{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Castello [Himmelhest] 2006

3.256 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Victoria Dahlerup
Kvinde | 28 år | Oprettet: 15. jun 2007


Dansk Varmblod Castello

Fødselsår:
2006
Højde:
Omkring 170 cm
Temperament
Castello har et meget specielt temperament.
Han stoler ikke på mennesker, og lader dem derfor heller ikke komme tæt på ham. I stalden truer og i værste fald, angriber han folk der går forbi hans boks eller prøver at snakke med ham. Også på staldgangen skal man ikke nærme sig ham. Selv staldpersonalet som sørger for ham hver dag, kan ikke nærme sig ham uden at være på vagt. Heste er dog intet problem.

Men lige så agressiv han er, lige så sød er han når han kommer ud af stalden. Lige så snart han får hovedtøj på falder han til ro og har ikke en agressiv adfærd over for andre. Dog er han en hest der ikke vil ligge sig under menneskers magt, hvilket også kunne mærkes under ridning det første år jeg havde ham.
Gangarter
Castello er en springhest hvilket også afspejler sig i han gangarter. Han er dog blevet meget stærkere og har fået mere bæring og styrke.
Stævner
Castello går LB til distriktsstævner med placeringer.

I vinteren og foråret 11/12 havde jeg mange problemer med Castello ude til stævner. På opvarmningen opførte han sig eksemplarisk, men lige så snart han kom ind på banen kiggede han på alt, ville ingen ting og stillede sig på bagben.

Da vi kom igang igen efter sommerferien 2012 havde denne adfærd dog ændret sig, og han er nu nem og medgørelig både på opvarmning og på banen. Castello er en hest der springer i vejret og tager sjældent en bom. I efteråret 2012 har han vist hvad han har i sig, og han er gået fra at være blandt de middelgode heste på stævnepladsen til at kunne være med i toppen.

Jeg ser frem til 2013 med ham hvor planerne er LA-debut til januar.
Stamtavle
Far: Corratus
http://www.schou-skouboe.com/default.asp?page=hingste.asp&id=84&fa=65

Farfar: Corrado I
http://www.goldengrovestudfarm.com/shop/frozen-semen/corrado-i

Mor: Favilla

Morfar: Falkner
Køn
Vallak
Bemærkninger
Castello har som sagt et meget specielt temperament. Han stoler ikke på mennesker og lader dem ikke komme tæt på sig, og dette har medført at han er blevet en misforstået hest. Folk ser ikke den side af ham som jeg ser.

Når jeg er med Castello, er han ikke ude på at gøre mig ondt. Han er faktisk, til folks forbløffelse, en meget kærlig hest. Jeg har efter 1,5 år fået opbygget en tillid til en direkte menneskehadende hest, hvilket har gjort mig til den eneste han stoler på. Hvis han truer folk skal jeg blot lægge mine hænder på hans mule, så sænker han hovedet og slapper af. Ligeledes, hvis han føler sig truet eller han synes der foregår for meget omkring ham, vil han gerne stå med hovedet i min favn.

Denne hest har givet mig en forståelse for, hvordan det er at være ens eneste tryghed.

Grundet hans temperament kan han dog stadig finde på at true mig, men jeg ved efterhånden hvordan jeg skal håndtere ham og hvor hans grænser går. Overskrider jeg ikke hans grænser er han blidt som et lam. Tidligere har det b.la. været et problem hvis jeg ville kysse ham på mulen da han bed efter mig hver gang. I dag kan jeg kysse hans mule uden at han viser agressiv adfærd, så det er også muligt at flytte med hans grænser, i takt med at han bliver mere tryg ved situationen.



___________________________________________________________________

Onsdag d. 23. januar 2013 måtte jeg sige farvel til min dreng.

Castello havde været vild til springtræning om aftenen, hvilket resulterede i at han landede forkert efter en kombination. Han kunne på ingen måde støtte på forbenet og han var ved at vælte hvis han prøvede at gå. En dyrlæge blev tilkaldt og røntgenbillederne viste at han havde brækket benet. En fraktur i koden. Der var ikke noget at gøre. Omkring kl 22:30 blev han aflivet.

Castello blev kun 6 år og havde hele livet foran sig. Må han hvile i fred <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Castello
Annonce