{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Elfa fra Allpass 2004

10.612 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

¤ Søster McFluff ¤
Kvinde | 38 år | Oprettet: 26. okt 2010


Islænder Elfa fra Allpass

Fødselsår:
2004
Højde:
ca. 136, men synes større, da hun er stærk
Temperament
Totalt ukompliceret. Fremadgående (meget frisk) og ekstremt positiv. Over middel vilje.

Gangarter
4½ gænger

Skridt: Rask tempo, fin bæring/samling når hun er varmet op.

Tölt: Fin taktfast langsom tölt med OK bæring. Strækker sig i højere tempo (med det går bedre og bedre hver gang vi øver). Der begynder at komme god tempo på, men den slår stadig over i snydegalop hvis det går op af bakke. Desværre har jeg fokuseret mere på tempo end takt, hvilket betyder at der er sneget sig noget grisepas ind, så vi starter forfra (toplinie først, så tölt).

Trav: Var før hendes foretrukne gangart, men er ikke brugt ret meget siden vi begyndte at træne tölt. Ganske OK, men noget trippende (små, men hurtige skridt). Er begyndt at rulle over i tölt efter megen træning. :)

Vi er vendt tilbage til trav, for at opbygge toplinie - så traven er blevet smuk, aflsappet og taktren, og kan nu styres helt fra sæde i flere hastigheder. Balancen er der ikke helt endnu, men vi arbejder videre.

Galop: Fuld knald fremad. Virkeligt virkeligt fed og kraftfuld - det føles som om man sidder på en raket. Ikke super meget samling, men det kommer med mere træning. Der arbejdes pt. med anspring, for at få farten ned (fordi det skal man, har jeg hørt) :)
Stævner
LC (15km), KBH-ridtet, 07.07.12 - Gennemført
Stamtavle
Far:Skinfaxi fra Þóreyjarnúpi
Mor: Glóa fra Bakdalgård
Morfar: Svalur fra Skáney

Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg faldt for Elfa allerede første gang jeg mødte hende. Det forstår man vel godt, for ud over at hun er møghamrende smuk, så er hun en fest at ride. Hun kan være lidt af en "matrone" til tider, men sådan er det vel at være hoppe. :)

Historien er den at jeg faldt af en anden salgshest nogle uger forinden, og havde fået mig en ordenlig omgang hesteskræk. Det gjorde det jo svært at være med i købsprocessen, men Elfa havde nok ro og tålmodighed på banen til at vi kunne vimse i skoven og tage en lille galop.

Der kunne jeg godt mærke at der var fyret godt op under hende, men jeg havde allerede opbygget en tillid til at hun ville sætte farten ned når jeg bad om det - hvilket hun også gjorde.

Hun er en hoppe der tager alting med ophøjet ro - men alle gangarter går alligevel stærkt fremad. Det er en lidt sjov blanding at have i én hest, synes jeg, men det passer mig SÅ godt at min første hest opfører sig pænt som en børnehest, men går frem som en champ. :)

Nu da jeg har haft hende i halvandet år har vi lært hinanden godt at kende. Elfa er blevet noget mere frisk under rytter, og er ikke den mest koncentreret hest, men vi forstår hinanden, og hun lytter når hun bliver bedt om det - på det punkt er det nok nærmere MIN uddannelse der ikke går hurtigt nok. Hun er også blevet meget mere følsom, på den gode måde. Der skal ikke ret meget til (i forhold til før) før hun reagerer på et signal, hvorfor hun nok ikke længere er så meget "begynderhest" (ikke for en der er bange, i hvert fald).
Kommentér på:
Islænder Elfa fra Allpass
Annonce