{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Condor 479 1998

1.504 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Condor 479

Fødselsår:
1998
Højde:
163,5 dejlige cm men han virker dog noget minde da han er meget spinkel og har meget lange ben (-:
Temperament
Han er opmærksom, men han er ikke dan type der hopper rundt eller flygter han stiller sig bare op med højt løfte hoved og kigger (-:
Gangarter
Han har middel gangarter, meget flydende og smidige.
Han kan vende på en tallerken.
Stævner
Han har gået flere spring stævner med tidliger ejer.
Når han en gang kommer oven på igen vil jeg hele klart også ud og starte stævner på ham (-:
Stamtavle
Ukendt, men jeg ved at han er opdrættet på Stal Distel i Tyskland.
Køn
Vallak men kan dog til tider være meget hingstet og reagere som en hingst når han møder en ny hoppe.
Bemærkninger
November 2010
Årh jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde!
Kan starte med at sige at alt det her haldler om en helt i gennem fantastisk hest som hedder condor (-: Jeg ved at nogle af jer sikkert har hørt om ham før da jeg har lang mange indlæg her ind, men der er sikket indnu flere der ikke har. Så derfor gør jeg det at alle jer der allerede har hørt hans histore ikke behøver at læse det første stykke med kusivt (-:
Nårh.. jeg må hellere starte helt fra begyndelsen af hans liv.
Condor 479 blev født og opdrættet på et stutteri, i tyskland. Jeg ved ikke så meget om hans tid der, ud over at jeg forestiller mig at det allerede er der hans liv kom ind i en und cirkel. Han blev solgt til Danmark, jeg kender ikke række følgen af ejerne men jeg ved bare at han har haft en del af dem, og bla. Har været omkring heste handlere.
Men for nogle år siden blev han købt af en pige, der ville bruge ham som spring, og der fra kender jeg hans historie. Han var en særlig hest, han angreb i boksen og så bed han, hun fortæller at han flere gange har bidt hende, voldsomt. Jeg har flere gange skrevet med hende og hun skriver bla. Således:
"Det er rigtigt at jeg har solgt ham som selvskabshest og at jeg har skrevet i kontrakten at bruges han som ridehest og smider af eller er ondskabsfuld tager jeg ikke ansvaret og derfor ikke stilles til regnskab overfor ham.. Siger ikke han er ond, men det ligger i ham. Jeg havde ham i godt 2 år og har ALDRIG lagt hånd på den hest, men alligevel har han flere gange bidt mig (ikke i boksen under fodring) og har 4 sting i læben fordi han har bidt mig der også. Han har også smidt mig af, hvilket har kostet flere hjernerystelser, og det var ikke fordi man blev bange, men fordi han bare ville a med mig. Derfor solgte jeg ham dengang, og min eneste udvej var en hestehandler i en byttehandel fordi han ikke kunne gå igennem en handelsundersøgelse rent. Ved at hestehandleren har solgt ham nogle gange, men fået ham tilbage, fordi han ændrede adfærd efter flytningen. Han har haft tarmskyng to gange hos ham også. For halvandet/to år siden købte jeg ham så tilbage, fordi jeg mener ikke den hest fortjener at have det skidt, men da jeg ikke ville riikere flere ulykker med os blev han sendt ned til western rytteren fordi de dengang jeg ejede ham første gang var som jing og jang. Og han har haft det godt dernede, indtil han skulle ud af huset og jeg derfor ville aflive ham fordi han ikke skulle videre. Westernrytteren kendte så din ridelæres søn og vidste at han manglede en selvskabhest og derfor købte han Condor og skrev under på at han ikke ville blive solgt videre. Og skulle han af med ham af den ene eller anden grund var det som løvemad eller jeg skulle godkende det nye sted.. Tror ikke på at det er af ondskab han har angrebet og gjort mig fortræd, men det er helt sikkert af panik og angst.." Og jeg er helt enig med hende.
