{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Lue klattrup 2003

6.482 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Annika Buus
Kvinde | 28 år | Oprettet: 30. jul 2005


Fjordhest Lue klattrup

Fødselsår:
2003
Højde:
Lue er en rimelig stor fjordhest, ham måler ca. 150 cm i stg :)
Temperament
Lue er en herlig fyr, med masser af gang i. Han er enormt cool over for ting som trailerkørsel, stævneture osv,og på staldgangen er han noget af det roligste og nemmeste. Enhver kan trække og strigle Lue - han er ligeså god som dagen er lang.
Dog er han også en herre med temperament, som under rytter kan hidse sig gevaldigt op. han er meget tændt og arbejdsivrig - lyder som et helt damplokomotiv når først hidsigheden går over ham.
Gangarter
Lue har tre rigtig fine gangarter af sin race :)
Skridten er især fornuftig med god overtrædning, taktsikker og er en gangart han er stærk i!
Traven har plads til forbedringer, men han traver taktfast og sikkert.
Galoppen er potentiel, med rigtig fine momenter, men er dog en gangart han styrke- og balancemæssigt har lidt svært ved - men det kommer.
Stævner
Rosenholm og Omegns Rideklub d. 13 august 2011:
Lue gik en LD2 til hans absolut første stævne.
Han gik den til 70,0% med flere 8-taller bl.a. i lydighed:)
Vi vandt klassen:)

Rosenholm og Omegns Rideklub d. 3 december 2011:
Lulu gik sit andet stævne, denne gang i en LC2. Det var ikke lige vores dag i dag, en mindre god opvarmning, en lidt frisk Lue og en festlig stemning;) Tossen blev bange for publikum, da de klappede af ham :p
Men han gik til 58,18% - helt fair (hvis ikke godt) med det ridt vi red. Vi blev 18 af 28 (:

D. 18/2-2012 var der Fastelavns Stævne på RORK, som vi egentlig ikke skulle være med til, men da Maya endte med at mangle en makker i pardressur sprang vi til.
Vi red altså pardressur i LD1 og vandt klassen,, til trods for en mindre god Lue :)

D. 8/4-2012 drog vi til Lues udebane debut som blev på LOR i en LC1 og en LC3.
LC1 blev til 65,83% og en 1. plads.
LC3 blev til 65,41% og en 2. uplac.
Fed debut - tak Lue :D

D. 21 april 2012 red vi dressurstævne på hjemmebane.
Vi havde en rigtig dårlig dag, hvilket senere viste sig at udvikle sig og åbenbart skyldtes spændinger i bagpartiet, men det er en anden historie :p
På trods ad den dårlige dag red vi LC2 til 60,4%, hvor vi blev 7 af 13, og første LB1 til 62,6%, hvor vi blev 1. u.plac. :)

Op til stævnet d. 9/6 2012 på hjemmebane havde vi haft en frygtelig masse problemer, som kiropraktoren senere fandt løsningen på :) Men vi red LB1 til 57,4%, hvilket var hvad jeg forventede taget hele perioden i betragtning. Vi blev nr. 5 af 6.

D. 18/8-2012 var vi til DHE træf, hvor vi startede en Dressur Let (svarer til LC uden galop), som han klarede til UG. 74% og en flot 3. plads :) VI startede dette træf i stedet for et stævne, da vi på 3. måned var uden sadel.

D. 6/10 havde vi igen fået sadel og drog nu en tur til fjordhestestævne i Harridslev - Lues første :) Vi startede LC% (2 starter i denne klasse - begge LC3) og det blev til 60,33% i første ridt og 66,67% i andet ridt, hvilket rakte til en 3. plads. Rigtig fint til trods for 1½ times opvarmning pga. forsinkelser.

D. 17/11-2012 var vi afsted til Diamant stævne på Lykkeshøj Rideklub. Dette var desværre ikke lige vores dag, og Lue var enormt tændt på opvarmning og inde på banen. Det blev to lidt håbløse ridt i LC1 med 58,33% og LC3 med 56,25%. Men vi kommer bare igen en anden dag :)

D. 26/4-2013 var Lue afsted igen. Efter 5 måneders stævnepause, 3 uger uden rytter/anden rytter og derfor kun 4 dage op til stævnet med mig i sadlen, var betingelserne ikke de bedste. Han debuterede nu alligevel i LA1, hvilket blev til to ridt, begge med 60% - Hvilket betyder, at Lue nu er kvalificeret til DM! :)

D. 10, 11 og 12/5-2013 Var vi en tur på Birken til deres Kristi Himmelfarts stævne. Desværre havde jeg klokket i det med hans nye bid, hvilket gav utrolig meget uro hos ham. Jeg opdagede det sidst på den første dag og rettede det, men det sad stadig i ham :(
Det blev til:
LA1 = 58,45%
LB3 = 53,93%
LB3 = 56,43%
De sidste tre starter den weekend afmeldte jeg, da jeg ikke synes det var fair at fortsætte!

