{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Attila *R.I.P* (Himmelhest) 2005

4.517 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Carolina Rikke Skov
Kvinde | 28 år | Oprettet: 7. nov 2010


Dansk Varmblod Attila *R.I.P* (Himmelhest)

Fødselsår:
2005
Højde:
163 uden sko, og 164 med sko.
Temperament
Utrolig godhjertet hest, med et fantastisk sind. Ekstrem cool overfor nye ting. Han er en meget tillidsfuld hest. Det tager tid at komme ind på ham, da han tidligere i sit liv har været misforstået ved at komme i gang med sin ridning før han var klar. Men så snart han er klar over hvem der er hans ejer er går han stortset gennem ild og vand for en.

Han er rolig og styrbar i de fleste hendelser.
Gangarter
Han besidder 3 rigtige gode gangarter.
Som føl blev han bedømt med 6 i skridt, 7 i trav og 8 i galop.

Skridt: Fremdriften er udemærket, træder godt igennem. Skridter afslappet.

Trav: Bæringen er der ikke helt endu, så han trav er som en typisk unghest der er nytilredet.

Galop: Han har en stor og rummelig galop. Meget op ad bakke tendens.
Stævner
Ingen endnu.
Stamtavle
F: Bøgegårdens Apollo
FF: Acord ll
FM: Cherry
FFF: Ahorn Z
FFM: Ribecka
FMF: Ronald
FMM: Profie
FFFF: Alme Z
FFFM: Heureka Z
FFMF: Calypso l
FFMM: Gerlis
FMFF: Ramiro Z
FMFM: Adrette
FMMF: Fridericus
FMMM: Zorka

M: Laika
MF: Lansing
MM: Biala
MFF: Landgraf l
MFM: Monoline
MMF: Sandro
MMM: Mendura
MFFF: Ladykiller xx
MFFM: Warthburg
MFMF: Roman
MFMM: Usa
MMFF: Silvester
MMFM: Huflattich
MMMF: Sacramento song xx
MMMM: Endura
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Han er en udtryksfuld vallak, der kan lide at føre sig frem. Hans meget speciele aftegn og personlighed, gør ham enestående.

Attila fylder 7 år, her til April, me er sent tilredet, så han er ikke er alderssvarende uddanet, og skal stadig betragtes som en nytilredet hest. Han er desværre som 3 årig i hovedet stadig, fordi han er kommet i gang med tilridning inden han var klar oveni hovedet til det. Så meget af vores træning foregår psysisk og teknisk. Da han har brug for massere af tid, for ikke, at føle det pres der førhen var, opstår igen.

Men der arbejdes roligt på at få ham lært alt de grundlæggende, så han kan gå hen og blive en blød, lækker og smidig hest der bærer sin rytter, og senere hen vil kunne få et godt afskub.

Up-date d. 12-09-2011:
Har nu haft Attila et godt stykke tid, og desværre har der været nogle problemer med ham, hvor han har vist tegn, på ømhed i lænden, nakke og ryg. Umiddelbart udfra dyrlægens udtagelser, fejler han intet. Han er ren i divs. undersøgelser, og passes og plejes jævnligt med massør og kiroprakter.

Når man kigger på Attila's bygning er man ikke i tviv om han er springhest.

Pt arbejder jeg med, at styrke hans balance.

Update d. 23-09-2011:
Attila er begyndt at være utrolig samarbejsvillig, og let fortil. Men bliver presset for stort, siger han fra. Så vi tager tingene som de kommer, stille og roligt uden noget haste. Arbejder mest med skridtarbejde for at opnå, at han forstår jeg ikke ligger et ubehageligt pres. Så snart, at han kan mærke jeg er der og har schenklerne og støtten ved ham søger han stabilt til bidet og bliver der, så det er rigtig skønt at mærke de fremskridt.

Update d. 27-09-2011:
Her de 2 sidste dage har vi sprunget, og han har opnået at springe 120 uden at tøve.

Update d. 01-10-2011:
Jeg, min underviser og hendes mand kørte Attila til Hammerthor Poolcenter, for at se om en månedes svømmetræning vil hjælpe ham, så han ikke spænder op så snart jeg forlanger lidt mere af ham under træningen. Så glæder mig meget til at se om hans overlinje er styket og han har fået flere mavemuskler og rygmuskler.

Update d. 05-01-2012:
Attila er blevet flyttet ud i kragelund, hvor det hele går meget bedre. Der er mere ro på og en dejlig stemning. Der er godt stort ridehus med spring, så det går fremad. Han har fundet ud af der er plads til ham, så han er blevet langt mere behagelig og sidde på, og arbejde med. Han trænes dagligt med 45 min. skridt, også 20 min. insentiv træning.

Update d. 15-01-2012: Efterhånden har han stået derude små 3 uger. Både jeg og Attila nyder det. Det er for alvor gået op for ham der er plads til, at han kan bruge sig selv. Vi er begyndt at træne, at springe kombinationer, hvor jeg den ene dag kom op på 1.10 ca. Og løssprang ham 145 få dage efter. Han indstilling til at arbejde, svinger fra dag til dag. Men det går så småt fremad.

Update d. 22-03-2012:
Jeg træner forsat med undervisning 2 gange i ugen. Skridter ham en lille halvtime dagligt og træner insentivt 20 min. Attila viser ingen tegn på ømhed længere, og har også været dyrlæge tjekket for 2 uger siden, hvor han ikke blev dokumenteret med nogle fejl, så det lader til at vores pogram bare går ud på: "Træning, støtte, balance" for at få ham til at få en god balance, få ham til, at forstå signalerne jeg sender ham. Umiddelbart forløber træningen fint, til tider kan han godt være lidt fræk. Vi har godt med terrænturer på 5 km 1 - 2 gange i ugen.

Update d. 27-06-2012:
Eftersom der har været en del angående Attila og hans halthed, fik vi ham i røntgen hvor han fik konstateret en voldsom grad af kissing spine. Efter da har vi kørt en forsikringssag omkring at få uanvendligheds forsikringen udbetalt, da både dyrlægen på Højgaard dyrehospital, og min egen dokumenterede at hesten ikke var ridelig. Men udfra røntgen billederne, mente forsikring vi skulle forsøge os med blokader, men da Attila desværre er halt i tide og utide, blev det beregnet at det højst sansynligvis ikke ville resulterer noget godt. Så idag er Attila blevet aflivet, og har fået evig fred. Han skal nu aldrig mere have smerter, eller udsættes for psysisk terrer. Afskeden foregik roligt, og gik som forventet. Jeg savner ham, men føler at det var det bedste for ham. En tak til Storm for at have fulgt forløbet i de år jeg har kæmpet med ham uvis om at han fejlede noget alvorligt.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Attila *R.I.P* (Himmelhest)
Annonce