{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Skjaldhøj Tobias (Min Soulmate) *Højt elsket* [Himmelhest] 1996

11.811 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

* Joseph *
Kvinde | 40 år | Oprettet: 2. maj 2005


Oldenborg Skjaldhøj Tobias (Min Soulmate) *Højt elsket*

Fødselsår:
1996
Højde:
Omkring 175. En kæmpe :) Men så passer han jo til mig :)
Temperament
God som dagen er lang :)

Rolig men samtidig opmærksom.

Kunne ikke have fået en bedre partner :) Jeg er nok den største kylling, og har både redet tur og travet uden sadel på ham, hvilket er noget jeg ikke har gjort siden jeg var ponyrytter :)
Gangarter
Han er ikke den store gangmaskine, men det gør ikke mig noget :)

Hans skridt er behagelig og han træder godt over.

Traven er lidt svær at sidde ned i, men det lærer jeg forhåbentlig.

Galoppen er nok den gangart jeg fortrækker. Stor og rummelig, men han er stadig utrolig dejlig at sidde på. Det går stadig lidt stærkt for mig nogengange, men han passer godt på mig.
Stævner
Langagergaard - første stævne
LD2 - 64,44% - 1.plads

Stald OK - andet stævne
LD2 -55% -uplacereret

BRK - tredje stævne
Tubbe gik hele tre klasser til dette stævne, to med mig og et med Elizabeth, som havde fået lov at starte en trækkerklasse på ham. Kan slet ikke komme mig over hvor fantastisk han var til dette stævne, og i sidste øjeblik valgte jeg at starte en lille spring klasse på ham. Vi har, i de to år jeg har haft ham, sprunget to gange, så ved ikke lige hvilket vanvid der fik mig på den ide, men vi gennemførte og jeg kan ikke være mere stolt af ham :)
LD1 - 61 % - Med Elizabeth - uplaceret
LD2 - 70% - Med mig - Var den eneste i klassen, så vi var sikret en roset, men mit personlige mål var at ride 60% eller over, og det må man sige vi gjorde i stor stil :)
Spring 40cm - En enkelt bom på allersidste spring, hvor min nervøsitet ødelagde det for os, men pyt vi gennemførte hvilket jeg er mere end stolt af :D
Stamtavle
F: Uffe Korshøjgaard
FF: Claudie Damsgård
M: Skjaldhøj Nikita
MF: Urprinz
Far:
Uffe korshøjgaard
Farfar:
Claudie damsgård
Farmor:
Nelly
Farmors far:
Kalpak xx
Farmors mor:
Stella sandvad
Mor:
Skjaldhøj nikita
Morfar:
Urprinz
Morfars far:
Ulan
Morfars mor:
Waldprinzessi
Mormor:
Marianne øholt


Køn
En dejlig bassedreng (vallak)
Bemærkninger
Tobias, eller Tubbe som han hedder i daglig tale er min nye hest. Han er en stor men utrolig god dreng med et hjerte af guld, og hans sind passer fantastisk til mig.

Jeg søgte egentlig ikke en ny hest, men faldt over hans annonce ved et tilfælde og tænkte at det jo ikke kunne skade at høre om ham. Og efter at have hørt mere, tog vi over og så på ham. Jeg vidste egentlig ikke helt hvad jeg ledte efter, og da jeg prøvede ham, var jeg godt klar over at det ikke så yndefuldt ud :) Men der var et eller andet som bare fangede mig, og da jeg kom hjem, kunne jeg ikke holde op med at tænke på ham.

Jeg havde taget videokameraet med, men fik kun et minuts optagelser med ham. Dog så jeg det tusind gange og besluttede mig for at se ham igen. Så igen drog jeg til Sjælland for at se ham og prøvede også nogle små hop på ham, hvilket var en fantastisk oplevelse, når man er så nervøs som jeg er :)

Igen da jeg kom hjem, var han meget i mine tanker og efter at have tænkt tingene igennem besluttede jeg mig for at det skulle være ham og mig. Og inden længe stod han hjemme hos mig.

