{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Pony (sec B) Bjerregårds Belissimo 2008

4.636 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

LouisePony
Kvinde | 35 år | Oprettet: 11. apr 2006


Welsh Pony (sec B) Bjerregårds Belissimo

Fødselsår:
2008
Højde:
Ca 137/138.

Vil vist ikke rigtig vokse mere, totalt usportsligt ;D
Temperament
Opmærksom ellers ret cool. Og en kæmpe hyggetrold og ekstremt nysgerrig:)

Pony er ret sej til det der med nye og farlige ting. Han skal bare lige ha' lov at kigge og så er alt hyggeligt og han laller glad afsted :)
Gangarter
Super lækker at være på! :)

Vil fremhæve hans trav, som er rummelig, og dejlig blød at være på. Takter utroligt godt! Bestemt ikke en trippende pony-trav. Føles mere som en stor hest.

Men jeg vil især fremhæve hans fantastiske galop; som Emily virkelig har fået gjort noget ved. Des lige findes ikke i toer ponyer! BUM. :o)
Stævner
PONYS FØRSTE STÆVNE :D
Første afdeling af NÅR's klubmesterskab.
Procentklasse, LC2 67,27% -1.plads!!
Stolt! :) <3

ANDET STÆVNE :)
Klubmesterskab finalen 1. dec.
Procentklasse, LC3 66,66% -3.plads
Pony og Emily blev samlet nr 2 i klubmesterskabet!
Jeg er ovenud lykkelig, og SÅ stolt af min ponyfims, der for under et år siden knapt kune trave en 20m. volte. <3

TREDJE STÆVNE - FØRSTE SPRINGSTÆVNE :D
Nørre Åby Rideklubs HedegaardsCup udv. klubstv.
LF spring for hest - 1 stop
og
STILSPRING 70cm - Følsomhed over spring: 6 Fødder: 6 Hænder: 7 Hesten: 6 En sum på 6,25 point, Havde dog to bomme nede, men dommer så kun den ene (?!) så minus 0,5 og en total på 5,75!!
Ponys og mit første stævne sammen, - og så i spring. Det var heldigvis på hjemmebane!!
Første klasse: Jeg var nede på opvarmningen i god tid så Pony kunne nå at stresse op og falde ned igen over alt det kaos, og kaos det var der!! En god blanding af spring og dressurdyr der fløj ind og ud mellem hinanden! Men Pony var selvfølgelig bare cool som han plejer.. Altså indtil vi begyndte at trave,- tjuhej det var sjovt, det var en fed leg, syntes pony! Han var rigtig sød, men noget frisk. Vi fik en god opvarmning og to enkelte spring, for at sparre ham til anden klasse, og så på banen. Inde på banen var der både pynt og mennesker OG spring! Puuh det var farligt alt sammen, og Pony blev utroligt spændt, den lille mand, så spændt at galopridning blev slettet fuldstændig fra hans hukommelse. Så vi måtte trave hele banen rundt, men han klarede det og var den sejeste i hele verden bagefter! OG note to self: HUSK AT RID FRA STARTEN AF! Vi fik et dumt stop på første spring, og det var ethundredetusinde procent mig! Men jeg red på igen og så hoppede han lige så fint afsted :) <3
Anden klasse: Kom på opvarmning aaaaalt for tidligt og de havde rykket på starttiden af klassen en smule, så Pony og jeg endte med at skridte i en god halv time. Men pyt! Vi skridtede bare rundt og så på søde små vilde springponyer :) Tænkte at det nok var bedst med kort opvarmning efter al den skridten rundt, så han fik lige lidt trav, nogle enkelte vendninger i galop og så et enkelt spring. Og det gjorde jeg vist klogt i, for da vi endelig nåede på banen var han træt, klar men træt og vi endte med at pille to trælse bomme :/ Det var piloten her der ikke fik rettet galop, så det kostede første bom og så glemte jeg at samle ham op igen efter en lang ridning så han blev desværre alt for lang for mig og så røg der en bom mere, øv! Heldigvis ved jeg at det er mine små dumme fejl og Pony bare var så god og rar, og gjorde nøjagtigt det han blev bedt om! :) <3
Alt i alt synes jeg det var en fin dag med gode resultater, fine præstationer, både fra Ponys men også fra min side. Vi var ret seje og jeg er simpelthen så stolt af at jeg har sÅ god en pony. Og det er helt bestemt ikke det sidste springstævne jeg skal ride på ham! <3<3
Stamtavle
Far: Bjerregårds Witek
FF: Cennen Schubert*
FFF: Sianwood Goldrush
FFM: Cennen Symphony
FM: Bjerregårds Miranda
FMF: Coed Coch Endor
FMM: Bjerregårds Daisy

