{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Mirabelle 2009

3.930 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mimsen
Kvinde | 43 år | Oprettet: 5. dec 2008


Anden særlig race Mirabelle

Fødselsår:
2009
Højde:
157 som sin mor - men 15 cm kortere end hende! Burde faktisk bruge str. 130 i Rambo, hvor moren brugte 145! Hvad sker der for det.
Temperament
Ja, godt spørgsmål. Hun har begge sider i sig. Hun kan gå og fare sammen på folden, men kan også være utrolig rolig i svære situationer. Hun er ligeså svær at forklare om, som sin mor. Men trods alt mere harmonisk i temperament end sin mor.

Hun har tænding, men tænder langsomt i forhold til sin mor. :) Men er mere modig. Kan også tilføje ord som: STÆDIG og har VILJE. Det er jeg ikke vant til :) Hendes mor skal indimellem have det med store ord, men hende her skal man spørge om lov! Hun siger gerne fra, og hvis man beder hende om noget (ex. galop i longe), kan der godt komme et lille buk og "nej, det vil jeg ikke, mor" - så får hun et lidt tydeligere vink, og så gør hun det. Og sådan er hun hele vejen igennem. Hun bestemmer i øvrigt over sin mor på folden, hvilket siger meget, da Mallen normalt er fører hoppe.

Mallen går sidelæns og vil løbe, når det blæser. Skal tit have hingstekæde på, ind fra fold, for at hun ikke ødelægger min ryg. Oh my god. *S* Hvor Mira lige sætter i en araber-trav, kigger lidt, og så gider hun ikke det mere.

Plus at jeg kunne aflede hende fra en kæmpe lastbil, der bakkede lige forbi hende ved at give hende en godbid. Det er da lidt sejt.

Hun opdagede hurtigt, hun fik en godbid, hvis hun snuste til en traktor. Det ville jeg aldrig kunne få hendes mor til, om så jeg fik hjælp af 10 vilde heste. ;) Så nu vil hun gerne snuse til alt, der ser farligt ud, i håb om en godbid.

Kan tilføje, at dyrlægen mener, hun er meget energisk. Jeg ville sige hidsigprop. Typen, der bliver sur, hvis man tjatter til hende.

Som en underviser sagde, kan hun blive ondskabsfuld i de forkerte hænder. Som da hun gerne ville have sparket en underviser, da hun ville have hende ud på volte i longe, og hesten nægtede.

Jeg bad om at overtage, da jeg kunne se, hun var ved at ødelægge mit arbejde med hesten.

Ved hende her skal man give ét dask, så man mener det, ellers går det galt. hun er ikke en flugt-hest, men en kamp-hest.
Og helst skal man holde hende under stress-niveau, ligesom ved hunde-træning. Jeg har også trænet hende som de træner politi-heste.

Havde også kun fundet den måde, som virkede, og fandt så ud af, det er den måde, de træner politi-heste.
Så kan jeg egentlig godt forstå, jeg fik at vide, at hvis jeg havde haft hendes mor fra føl, havde hun været ligeså rolig.
Gangarter
Meget gode. Meget bedre end hendes mors. Hun træder en del over sit eget spor. Tit 2 hove.

Træder sig selv i for-ballerne. Burde faktisk have klokker på fold, selvom hun ikke har jern-sko på. Får små sår.

Men rides med equine fusion boots, så må vi se, om det kan gøre det.
Stævner
Måske - jeg er godt nok lidt for gammel og slidt til den slags.

Det er et under, jeg overhovedet kommer op på hesten. Som læger siger, skal man ikke ride, hvis det gør ondt. Jeg kan kun komme ud i stalden, hvis jeg æder piller inden.

Men har et trick, som kan anbefales: At sidde i let sæde, også i skridt, hvis det gør ondt, når man sidder på dem.
Stamtavle
Hun er efter Kirsebærgårdens Joker, som er en 100% oldenborger. Og er meget glad for mit valg af hingst.
Køn

Hun er gen-testet, og er homozygot sort, og kan ikke blive mere sort.
Bemærkninger
En skøn hest, og med alderen udvikler hun sig mere og mere positivt. Hun har været en kæmpe Mundfuld med stort M. :) Pga. temperamentet.

At hun kan blive meget nysgerrig er en anden sag, kan være en BØF fra jorden, har vist en høj smertetærskel/vilje, når det tager hende. :)

Yndlingsting: SKAMLER. Hun må have været i et cirkus i et tidl. liv, for hun eeeelsker at sætte hoven op på dem! Første gang jeg var oppe på hende alene, lyste hun op, da hun så en i modsatte ende, styrede lige imod den, hoven op, skamlen væltede og jeg tænkte , ÅH NEJ, men hun stak bare hoven ned i den, ligeglad.

Nu er hun snart 4, har haft mange måneders fri i vinters, og redet meget let, men vi rider schenkelvigning, versader, lidt traversade, pirouetter i skridt, fri trav, og alle gangarter ALENE i skoven. Det er der ikke mange, der gør, folk mener, jeg er tosset. Men hun giver én følelsen af, at hun nok skal passe på og beskytte mig.
Kommentér på:
Anden særlig race Mirabelle
Annonce