Hverken han eller mig var i form, så det var en god mulighed for at arbejde os op sammen, og efter et par dage var vi på tur sammen med Mie og Sun-Z, hvilket var en fantastisk oplevelse. Har i lang tid ønsket mig en hest jeg også kunne ride tur på, så er så glad for at jeg har mulighed for det nu :)

Tub Tub, som han også nogle gange hedder :D har i sine yngre dage gået en del klasser i både dressur og spring og han kan skam stadig huske sine øvelser. Har dog ikke forlangt så meget af ham endnu, da han skal have de helt rette muskler, før vi giver os i kast med schenkelvigning, versader og bagpartsvendinger.

Har desværre haft noget mavebetændelse i over en måned, og det satte os ud af spillet i noget tid. Så vores træning foregik i lang tid fra jorden, men efter at have været på en skarp antibiotika kur, er vi nu klar igen :)

Skridten er kommet på plads og vi er træner ihærdigt traven for at blive mere stabile. Galoppen passer vi dog stadig lidt på med, da han ikke har så meget balance pga min manglende støtte. Mine benmuskler skal nemlig lige trænes helt op efter så skrap en sygdom.

Tubbe har det bedste temperament i verden. Når han ser noget farligt puster han sig lige op og bliver ti centimeter højere, men han hverken løber eller hopper afsted. Selvfølgelig flytter han rundt på sig, men jeg har på intet tidspunkt været nervøs, og det er stort i min bog :)

En stor tak skal lyde til Nini og Simon for denne fantastiske hest. Han er alt hvad jeg drømte om og mere til. Var virkelig ved at lægge min ridning på hylden efter så mange dårlige oplevelser, men Tubbe har virkelig givet mig troen på, at jeg kan, tilbage. Er så glad for at jeg måtte købe ham, og jeg glæder mig virkelig til alle de oplevelser vi skal have sammen :)

........................................

D.20/4 2011: Første træningsdag med dressur sadlen. Han har lånt Liffen's, da den er noget smallere og derfor passer ham bedre, men efter påske bliver Trainers sadlen tilpasset, så den kommer til at passe ham helt perfekt :)

Har ikke før prøvet at ride i en dressur sadel på ham, så det var noget af en udfordring og hårdt! :D Men vi fik godt nok noget fra hånden, og havde en meget intens træning. Og det var virkelig en succes! :) Vi har haft en lille kamp nogle gange for at få ham til at give efter, men i dag forstod vi virkelig hinanden, og jeg er super stolt af hans fremskridt :) Desuden ser han jo sindssyg smart ud med sin nye SD trense :P

.................................................

28/6 2011: Lige en lille opdatering fra Tubbe og mig :) Efter nogle dumme sygdoms perioder fra min side, er vi ved at være tilbage igen. I dag var lidt for varmt for den store dreng, og meget af tiden foregik i et meget langsomt tempo. Dog hyggede vi os alligevel og fik taget nogle rigtig fine billeder :) Tror måske også at han kedede sig med igen at være på banen, så tror vi skal en tur ud, inden længe.

I dag var ellers en stor dag for mig, hvor jeg for første gang i fire år, red uden hjelm. Noget jeg ellers aldrig gør, da jeg ikke stoler nok på nogen heste. Men Tubbe giver mig sikkerhed og jeg ved at han gør alt for at passe på mig :)

Bare se mit billede i hans profil, uden hjelm, uden hænder, i en dejlig galop. Noget som jeg ikke troede nogensinde skulle ske for mig igen :)

........................................

D.20/7 2011: Tubbe og mig er kommet godt i gang igen, og vi arbejder hårdt på tempo og holdning. Det er ikke lige altid, at det store dovendyr vil som mig :D Men så må man jo bare arbejde hårdere.

Som afveksling har vi også været afsted på tur, og der må man sige at den store dreng er helt anderledes :) Hold da op, der gik unghest i ham, og jeg fik både galop på stedet og en masse hoppe ture :D Sikke frisk han blev :) Men tror nu han nød det lige så meget som mig, i stedet for hele tiden, at skulle hundses rundt på banen ;)

...........................................

D.7/9 2011: Så er det igen tid til en lille opdatering på Tubbe's profil. Der er virkelig sket meget siden sidst.

