{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Asmira [Tidl. part] 1995

4.274 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Asmira

Fødselsår:
1995
Højde:
Hun er ca. 1.60 en perfekt højde <3
Temperament
Asmira er en hoppe for sig selv, hun forstår virkelig hvordan det er at være en pige. Den ene dag kan hun være noget så rolig, hvor den næste dag er hun bare super frisk! Alligevel så elsker man hende for hendes store glæde til mennesker, hun er virkelig social, og jeg elsker at være sammen med hende. Når hun ikke kender en, prøver hun en af indtil man bliver træt, hun har en utrolig udholdenhed, og hun er stædig som bare pokker! Til gengæld kan hun være blid som et lam, og lægge mærke til hvis man har en dårlig dag, eller bruger sin mobil for meget, ja så for man det at vide med et skub og at hun slikker ens mobil telefon så den er helt klistret ...
Hun er ikke fræk på nogen måde, og kunne aldrig finde på at gøre nogen fortræd, og når man får et bånd til hende, vil man aldrig bytte hende væk, hendes humør gør hende til en sjov, skør, men en dejlig prinsesse, som holder ens humør oppe. Man kan dårligt nok beskrive hendes personlighed, den er speciel og hun er ikke ligesom andre hopper, hun har et hjerte af guld bag facaden, og når man kommer ind bag facaden lukker hun dig aldrig ud ...
Gangarter
Skridt - den er lang, men rolig og fin.
trav - fantastisk! når man traver på hende føles det som om man flyver sammen med hende (:
galop - gyngende, men som at sidde i en sofa, behagelig og så er hendes galop så flot.
Stævner
Jeg har ikke redet nogle stævner på hende endnu, men vil rigtig gerne når vi er blevet meget bedre og når vi har mere tillid til hinanden.
Stamtavle
Hun er en dansk varmblod, hun har nemlig et brændmærke og så har jeg set det på papir. Hun har dog et længere navn end Asmira, men det er det som ejeren bruger under alle informationer om hende.
Køn
Hun er en utrolig dejlig hoppe, med masser af selvtillid (:
Og selvom hun ikke er verdens kønneste hest lige nu, så betyder det ikke hun ikke har været super flot da hun var yngre.
Bemærkninger
Min historie generelt er rigtig lang, og lidt barsk.
For efter min part Indy som jeg også har oprettet herinde, søgte jeg en ny part (Jeg er stadig på den samme gård). Men da jeg lige havde fået den, skrev ejeren til Asmira om jeg ville prøve Asmira - lidt indviklet men sådan startede det. Jeg måtte desværre takke nej, og valgte hende fra. Men efter en måned fik jeg en opringning da jeg var på arbejdet, om at min part havde brækket benet og var blevet aflivet på stedet ... Jeg havde endelig lært at stole på den og omvendt, og så mister jeg to heste i træk .. men her kommer Asmira ind i billedet, for jeg var ude på gården med min bedste veninde, og så kiggede jeg ind til Asmira og sagde hej, hun var ikke så glad for at hilse, jeg troede faktisk i det øjeblik hun ville bide mig! Jeg skrev alligevel til ejeren om jeg måtte prøve hende, for jeg havde virkelig brug for at ride og tryghed hos en hest, og den havde jeg mistet to gange på et halvt år.
En uge efter fik jeg lov til at prøve hende, og det gik som en drøm, og jeg var overrasket over hvor sød hun egentlig var. Jeg prøvede hende nogle gange efterfølgende, og mig og ejeren klikkede fra første sekund (: Da jeg fik hende som part, var jeg lykkelig og håbede at det her bare ville holde .. Men en dag da jeg skulle galopere på hende, slår hun hovedet op og laver et mærkeligt hop som hun kan, jeg var rigtig tæt på at falde af, og jeg vidste ikke hva der skete, men ejeren fortalte mig at det var fordi hun har lært at hvis man ikke holder hende nede i galoppen laver hun nogle sindsyge hop, som hendes søster den gang faldt af på konstant. Efterfølgende har hun taget hovedet op, selv i trav og jeg nægter simpelthen at tvinge hende ned, det er ikke det jeg står for, så de sidste par måneder har vi fåt seriøs horsemanship undervisning, og vi har endda været til politikursus for hun kom igennem alt, selv en røg maskine, en bro, og vi gik under og over mange ting, fordi hun endelig er begyndt at stole på mig! Og de sidste par måneder har jeg redet med løse tøjler, fordi jeg havde en teori om at hun har dårlig balance, og nu hvis jeg lader dem hænge kan hun selv gå i holdning, fordi hun er igang med at opbygge muskler nok til det. Ikke nok med det, skal jeg lære hende at gå tur alene hvilket bliver en kæmpe udfordring, men jeg elsker hende allerede nu, og giver ikke slip på hende, selvom der er meget at arbejde med, og hun er også begyndt at kigge efter mig, og skubbe til mig hvis jeg er ukoncentreret eller er ked af det - sådan nogle dage er der en gang imellem. Men hun er en perle og vi har mange flere historier at fortælle, og med tiden tror jeg der kommer en video med galop og trav, hvor hun holder sig selv, det er målet og at vi ståler 10000000 gange mere på hinanden end vi gør nu, men blot på nogle måneder er vi kommet langt sammen !

