{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Skotti fra Stenholt 1998

2.129 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lise
Kvinde | 33 år | Oprettet: 11. dec 2006


Islænder Skotti fra Stenholt

Fødselsår:
1998
Højde:
1.37 m vil jeg cirka skyde på.
Temperament
Skotti er en super sød fyr, med et lækkert temperament!
Han er fuldstændig kold overfor busser, lastbiler eller andet tungt trafik og er den type hest, der aldrig gør noget forkert af sig selv - og hvis han gør, er det ikke hans mening.

Han er over middel vilje og kan til tider være en smule svær at styre udenfor en bane.
Gangarter
Skridt: Fantastisk skridt med super overtrædning! Han er afslappet, strækker godt ud og bruger ryggen rigtig fint.

Trav: Lækker trav, godt svæv og tempo.

Galop: Super gynge-galop, godt opspring og god aktiv bagpart.

Tölt: Tölt er lige pt. hans dårligste gangart. Skotti lærte som ung at tölte ved at få hevet hovedet op, så jeg er startet forfra med den her meget udfordrende opgave, og vil nu lære ham at tölte fra bunden.
Stævner
Ingen, men jeg har købt ham som min fremtidige konkurrencehest. Vi vil først begynde med konkurrencerne, når hans uddannelse er helt færdig.
Stamtavle
Far IS1981184601 - Kvistur frá Gerðum
Farfar IS1974158602 - Ófeigur frá Flugumýri
Farmor IS1970225002 - Gerpla frá Kópavogi

Mor DK1985200106 - Lipurtá fra Stenholt
Morfar NL1974100741 - Rauðdreki Ljóskuson frá Skógurhagi
Mormor IS1963286331 - Ljóska frá Hellu
Køn
Vallak
Bemærkninger
Hele Skotti's og min historie, starter egentlig med at vi skulle sælge en unghingst, Frosti Från Höög. Jeg sad på nettet, kom "tilfældigvis" forbi joras og så et billede af denne her gulblak brogede vallak. Hovedet var i skyerne på alle hans billeder, men HOLD DA OP den lille hest kunne løfte fusserne! Jeg kunne slet ikke slippe den lille hest, og efter 2 dages tænketid, sendte jeg en mailt til hans ejere, tilstod min kærlighed til Skotti og om de muligvis var interesseret i noget bytte.
Svaret var ja, og 2 uger senere kom de fra Sjælland med Skotti i traileren. Det var den vildeste handel jeg nogensinde har været med til - Jeg havde ikke prøvet Skotti, de havde ikke prøvet Frosti, og jeg blev mødt af utallige kommentare, da jeg luftede handlen for de andre. For jo, det lyder sgu også skørt når jeg tænker tilbage på den den dag i dag xD

Allerede da Skotti kom ud af traileren, så han dejlig ud! lidt tyk, og havde da heller ikke nogen problemer med at jokke direkte ind i pigen der holdte ham, trods hun gjorde sit bedste for at styre ham. Men hesten var der, han var i min gårdsplads!

Egentlig blev Skotti byttet, så min far kunne få sig en tur-hest og jeg kunne få opfyldt drømmen om baneridning. Den drøm som min dejlige Stólpi desværre ikke kan opfylde. Der gik dog kun kort tid, før min far indså at han og Skotti slet ikke passede sammen, plus det så småt begyndte at gå op for os, hvilke andre problemer han havde..

Skotti var fyldt med vilje da jeg først sad på ryggen af ham og stopsignalet eksisterede kun ved hård tøjleføring. Derudover var der den forfærdelige holdning, som havde givet sig til udtryk på salgsbillederne.. Hans hoved var løftet i skyerne konstant, han smed ryggen og tölten var stort set ikke-eksisterende, medmindre du hev hans hoved så voldsomt op, at du kunne spotte hans mule fra ryggen. Skotti kunne nærmest heller ikke rides i flok, uden at man følte man sad på en tikkende bombe. Han tog bidet, der var ingen kontakt til ham og han var faktisk på grænsen til at være ubehagelig at sidde på.

MEN, jeg var fast besluttet på, at dén hest, den skulle blive en del af Team Lise&Stólpi, så jeg kastede mig ud i en helveds masse bane ridning og ridning udenfor alene, simpelthen for at lære hesten at kende og få vores signaler til at passe sammen. Dog har det været plaget af en masse pauser, jeg havde for mange heste i træning som tog alt min tid, han tabte en sko, jeg skulle træne op til en weekend ridetur på Stólpi.. Men trods pauserne, gik tingene fremad - Langsomt. Jeg tog også et stort skridt, gik i banken og er den dag i dag den eneste ejer af Skotti, som jeg fuldt ud kan kalde for min helt egen.

Der har været masser af nedture, hvor jeg nogle gange bare ønskede at droppe det hele. Skotti's tölt var stort set umulig at få frem og trods jeg gjorde alt hvad jeg havde lært, ville den hest bare ikke tölte! Holdning og bæring var på plads i de tre andre gangarter, stop signalet var der også styr på, men den tölt var bare umulig.
Men, da jeg fik hevet forskoene af ham og sat 10 millimeter på baghovene, skete der pludselig noget. På grund af den lette forpart, slog han ikke i trav og pludselig viste der sig de små spæde skridt af en lækker og ikke mindst taktren tölt i pæn holdning. Jeg var ovenud lykkelig, trænede på livet løs og netop som jeg syntes at det gik fantastisk, blev den bette mand ømtået foran. Øv øv..

Nu har jeg købt "alufælge", hestesko lavet af aluminium, der ikke vejer noget som helst, men derimod kan skåne hans fødder. Jeg venter spændt på smeden der skal komme i weekenden, så vi kan træne videre og forhåbentlig få en klokkeklar tölt, så vi er klar til at indtage ovalbanerne 2012! :)

Udover at være en super fed hest gangartsmæssigt (når tingene virker), er Skotti en hest med en personlighed, der smelter dit hjerte. Han er madglad på et plan der er voldsomt, er en selvsikker lille hest, der gør at du føler dig tryg i sadlen. Han gør aldrig noget forkert med vilje, er typen der så gerne vil gøre det godt for sin rytter. Jeg har knyttet mig utrolig meget til ham og er sikker på han er på vej til at blive en del af det kommende Team Lise&SS ;)

Mange har rystet på hovedet over at jeg valgte af købe ham af mine forældre, hvorfor jeg ikke brugte pengene på en anden og mindre kompliceret hest, men jeg ser bare SÅ meget potentiale i Skotti og har forelsket mig i hans væsen. Jeg er sikker på at vi i fremtiden skal opnå den succes jeg forudså da jeg første gang så billeder af ham på Joras :)
Kommentér på:
Islænder Skotti fra Stenholt
Annonce