Tubbe og mig har været i skarp træning og har nu været til to stævner. Godt med meget forskellige resultater, men vi har hygget os :)

Første stævne på Langagergaard gik fantastisk med kun ti minutters opvarmning pga. flere ting, og alligevel hev Tubbe en første plads med hjem :)

Andet stævne red vi til ti procent mindre, men jeg var godt klar over at det ikke havde været et flot program, så det er helt fair dømt. Tubbe var en kylling over for alt, og hoppede og slingrede sig igennem det meste af programmet, men det var okay, vi var der jo mest for oplevelsens skyld :)

Nu er Tubbe så også blevet flyttet. Efter 8 måneder på gården er vi nu kommet et andet sted hen, og selvom jeg virkelig kommer til at savne det, er jeg sikker på at vi også bliver glade for det nye sted :) Vi er jo nødt til at have en ridehal, med det vejr vi har. Der har jo ikke rigtig været nogen sommer, og med al den regn, får vi ikke noget fra hånden på en udendørs bane, så er spændt på hvordan det kommer til at gå. Alt er jo meget nyt, men Tubbe har allerede fået sig et par venner, som han hygger sig med :)

...................................

D.27/11 2011 Så synes jeg at det var tid for en lille opdatering på Tubbe's profil. Han har nu stået det nye sted næsten tre måneder, og der er godt nok sket mere, end jeg lige havde forventet, desværre ikke kun gode ting. Tubbe havde kun stået der et par uger, da jeg en dag skulle hente ham ind, og han hoppede afsted på tre ben. Det var så frygteligt at se, og i det øjeblik, troede jeg at han ikke ville komme sig. Vi har jo haft så mange frygtelige oplevelser, så gik virkelig i panik.

"Heldigvis" viste det sig at være en hovbyld, og han fik smertestillende samme dag, og smeden kom dagen efter og skar den fri. Så i længere tid, stod han alene på ridebanen så han kunne komme sig, uden at komme i klammeri med de andre heste.

I lang tid var han meget halt, men efter 3-4 uger begyndte det at gå fremad, og da smeden lagde nye sko på ham, blev han rengående, og så kunne vi komme i gang igen.

Genoptræningen gik fint og jeg synes virkelig vi var at komme ind i en rytme igen, da jeg lige pludselig bliver syg og senere får migræne anfald, som virkelig satte en stopper for vores træning. Heldigvis har jeg de sidste dage haft det okay, og også fået redet Tubbe et par gange, så vi håber at vores held fortsætter. Og i dag d.27/11 skal Tubbe også gerne klippes, så han ikke ligner en bamsebjørn :D

.............................................

26/7 2012: Så synes jeg at det er på tide med en opdatering fra Tubbe, da det er alt for lang tid siden :) Tubbe og mig har nu stået på Møllhøjgaard i næsten et år, men fra næste måned flytter vi på BRK, så vi kan ride sammen med Herle. Tubbe har i løbet af året endnu engang haft en hovbyld, som det tog rigtig lang tid for ham at komme sig over, så krydser alt hvad jeg har, for at det ikke sker igen, da det åbenbart er noget han har en tendens til nemt at få.

I løbet af dette år, har jeg lært så utrolig meget af Tubbe, og den dag i dag kan jeg nu ride ham rundt i cordeo både i skridt, trav og galop :) Vi har også været en tur på stranden og fået mere styr på nedsidningen i trav efter at jeg har smidt en hel del kg, så nu er det lettere for både Tubbe og mig at træne :) Er spændt på hvad tiden bringer for os, for han er jo en ældre herre, men han har allerede givet mig så meget mere end jeg havde håbet på, og han giver mig en god ridetur hver eneste gang, min elskede tykke Tubbe mand :D

................................................

D.24/11 2012: Så er der igen en lille opdatering fra Tubbe og mig :) Vi var igår til vores første stævne i halvandet år, og jeg fik virkelig skubbet nogle grænser, da jeg i et øjebliks vanvid havde meldt mig til spring :D Samtidig havde lille Elizabeth fået lov til at starte en begynder klasse med trækker, fordi hun elsker Tubbe så utrolig højt. Hun er kun på besøg hver anden weekend, så for to uger siden nævnte vi det til hende for sjov, og de dage hun var der, kunne hun ikke snakke om andet :) Men Tubbe havde jo nogle ryg problemer med dressur sadlen, så vi vidste ikke om han kunne nå at blive klar. Det blev han dog i høj grad, og jeg havde en super hest til træning hele ugen op til stævnet.

