{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Kallestrups Omiaisis O´shar 2010

2.418 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*Guldberg*     Britta M
Kvinde | 39 år | Oprettet: 18. jun 2010


Pinto Kallestrups Omiaisis O´shar

Fødselsår:
2010
Højde:
Kallestrups Omiaisis O´shar

9/4-11 hendes 1 års fødselsdag er hun 136cm
9/4-12 hendes 2 års fødselsdag er hun 143cm
9/4-13 hendes 3 års fødselsdag er hun 146,5cm
9/4-15 hendes 5 års fødselsdag er hun 149,5cm
Temperament
Er virkelig godt. Hun er meget nerve fast og virkelig en hygger.
Gangarter
dem gemmer hun som en overraskelse til mig:) tihi gad vide hvornår jeg må se dem....
02/06-11 ser jeg for første gang noget spænstighed over hende, da Ronaldo flytter ind
04/06-11 Giver hun den maks gas i vild galop... nice, hun kan bare flytte skøjterne og ved hvor hun skal sætte dem:)
Stævner
føl og plagskue i september 2010 for ensfarvede føl
7886777
Stamtavle
Far: Kallestrups Marikles O´shar (Pinto PIH 79)
Farfar: Mazzaratti(Pinto PIH 57) Farmor: Primadonna(Pinto HPI 47)
FFF: Sambesi (KWPN) FFM: Mamselle (SWE Varmblod)
FMF: Don Premo ( Pinto PIH 10) KMM: Gitte Stallone (Pinto)
FFFF: Samber (KWPN) FFFM: Bukarla (KWPN)
FFMF: Maraton (SWE Varmblod) FFMM: Heidi (SWE Varmblod)
FMFF: Dorpas (DV) FMFM: Fallada (DEU Pinto)
FMMF: Make My Day (DEU Westph.) FMMM: Pernille (Pinto)

Mor: Lotus (Pintoaraber)
Morfar: Touche (OX) Mormor: Lonely Indiana (pinto)
MFF: Mexi (OX) MFM: Topaz (OX)
MMF: Indiana Jones (pinto PIH 1) MMM: Lonnie (Pinto)
MFFF: Exelsjor (OX) MFFM: Mimikra (OX)
MFMF: Pomar (OX) MFMM: Indian Trinket (OX)
MMFF: Dingo (pinto PIH 3) MMFM: Indiana (pinto)
Køn
Super smuk brun hoppe
Bemærkninger
Har fulgt hende siden november og var vel billederne jeg så af hende der solgte mig:) Så besøgte jeg hende og hun var bare endnu mere fantastisk.
Omiaisis skal hygge sig som føl og plag mens vi lære hinanden at kende hvor efter hun skal tilrides og kåres, så håber vi på et lille føl og så skal hun ellers være min lille smarte ridehest:) Tror på vi kan få mange oplevelser sammen:)

1/4-11 Omiaisis flytter hjem, de andre var noget hårde ved hende:(

2/4-11 Sparker Johni
Ups, troede hvis det var den gamle madtyv Phila... hmm Johni var ellers ret tryg ved hende.

9/4-11 Omiaisis 1år
I dag havde Omiaisis fødselsdag. Hun fik "lagkage" med 1 "lys". I gave fik hun en royal grime af Jeanette i str pony, og en royal grime i str. cob af mig:) Lidt sjovt vi havde tænkt det samme, dog var farverne forskellige. Omiaisis blev målt til 136cm i dag:)

11/4-11 Omiaisis med på tur
Turen gik til grusgraven og tilbage igen (400m i alt) Vi havde selskab af Jeanette og Erika:)

19/4-11 Træner plastik
Hun var super sej til alt vores plastik træning, både at gå slalom omkring, stå ved siden af mens jeg får det til at larme alt hvad jeg kan, gå på det og ja være pakket ind:)

26/4-11 gå tur
Rigtig god gå tur igen. yep endnu en af vores ture på 200m hen og så sidde og græsse og så 200m hjem:) Men idag blev den lige forlænget 100m, da vi lige fik øje på en traktor vi kunne gå hen og hilse på. Omia er alt som jeg havde forventet!

