{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Saigon [Tidl. hest] 1990

3.847 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

µ Sorte perler µ
Kvinde | 47 år | Oprettet: 20. aug 2010


Anden særlig race Saigon

Fødselsår:
1990
Højde:
148 cm
Temperament
En rigtig rolig hest at omgåes - og helt igennem en fantastisk dreng, med det helt rigtige sind!
Han er lidt doven på banen, men kan også godt præstere og yde, når man først får drevet ham godt frem!
I naturen er han helt fantastisk, og sprudler af energi ;o)
Gangarter
skridt - middel
trav - middel
galop - meget kluntet, og ude af balance, så langt under middel - men det arbejder vi med stille og roligt :)
Stævner
Nej, ikke mig bekendt!
Har vist vundet noget mesterskab i Barrel Race, m forrige ejer -men kan ikke finde noget på det!
Stamtavle
Nej, har heller ikke noget at bruge den til ;o)
Køn
Ja absolut, en rigtig smart vallak c",)
Bemærkninger
Saigon fik jeg hjem d 14/01-2011.

Er blevet oplyst der skulle være Quarter i ham - men iflg. nye oplysninger fra forrige ejer, er det aldrig en oplysning hun har solgt ham videre med.....Så ja, man kan jo kun gisne om hvilke racer der er i ham!?

Han er en utrolig dejlig dreng, med det helt rette sind!
Han er en rolig dreng, både på stal og fold, og enorm dejlig at omgås - han tager alt så cool, og har endnu ikke vist nogen form for drengestreger ;)

Saigon er tidl Western redet, men syntes ikke han er så præget af det, som man kunne forvente!
Han er ikke nogen dressur stjerne- men kan rides let dressur, hvilket også kun er mit formål med ham - skal bare lige have ham ordentlig i gang, da han har stået stille et stykke tid, og vil ikke gå for hurtig frem!
Han er en super skovturs hest - og tager det hele i stiv arm, en rigtig idiotsikker konehest, og helt perfekt til mig <3

D 18/01-2011.
Havde en dyrlæge ude for at vurdere hans alder -kunne ikke helt få det til at stemme med at han kun skulle være 15 år - han blev vurderet til at være 18 -20 år :(

D 20/01-2011.
Troede det skulle være min sidste dag sammen med Saigon, så har puslet meget om ham i dag -og fået taget en masse billeder af ham! Vi dog kommet frem til en ok løsning på problemet med han alder -så har valgt at beholde ham, og lade ham gå og nyde livet sammen med mig! Han er jo stadig en super skøn dreng, selvom han er det ældre end jeg har købt ham til at skulle være!

Er blevet kontaktet af en forrige ejer her til aften, der fortæller mig han er ca 20 år - så er lidt træt af det hele (men ikke så meget pga alderen, for det havde jeg jo fået en klaring på - det mere måden det hele er gjort på)
Hun ville sende mig nogle billeder af ham, fra den tid hun ejede ham - hvilket jeg glæder mig utrolig meget til....Er også blevet oplyst han tidl har været en dygtig dressur hest -og vundet nogle placeringer i dressuren, samt sprunget op til en MB....

D 26/01-2011.
Havde smed ude for at give Saigon forsko på, da han er meget ømtået - ville helst have givet ham på alle 4 da vi rider rigtig meget på asfalt, men pga staldgulvet er så spejlglat, ville det ikke være forsvarligt, da hestene skøjter nok rundt i forvejen! Håber det er nok med forskoene, og ellers må jeg have fat i nogle boots til ham!

D 19/02-2011.
Saigon havde et mindre kolik tilfælde, pga han havde spist for meget sne - men han kom heldigvis hurtigt over det - og kunne tage hjem fra stalden kl 22.20 - efter have gået rundt med ham et stykke tid, og han kom af med en fin afføring!
Har i samråd med Dr. Dyr taget hans foder fra ham, og skal nu leve af hø og gulerødder de næste 5 dage - hvorefter han gradvist sættes op i foder igen!

