{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Safir 1993

1.891 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Gitte  J
Kvinde | 33 år | Oprettet: 10. dec 2008


Anden særlig race Safir

Fødselsår:
1993
Højde:
1.49 med sko.
Er færdigmålt pony, hvilket er registreret i hendes konkurrencepas.
Temperament
Safir har et lidt specielt temperament. Hun er fantastisk lydig og utrolig sød og positiv. Men samtidig er hun også en hest, der nemt lader sig bekymre og skræmme af nye omgivelser. Til gengæld er hun iskold overfor for eksempel lastbiler og traktorer og er hundrede procent trafikvant.
Hun er en fantastisk dame, som desværre da hun var yngre, var lidt for tændt og derfor altid blev spændt til stævner.
Det er blevet lidt bedre her på hendes ældre dage, men hun går heller ikke så høje klasser med hendes nuværende rytter, som da jeg selv red hende til stævner i min ponyår.
Gangarter
En lidt knap, men dejlig taktfast og energisk skridt.

Traven er middel til over middel. Super dejlig, men meget svær at sidde i, hvis hun spænder bare det mindste i ryggen. Har et dejligt sving.

Galoppen er vel nok hendes bedste gangart. Kender intet til hendes race, da der ikke er stamtavle på hende, og vi købte hendes mor hos en hestehandler (da var moderen allerede i fol), men udfra hendes balance i galoppen, kunne der nemt ligge noget fuldblod et sted i hendes afstamning.
Stævner
Utallige stævner ..
Vi startede i 2001/2002 med LC-klasser og strøg i løbet af de næste 2 år hele vejen op til PRI.
Vi kvalificerede os til landsstævner vores første LA4 til 64,4 %.
Det var dog svært for hende, at konkurrere mod de bedre ponyer, og vi fik ikke redet os til placering til landsstævne. Hendes spændthed fik også endnu mere frit spil, da programmerne pludselig var på A-bane og kun 1 klasse om dagen. Men en kæmpe oplevelse at være med :) .

Desuden har hun også et skønt springtalent, som vi dog kun udnyttede op til LC/LB på distriktsplan, da det var dressuren, der var i højsædet. Blevet undervist af en dygtig military-rytter i spring, der karakteriserede hende som en rigtig gummibold med spring i (: .

Så har Safir været til stævne med sin passer d. 19. marts, hvor de for første gang skulle starte sammen på A-bane (rytteren er nu også faldet for ponygrænsen)
Hun vandt LC1'en med flotte 66,??%
& kom på 5. pladsen i LC3'en med 66,67 %. Super tur de havde :)
Stamtavle
Ukendt.
Moderen hed Sally (: .
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Safir er min engel.
Hun var den første pony, jeg for alvor lærte at ride dressur på.
Vi har prøvet det meste sammen, og jeg tør alt med hende. Vi rider ofte på ture sammen, når vejret er til det, og så er det gerne fuld fart udover stubmarkerne - og skal da ellers love for, at den dejlige pige, kan løbe stærkt. Hun ELSKER at galopere, og burde nok have været ponygalopper i stedet for dressurpony (: .
Min mor og jeg planlagde at få hende startet i ponygalop, da vi valgte at stoppe med dressuren pga, tidsmangel - men det blev desværre kun ved tanken.
Jeg har redet Safir i 8 år, og jeg kender alle hendes særheder og præcis, hvor det klør, når hun ikke kan stå stille på staldgangen.
Jeg faldt for ponygrænsen for nogle år siden, og har efterfølgende startet nogle enkelte LA-klasser på hende som hest, men ikke noget, jeg har gjort det store ud af.
Nu bliver hun redet 2 gange om ugen af en rigtig sød pige, der også får lov til at starte hende lidt - og hun har efterhånden også rigtig godt fat i hende. Udover det går hun med på enkelte af vores elevhold, og så rider jeg hende selv stadig.
Safir er den eneste hest, jeg aldrig ville kunne skille mig af med - og da hun efter en længere sygdomsperiode omkring jul & nytår truede med at forlade os, var det et meget hårdt slag.
Jeg brugte meget tid på at fortælle hende, hvor uretfærdig jeg synes hun var sådan at gå hen og blive syg. Heldigvis ser det nu ud til, at hun er rask igen - omend vi skal igennem noget foderskift og genoptræning efter sygepause, før vi kan erklære hende helt rask.

Hvis hun bare var 15 cm højere, så havde hun hun nok også stadig været min foretrukne ridehest.
Nu har jeg heldigvis fået Casting også, som næsten har ligeså stor en plads i mit hjerte som Safir.

- Jeg ved billederne ikke er mange og varierede endnu, men efter jeg troede, jeg skulle miste hende, var det bare vigtigt for mig at få hende herind, mens hun stadig er gående :) . Så lover at flere billeder kommer i løbet af uge 7 - ligesom hos Krabask .
Håber I respekterer dette :)
Kommentér på:
Anden særlig race Safir
Annonce