Min ride læres søn købe ham så, og det var der jeg møde han for alle første gang. OG jeg var forelsket men så ham så ikke i lang tid. Men da han blev nød til at sælge ham, købte min ride lære ham. Og siden har jeg så redet ham men ham er bestemt ikke blevet behandlet pænt. Han er utroligt usikker og har slet ingen selvtillid, han går i panik meget let, og når han føler sig det mindste presset fx vis man trækker med ham og han så stopper op og man bare en gang siger ” Kom så Condor!” Helt uden at gøre noget, går han i panik og forsøger at bakke ud af situationen . Vis man ikke forstår ham, lytter til ham og lader han falde til ro går han direkte amok, ikke for at gøre en fortræd men for at beskytte sig selv. På sammen måde foregår det under rytter han vender hurtigt rundt i et bukke spring og så ligger man der. Ellers er han den sødeste og dejligste hest jeg kender. Men der er så også en sidste ting, han er sød og rolig i boksen, undtagen når man skulle fodre, så begyndte han at tonse rundt i boksen med halsen strakt ud og ørene tilbage, helt ude af sig selv. Når så han for foderet er han den samme igen, og vi tror at det er fordi han simpelt hen har fået bank, og han har nærmest en fobi for foderskovle, så han er sikket blevet stået med foder skovlen.
Han har dog aldrig gjort nogle af disse ting med mig. Derfor var jeg den eneste der red han på rideskolen, og jeg blev tilbudt at købe ham flere gange men det var ikke muligt pga økonomi. '
Januar 2011!
I starten af januar, faktisk midt i min projekt uge, skete der så det utænkelige. jeg kom hjem oppe fra en veninde, og hele min familie var over i stalden. Og straks var jeg klar over at der var noget, så imens jeg vændte den sidste uge i hovedet for at komme i tanken om hvad der kunne være galt, kom jeg til at tænke på condor.. jeg åbner døren og så strømmede tårene ud, der stod han stolt og smuk som han er, og så brummede han på samme måde som han altid gjorde når jeg kom gående op til hans boks da han stod ude på rideskolen. Uden som så meget at skænke min familie en tanke hoppede jeg ind i boksen og kastede mig om halsen på ham, og græd. Aldig i hele mit liv har jeg været så lykkelig, ikke på mine egne vejne men på hans, for nu viste jeg at han aldig skulle have det dårligt igen, ikke fordi jeg var selv glad men fordi jeg viste at jeg ville gøre alt for ham. Og sådan begyndte vores eventyr.
Det er nu måneder siden, og han har gjordt så ufattelige frem skrit! da jeg fik ham var han usikker og han brugte al tid i boksen på at skære tænder og suge luft.. Det er fulstændigt væk nu, han er den sødeste i boksen og jeg kan enda fodre ham uden at han så meget som vipper et øre han tager bare glad imod sin mad!... Og så er der jo lige det der med ridningen, den første måned vendte og drejede jeg det i mit hoved 1000 gange, indtil jeg en dag gik forbi deres fold, det var sne verj og jeg var bare på vej hjem fra skole. Jeg fandt en spand, og brugte så en halv time på at få han til at stå stille ved siden af den, og i det hele taget stå stille.. da vi så endelig blev enige og han stod stille, kravlede jeg lille og skøbelig op på hans ryk, uden en tøjle der styrede han store krop, uden en sadle der adskilte os, bare ham og mig lige der i sneverjet. og så sad jeg der, uden at have en plan, uden at vide hvad jeg skulle gøre med ham. og så sad jeg bare i 20 minutter nussede ham og snakkede med ham. Og sådan gjorde jeg vær eneste gang jeg kom forbi folden den næste måned ikke mere ikke minde, jeg sad bare der på ham, og vendtede. Da jeg så en dag kom ud på folden og han selv gik hen til spanden og stillede sig, kravlede jeg op, så var han klar. Siden den da har jeg redet ham uden en eneste nervøs trækning, uden at tænke på hvad jeg ville opnå. For nu ved jeg at vi rider for at nyde farten, for at nyde synet af naturen og ikke mindst nyde hinanden. Da det var gået en måned siden jeg "Red ham" første gang galoperede jeg ham, og følelsen var helt ny, han er for evigt forandet . Bare følelsen af at stole så fulkomment på et så stort dyr er vidunderligt!