6/5-11 Sommerspray er farlig
Begestringen for sommersprayen var lille, så blev ikke til så meget i dag, men det skal hun nok lære inden sommeren er forbi. Aloe veraen til mulen synes hun til gengæld nærmest om:)

8/5-11 Alene fra sommerfold
Såkom det, hvor det blev første gang man skulle væk fra de andre alene, altså fra sommerfolden. Og det gik godt, self. var hun påvirket, men tror det hjalp lidt at stod en i stalden. Nå efter en god strigle tur, så nåede vi til insektsprayen... uhh der var hun godt nok ved at gå i panik, så det holdt ve igen med, og for at få en god afslutning på dagen lånte hun lige en boks og fik en håndfuld kjælle mad. Men GUUUD hvor er hun ved at være lækker, tror hun er vokset lidt i højden, og blevet 5-10cm bredere. Og så er hun ved at ligne det ox hun bære rundt på. Love you baby

12/5-11 Hovfedt+rykket man
Hun fik da den gode tur idag med striglen, og fik også vasket hove og fik fedt på:) Så begyndte vi også på et par ryk i mannen og det var hun super cool overfor:) Der er bare lige den insekt spray vi ikke kan lide. Men kommer det jo på hænderne i tiden til hun er mere cool med det, og i dag kunne jeg smørge hende ved stålet med hænderne uden nogle bemærkninger. Hovrensningen går næsten problemfrit nu, Elsker bare denne hest - og så bliver hun bare mere og mere hot at se på:)

14/08-11 Mørke bange
Det var blevet lidt sent, omkring kl 21 inden jeg træk Omiaisis ind og spise, og det gik godt med at spise som altid og ja er sikker på hun nød at få Fleecdækken på mens jeg nussede hende som en baby der havde været i bad. Nå da hun så var færdig og vi skulle til at trække ud, bukker jeg mig ned for lige at samle noget rugbrød op som de skal have på folden, og her ved jeg så ikke lige hvad sker, men misse er ved at løbe mig ned for at gemme sig bag mig... ha ha, ja så fik hun øje på rugbrødet så ja så havde hun glemt alt og skygger og lyde.

Oktober 2011 Hovbyld
Dyrlægen bliver tilkaldt efter som misse bliver ved med at være halt og vi nu går ind i 3 uge. Men efter som hun pludselig en dag efter første uge ikke var halt, og sagtens går med de andre valgte jeg at se tiden an, pog det var så gjordt. Dyrlægen fandt en hovbyld. Hun så helt tosset ud da hun stod der og var bedøvet. Men hun fik hendes klister ud og den står på fodbad og spray.

November 2011
Misse er stadig små halt så vi fortsætter med fodbadet, og ser om det ikke hjælper, ellers kommer doktor dyr igen den 17.

24/11-11 Flytter
Omiaisis er nu flyttet til hendes nye opstaldningssted. Dejligt for hende at følges med Cassius og Erika. Selve transporten gik som altid mega nemt. Men bliver spændene at lære dem alle at kende, og lige for tiden er baby hvis den mindste i stalden, så stadig babyhest:)

25/11-11 Første dag på fold med de nye
Self var der en grupering og en jagen på folden, men alt i alt gik det godt. Dog fattede vores tre løsdrift dyr ikke det der at vi skal komme ind på boks noget. he he. men dejligt de kommer når man kalder.

28/11-11 Dygtige heste
I dag skulle vi lige have alle vores tre heste ind for en kort stund, og ja bare et par kald på marken og wupti, så kom vores tre i løb:) Og de andre fuldte ikke med, super fedt når det kun var dem jeg havde brug for. Virkelig tillid når de kommer til en selv et nyt sted:)

12/01-12 Gå tur i byen
Puha et blæsevejr og så mørkt det blev inden vi kom afsted. Men det gik godt. Misse i front med mig ved siden og erika bagefter med jeanette ved siden. Det eneste de var opmærksomme på var bussen og alle postkasselågerne som klappede helt vildt pga blæsevejret.