Mor: Bjerregårds Olivia
MF: Bjerregårds Apollo
MFF: Cennen Schubert*
MFM: Bjerregårds Marlon
MM: Bjerregårds Merci
MMF: Cennen Schubert*
MMM: Bjerregårds Ballerina

Cennen Schubert er der tre gange. Men Belissimo er stadig ganske normal:)

Se mere på: http://www.allbreedpedigree.com/bjerregaards+belissimo
Køn
Vallak pr. 2/5 2011 :)
Bemærkninger
Belissimo er først 100% min pr. 1/9, da han er købt på afbetaling, fordi jeg er en fattigrøv :) En forelsket fattigrøv:)

(wuhuu! belissimo er nu min pr 27/7-11! Gud ske tak og lov for feriepenge!!!) - så nu er jeg ultra fattig!

Har underskrevet kontrakt dd. d. 7 maj 2011


Jeg har altid ønsket mig en pony! (fik en hest da jeg var 12) Og har længe kigget på nettet, men mest for sjov. En dag faldt jeg så over en rigtig smart rød "bjerregårdpony" og tænke: nu skal det være, så jeg greb knoglen og ringede til Jette. Hun fortalte at hun havde et par stykker jeg kunne komme og kigge på. Bilen blev pakket og så gik turen til stutteri bjerregård i nørre snede.
Da vi kom kørende op af den lille allé, så jeg den smukkeste skimle pony jeg noget sinde har lagt mine øjne på!
Den blev dog i tankerne skubbet til side, for jeg ville jo rigtig gerne have den røde hun havde stående. Vi blev vist lidt rundt og skulle så se de ponyer der evt. kunne passe til mig.
Og tænk sig, ind på folden gik vi, og den smukke skimmel fra før møvede sig nysgerrigt forbi de andre og skulle nusses, NU var jeg helt solgt! Han har den flotteste lange bølgede man, en stor kraftfuld hingstehals, de mest godmodige og rare øjne; umiddelbart ville man tro at han er en bøf, men han virker bare så god i hovedet og nysgerrig på livet:) Jeg vil gerne have lov til at tro at han valgte mig! :D Smuk er han ihvertfald og lykkelig er jeg!
Han er noget kønnere efter at have tabt sin vinter pels!


D. 27/7-11, fået pony hjem, han er helt rå. Han kan ikke engang trækkes... Hmm.
Update: Har nu haft ham i 14 dage. Og han er bare super dygtig!
Han er virkelig kvik, det tog 5 minutter at lære at blive longeret, trylle trylle, jeg var målløs.
Han kiggede på mig som for at sige, var der ellers noget??

Update: Han har stort set lært at stå bundet, han vader lidt frem og tilbage, men ellers ikke noget der.
Sadlen er lidt farlig, indtil den ligger på ham. han er blevet longet med den, og det eneste vildskab han kunne præstere var et lille hop..

Jubiii, den 18/8-11 var jeg oppe at sidde på Belissimo!! Simpelthen verden dejligste pony!!! <3<3<3

Update:
Så har jeg prøvet at trave på pony i longe. Og og og, vi har været på vores første tur, som håndhest. Jeg travede 20 meter, hvor jeg selv fik ham frem og stoppede selv igen :D <3

D. 3/10 Har nu haft pony i 2 måneder+.
Han kan nu:
Løfte alle 4 ben.
Have sadel og trense på.
Longeres.
Rides på tur.
alle 3 gangarter med rytter.
Trave en næsten rund volte

23/10-11:
Skridtede tur på pony igen igår, dejligt. Han er nu så småt begyndte at søge ned, han er så sød når han gør det for han sætter farten lidt ned, som for at kunne koncentrere mere:)

Update: Så er vi i fuld gang igen, efter to uger med et dårligt bagben pga voldsomt spark og så lige halvanden uge med en hovbyld i v. forben :( Men doktor dyr siger at han er 100% ok igen.. Og pony fik stor ros for sit sind og sin charme, med kommentaren, Han lever jo op til hans navn, han er godt nok smuk, og han skal da nok komme til at klare sig godt som konkurencepony:)
Og så har pony for første gang mødt en hesteklipper, havde regnet med at han ville eksplodere men han stod simpelthen SÅ pænt!


