{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Panic Hanover *guldklumpen* [Tidl. hest] 2007

10.100 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Traver Panic Hanover *guldklumpen*

Fødselsår:
2007
Højde:
I 2011 blev han målt 151,5.
I marts 2012 - 152
I april 2012 - 152,7
Temperament
Egentlig er han en varm hest, men han er følsom og en virkelig arbejdsglad hest, der gør alt for at lytte til sin rytter, så man mærker ikke at han er varm som sådan. Dog hvis der er noget der ikke passer ham, kommer traveren op i og så bliver han varm.
Han er typen der ikke skal have energirigt foder eller foder med sukker, så køre det helt af sporet.
Gangarter
Hans gangarter ligner ikke en typisk traver overhovedet.

Skridt: en smule kort og til tider lidt trippende.
Trav: Fantastisk i forhold til han er traver. Man sidder rigtig godt, og han er fantstisk når han rigtig bruger ryggen.
Galop: En smule hurtig endnu, og han tre takter kun på den ene volte - endnu. Men ellers er den meget stor.
Stævner
Ingen, han er kasseret som travhest og har aldrig gået løb.

Dog har jeg et ønske om måske at komme til at starte et stævne på ham, engang i 2012.
Stamtavle
Ja, en rigtig fin en endda.

f: Southall Hanover (us) - er på Hg.
ff:Speedy Crown (us)
fm: Sugar Hanover (us)
fff: Speedy Scot (us)
ffm: Missile Toe (us)
fmf: Super Bowl (us)
fmm: Surrey Hanover (us)

M: Justine
mf: Wee Hjordal
mm: Pandora
mff: Shane T Hanover (us)
mfm: Feicy Hjordal
mmf: Copperfield
mmm: Didde Nordbjerg

- Og den er længere..

Panic har to hel søskende, som også er herinde.
Olympia Hanover fra 2006 - som går travløb.
Rostine fra 2008 - har fødselsdag samme dag som Panic :O)
Køn
Vallak :O)
Bemærkninger
Opdateret d. 22.04.12

Årh ja, hvor skal man snart starte og slutte.

Jeg fik Panic den 12 marts 2011. Egentlig ville jeg overhovedet ikke have en traver, de har aldrig sagt mig noget ovehovedet, da jeg altid har set dem som en varm og ilter hest. Og så har jeg aldrig kunnet sidde ned i traven.

Jeg blev ringet op af en der havde den mest fantastiske og rolige unghest på 3,5 år. Jeg var egentlig sådan lidt, for nok havde jeg kigget efter ungheste, men ikke så unge. Desuden var han ikke færdig tilredet, han var kun lettere redet i skridt og trav. Men ejer forsikrede mig om at han virkelig var det jeg søgte og hun var villig til at køre helt til Århus for at jeg kunne møde ham. Jeg var forelsket ved første øjeblik.

Han var ikke ret stor, forpjusket og langpelset og en anelse tynd, men han var total cool overfor alt. Han ænsede ikke engang at han var et nyt sted, dog kaldte han efter sin søster, da det gik op for ham at hun ikke var med inde i ridehallen. Jeg blev lokket op på ham og turde ikke andet end at skridte rundt på ham. jeg har aldrig været vild med at ride andres heste, og efter et styrt på en rideskole pony, har jeg ikke turde galopere.
Jeg var på jagt efter en ny hest, fordi min gamle traver blanding, lod jeg aflive da han var mæt af dage og ikke ville kunne gå som fold boms her oppe i Århus. Han var den eneste jeg stadig turde galopere på. Panic lignede ham på en prik og jeg ville bare have ham. Han var lige kommet ud af træning, efter at have været lånt ud til en der ikke havde været god ved ham, tidl. ejer ønskede derfor kun det bedste for ham. Jeg fik ham i første omgang på prøve i en månede, men jeg var ret sikker på at jeg ville have ham og sagde ja, efter et par uger.

Vores rejse har været meget lang og hård. Det har været hårdt at skulle ride ham, fordi jeg har haft ondt i maven hver gang af frygt for at han en dag ville løbe af med mig, eller smide mig af - Men han har aldrig forsøgt at gøre mig ondt.
Jeg er røget af ham engang, fordi jeg skulle ride uden sadel og da jeg skulle op, bakkede han ind i skamlen og blev skræmt og travede derud af - så er det svært at sidde fast.

Jeg har brugt det første halve år på at give ham selvtillid og bare hygge med ham. Efter det fik jeg undervisning og begyndte at tage fat i dressuren, hvor han virkelig udviser potentiale, trods hans race!

Han er noget ganske særligt og knyttet til mig. Nu har vi byttet roller og han er lige så stille ved at give mig selvtilliden tilbagen. Jeg har i det år jeg haft ham ikke rigtig galoperet, da jeg ikke har turde. Det går jo altid stærkt når de ikke har balancen, jeg der derfor blevet longeret med en chabon for at have bedre styr på ham og føle mig tryg.

Her i 2012 er der virkelig begyndt at ske ting og sager med os. Det er først nu han begynder at forstå hvad det egentlig er jeg forlanger af ham, og hvor jeg vil hen med mine signaler og først nu at han begynder at gå som jeg altid har drømt om.
Jeg er selv begyndt at arbejde med galopen, som jeg siger er det nu ham, der giver mig selvtillid. Det går en smule stærkt, men han lystre mit mindste vink og stopper så snart jeg beder ham om det. Som sagt, det er min hest, han er knyttet til mig, og jeg har indtil videre været den eneste der har kunnet ride ham optimal udover min gamle underviser. - Man skal virkelig kun ride, og ellers er det kun "mor" der er god nok.
Jeg har en fornemmelse af han passer på mig, han er aldrig stukket af og har aldrig bukket - med vilje :P Han har dog nogle drenge streger, som at han ser farlige ting hist og her. Det kan være i vores mest koncenteret øjeblik, hvor et hul i ridehallen pludselig er farligt. Hehe. Og hvis sand rammer op ad barrieren og det larmer, tæt ved bagbenene så ryger der et bukspring, men han forsætter i samme tempo. Han står stille når jeg kravler på også når jeg rider uden sadel.

Han er ikke rigtig bange for lyde, men nærmer ting der ser grimme ud er farlige. Jeg har redet ham til traktor lyde, fasaner der springer op, heste der galopere rundt på folden ved siden af, børn der leger bag en hæk tæt op ad vores ridebane, motorsavslyd ved naboen og skud - Total ligeglad.... :P

Han er den bedste ven man kunne ønske sig, og han gør virkelig alt for forstå hvad man vil. Han vrinsker somregel også når man går ned for at hente ham på folden! :O)

Det har været den hårdeste rejse nogensinde, men det har været det hele værd, fordi vi har kæmpet for hinanden!
I løbet af kort tid, starter vi undervisning op igen, og følger min drøm: - At vise hele verdenen, at Panic er unik trods hans race, at vi kan, fordi vi kæmper! <3

Min ener! <3
Kommentér på:
Traver Panic Hanover *guldklumpen*
Annonce