Vi kom et skrit videre, forårs humøret gjorde en masse gode ting for os. På den første varme sommerdag løb min stædighed af med mig, for jeg ville bare ride ham med saddel og hovedtøj, da jeg har MEGET svært ved at blive sidende på ham da han har et ernormtr ryk svin(-;. Men jeg lagde altså i haven og så besluttede jeg mig for at ride ham en tur og det gjorde jeg så, jeg smed hovedtøj og saddel på ham og så red jeg som aldrig før! Og det var bare fantastisk! Han gik bare (-: Og det har vi så gjord så tit vi kunne siden. Og nu er vi så startet med at lære at gå på ride banen, da han kant utroligt mange øvelser som jeg har meget svært ved at styr, der kommer bla. flydende galop piruetter :D Så jeg har logeret ham lidt på ridebanen og min lille søster har fået lov til at side på han imens, det både godt for ham og for hendes selv tilid! (-: Men jeg har i mellem tiden trænet en del jord træning med ham, bare sådan i al hjemlighed, og bare på de da 10 gange vi har trænet kan han ALLE øvelserne og i går tog vi det så et skridt videre og jeg logerede ham først helt uden udstyr for første gang! Og så legede vi, sådan at han skal løbe lige bag mig helt fri. Og det gør han så, han vælger den anden hest på ridebanen fra, han vælger det lækre græs fra og følger mig uden at skænke det en tanke. Vi kan i alle gang arter over spring og det hele, og jeg er så stolt af ham, og så glad for at det hele er lykkedes, han bliver kun bedre og bedre! Han følger mig over alt. Men så skete der desvære det at jeg brækkede jeg kravebenet på grund af en dum hest på ride skolen, og jeg blev oppereet men selv mine voldsomme smerter kunne ikke holde mig væk fra ham, 4 dage efter at det var sket tog jeg en helt store cance og bad ham følge mig ud i naturen, og det gjorde han så, da jeg ingen mulighed havde for rigtigt at bruge min arm og var meget svækket i resten af kroppen pga en trykket ryk vivel kunne jeg ikke bære noget eller give ham noget udstyr på, så jeg kaldte bare ham hen til ledet lukkede ham ud og så gik vi op ad marken og ned i skoven hvor jeg fandt en lille somskindsplet i mellen alle de ny udsprungne bøge træer i det bløde græs, og så lagde jeg mig ned imends jeg bad condor græsse. Og så pludselig skete magien... Han lagde sig ned ved siden af mig, og prustede og lagde hans mule ved mit øre. og jeg blev først meget bange for at han skulle ramme mig men kunne ikke bare lige flytte mig, pga krave benet så håbede bare på det bedste. Og så lagde vi der, han nussede mig i øret, og jeg spekulerede over om det var et tilfælde eller det havde nodet at gøre med mig? det finder jeg sikkert aldig ud af men det var i vært fald fantastisk! Da vi havde lagt der i ca 20 minutter begyndte jeg at spekulere over hvad der mon vlille ske vis jeg satte mig op på ham,for jeg viste godt at det kunne være den eneste mulighed jeg ville få for at komme op på en hest de næste 9 uger, og så gjorde jeg det. satte mig op og puffede forsiktigt til ham og så rejste han sig og så skrittede vi hjem sådan. Jeg følte nærmest at han passede på mig fordi jeg havde undt. Det er det mest fantastiske jeg nogen sinde har prøvet! Pga oppratinen kunne jeg ikke komme op af sengen i lang tid, men jeg fik min far til at hente ham nede på folden og tage ham med her op til huset så jeg kan snakke lidt med ham og så snart han ser mig slipper min far ham og så løber han lige hen til mig og ligger sin mule ved mit øre og så står han sådan og mumler indtil jeg er for træt og bliver nød til at gå ind og ligge mig igen.
Jeg havde aldig i hele mit liv forestillet mig at sådan noget her skulle ske for mig, men så møde jeg Condor, han har ændet mig og mit syn på tingende uden at gøre
Folk der har oplevet det på nært hold ved at han var umulig, at han var vild i bedste forstand... men de ved også at han stadig er det, men at det nu er sammen med mig..<3
Jeg elsker ham, han er det bedste jeg ved, og han gør så utrolige ting for mig! Jeg er slet ikke i tvivl om at han kommer til at lære mig mere en nogen anden nogen sinde kommer til. Ikke bare om heste men om selve livet, og om mig selv.. <3
Det er ikke mig der er mirakelmageren, jeg har ingen særlige ævner, jeg forelskede mig bare ganske ubetinget i Condor, og han i mig <3
Jah det er vel bare mit lille glædes udbrud, der er ingen spørgsmål ingen svar, bare en lille lykkelig historie som jeg syndes i skulle høre.. Og jeg takker alle jer der støttede mig og opmuntrede mig til at blive ved med at kæmpe, jer der støttede mig selv om det virkede umuligt, tak <3
Kommentér på:
Anden særlig race Condor 479
Annonce