Elizabeth fik det så at vide, da hun blev hentet i fredags, og jeg havde byttet noget af mit udstyr, så hun kunne få hvide bukser og en stævnejakke :) Hun var så glad og spændt, og også stolt over at hun skulle ride på Tubbe som var den største hest i hele feltet, hvor hun var en af de mindste ryttere. Hun har prøvet at trave på Tubbe en gang og det var i april, så at hun lige pludselig skulle ride et helt program i trav var meget overvældende, og jeg sagde til hende, at hvis hun blev træt eller følte at hun ikke kunne holde fast mere, skulle hun bede Pernille som trak hende, om at gå i skridt. Men hun holdt fast og kæmpede sig igennem hele programmet som den stjerne hun er :) Hun blev dømt rimelig lavt af dommeren, fordi hun i trav holdt fast i sadlen, men vi kunne ikke være mere stolte af hende og Tubbe, og hun fik også en grøn roset, for at have deltaget :)

Jeg skulle efter det ride en LD2, men vi var desværre de eneste i den klasse, så jeg satte et personligt mål der hed at jeg skulle ride 60% eller over. Tubbe var allerede meget træt der, og der var ikke nær så meget energi som der havde været de andre dage, men han var super lydhør og smidig, og vi endte med at ride til 70% hos en professionel dommer, som skrev at det var et fint og præcist program, der var god harmoni og tillid mellem hest og rytter, men at jeg gerne måtte ride mere fremad og bøje ham lidt bedre i øvelserne, hvilket var helt rigtigt.

Så kom min store skræk! Jeg skulle springe. Fra starten var jeg allerede sent på den, da de havde rykket klasserne lidt frem, så jeg styrtede rundt efter mine ting og sadlede Tubbe op, mens jeg næsten hyperventilerede af skræk. Jeg var virkelig bange, og da jeg skulle på banen og opvarme, gik det allerede galt på andet spring. Tubbe er jo den der type, der lige to meter før springet, bider tænderne sammen om biddet og løber, så jeg kan ikke bedømme afstande og han kan ikke selv finde ud af det endnu. Så da jeg skulle tage en lille stationatra, satte han for tidligt af og landede lige ned i springet, så han røg på knæer, og jeg sad helt ude mellem ørerne. Var så panisk at jeg var ved at opgive efter dette, men flere fik mig talt lidt til ro og vi prøvede igen med et par små spring der gik lidt bedre. Tubbe og mig sprang kun tre spring i søndags, så at skulle igennem en bane på 8 spring var sindssygt nervepirrende for mig! Heldigvis havde jeg en super hest, som fik mig igennem banen. Det allersidste spring, var det han havde stået på hovedet i under opvarmningen, så får redet afstanden lidt for stor og han piller den sidste bom. Jeg var ligeglad, jeg var så stolt over at vi gennemførte og det med bommen var 110% min fejl. Min drøm var at gennemføre. Om der var stop eller nedrivning var jeg ligeglad med. Om vi så var blevet disket var det okay, bare jeg prøvede at springe alle springene, så at jeg havde en hest der faktisk gik fejlfrit, men at jeg kokkede i det, var mere end jeg turde drømme om :D Og for første gang i tre år var jeg i spring outfit og fik gennemført en bane. Er virkelig stolt, både af mig selv men også min fantastiske hest, som gjorde det helet perfekt :)

..................................................

D.26/5 2013: Tror det er tid til en opdatering fra Tubbe og mig. Det sidste år har været meget kaotisk og frygteligt for mig, da jeg har haft enormt mange problemer med Tubbe, både under ridning med også generel omgang med ham. Først gik ridningen helt galt, og jeg kunne slet ikke styre ham rundt på en bane. Han hev og sled i mig, og vi slogdes stort set dagligt, hvor turen oftest endte med at jeg måtte ride ham ind i barrieren for at stoppe ham. Jeg kunne på ingen måde styre ham, og jeg var næsten i tårer hver eneste gang jeg havde redet på ham. Senere blev det dog bare det at være i nærheden af ham, der virkelig var modbydeligt. Han jagtede sin foldkammerat, var utrolig voldsom når man skulle gå med ham, gik på hegnet når man hentede ham, bed mig flere gange, angreb andre heste i hallen og skabte sig utrolig meget på staldgangen. Prøvede så mange ting, både massage, han fik ordnet tænder, omstoppet sadlen, ny boks, nyt foder, ny fold kammerat, anden sadel, andre bid, anden rytter og bidløs men intet virkede i en længere periode, og det så virkelig sort ud for ham og mig. Det kom så vidt at jeg seriøst overvejede at få en anden hest, for jeg hadede at være sammen Tubbe. Jeg brød mig hverken om at ride, hygge med ham eller endda strigle ham, og jeg var aldrig glad når jeg var i nærheden af ham.