---------------------------------------------------------------------------

17-01-2011:
- Igår trænede mig og Asmira inde på banen, og i starten gik det super godt, hun virkede både afslappet og så var hun rigtig sød at ride på. Jeg sætter hende derefter i galop, hvor hun begynder at slå op med hovedet, jeg prøver så at stoppe hende men må dreje af. Det går også fint - og jeg tænkte igår at jeg måtte prøve igen .. Men efter en runde i galop, tog hun sit hoved enenu længere ned og begyndte at lave nogle spjæt med bagbenen, hun hoppede op med alle fire ben, og vi røg 2-3 meter op i luften, hvor jeg så røg af, og landede på siden med hovedet først så vidt jeg husker. Idag har jeg måske bøjet et ribben, mindre hjerne rystelse, og min højre side af kroppen er totalt smadret ... jeg aner virkelig ikke hvad der forårsagde det kæmpe hop, men galop kommer jeg ikke til at ride i meget lang tid ):

D. 24-01-2011
- Idag red mig og Asmira endelig undervisning efter jeg faldt af, mine ben syrede ekstremt meget, men havde på fornemmelsen at hun passede ekstra meget på mig. For da vi begyndte at ride, red hun meget langsomt, og gik til biddet uden jeg skulle gøre noget (: Og hun fik bare så let og fløj over ridebanen, det var fantastisk ! Lige indtil hun snubler (som hun har tindens til), men hun kurrede hen af ridebanene hvor jeg hang lidt på halsen og på sadlen, og da hun kom op, snublede hun så igen, og røg med alle fire ben, og jeg hang endnu en gang ude på halsen, men hun kastede hopede op så jeg kom tilbage på plads, og så kunne jeg få hende op ! Vildt skræmmende men vi red videre bagefter, og vi var så dygtige ! :D
Kan slet ikke beskrive hvor glad jer er, og med snubleriet gjorde vi det bare spændende og fik alle til at kigge på os .. Selvom det nu ikke var meningen, men hun har virkelig passet på mig efter jeg er faldet af. Da vi skulle skridte af gik jeg ved siden af hende, og der var hun meget forsigtig ved at komme for tæt på, og kunne mærke hun ville sige undskyld for hun kastede mig af hvis hun kunne .. Har en følelse inde i kroppen efter faldet, hvor jeg nærmest forstår hendes kropsprog og den følelse hun har inde i kroppen, aner ikke hvad der gør det, men det er fantastisk ! Følte hvertfald idag, vi har overvundet noget, selvom jeg "bare" faldt af hende (:

D. 04-02-2011
- Idag red jeg undervisning og det går bedre og bedre igen, har fundet ud af Asmira faktisk er ved at være nem at stoppe. Selvom jeg stadig nogle gange har svært ved at få hende i en parade :D men med undervisning hver uge, så skal det nok gå !

D. 12-06-11
- ja Asmira er blevet forfangen :( for ca. 3 uger siden - og vi troede det gik bedre, men det gjorde det ikke. Så nu er hun igen på smertestillende og skal stå helt stille indtil tirsdag - men nu værdsætter hun i det mindste at man kommer ud og nusser med hende ude på folden og virkelig hygger om hende (': satte mig forleden ud på folden hvor hun gik rundt omkring mig imens hun spise og når de andre heste kom for tæt på, så jagede hun dem væk. Så jeg kan ikke være helt ond alligevel, men jeg gør mit bedste for at besøge hende på folden og underholde hende (:

OPDATERING - Ja hun er stadig syg :( stakkels lille dig! Men heldigvis så er hun begyndt at reagere når jeg kalder på hende (': og her forleden slikkede hun mig i hovedet og nussede mit hår, skønne hest! Hun er heldigvis ikke dårlig og skal nok snart være klar igen! Og imens så underholder jeg hende ude på folden og ser idiotisk ud når folk går forbi, men hvad gør man ikke for at få hesten i godt humør :D

