{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Hedegårds Dante - søsters 2000

1.738 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*Agerbjerg *
Kvinde | 28 år | Oprettet: 21. feb 2011


Fjordhest Hedegårds Dante - søsters

Fødselsår:
2000
Højde:
139 cm.
Temperament
Dante er en super dejlig fjordhest, han er rigtig rolig i stalden. På banen kan han mærke om det er en rutineret- eller ikke rutineret rytter. Hvis det er en rutineret rytter giver han den gas, og der skal prøves grænser, hvis ikke er han sød og rolig. På tur har Dante et ekstra energi niveau, som kun kan bruges i skoven, eller ved stranden. Selvom Dante sveder som et svin bliver han aldrig træt, når vi er i naturen.
Gangarter
Super pony gangarter, små og søde travtrin, og en lækker galop.
Stævner
Vi starter LD-LC i dressur, da han ikke er vant til at komme ud. I spring, springer vi omkring 40 cm. da han bliver en stærk og stædig fjordhest, når han kommer til stævner. Men normalt springer vi 80-90 cm. og i dressur omkring LB-LA niveau.
Stamtavle
Far: Mastrup Jan og mor Lotte. Vi kender kun hans fars familie.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Min søster og Dantes hisorie:

Da mine store søskende lige havde fået en Frieser, ville min anden søster og jeg selvfølgelig også have en pony. Vi havde kig på flere ponyer. Vi blev enige om at vi ville have en fjordhest, og da vi fandt Dante var vi sikre på at det skulle være ham!
Der gik ikke så længe før vi kom ud at kigge på ham, og vi var 100% solgte. Der stod den lille fede fjordhest, med oceaner af pels og hyggede sig på folden. Dante var godt nok 8 år, og nytilredet, han bukkede med hende der skulle vise ham frem, inden vi selv skulle prøve at ride ham, men det betød ikke noget for os, det skulle være ham.
Da vi kørte hjem af, holdte vi ind på en parkeringsplads, for at få noget at spise og snakke om vores møde med Dante. Vores forældre var forelsket i ham, så det tog ikke ret lang tid om at overtale dem om at det skulle være ham. De ringede med det samme til ejeren Mette for at fortælle at det skulle være ham, hun var også sikker på at han ville få det godt, da vi allerede var så forelsket i ham.

Omkring tre uger senere kom Mette og en veninde til Østjylland med ham. Det startede ikke så godt, da det første Dante gjorde var at bide min søster i fingeren, så det næsten bløde. Ellers var han bare et rigtig nusse hoved og en rigtig charme trold, som man ikke kan andet end at elske.
Der gik ikke så længe inden Dante fik in første bukke periode, men den var heldigvis ikke så længe, før vi fik sat det på plads for ham, at sådan gjorde vi ikke her i huset :D Dante er den fødte spring hest, første gang vi løssprang ham(anden gang han løssprang i hans liv.), sprang han 105 cm. og vi måtte hoppe foran springet, for at han ikke bare forsatte rundt.

Der gik desværre ikke så lang tid inden jeg valgte at holde op med at ride i ca. to år :( Da Dante så skulle sælges, fordi min søster, som han også var blevet købt til var blevet for stor til ham. Valget jeg efter noget til at begynde og ride igen, efter nogle hyggelig gå ture, og nogle super fede timer ved hestene :D Efter noget tid hvor jeg havde redet lidt, gik det kun frem af, og Dante er en SÅ dejlig bette fjollebolle <3

Efter noget tid skulle vi til vores første stævne, efter at jeg var startet med at ride igen. Det en meget speciel oplevelse, da han i det første dressur program blev helt ustyrlig og valgte at forlade banen. Jeg besluttede mig for at skridte nummer to dressur program igennem. Og der var det okay, så længe jeg blev i skridt :D Dagen efter skulle vi springe ca. 40-50 cm. og det var heller ikke det heldigste jeg har været med til… Dante havde sin sædvanlige ustyrlighed til stævner, efter det første spring ville han selvfølgelig ikke springe mere, så vi blev disket. Men jeg fik lov til at springe banen færdig, og der tog han selvfølgelig alle springene perfekt, typisk Dante. I den anden spring klasse, ville han selvfølgelig ikke over springene, igen, og til sidst vendte han rundt på en femogtyveøre og jeg gled ned på siden, og faldt af. Men det var alligevel en fantastisk weekend, og en sjov oplevelse, både for publikum og jeg :D

Da der i vinters valgte at komme ekstremt meget sne, har han jo holdt meget fri, da vi kun har udendørs ridebane. Da vi så begyndte at kunne ride lidt tur, så havde han selvfølgelig sit ekstra energi(Dantes ekstra energi niveau…) og valgte at smide min ene søster af, næsten ind i et træ, og 3 cm. fra en hundelort :D - søde lille Dante.

Jeg elsker dig, Dante, og vil altid gøre det! <3
Kommentér på:
Fjordhest Hedegårds Dante - søsters
Annonce