D 24/02-2011
Flyttede Saigon - er super glad for det nye sted vi er kommet hen - der er stor set alt det jeg ønskede der skulle være det nye sted han skulle hen og stå - ridehal, udendørs ridebane, dejlig lys stald m store bokse, kæmpe folde han kan gå og boltre sig på dagen lang, fornuftig ordenssans, ud/indlukning og foder 3 x dagligt! Et helt fantastisk sted, hvor vi begge stor trives <3

*OPDATERING*
Jeg har nu haft Saigon i ca 2 måneder, og det går helt fantastisk - Han er så dejlig nem, og jeg nyder virkelig at arbejde med ham! Dog har han sine små skønheds fejl, men det arbejdes der stille og roligt på at få rettet op - det super lækkert når man kan begynde at se at at ens arbejde stille begynder at give pote ;o) Vi har dog lang vej endnu, men kan heller ikke forlange mere af ham, end han er klar til!
Og han er bare blevet så fin i pelsen, og er begyndt at sætte muskler - så tingene går virkelig fremad!
Tror til tider han glemmer hvor gammel han er - men super dejligt at se han er frisk for fight, og spræller rundt som en på 5 år, når han lige vil demonstrere hans utilfredshed når jeg arbejder med ham i longen....
<3 Mors lille guldklump, er hvad han er <3

*OPDATERING*
Nu jeg haft Saigon i 5 mdr. Og har fået knyttet et stærkt bånd til hinanden - han er meget nem at arbejde med -og gør altid sit bedste -og lytter man til ham, opdager man hurtigt hvor meget han gerne vil "snakke" med en ;o)
Han er en helt unik hest, som har boret sig vej til mit hjerte - Elsker simpelthen den dreng over alt på jorden -og nyder hver sekund sammen med ham....

Saigon står ikke længere bundet ved strigling, når jeg sadler ham op, mm. Han har lært at når han får træktovet bundet løst rundt om halsen, skal han stå bom stille - om jeg så går væk fra ham, eller skyller ben og ligende. Så viger han ikke, før jeg har givet ham signal til at nu går vi -og så følger han mig trofast!
.....det virkelig en stor ære for mig, at kunne arbejde med ham på denne måde.... <3

Saigon er utrolig stærk fortil, af forkert ridning - så pt. træner vi meget at han skal træde ind under sig....Allerede efter kort tids træning, kan man se det på ham når man feks. trækker med ham - men "jeg" syntes det rigtig svært at lægge min ridning om -men får blod på tanden af at se at det stille og roligt går den rigtige vej ;o) Og glæder mig til at lære meget mere inden for klassisk dressur <3 Tror det er vejen frem for mig og Saigon <3

*jeg vil jævnligt opdatere, og fortælle om vores oplevelser -og hvordan vi har udviklet os sammen*

OBS. Solgte min dejlige møffegøj tilbage til tidl ejer pga handelsfejl. Han led meget af gigt i benene, og var meget smerteplaget. Nok det dummeste jeg nogensinde har gjort - men havde på daværende tidspunkt ikke råd til at holde 2 heste, og ville jo gerne have en hest jeg kunne ride dressur på et lidt højere plan, og starte lidt stævner på hvis lysten bød sig.
Savner han så utrolig meget i mit liv - og bliver så ked af det når jeg læser hvordan han bliver redet nu.
"Hun har desværre skrevet i hans profil, at jeg har solgt ham tilbage fordi jeg ikke kunne styre ham -og påstår at han intet fejler" Det pisse ærgerligt at man ikke kan holde sig til sandheden, og skal gøre folk til syndebuk, for at holde sin egen ryg fri (der ligger mange flere ting bag hvordan jeg fra starten blev snydt ved købet af ham osv) Ville bare ønske vi ikke skulle bekrige hinanden på den måde, for vil utrolig gerne vide hvordan det går ham, og komme og besøge ham. Istedet kan jeg kun håbe og drømme om at han nu får lov at nyde sine sidste år, med nogle små rideture i ny og næ -for ingen tvivl om han har gjort sit.

Elsker dig min lille møfferøv - du vil altid have en speciel plads i mit hjerte "bedre hest skal man lede længe efter - du er og bliver en ener min skat <3
Kommentér på:
Anden særlig race Saigon
Annonce