{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Felisio 2005

3.132 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sus
Sus
Kvinde | 32 år | Oprettet: 27. jun 2005


Dansk Varmblod Felisio

Fødselsår:
2005
Højde:
168
Temperament
Hun er som oftest meget roligt :) men hun er altid meget opmærksom og kan hurtigt komme helt op på tæerne hvis hun tror der er noget farligt eller spændende :)
Gangarter
hun har middelgangarter... Utrolig bløde og "svævende" og en dejlig stor galop :)
Stævner
2 stævner hjemme ved os selv :) hun tog dem begge fuldstændig roligt og overraskede mig i den grad :)! selvfølgelig er der meget at arbejde på på nu er vi begyndt :)
Stamtavle
Far: Fridericus Rex
Morfar: Fugato
Mormor: Romanze

Mor: Rubin
Morfar: Rossi XX
Mormor: Gittepigen
Køn
Hoppe... og derud over utrolig køn :)
Bemærkninger
For at starte med begyndelse kan jeg jo starte med hvordan jeg fandt hende: '
Jeg var taget til Ribe for at kigge på en 4 års hvid vallak. Da vi gik gennem stalden stod der en grå hest og kigge på os mens vi gik forbi, men lagde ærlig talt ikke rigtig mærke til den da jeg var meget spændt på at se vallakken. Da vi kom derop var der en anden ude at prøve ham. Altså sagde Fritz(Sandfeld, ham jeg købte hende af) at han havde en hest i samme prisleje som jeg jo kunne prøve når vi alligevel var der. Derfor hentede de den grå hest fra stalden, en utrolig køn grå hoppe :)
Da jeg kom op på hende første gang var det som jeg følte mig hjemme, det er lidt svært at beskrive men ihvertfald. Jo mere jeg red hende jo dårligere fik jeg det, for den følelse betød at jeg skulle hjem og træffe en rigtig svær beslutning med min gamle pony. Efter turen på hende havde jeg faktisk glemt alt om vallakken, og kemien var der slet ikke på samme måde...
Altså tog vi hjem og efter mange timers tanker tog vi tilbage til Ribe med min ridelærer og prøvede hende igen... og vi blev mødt af en meget glad og sød grå prinsesse :)

Jeg fik taget min beslutning og prinsessen blev min. Da hun ankom til fyn tog det hende omkring 10 min at falde til ro inde i boksen hvor efter hun bare stod og spiste wrap og kiggede på os som om det var helt naturligt det her :)

Til daglig bliver hun kaldt Felisio(det er som om der ikke er andet der passer til hende) eller Prinsessen. (er vi oppe at toppes Primadona ;) )
Hun er meget opmærksom og vil helst følge med i alt hvad der foregår. Hun er som regel meget roligt, men kan godt komme lidt op at køre. Hun reagere meget forskelligt på ting, nogle ting rør hende slet ikke, andre reagere hun lidt panisk, som at stå bundet f.eks. det er hun ikke så glad for.
Hun er utrolig kælen og meget kontakt søgende. Det er bare som om hun hører til hos mig :) den anden gang jeg var oppe på hende sprang vi 80 hvilket er MEGET højt for mig, men det er som om hendes selvtillid smitter lidt af. Hun kan godt snige sig lidt afsted som en kat hvis hun er lidt utryg, eller kravle helt hen til en hvis vi skal forbi noget farligt.

Hun er en meget speciel prinsesse der har hjulpet mig videre og som virkelig rammer en lige i hjertet. <3

update:
nu har jeg haft min dejlige pige i snart 10 måneder, alt er bare begyndt at svinge bedre! det har krævet meget at skifte til stor hest, lidt som at skifte fra en sød og pålidelig folkevogn til en hurtig og spændende Ferrari.
Hun er faldet super godt til oppe på gården, hun nyder virkelig den tid hun har sammen med de andre på folden.
Vi er så småt begyndt at springe, ikke det store og høje, hvilket nok mere er mig en hende. Det er en skam hun er nødt til at lære det sammen med mig for at utrolig usikker når det kommer til springning og hun har brug for en med en masse gå på mod der aldrig bakker af, men nu lærer vi det sammen og jeg er ikke i tvivl om at det vil gøre os stærkere. <3

planen er nu at vi skal igang med at virkeliggøre de drømme hun har givet mig <3

- We will always keep dreaming! <3 - and never stop fighting! -

update: Felisio har stået med en hovleds skade, hvilket har betydet en lang pause og en lang genoptræning. :( så i næsten 3,5 måned har vi ikke kunne gøre som vi gerne ville.
Da vi så endelig kunne gå i gang går alt super! :) det er bare begyndt at køre så godt mellem os :) <3

vi har nu igen stået stille :( efter vi troede hun var blevet halt igen blev hun taget med på højgaard og fik taget røgten billeder af begge forben, hvilket ikke viste andet en end sund og rask hest :)! heldigvis var hun kun halt et par dage.

så vi gik i gang igen! men nu er vi nået til vinter månederne og det betyder for vores vedkommende våde og kolde måneder hvor ridebanen ikke kan bruges. Så vi er begyndt at køre i ridehus, noget man lige skal vende sig til :) men som regel(7-9-13) går prinsessen lige op i trailen :)

Men men... nu har hun lige stået pga halthed igen, vi slæber hende så med på højgaard for at få tjekket sener, men da dyrlægen og mig tjekket hende viser det sig, bum bum at hesten igen ikke er halt længere! kan vi tale om underligt! hun var blevet tjekket dagen før!
man føler sig altså temmelig dum igen, at stå med en hest der ikke er halt....
Men nu prøver vi lige så stille at gå gang igen og så må vi se hvad der sker.. forhåbentlig kan vi nu komme rigtig igang :) <3

efter mange samtaler med både dyrlægen og smeden pga prinsessens halthed som var der og så ikke var der har vi nu givet hende såler på. Det lader 7-9-13 til at det bare var det der skulle til :)
Vi er nu i fuld gang igen og er begyndt til springundervisning ved Gine på Trøstrup lund :)

Prinsesse hesten blev her den 14 maj opereret for sarcoider, så hun stod med en stort sår hvor huden var fjernet. Stingende holdt selvfølgelig ikke :( så nu går vi og venter på at det heler! Heldigvis lader hun ikke til at have de store smerter så det er jo dejligt!
4 uger senere er såret faktisk næsten helet helt op :) så istedet for er næsten 20x25 cm sår er der kun et sår på 5x3 cm :) vi har nu fået lov til at så småt at begynde at trave lidt igen, hvilket både mig og lillepigen er glade for. Hun egner sig virkelig ikke til ikke at må lave noget! hun har alt for meget energi! <3 så nu er vi positive og håber at vi er nogle af de heldige der slipper for at sarcoiderne vender tilbage.

Kommentér på:
Dansk Varmblod Felisio
Annonce