{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Ågerupgårds Surprise [Himmelhest] 2006

4.652 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

StrømWatt !
Kvinde | 27 år | Oprettet: 22. jul 2008


Fjordhest Ågerupgårds Surprise

Fødselsår:
2006
Højde:
3 år (maj, 2010): 146 cm
4 år (november 2010): 147½ cm
4 år (februar 2011): 149 cm
5 år: 151 cm

Vægt: 555 kg

Sadel: 17½''
Hovedtøj: full
Grime: X-full
Gamacher: full
Dækken: 140
Temperament
Surprise er god som dagen er lang..
Du kan gøre stortset ALT med ham (-;
Han lader sig ikke sådan lige skræmme...
Gangarter
Skridt: over middel, meget behagelig
Trav: Middel, også behagelig
Galop: Mangler stadig balance i højregalop, og har endnu ikke balance til at gå i holdning i galop.
Stævner
Indtil videre, et 'ridelejrstævne' på midtjysk ridelejr i springklasserne middel (ca. 55-70 cm) og høj (ca. 70-80 cm), hvor vi i middel fik en grøn roset (-;

Derudover har vi startet et lille klubstævne, som jeg ingenting forventede af, da det var vores første 'rigtige' stævne sammen, og hans aller første stævne.
Vi startede spring, LC, og blev diskvalificeret,
og dressur, LC2, hvor vi opnåede en 5. plads (mener jeg..)

I fremtiden regner jeg ikke med vi skal starte nogen stævner, da det ikke rigtigt interessere mig... (-;
Stamtavle
F: Laval Vinstrup
FF: Orion Halsnæs
FFF:Gnist
FM: Julie Halsnæs
FFM: Lotte
FMM: Lisa
FMF: Baron Halsnæs

M: Ågerupgårds Freja
MM: Dixie Solbakke



Køn
Vallak
Bemærkninger
Surprise er en rød fjordhest, af den moderne type.
Han er p.t. 147½ cm (januar 2011).

Han er en super kærlig hest, specielt med børn.
Han er meget lærenem.

Jeg købte og overtog Surprise d. 1. juni 2010. Den lykkeligste dag i mit liv..

Her er vores historie fra begyndelsen.
"Det hele startede med at jeg fik part på Laval Vinstrup. En fantastisk hingst. Jesper spurgte mig om jeg ikke ville ride et par ungheste, deriblandt Surprise. Jeg tænkte "jaja... Det var der jo ikke noget i", men Surprise var anderledes end de andre.. Han ville i starten ikke galopere, og jeg prøvede hver dag på alle mulige måder. Deriblandt måder som jeg nu har fortrudt. Men endelig.. Jeg prøvede det eneste jeg ikke havde prøvet.. En longe.. Min veninde holdt longen, og jeg sad på. Så prøvede jeg at lave et galopanspring, og så var den der! Hurray.. ^^'
Men han begyndte at blive kedelig.. Han blev aldrig ophidset eller energisk når jeg red ham, ligesom den anden unghest gjorde.. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det var fordi han kedede sig.. Jeg havde jo aldrig lavet andet end dressur? Jeg begyndte på bom-træning, skovture, spring, horsemanship osv.. Han var ligepludselig en helt anden hest. Da det var omkring nytår 2009/2010 var jeg sikker på, at jeg ville købe ham for mine konfirmationspenge. Jeg havde forelsket mig i 'unghesten'.
Efter min konfirmation købte jeg ham, som jeg havde ønsket. Kimmie fra stalden var så sød at komme til kirken med ham (-': tak Kimsi :D"

Super har altid haft svært ved højregalop, og jeg havde sjældent fået ham i den, for blot 6 måneder siden. Der er sket meget på de 6 måneder; han har lært at gå i holdning, gå i højregalop, lave sidebevægelser og lært tricks m.m. efter vi er begyndt at få dressurundervisning.

Han er en fantastisk hest. Du kan gøre stortset alt ved ham. Han elsker at lege med presenninger ._.' tossede kræ :D

Han er min soulmate.. :')


11. februar, 2011
Fik undervisning i dag.
Nøøøj, hvor var han usamarbejdsvillig. Han havde aaaaalt for meget energi, så han var svær at arbejde med.
Regner med at skridte tur i morgen med hackamore ^^

5-5-2011
Vi 'sprang' idag :D
Surprise har lært at changere rent! :D
Weee :DD

6-5-2011
Surprise var så sød til undervisning i dag! Min underviser sagde også at jeg havde forbedret min opstilling. :D
Surprise blev lukket på græs for første gang i år. I 2 timer. Han var helt grøn om mulen. :D
Han kommer ud i morgen i 3 timer, og søndag 4 timer. :D

7-5-2011
Sara var med ude i dag og tage billeder.
Hun var også lige oppe på vild/mulddyret :D
Han var supersød! Og han changerede super godt i dag. Vi fik også filmet lidt. Blandt andet et meget vellykket changement :D
Hans mave er blevet sindsygt oppustet efter han er begyndt at komme på græs :( Han ser helt vildt tyk ud!