D. 25/5 og 26/5 Tog vi til Himmerlandsblakken med Lue. Han var rigtig fin lige indtil vi kom over til ridebanen på den anden side af vejen. Jeg har aldrig oplevet ham så anspændt, og det viste sig så, at der var grise i en stald ved ridebanen - ikke lige Lue's kop te ;) Men det endte med:
LB2 = 62,9%
LA1 = 62%
LB3 = 62%
LA1 = 61,2%

D. 8/6-2013 red vi stævne på hjemmebane (RORK) mod de store heste for første gang i 6 måneder.
LB1 = 65,37%, 1 plads :)
LB2 = 65,37%, 2. u.plac.
Ja, utroligt nok red vi det PRÆCIS samme i begge klasser - stabil pony ;)

D. 1/7-2013 var vi en tur på ÅSRK og startede en LB1 og en LB2 :)
LB1 = 62,22%
LB2 = 62,04%

D. 2-4/8-2013 var vi til DM på Birken, hvor vi deltog i junior DM.
Det ville være synd og skam at kalde det en succes, eftersom vi var plaget af varme, insekter og mange rytterfejl, men det var stadig en oplevelse, så det fortryder vi ikke! :)
Vi red 2x LB3 og en LA1, alle på B bane.
LB3 = 58,57%
LB3 = 64,46% og 60,36%, hvilket gav et gennemsnit på 62,41%
LA1 = 56,72% - Hertil skal det nævnes at hans rytter smadrede foden ind i hegnet og skræmte livet af den stakkels pony, hvorefter han hele to gange fik insekter i hovedet der formåede at skræmme ham mindst ligeså meget. Så han gjorde uden tvivl hvad han kunne for min skyld i den tur!

D. 14/9-2013 Var det sidste afdeling af cup'en på hjemmebane (RORK), hvor vi red LB1 og LB2
LB1 = 57,22% - Lue gik egentlig rigtig fin og vi har også fået fine point ind i mellem, men rytteren var et fjols og red fejl 2 gange.
LB2 = 61,66% - 1. plads

November 2013
Da RORK's cup afsluttedes lå Lue og jeg som højestplacerede medlem af klubben, hvilket resulterede i at vi vandt RORK's store dressurpokal, og titlen som klubmester 2013.

Vi var I KRT (Kongsvad Rideklub Thorsager) d. 18/4-2014, hvor det havde været 7 måneder siden vi sidst var af sted! Og han var så eksemplarisk at have med, både med trailer og ridning - helt fantastisk! :)
Vi red 2 LB%-klasser, hvor vi den første red LB2 og i den anden red LB3.
LB2 = 65,2%
LB3 = 66,0% - 3. plads
Stamtavle
Far:
Halskovs vulkan
Farfar:
Citrus klattrup
Farfars far:
Pikant halsnæs
Farfars mor:
Sascha
Farmor:
Halskovs nikka
Farmors far:
Plutonikk
Farmors mor:
Verna
Mor:
Tabita
Morfar:
Joe pilegaard
Mormor:
Tanja


Køn
Lue er vallak, og han blev kastreret, da han også blev tilredet i 2010.
Bemærkninger
Lue Klattrup kommer fra Stutteri Klattrup. Vi har købt ham af en sød familie i Ringsted.
Vi fik ham hjem d. 29 april 2011, som i øvrigt er Picassos 1 års fødselsdag:)

Lue er en hidsigprop til tider, men da han er så sød og styrbar er han jo bare en 'sej bøf' ;)

Lue har i foråret døjet en hel del med "skader". Først var det i april/maj måned, hvor vi var meget generet af bukken og spænden op i nakke og hals, hvilket viste sig at være forårsaget af spændinger i bagpartiet, grundet manglende strækøvelser efter pessoatræning, dette fik vi udbedret med massage og mærkede ikke mere til det :) Det er vi nu opmærksomme på :)
Men igen i juni fik vi problemer, hvor Lue spændte voldsomt op i alle hjørner, trippede, løb og slog fra. Det viste sig at være pga. flere ting, som kiropraktoren fandt. Bl.a. havde han et lidt skævt bækken, der blev rettet op. Han havde en del spændinger i lænden, som var forårsaget af arvæv v. sædstrengene ovenpå hans kasteration. Han har en følsom ryg, så ny sadel er vi også på udkig efter.

D. 20/12-2012 fik jeg en grim overraskelse, da vi skulle hende to fjordmuler ind fra fold. Det var tirsdag og Lue havde haft fri siden lørdag, hvor vi havde været i byen og vise vores (mindre) pæne side frem. Men ude på folden stod Picasso ivrigt efter at komme ind, og underligt nok stod han helt ved leddet, for ham den gamle onkel stod ikke og pressede på. Jeg kunne se ham i containeren, så gik ned til ham, men han var ikke rigtig villig til at rykke sig nogen steder, men med mine overtalelsesevner og hans gode sind, lykkedes det. Vi fik ham langsomt op i stalden, tjekkede hans ben efter og opdagede han rystede...
Efter nogle timers observation og samtaler med dyrlægen endte det med han kom ud og gav ham noget smertestillende, muskelafslappende og tog en blodprøve. Det viste sig, at min lille dreng havde gået nyreslag (det de kalder atypisk nyreslag pga. omstændighederne). Lue fik smertestillende i en uges tid og boksro, hvorefter sygefold og skridtture stod for døren. Men torsdag d. 13/12 fik vi svar på 2. blodprøve, som gav grønt lys for genoptræning efter en uges yderligere skridt, samt forsikring om at han nok skal blive helt god igen!

Lue er købt med henblik på dressurridning og konkurrencer, hvor DM og Championatet er et af vores større mål.
Kommentér på:
Fjordhest Lue klattrup
Annonce