han kommer på en springbane eller i skoven med andre heste bliver han meget ivrig og til tider hidsig - dog altid styrbar. Jeg elsker hans temperament, han er opmærksom og ivrig - man kan mærke hans glæde :)
Gangarter
Skridt - middel, træder godt ind under sig
Trav - middel, kan til tider bruge mere afskub - det er dog ved at blive meget bedre, er ved at få redet ham mere ind under sig igen :)
Galop - lidt over middel, lidt stor galop m. godt afskub og lækker at sidde i, meget selvgående og klart hans bedste gangart.

Da vi startede dressurstævner i sin tid (99-02), fik Flipper typisk 7 i gangarter.
Stævner
Vi startede til og med:

Spring: LA på distriktplan

Dressur: LA1 på udv. klubplan

- Flipper og jeg har startet mange stævner rundt på Sjælland sammen, især på hjemmebanen i Odsherreds Rideklub (OHR), men da det er mere end 9 år siden, kan jeg desværre ikke huske detaljerne, men dygtig det var han :)
- Kan dog huske vores aller første stævne sammen efter kun at have haft ham 1 måned, Flipper og jeg scorede to 1. pladser i begge klasser (LC spring) - skønne dyr :)
- I vores sidste hele år sammen (2001), lå vi endda i spidsen til at vinde OHR's championatspokal som mest vindende ekvipage i dressur, men en skade på Flippers forben satte os desværre ud af kapløbet og vi endte på en 3. plads :)
Stamtavle
Ingen.
- Han er en blanding af Holstener og Araber. Så han er egentlig en hest i ponystørrelse :)
Køn
Skøn vallak :)
Bemærkninger
Flipper er den mest fantastiske dejlige pony fuld af personlighed. Han er en holstener og araber-blanding og har fået de bedste egenskaber fra begge racer. Han har sindet og ridekvaliteten fra en holstener og er en super springpony - og senere hen også dressurpony. Og så har han udstrålingen, hurtigheden og bæringen fra araberen :) Og som den smule araber han er, går han aaaltid med let løftet hale under ridning - eller helt lodret i vejret hvis det virkelig går for sig :)

Flipper elsker virkelig at springe og han er super til det, så snart der står bare et enkelt spring på banen tænder han helt op og bliver ivrig. Han havde en sjov indbygget idé om hvornår der var omspringning; Når jeg havde sprunget de første ca. 8 spring satte han pludselig tempoet op og ville lave små vendinger på resten af banen - selv til træning..hehe..han er så skøn :) Har dog kæmpet meget med at få ham til at slappe af på springbanen, så han ikke bare tordnede igennem, men han gik hen og blev rigtig dygtig til sidst og løftede sig rigtigt over springet - og har gennem tiden vundet en del på springbanen :)
Vi startede til og med LA, men sprang MB/MA til træning.

Dressuren er han også dygtig til den lille, han er utrolig lydig og opmærksom på ens hjælpere, hvilken gør at ham utrolig dejlig lærenem. Han kan de fleste øvelser, bl.a. fri trav, schenkelvigning (skridt + trav + galop), to-takts galopchangement, galopanspring fra parade + parade fra galop, bagpartsvending o.m.a.

På trods af hans rolige gemyt og det at han er det største nussehoved nogensinde, er han til tider meget temperamentsfuld. Ligesom på springbanen, bliver han også i skoven meget hidsig og ivrig og vil meget gerne være forrest. Men det fantastiske ved Flipper er at han er så lydig, og man kan ved let kontakt holde ham tilbage - om det så betyder at han galoperer i skridttempo ved siden af dem jeg rider i skoven med, er han ligeglad med. Men så snart jeg giver efter sprinter han afsted som skudt ud af en kanon - og han kan løbe ufattelig stærkt. Jeg har aldrig været nervøs for hans temperament, for jeg ved at han altid lystrer mig :)

