{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod †Lille Stigårds Surprise† [Himmelhest] 2010

1.282 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stine Rytter C
Kvinde | 29 år | Oprettet: 28. dec 2008


Dansk Varmblod †Lille Stigårds Surprise†

Fødselsår:
2010
Højde:
Har ikke målt hende, men hun vokser jo stadig. Kunne forstille mig hun ender mellem 160-170 cm i stang.
Temperament
Hun er rigtig kælen, og ELSKER at blive nusset, nok fordi hun har været vant til det fra hun var helt lille. Hun er dog også lidt af en bisse og kan godt lide at gå ind i en, hvis hun ikke får nok opmærksomhed. Og så kan hun også godt blive rigtig sur og ked hvis jeg taget Libell ud af boksen for at ride.
Gangarter
Hun har nogle rigtig fine gangarter, men det er selvfølgelig bare hendes følgangarter :)
Skridt: Træder godt ind under sig og over sit eget spor, og virker til at arbejde fint med hele kroppen.

Trav: Dejlig fremad, med en god haseaktion og umiddelbart synes jeg ikke det ser ud til, at hun har arvet Libells bundne albuer.

Galop: Fin, men det er jo den hun bruger når hun skal løbe hurtigt, så det er lidt svært at bedømme :)
Stævner
Ikke endnu :)
Stamtavle
Ja, nu er hun jo altså et lille uheld, men efter en DNA-test har vi fundet ud af hvem hendes far er.

Far: Klosterhedens Zon-Set - Tysk Oldenburg
FFr: Zorro Zon
FM: Iben-Light Dane
FMF: Midt West Ibi-Light

Mor: Meldgårds Libell - Dansk Varmblod
MF: Midt West Ibi-Light
MM: Meldgårds Hapiness
MMF: Mago XX
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Ja, det har er så Libells lille juleoverraskelse !

Hun er rød med 2 hvide bagsokker, en hvid blis og en sort plet på hendes lyse mule.

D. 12-12-2010 bliver vi ringet op ca. kl. 9 om morgenen, mens vi ligger og sover, på efterskolen. Det er nok det mærkeligste jeg nogensinde har fået at vide! Det jeg får at vide, er nemlig at Libell har født. Og at ja, det er rigtig, der er et levende føl og der er moderkage og det hele.
Ved ikke om I kan regne ud hvor overrasket jeg var!
Men vi - Johanne, Fie og jeg - går ned på gården og der står et lille bitte rødt føl. Jeg snakker med min ene liniefagslærer Anette Nilausen og hun ringer hjem til mine forældre og hun får også dyrlægen ud. Han kommer dog ikke helt så hurtigt som ønsket, og lille Følle fryser, så vi nusser hende og pakker hende ind i et tæppe. Libell var bare så fin, hun havde slet ikke noget imod at vi kom ind til dem, og rørte ved Følle, heller ikke selvom det var nogen hun ikke rigtig kendte - hun var bare så stolt! Men hun havde også klaret det noget så fint, vasket hende og "sørget" for at hun kom op og stå, og hun fik næsten lov til at die uden nogen problemer. Men på det tidspunkt vidste vi jo stadig ikke om hun var fuldbåren eller hvad hun var, men efter dyrlægen havde været der, og han havde tjekket hende, kunne han konstatere at der slet ikke var nogen problemer, vi skulle bare sørge for at boksen var godt og grundigt strøet.
Min mor og far kom så hen på eftermiddagen og så hende. De var selvfølgelig også meget overraskede over at vi nu stod med et lille føl midt i december og at det var p*sse koldt.
Anette (min liniefagslærer) kom så hjem fra Fyn ved 6-tiden og vi havde Libell i ridehallen, som hun skulle hver dag alene, så de kunne vende sig til at skulle skilles ad.
Om aftenen prøvede vi at lave et lile hjemmelavet stalddækken til hende af et gammel stalddækken, men da vi var dernede igen kl. 23, havde det drejet sig, så vi tog det af igen. Da det var meget koldt, måtte vi finde på noget andet, og det endte med at vi måtte give hende skiundertøj på, så hun kunne holde varmen. Det hjalp og dagen efter fik hun sit helt eget hundedækken :)
Det var en MEGEt surrealistisk oplevelse, som jeg faktisk håber at jeg ikke kommer til at opleve igen. Næste gang vil jeg gerne vide det, når Libell skal have føl ;)

Hun er rigtig sød og dejlig, og nu kan jeg ikke forestille mig hvordan det ville have været hvis det ikke var sket.. Men havde nok valgt ikke at få hende, hvis jeg kunne have valgt - købte jo en dressurhest ikke en avlshoppe :) og det har jo også givet nogle komplikation, så alt har ikke været en dans på roser, selvom om nogen måske tror det er det :) men jeg er jo alligevel glad for hende :)

24-04-11: Vi bliver ringet op af Anette oppe fra efterskolen, og hun fortæller at Følle har været i hegnet, og at det er meget slemt. De kan ikke sige om det nogensinde vil blive godt igen, så derfor har vi valget mellem at aflive hende eller prøve at se om det kan hele. Problemet er at da hun har siddet fast med venstre bagben, har tråden gnavet sig helt ind til knoglen, og har på vejen skåret stræksenen over og beskadiget knoglehinden, og det er de to ting, der gør at vi ikke ved om det kan blive godt igen.
Men vi vælger at give hende en chance, for at se om det ikke godt kan lykkes alligevel ! Hun har jo været så meget igennem, så hun skal have en chance for at leve sit liv.

