{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg horsebjerg royal kahn [Himmelhest] 1996

922 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

louise f
Kvinde | 41 år | Oprettet: 1. apr 2010


Oldenborg horsebjerg royal kahn

Fødselsår:
1996
Højde:
174
Temperament
rolig
Gangarter
langt over middel.
Stævner
lc dressur ( gik la hjemme)
lc spring ( sprang 1,5 m hjemme)
Stamtavle
far: buster kærgaard
mnorfar: cannon row
Køn
vallak
Bemærkninger
kahn var min første hest, som jeg købte som 18 årig.købte ham for min børneopsparing. han var 4 år da jeg købte ham og kun 165 cm og hingst. jeg fik ham kastareret og så voksede han lige 7 cm på 1 mdr. han endte med at være 174 i stang. lidt større end jeg havde regnet med.
kahn var meget stort gående og svær at sidde på. flere beridere har måtte opgive at side nedsidning på ham.
kahn havde meget stort procentiale i både dressur og spring. jeg fik et stort bud på ham da jeg havde haft ham 1 år, men man sælger jo ikke lige sin bedste ven.
set i bakspejlet burde jeg nok have solgt ham, da han var alt for stærk til mig, men jeg elskede ham så det var ikke en mulighed.
kahn og jeg havde mange gode oplevelser sammen. osse mindre gode. han var skyld i at jeg fik en brækket arm og hjerneryselse. jeg måtte ligge i sengen 4 uger. han blev bange da han skulle klippes og sprang ind i mig og jeg landede 3 meter væk.
jeg kom mig , men kahn kunne aldrig klippes. han havde fået så stort et chok, at på trods at bedøvelse, kunne han bare ikke klippes.
da jeg endelig lærte at ride ham og det gik fremad. blev kahn pludselig meget halt. dyrlægen mente kodeled forvridning. og han stod stille 3 uger. han blev derefter halt fri og genoptræningen startede. der gik yderlig 4 uger, så var han meget halt igen. nu ny dyrlæge, som mente hovbyld. men vi fandt ingen. han blev sendt i røngten, og det vidste sig, at han havde en meget slem ringfod. faktsik så slem at dyrlægen aldrig havde set værre, og det var en under at han stadig kunne gå.
der var desværre ingen behandling og han blev aflivet i følge dyreværnsloven.
det var rigtig hårdt at miste ham. og jeg savner ham den dag i dag. der er noget specielt ved ens første hest.
Kommentér på:
Oldenborg horsebjerg royal kahn
Annonce