15/01-12 Gå tur i byen +møde ridebanen'
I dag var det erika og Jeanette der gik forrest, så erika kan lære det er okay. Vi var også hjemme forbi og få et æble ved Johni, så det var alletiders. Vi fik gået en del smut veje, og da vejeret var så skønt kom vi også lige ned og kigge lidt på ridebanen:) Super hyggelig dag.

feb. 2012
Misse er nu ved at være så opmærksom at hun stopper når jeg siger stop eller stopper. og løber efter mig når jeg sætter i løb.
Når jeg så bremser op drejer hun lige rundt og står lige mod mig. Dygtig pige. Når vi går på banen, så holder hun som regel øje med mig og drejer hovedet efter mig. så fantastisk, når det begynder at give pote:)

11/02-12 vokeset
Nu er Misse vokset til 142 i stang, men noget højere bag til

9/04-12 2år
Idag blev Misse 2år. og målte 143cm.

16/04-12 Hesteleg, Omiaisis og Britta som duét for første gang.
I dag havde vi for første gang undervisning af Bettina fra hesteleg.dk. Vi havde en dele time med Jeanette og Erika. Begge heste var dygtige og vi fik ros for alt vores daglige arbejde med de unge heste.
Først lavede vi det hvor vi flyttede bagparten, altså vente hesten ved at kigge på dens bagende. Herefter lavede vi hvis nok det med pres på numsen og forparten. Misse var klart bedst på forparten. Så hoppede vi hen mod den på begge sidder og det gik super nemt. Så her efter legede vi med sticksen... hvor jeg skulle berøre hende, samt svinge snertlen over hende og om benene.... det gik helt godt og næste gang skal vi have en masse legetøj sat op, for der skal ske noget mere mente Bettina, da begge heste var så mental rolige. Udover dette fik jeg afvide at misse er den udadvente glade legesyge hest, så det skal nok blive spændende med hende, og hun er sikker på vi får nogle rigtig gode heste begge to.

9/5-12 144cm høj + av hår
Så har misse allerede næsten vokset 1 hel cm, og så på kun 1 mdr.... vildt.
Så gik den ikke længere med det vilde hår, he he Katrine hjalp mig med få rykket man... men der er desværre stadig lang vej igen.

23/5-12 145cm !!!
I dag skulle jeg og Anne på bane. Da vi stod og nussede vores kære ponyer, kom vi til at snakke om hvor "højrøvet" Misse enlig er. Og pludselig kom Anne listende med stang måleren. 147,5cm bagtil og 145cm i stang. Det er 1 cm i stang på 14 dage!!! What?! Der er nok nogen der gro som græsset!

12/06-12 Sadel prøvning + måling
Målingen var den samme, så det tegner til hun er ved at lave figur:) Mums min lækkere baby hest.
Vi fik også prøvet sadlen, men ingen tvivl om jeg bnok skal have købt en kortere gjord, men ser slet ikke så tosset ud med sadlen, dog er den stadig stor til hende, men hun er jo også kort og smal lige nu. Men den lagde bedre og til:)

Juli, august, september og oktober. Dygtig hest
Misse har nu lært at gå med sadle og det genere hende ikke det mindste, så det var nemt. Hovedtøjet går frem af, selvom hun gumler en del på bidet, så virker det mindre generende.
Hun har virkelig lagt sig ud og begynder at ligne en voksen hest:)
Jeg holder utrolig meget af hende og ser frem mod næste sommer, men vi har masser vi skal have fin pudset inden vi skal ride.
Kommentér på:
Pinto Kallestrups Omiaisis O´shar
Annonce