25-04-11: Vi kommer op på skolen til dem, og hun står sammen med Libell i boksen og spiser lidt halm og slapper af, med den blå bandage på benet. Hun kan godt gå på det, men man kan godt se at koden hænger lidt, fordi senen ikke er der til at holde den. Da jeg går ind til dem, er hun lidt sky og går væk fra mig, hvilket hun ellers aldrig har gjort, men jeg lader hende snuse lidt til mig og mine hænder, og så tilsidst kan jeg stå og snakke med hende, som vi plejer, rigtig nusse nusse, så det var dejligt.
Senere på aftenen kigger jeg til dem igen, og jeg ser hende for første gang prøve at drikke af vandkoppen, så jeg giver hende en spand med vand, som hun drikker af. For første gang ser jeg hende drikke vand!

26-04-11: Hvil i fred mig skat - jeg elsker dig! <3 Jeg var nede ved dem om morgenen, og der så hun ud til at have det fint, og de fik lidt hø og jeg snakkede lidt med dem, og så tog vi (mig og resten af ANE) til idrætdag i Hobro.
Ved ti-tiden fik jeg at vide at jeg skulle ringe hjem, så jeg ringede hjem til min far, som fortalte mig at dyrlægen havde været der og kigge på hende, og der var ikke mere at gøre - vi var nød til at aflive hende :( Det var virkelig hårdt, men det var det der var nødvendigt, for det var blevet værre i stedet for bedre. Så jeg blev kørt tilbage til skolen, sammen med min veninde Fie, hvor vi mødte Anette på gården, og så var vi inde og sige farvel til hende. Jeg snakkede med hende og nussede hende, mens jeg græd. Det var virkelig hårdt at vide, at hun skulle væk, og jeg aldrig ville se hende igen, eller høre hende vrinske til sin mor :( Men der var det så slemt, at det nærmest kun var bandagen der holdt det sammen, så der var ikke mulighed for at kunne gøre andet end at give hende fred og sende hende til de evige græsmarker :(
Inden vi gik, klippede jeg en lok af hendes dejlige røde man, som aldrig fik lov til at blive rigtig lang, så nu har jeg den, billederne og minderne tilbage fra hende.
11.05 modtog jeg beskeden om at nu havde hun fået fred og var væk. Det var hårdt, men nu må vi prøve at komme gennem det sammen, mig, min familie, Libell og mine veninder. Og det tror jeg også vi kommer - det kommer bare til at tage sin tid.
For hun var så dejlig mit lille overraskelses føllebølle barn <3

27-04-11: Jeg savner dig mullegøj <3 :( Det gør vi allesammen, og vi ville ønske, at det ikke skulle have endt sådan! <3

24-05-2011:
Ja, så er det så præcis 4 uger siden du måtte afsted :( når jeg læser hvad jeg har skrevet om dig, kommer jeg stadig til at græde - så kan jeg virkelig mærke smerten igen! <3 Men selvom vi er kommet over tabet af dig, har vi ikke glemt dig. Vi er kommet over den værste sorg, men ikke over dig! Du vil altid være der.. For lige så meget som jeg elskede dig da du var her hos os. lige så meget savner jeg dig nu, hvor du hvor er på den anden side <3 sorg er som kærlighed - den er det hele tiden, man mærker det bare ikke lige meget altid !
Det er mærkelig at du aldrig kommer tilbage og at vi aldrig får vores første ridetur sammen, som jeg jo havde planlagt <3

12-12-2011
Idag er det et år siden du kom til verden, og 8 måneder siden du tog afsted igen.. jeg savner dig stadig, nogle gange mere end andre, men der går længe inden dine minder ikke kan få mig til at græde <3 Hvis de nogensinde kommer til det. Jeg ved du har det godt deroppe, men du havde også haft det godt her, selvom jeg godt ved, at noget gjorde din gang her på Jorden umuligt.
Du var blevet smuk, og jeg tænker tit på hvordan det havde været at se dig vokse op - du var blevet så smuk! :*

Would you know my name, if I saw you in heaven
Would it be the same, if I saw you in heaven
I must be strong and carry on,
Cause I know, I don't belong here in heaven

Would you hold my hand, if I saw you in heaven
Would you help me stand, if I saw you in heaven
I'll find my way through night and day
Cause I know I just can't stay here in heaven

Time can bring you down
Time can bend your knee
Time can break your heart
Have you begging please - begging please

Beyond the door there's peace Im sure
And I'll know there'll be no more
Tears in heaven

Would you know my name, if I saw you in heaven
Would it be the same, if I saw you in heaven
I must be strong and carry on,
Cause I know, I don't belong here in heaven
Cause I know, I dont belong..
Here in heaven <3

OBS: Libell er rimelig tynd - ved det godt og arbejder på det, så behøver ikke kommentarer herom! :)
Kommentér på:
Dansk Varmblod †Lille Stigårds Surprise†
Annonce