Jeg købte Flipper i juli 1999, da jeg blev for stor til min 2'er pony, Zeus. Efter nogle fantastiske år sammen, solgte jeg Flipper i oktober 2002 da jeg faldt for aldersgrænsen. Det var en hård afsked, men vidste at det var bedst han kom videre til nogen som havde tiden til ham og udnyttede hans talent. Jeg har i de seneste år tænkt meget på ham og savnet ham rigtig meget. Jeg ledte efter ham her på HG uden held, og ingen havde registreret sig som hans ejer siden mig..men mandag i forrige uge (d. 24/1-11) finder vi ham endelig..her på HG. Grunden til jeg ikke kunne finde ham er fordi han har fået nyt navn; "Mozart". Flipper var nu blevet rideskolehest på sine gamle dage - ikke helt den skæbne jeg ønskede for ham, men ved at han har fået meget kærlighed fra de mange børn som red ham. MEN skæbnen vil det at han nu er til salg da rideskolen lukker...det kunne ikke være mere perfekt - altså at han er tilsalg :) Jeg var nede og se ham i lørdags (d. 29/1-11) og det var så skønt - ved ikke om han kunne kende mig, men han kunne stadig alle de små tricks jeg havde lært ham :) Han er nu 21 år, så han er selvfølgelig blevet lidt ældre og lidt mere svejrygget og stivbenet siden da og kunne da også godt bruge en grundig vaske-, strigle-, og studsetur, men han er stadig min smukke, elskede lille Flips. Intet kunne afholde mig fra at købe ham tilbage, og imorgen (d. 5/2-11) skal vi ned og hente ham hjem :) Jeg er simpelthen så glad for han kan komme hjem til os igen og nyde sin "alderdom" hos os, sammen med vores andre to heste. Glæder mig til at ride ham igen, se hvor glad han bliver når han træder ind på springbanen og galopere en tur i skoven..alt det han elsker :) - der går dog nok lidt tid da han lige skal have opbygget nogle muskler først :) Bliver bare virkelig spændende at få ham hjem og se om han kan huske stedet, men mon ikke :)

D. 5/2-11: Så kom dagen endelig; Flipper kom hjem til os igen, på mine forældres gård, hvor jeg har gjort Flippers gamle, store boks klar. Vi har i forevejen to unge, halvskøre, søskende DV'er, og da jeg trækker ham ind i stalden går de to helt amok, hopper rundt i deres bokse og hyler og vrinsker efter ham..Flipper ignorerer dem dog blankt og stikker straks hovedet i krybben efter de gulerødder og lucerne der ventede på ham..han er så cool oven i hovedet den lille pony :) Vi var meget spændte på at lukke dem på fold sammen næste dag, da de to andre heste vi har er søskende og aldrig rigtig har gået med andre heste - og de kan godt være lidt voldsomme.. Da Flipper kommer ud på folden til de andre synes han dog at det er meget skægt og araberen kommer virkelig frem i ham; med halen nærmest lodret i vejret, krum hals og højlydte fnys :) Han sætter sig dog hurtigt i respekt og får sat de to unge labaner på plads :) Flipper er faldet rigtig godt til, tror næsten han kan kende stedet, han gik lige ind i sin boks og hygger sig og spiser græs på folden - ørerne fremme og fuld af liv - så skønt!!! :) Jeg red på ham dagen efter og han var allerede meget mere sig selv i forhold til da jeg prøvede ham på rideskolen..han gik nu frisk frem med frie, lækre bevægelser - næsten helt som jeg kender ham. Han var blevet mere blød, kræver dog stadig meget blødgørelse stadigvæk..men han var som forvandlet tilbage til min elskede Flipper - som jeg kender ham :) Blev så glad! -glæder mig allerede til at komme op til ham i næste weekend :)

Marts 2011: Nu er det efterhånden 1½ måned siden jeg var så heldig at få smukke Flipper tilbage efter 8 år og det går bare så godt med ham :) Han er blevet rigtig fine venner med vores to andre heste - og en smuuule forelsket i vores hoppe, Souvenir, han glemmer sommetider at han er vallak..hehe.. Han er også ved at blive helt fin igen - varmen er ved at komme og Flipper smider den tykke vinterpels i stor stil - der ligger et helt gulvtæppe på striglepladsen hver gang jeg har ordnet ham. Derudover kan man også bare virkelig se livsglæden og stoltheden i hans øjne igen, altid ørerne fremme og viser på ingen måde at han er ved at være en ældre herre :) Ridningen skrider det også hurtigt frem med, hans massive underhals er på vej væk, han er blevet blødet godt op og udstrålingen er ikke mindst kommet op i ham igen - han ser så godt ud :) Der er dog stadig meget arbejde i hans gang - især hans lidt stive bagben - men han er jo også oppe i årene.. Har sprunget på ham igen - og det var SKØNT! Han elsker det stadig og glæden sprudlede ud af ham - men vi tager det stille og roligt med det, skal jo passe på hans gamle ben :) Men hvad jeg egentlig vil sige er, at jeg bare er så stolt af ham og så glad for at han inderst inde stadig er min elskede Flipper - han er bare fantastisk!!!

Han er en fantastisk pony, elsker ham ligesom han er - han har, og vil altid have, en helt speciel plads i mit hjerte!! Aldrig skal vi skilles ad igen - Han skal blive hos mig til sine dagens ende <3

BEMÆRK! De første 9 billeder er fra den første gang jeg ejede ham (juli '99 til okt. '02). De er derfor taget med gammeldags kamera og derefter scannet ind. Kvaliteten er derfor ikke den bedste, men jeg elsker billederne og de betyder meget for min og Flippers historie. Så håber i vil bære over med kvaliteten :)
Kommentér på:
Anden særlig race Flipper
Annonce