Idag den 24/11-11 red vi undervisning for første gang, pony synes dælme at det var hårdt, men han var dygtig! Pony fik ros af underviser :)

4/12-11 Idag er Pony blevet klippet over det hele! Han stod helt stille på gangen med løs snor! Dejligt, så nu er han bare smart i en fart! <3


24/1-12:
Har nu haft Pony i et halvt år(om 3 dage)
Han har holdt en dejlig lang og velfortjent juleferie (med et lille håb om at han ville vokse, men nej) :)
Nu er vi begyndt lidt igen. Og han er blevet meget mere stabil og afslappet i ridningen. Det er som om han har haft tid til at "tænke over tingene". Han springer nu fint an til galop begge veje og har fået nok balance til at de der volter også er på plads, store som små.
Han er også blevet meget bedre i traven. Jeg troede at der kun var ponytrav i ham, men når han ligger sig rigtigt til og løfter ryggen så kommer der så meget sving under én at det ikke er til at tro. Man sætter sig op på en to'er men rider rundt på en hest.

Inden jul begyndte jeg at flytte ham lidt til siderne. Han var begyndt at kede sig gevaldigt i det ridning jeg nu tilbød ham, så noget skulle der ske.
Og jeg brugte maks 20 min sammelagt på at guide, lede og trykke lidt. Og han fangede lynhurtigt min idé, så nu kan Pony såmænd også gå til siderne 5-10m. af gangen og kun i skridt:)

Vi har redet en del små ture her i starten af året for ikke at starte for hårdt ud.
Og pga alt det regn er noget af "vores vej" oversvømmet, så vi har redet i vand, det farligste pony kender:) Jeg har også testet hans hurtighed. DET er vildt:) Han kan blive ved med at accellerer over små 100 meter. Og han har meget mere at give af. Det er bare ikke forsvarligt på denne årstid:)

Onsdag d.4/4-12 prøvede pony at springe for første gang. Bare et lille kryds i longe. Det var bare ski'e skægt, synes han:)

Og igår 7/4-12 prøvede vi så at springe rigtig, med mig på ryggen:) Åh! hvor var han sød, han hoppede kun uden om én gang:) søde søde pony endte med at springe 75 cm :D <3<3

D. 29/4-12 Pony bliver bare bedre og bedre. Er begyndt at ride med en lille spore da mine ben er så lange at jeg ikke rigtig kan nå ind til ham. Og det fungere super godt, han svare meget bedre frem nu. Og er begyndt at trave heeeelt vildt godt, dejligt sving og en bedre takt.. :D
Ingen tvivl om at han bliver en kanonpony uanset hvilken retning man vælger.

Update 2/8-12
Nu har jeg haft Pony i et år. Det er ret vildt at tiden er gået så hurtigt!
Han har udviklet sig så utroligt meget siden jeg fik ham, og jeg kan ikke være andet end en super stolt Ponymor <3
Pony har holdt en tidlig og mere end velfortjent sommerferie, så jeg har haft tid til at koncentrere mig om min lånespringmusse. Han er dog holdt lidt igang med lidt longe og lidt små ture, så han ikke mistede sig fine form så meget.
Og så har Pony fået sig en ponyrytter, Emily. En kanon dygtig rytter, der har hovedet med i alt hvad hun gør, super afslappet, tålmodig og en ro mange ville give sin ene arm for. Jeg er meget imponeret af hendes måde at arbejde med ponyer på.
Det er så meningen at hun skal ride ham lidt og starte lidt stævner på ham hen over efteråret, da jeg jo selv er for gammel til det:)
Hun red undervisning på ham for første gang idag 2/8 ved Lotte D Much, det er anden gang hun sidder på ham. Og det gik over al forventning, og Pony var rigtig flink:)
Og med det jeg så idag , kan jeg ikke andet end at forventer mig meget af de to stjerner:)