16. januar 2012
Min mor skulle ud og ride ham. Han var blevet lukket på fold ved en fejl, men da hun gik op for at finde ham, kunne hun ikke se ham. Hun kaldte flere gange. Hun gik ned i stalden igen, og spurgte Jesper. Han sagde at han burde være på folden. Hun gik op på folden igen, og Surprise kom langsomt mod hende, smurt ind i mudder. Hun kunne se han ikke var sig selv, så hun spurgte nede i stalden, og de sagde det lignede kolik, og at min mor skulle gå ned i ridehuset og gå med ham. Hun ringede så til dyrlægen(som alligevel skulle ud på rideskolen, da hans datter skulle have undervisning), og han kom 20 minutter efter.
Han gav Surprise noget smertestillende og tarmafslappende. Han sagde til min mor, at hun skulle gå med Surprise igen. Hun gik ca. en time. Da dyrlægen tjekkede ham igen, var jeg kommet ud på rideskolen. Surprise så sløv ud. Dyrlægen pumpede vand og paraffinolie i Surprise. Han tog også en prøve i bughulen, for at se om hans mavesæk var sprunget, for hvis den var, skulle han aflives. Hans mavesæk var heldigvis ikke sprunget! Dyrlægen sagde dog at hans tilstand var meget kritisk, så han ringede ind til Landbohøjskolen og sagde at vi ville komme ind med Surprise.
Da vi ankom ville de først have Surprise vejet. 555 kg. Så blev han sat ind i en undersøgelses-bås. De lagde drop, hældte væske i ham osv. Der stod 5-6 dyrlæger omkring ham, og de gjorde allesammen noget forskelligt. Vi besluttede at køre hjem, da vi ikke kunne gøre andet end at stå og kigge. Vi kørte ca. klokken 22:30.
De ringede til os om natten da vi kom hjem. Vi skulle nu træffe et valg. Enten skulle han opereres til 35.000-45.000 eller behandles medicinsk. MED sygeforsikring, ville vi selv skulle betale 30.000(!!!), da forsikringen dækker 60% op til 27.500. Så skulle vi selv betale fra de 27.000 til de 45.000. Det har vi ikke, så de måtte behandle ham medicinsk.
(hvis han var blevet operet var chancerne desuden 60-80% for at han blev normal igen. )

17. januar 2012
Jeg blev hjemme fra skole den dag. Jeg var så ked af det.Havde ingen appetit. De ringede ved 10 tiden. Surprise var blevet frisk! Jeg blev så glad. Der var besøgstid fra 16-17.
Ved 16 tiden kørte vi hjemmefra. Det var et fantastisk syn vi fik. Han stod i sin boks, og så frisk og glad ud. (se mit album, Surprise på hospital) Dog træt, da han havde været behandlet hele dagen. Vi kørte hjem igen, efter at have stået og nusset ham i en times tid. Vi så desuden på hans foderplan der hang på boksen. "2 kg hø, fordelt på 24 timer". Han fik en tot hver anden time.

18. januar 2012.
Jeg havde glædet mig til denne dag. I dag skulle Surprise hjem.
Jeg var i praktik i København i denne uge. Da jeg var på vej hjem med toget, ringede min mor og sagde at jeg skulle stå af i Høje Tåstrup. De gjorde jeg, og blev hentet af mine forældre. Min mor sagde at vi skulle ned til Surprise. Ikke for at hente ham, men for at sige farvel. Det mest forfærdelige du kan få af vide. Din bedste ven skal aflives. Han havde åbenbart fået tilbagefald. Over natten havde han fået feber. Han var desuden begyndt at ryste meget i bagbenene en halv time før vi kom.
Det var forfærdeligt at se ham sådan. Han så så trist ud. Han havde så ondt. Jeg stod med hans hoved i armene i et kvarter, og græd. Vi sagde til dyrlægerne at vi var klar. Men jeg var ikke. Jeg ville ikke sige farvel.
Vi satte os ind i et venteværelse. Efter nogle minutter kunne man høre hove. Jeg græd. På et tidspunk fik jeg det virkelig dårligt. Jeg havde det som om jeg skulle kaste op og besvime samtidig. Sådan havde jeg det et minuts tid. Efter nogle minutter fik vi afvide, at vi kunne komme ud nu. At se sin bedste ven død, er det værste jeg har oplevet. Jeg sad med hans hoved i mine arme i en halv time.
Jeg har stadig ikke forstået at han er væk. Jeg ønsker så inderligt, at vågne op af det her mareridt, og finde Surprise i hans boks.

22. januar 2012
Nu er han blevet obduceret. det var ikke tarmslyng, som vi troede. Det var blodorm. Orm havde lavet en blodprop i hans tarm.

Jeg undskylder stavefejl. Jeg ryster og græder, så det er svært at skrive..
Kommentér på:
Fjordhest Ågerupgårds Surprise
Annonce