OPDATERING - Ja Asmira er i genoptræning og det er skøøøønt! :D mig og min mor hilste lige på hende inden vi tog hjem ude fra stalden af. Og hun møssede mig over det hele, min mor blev helt overrasket over hvor glad hun var for at se mig. Det er så dejligt når ens glæde bliver gengældt og det må man sige at den bliver. Vi er ikke perfekte når vi rider, men det kommer (: Snart er jeg ligeså god som hun er og så skal vi bare køre på. Jeg føler mig så heldig over den hjælp jeg har fået, og at ejeren vil undervise mig her i sommerferien - ejeren er bare fantastisk! Men hvertfald så klare Asmira genoptræningen rigtig flot, og jeg elsker hende (: har haft part på hende i lidt over 1 år - det har været en sej kamp. Men man kommer ikke let til et venskab som måske varer resten af livet. Hvem ved?

OPDATERING - Det går så godt med dressuren!!! :D er begyndt at træne så meget nedsidning og sidde rigtigt at selv Asmira er blevet mere afslappet når jeg rider hende. Hun er virkelig en sand fornøjelse for tiden (': og jeg håber det bliver ved sådan. Ligger derfor også en ny video ind af hende og mig, dog er det før jeg begyndte med nedsidningen og galoppen bliver stadig trænet en del, eftersom jeg spænder op stadig :/ Men nu har jeg lært noget nyt som jeg vil afprøve idag på hende, som forhåbentlig gør at jeg føler mig tryg: Jeg snakker ikke om glidetøjler eller indspændinger, jeg snakker om at lade hesten bære sig fint igennem selv - og bevare roen. Normalt kommer jeg til at bære hende i galop og trav og det ved jeg godt er forkert, men nu vil jeg prøve noget nyt (:

Horsemanship: Ja eftersom det går meget bedre i dressur, så går den også i den rigtige vej med tilliden (': Hun stoler mere på mig og jeg stoler mere på hende. Det hjalp virkelig da Camilla Stormont kom ud til os den dag, for jeg indså jeg gjorde Asmira nervøs når jeg red galop. Men også at vi ikke samarbejdede helt godt nok sammen :/ Nu bruger jeg rigtig meget energi på at Asmira føler sig tryg hos mig og vi er endda begyndt at træne "Statuen" (': og "Stå stille", "Bakke", "Kysse" osv. Jeg vil ikke lære hende at neje, eller stejle - selvom det ser smukt ud. Men jeg ved også bare hvor galt det kan gå hvis man ikke ved hvad man laver (:
Derfor træner vi nogle andre gode øvelser, som forhåbentlig vil give pote også i dressuren. Jeg rider med bid, men meget forsigtigt, efter at have set hvor meget det kan skade hestens mund hvis man ikke er blid. Så derfor træner jeg også med min rebgrime fra jorden af og når jeg stoler blindt på hende og omvendt så vil jeg selvfølgelig prøve kun at ride i rebgrimen i dressur (: der er lang vej igen, men jeg tror med en god potion tålmodighed, tillid, kærlighed og venskab så skal det nok komme ...

Hun kommer nu helt af sig selv ude på folden og får altid et dejligt kys af hende (: der er sket meget og der kan ske endnu mere!

OPDATERING .... D. 26-08-11
- Igår kom jeg ud til Asmira kl. 15, og skulle tjekke hvordan hun havde det eftersom at hun for nogle dage siden blev sparket så hun blev halt :( Men igår fik jeg et chok da jeg så hendes ansigt, hun havde fået et dybt og lidt langt sår som der blødte. Ikke nok med det havde hun i samme side et helt hævet øje som bare gjorde ondt!
Vi fandt så ud af hen af aftenen at hun har siddet Fast inde i sin boks som er ret stor, men nok til at hun har hamret ind i væggen :/ Såret kunne desværre ikke sys, fordi hun var så hævet .. Heldigvis er hun røget på noget smertestillende og andet medicin så hun kan blive rask igen (':

Vi har ellers haft en fantastisk periode mig og Asmira. Vi trak en tre timers lang tur ned til fælleden, så ud til stranden og til sidst i skoven! Hun har aldrig set en strand før, så jeg var kanon stolt af hende da hun så døbbede hendes forhove ned i havet (':
Hun gik bare så fint hele dagen, dog var jeg ret øm efter at have gået så langt, men heldigvis holdte Asmira min taske noget af vejen. Så jeg har bare fået det bedste forhold til den hest og jeg vil altid være her for hende og aldrig svigte hende! Jeg stod ved hendes side hele dagen igår og jeg er bare glad for jeg kunne hjælpe hende lidt (':
Kommentér på:
Dansk Varmblod Asmira
Annonce