Det sidste mulige bud var til sidst at flytte ham væk fra rideskolen, for at se om det simpelthen var atmosfæren han ikke kunne tåle, da jeg havde på fornemmelsen at det hele stressede ham alt for meget. Så d.1/5 2013 flyttede vi tilbage til Ghita, hvor vi startede med at stå da jeg først købte ham, og så ændrede tingene sig :) Han blev igen min dejlig rolige hest, som jeg elsker og er lykkelig for. I starten stod han halt på et ben, da han havde pådraget sig en mindre skade på rideskolen. Men i den tid, har vi hygget og nusset og bare nydt at være sammen. Nu er vi så stille og roligt startet op med ridningen igen, og jeg har været i sadlen fire gange. Er simpelthen så glad for min skønne hest, der hverken trækker eller hidser sig op, og vores ridning er endnu engang dejlig :) Så det at flytte ham har helt klart bragt hans gamle jeg tilbage, og jeg smiler nu når jeg sidder på ryggen af ham :)

..........................................

D.13/7 2013: Så er det på tide med en opdatering om Tubbe og hans skade. Tubbe har pådraget sig en skade i venstre forben, som gør at han skal have ro og stå stille i omkring 6 måneder :'( Vi har i lang tid troet at det var hovbylder som blev ved med at dukke op, men efter flere tjek har det vist sig at det er selve benet den er gal med. Han kan sagtens gå og hygge sig på folden, men snart han kommer i trav eller skal gå på volte er han halt.

Jeg havde ham i genoptræning tre dage hvor alt gik helt perfekt, og jeg havde fået min skønne Tubbe tilbage. Alt virkede fantastisk, men på den fjerde dag var han pludselig stok halt igen og har været det lige siden. Så nu må han stå og få en lang pause, og så håber jeg og krydser alt hvad jeg har for at han kommer på højkant igen.

Han bliver dog aldrig ridehest igen pga. sin alder og sine knap så gode bagben, men håber virkelig på at jeg kan beholde ham som hygge og skovturshest, så jeg ikke skal sige farvel til ham, for det vil jeg slet ikke kunne bære! Vi kan ikke gøre andet end at se tiden an, og han har nu i dag fået pillet alle sine sko af, så han kan gå som hygge hest på folden. Savner virkelig at være på ryggen af ham, men forhåbentlig får jeg muligheden for det igen. Det beder jeg i hvert fald til.

..........................................

D.14/10 2013: Så er det tid til en lille opdatering, og heldigvis en glad en af slagsen :) Tubbe har jo stået stille hele sommeren over for at give hans ben ro, og heldigvis er bamse drengen nu rengående :') Har ikke tænkt mig at starte ham op som dressur hest igen, men at ride skovture og hygge med ham, hvilket han virker meget begejstret for :)

Han er desuden også kommet hjem til mine forældre at stå, hvilket både han og jeg nyder, da vi ser hinanden oftere på den måde :) Har både været på ryggen af ham og gået tur med ham, og han virker så glad og afslappet, det er virkelig fantastisk. Er simpelthen så glad for at han er kommet ovenpå igen, dog mangler han utrolig mange muskler, men det er vel en selvfølge. Vi ved selvfølgelig ikke hvor lang tid hans ben holder, men jeg vil gøre alt for at passe på ham så godt så muligt, og det er så dejligt at vi kan bruge så meget tid sammen :)

...............................................