Update d.26/9-12
Så har pony været til sit første stævne med sin superrytter Emily i LC2 en procentklasse (lc2-pri). Og jeg må sige det gik over al forventning. Vi havde begge regnet med at han ville gå 63-64% da han jo stadig er lidt babypony. De skulle bare ind og kigge lidt og ha' en god tur. Og det må man sige at de fik! På trods af, at pony slog fra et par gange og de fik et træls anspring i den der dumme slangegang med ansp. ved x, var der nogle VIRKELIG fine momenter og det blev også krediteret :) De endte med at ride til hele 67% og vinde klassen og første afdeling af Klubmesterskabet. Jeg blev og er simpelthen SÅ stolt af min to stjerner, fik helt en klump i halsen da resultatet kom :')
Vi fik desværre ikke taget nogle billeder :(
Nr.2 blev Klara Poulsen og Fjordglimt Mr. Kennedy i en PRI til 66,5% Super sejt!
Resultater: ( http://live-proxy.rideforbund.dk/NAAR094630/klasse1_A.html )

Og nu holder Pony sig en mere end velfortjent efterårsferie som består af en masse skridtture :) <3

Pony holdte en liiidt lang ferie, ca. tre uger, da jeg ikke fik sat ham igang til tiden. (ups)
Men hva. Jeg har heldigvis en kanon sej ponyrytter som kan redde min mås :)

Nå, men pony har nu været igang i et stykke tid. Og man må sige at han kun bliver bedre af at få små pauser! Emily er nu igang med at træne kontragalop, anspring fra skridt og trav øgninger.
Galoppen sidder næsten lige i skabet. Og den er blevet SÅ meget bedre! Han slår stadig en lille smule fra i anspringene fra skridt men det er jo helt fair og kun et styrke spørgsmål.
Og det der travridning; det er dælme svært. Men er ikke et sekund i tvivl om at den nok skal komme.

Og så har Pony og Emily redet deres andet stævne sammen (2. afd af klubmesterskabet) i LC3; igen en procentklasse (LC2-PRT).
Og de var endnu en gang virkelig gode. På trods af MEGA julepyntning og tre juletræer, med pynt(!!) leverede de bare, ikke noget med at kigge her. Velopdragen er han da. De var SÅ seje. Eneste minus var at Pony var blevet træt da de nåede til galoppen, så han lå lidt tungt og lavt fortil (man er jo stadig babypony) Men det var et virkelig flot og præcist program. De red til 66,66% og blev nr 3 i klassen og samlet nr 2 i mesterskabet.
Og jeg kan jo ikke andet end at være super, super stolt af mit ponydyr og hans kanon dygtige rytter Emily Shields! <3
Klassen: ( http://live.rideforbund.dk/2012//NAAR114039/klasse1_A.html )
Mesterskab samlet: ( http://live.rideforbund.dk/2012//NAAR114039/klasse5_A.html )

Klara og Kennedy + Kathrine Have og Penny Lane red begge PRT og et stort TILLYKKE skal lyde til dem begge. Kathrine og Pennys program var virkelig, VIRKELIG flot!

HVAD ER DER SKET SIDEN SIDST!?
Jamen altså! Min skønne søster, Christiane, har købt halvpart i Pony.Og hun har virkelig sparket gang i nogle ting.
Pony springer, højt endda! Også med mig! Og ingen tvivl om at det er hans største force!!! Han har senest sprunget en oxe på 1m og ca 70cm bred. Og han gør det, med det jeg vil kalde "velovervejet luft". Ikke for meget og ikke for lidt :)
Ja han kan godt dressuren, og han kunne godt trække nogle fede præmier og procenter hjem, hvis det var den vej man valgte for ham. Sagen er bare den at han er laaangt bedre i springningen!
Jeg har aldrig, i mit ellers ret lange liv med heste, mødt en hest - pony i dette tilfælde - med så stor en gålyst og så stort et træk imod spring som det Pony har. JA! han mangler træning og JA! han er kun 5år, men mine damer og herre, denne pony er et internationalt springemne, han mangler blot den helt rigtige rytter, eftersom jeg så selv er for gammel ;)
Nu vil nogen nok mene at denne fascination af Pony udelukkende er til fordi han er min egen. Og det er det nok også,- tildels! For han ER virkelig god og jeg har siddet på mange forskellige firbenere :) Hvis jeg var lidt bedre med ord ville jeg gerne beskrive hvordan det føles at sidde der oppe.. Men jeg tror nu at det skal mærkes :) Det er en ære, det er nok det der beskriver det bedst! :)
Kommentér på:
Welsh Pony (sec B) Bjerregårds Belissimo
Annonce