Jeg har ikke ville snakke om det, fordi det er frygtelig hårdt for mig. Men vi har valgt at sige farvel til Tubbe på mandag :'( Tubbe er absolut ikke sig selv, og de seneste par uger er det hurtigt gået ned ad bakke. Han har tabt sig over 50kg, og han har meget ondt i sine ben, når vi trækker med ham. Hans hoste er igen blevet værre, og der ligger gul/grønne snotklatter foran hans boks :( Vi har prøvet at behandle det siden oktober måned uden held, og nu vælger vi at give Tubbe fred. Han er så sur og trist, og hans smerter har gjort ham vred og urolig. Når vi strigler ham eller lægger dækken på, løfter han ben og sparker ud efter os. Min søde og rare Tubbe er væk, og i stedet ser jeg kun den skald der er tilbage af ham :( Han har stort set opgivet, og jeg er skuffet over mig selv, at jeg ikke har taget beslutningen før :( Min bedste ven igennem 4 år skal ikke udsættes for mere. Han er en værdig og stolt hest, og jeg vil give ham chancen for at finde ro, før han fuldstændig mister sig selv. Men jeg vil savne ham hvert sekund :'( Han er grunden til at jeg fortsatte med at ride. Hvis ikke jeg havde fået ham, havde jeg helt sikkert givet op. Han har lært mig så meget, både om ham men også om mig selv. Jeg har opnået en form for tryghed jeg aldrig har følt med nogen anden hest, og aldrig vil føle igen. Han har været min redning og min soulmate <3

.................................................

D.16/3 2015: Kl.10.45 trak min smukke Tubbe vejret for sidste gang :'( Inden vi kørte op på dyrehospitalet stod jeg længe på marken og bare kiggede på ham, velvidende at det var sidste gag jeg ville se ham der. Han tog som altid køreturen perfekt, og syntes det var spændende at komme et nyt sted. Vi fik taget de sidste billeder af ham, hvorefter vi trak ham indenfor. Jeg fik en kort snak med dyrlægen om hvad der skulle ske, hvilket jeg jo desværre har prøvet alt for tit. Og så fik Tubbe lidt at slappe af på. Han blev trukket ind i den boks, hvor han skulle lægge sig, som er foret med blå madrasser overalt, så hestene ikke komme til skade når de vælter. Her stod vi med ham og græd, imens vi sagde farvel :'( Tubbe blev meget hurtigt træt, og alt for tidligt måtte vi kramme ham og forlade boksen. Jeg fortalte ham som det sidste, at jeg elskede ham og at vi ville se hinanden igen. Derefter gik vi udenfor og ventede i ca.5 minutter, hvor jeg lod tårerne falde. Derefter kom dyrlægen ud og sagde at han var væk :'( Det var gået stille og fredeligt, og Tubbe havde selv lagt sig ned og til at sove. Dyrlægen kommenterede den stand Tubbe var i, og sagde også at han havde lagt mærke til, hvor tynd min stakkels dreng var. Desuden havde han godt set de slim klatter, som Tubbe hostede op, da han skulle have det beroligende, og han gav os ret i at vi tog det helt rigtige valg. Bagefter gik Sidsel og mig ind og sad hos Tubbe. Han lå lige så fredfyldt, som om han bare havde lagt sig til at sove. Men det var her jeg brød fuldstændig sammen :'( Jeg græd og græd og lå foran Tubbe, imens jeg havde hans hoved imellem mine hænder og kyssede hans bløde mule, som stadigvæk var varm. Jeg talte længe til ham, og fortalte ham hvor højt jeg elskede ham. Jeg fortalte ham hvordan han har ændret mit liv, og på hvor mange fantastiske minder vi har. Jeg sagde til at han skulle passe godt på de andre, som jeg har mistet, og fortalte ham at han ville blive genforenet med Ib, som Tubbe også elskede højt. Det sidste jeg sagde var at han skulle vente på mig, for vi vil se hinanden igen <3 Dernæst kyssede jeg ham og forlod boksen. Hele vejen hjem sad jeg og kiggede ud ad vinduet. Jeg kunne forestille mig Tubbe løbe glad og frisk på markerne ved siden af vinduet, og da vi kom hjem brød solen frem fra en ellers skyet himmel. Jeg tog det som et tegn, at Tubbe var kommet godt over på den anden side, og at han var glad og han solen lyse på mig <3
Kommentér på:
Oldenborg Skjaldhøj Tobias (Min Soulmate) *Højt elsket*
Annonce