{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Love Never Dies (SOLGT) *For evigt elsket <3* [Tidl. hest] 2011

9.708 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

* Joseph *
Kvinde | 40 år | Oprettet: 2. maj 2005


Pinto Love Never Dies (SOLGT) *For evigt elsket <3*

Fødselsår:
2011
Højde:
2 måneder: 123cm

5 måneder: Ca.135cm

1 år: Ca. 145cm

1 år og 4 måneder: Målt til ca.150cm

Januar 2014: 155cm

April 2014: Dyrlægen mente under handelsundersøgelsen at Lulu var omkring de 158, så hun når nok op på de 160 :)
Temperament
Hun er en opmærksom, men meget kærlig pige. Utrolig nysgerrig og intelligent
Gangarter
De er ved at præsentere sig pænt, er især vild med hendes trav
Stævner
Muligvis følkåring i Dansk Pinto Forening til september.

Så har Lulu været til følkåring i Randers. Desværre gik det ikke så godt som vi havde håbet, men der var mange forskellige faktorer der påvirkede resultatet.

Lulu var lørdag aften blevet vasket og gjort i stand, og os tre piger som også havde været til stævne tidligere på dagen holdt pause og fik aftensmad. Da vi kom tilbage i stalden, var der tydeligt noget galt med Ib, hun havde smerter og skummede meget, og da vi ved hun har en sart mave, fik vi fat i dyrlægen med det samme.

Det var begyndende gærings kolik, og dyrlægen sagde at hun tvivlede på at vi kunne komme til kåring dagen efter. Vi blev alle så ulykkelige og skuffede, men vi ville på ingen måde presse Ib, da hun var meget dvask, dog besluttede vi os for at se tiden an næste dag.

Ib havde det heldigvis bedre søndag morgen, men det var tydeligt at både Ib og Lulu var mærket af dagen forinden. Dog virkede de begge friske nok til at vi turde tage chancen. Men vi var jo under et enormt tidspres, da hverken Ib eller Lulu var blevet flettet og gjort i stand.

Så turen blev udskudt nogle timer, men til sidst kom vi da afsted. Turen varede næsten tre timer, og pga manglende hjælp til at finde vores boks da vi ankom, stod de begge endnu 40 minutter i traileren.

De kom så endelig i deres boks, og Lulu var helt færdig. Dog var vi jo sent på den, så hun nåede ikke engang at få en lille lur, før vi skulle på, og da de skulle ud, begyndte Ib igen at have ondt. Så et øjeblik overvejede vi igen at sige fra, men da Ib kom ud at gå, fik hun det heldigvis meget bedre. Men hun var meget træt, ligesom Lulu.

Så da alle føl kom ind at gå, var lille pigen så træt, at vi godt vidste hun ikke tog sig ud fra sin bedste side. Alle føl hoppede og dansede, men Lulu gik bare med hovedet i jorden og næsten sov. Da Ib og hende skulle ind selv, vågnede hun lidt op, men det var tydeligt at hun var mærket meget af hele situationen, og hendes præstation gangartsmæssigt var ikke køn. Hendes bevægelser var ikke flydende og hun så virkelig stiv ud.

Så da resultatet kom, var vi ikke overrasket. En sidste plads med karaktererne:

Type: 7
Rammer: 7
Lemmer: 5
Skridt: 6
Trav: 5
Galop: 6
Helhed: 6

Ikke det vi havde håbet på, men begge piger gjorde deres bedste og de var så glade for at komme hjem igen. Vi var utrolig stolte, både af Ib, der havde kæmpet og vist sig fra sin bedste side, og Lulu, der virkelig gav alt hvad hun havde.

Og hvem ved, måske kommer hun tilbage som tre årig :)
Stamtavle
M: Iberia S 3
MM: Goldika (DE)
MF: Icon (DE)
MMM: Allfahrt (DE)
MMF: Gagne Beaucoup (DE)
FFF: Ico (DE)
FFM: Windspiel (DE)

F: Hoelgaard's Sambuca PIH 96
FM: Whitchita
FF: Jack Daniels
FFM: Hodern Stitch In Time
FFF: CRELIDO
FMM: P-Wolga
FMF: Sando Paso N
FFFM: Boria
FFFF: Calido I
FFMM:Taylors Renovation XX
FFMF: Orlando
FMFM:True Bella
FMFF:Samber
FMMM:Wiese Han.
FMMF:Marlon XX
Far:
Hoelgaard's sambuca
Farfar:
Jack daniels
Farfars far:
Crelido
Farfars mor:
Hodern stitch in time
Farmor:
Wichita (scrabble ger)
Farmors far:
Sando paso n
Farmors mor:
P-wolga
Mor:
Iberia s 3
Morfar:
Icon
Morfars far:
Ico
Morfars mor:
Windspiel
Mormor:
Goldika
Mormors far:
Nuriel
Mormors mor:
Allfahrt


Køn
En smuk lille pige :)
Bemærkninger
Lulu som hun hedder i daglig tale fik en lidt hård start på livet.

Hun er født d.15/5 2011.

Efter at vi havde våget over Ibber pigen i 14 dage, snød hun os og folede mens mine forældre var til konfirmation i kirken. Så da de cyklede forbi marken på vej hjem, opdagede de at der lå en lille "pakke" på folden og bevægede sig. Min far og mig havde ellers vagt hver eneste time i stalden i to uger, men det gad Ib da ikke finde sig i og folede midt på marken klokken lidt i 11 om formiddagen, efter at være gået 8 dage over tiden :D

Jeg blev hurtig tilkaldt, men min mor fortalte mig intet i telefonen udover at føllet bevægede sig, så jeg kørte alt hvad min lille bil kunne trække :D Og ankom til stalden tyve over 11, hvor jeg blev mødt af mine forældre, der lignede et par glade julegrise :D

Min far kigge på mig og siger det blev en lille plettet pige, og jeg ser bare dumt på ham. Ja ja, siger jeg, for indtil videre har vi jo kun avlet hingste der er ens farvede og har stjerne og snip, så jeg var overbevist om at det var en joke min far fortalte :D

Men det var sandt nok, og ude på marken lå det mest bedårende lille hoppeføl :)

Hun var endnu ikke kommet op, men arbejdede ihærdigt på det, og lignede et lille energibundt.

Mine forældre skulle til konfirmation og var der kun et kvarter, før de udnævnte mig til babysitter og kørte afsted :D Så hele dagen var det mig som skulle passe den lille ny, som allerede havde fået sit navn (Vi besluttede os for hvad føllet skulle hedde, hvis det blev en pintohoppe for lang tid side, sandsynligheden for det, var jo lille :D)

Så lille Lulu prøvede i flere timer at komme på benene men uden held, så fik tilkaldt min far som kom hjem fra festen og hjalp med at få hende stablet på benene, så hun kunne få lidt mælk. Men efter kort tid gik han igen, og så var vi alene igen.

Hun væltede dog, og det var tydeligt at se at hun blev mere og mere træt, og meget mælk havde hun jo ikke fået. Så måtte selv tage fat og rejse hende og efter hjælp fra Sidsel (som kom på barselsbesøg) fandt den lille pige frem til mælken :)

Men efter hendes utallige forsøg for at komme på benene, havde hun fået nogle meget grimme gnid og ligge sår, som vi ikke kunne gøre meget ved, da hun hele tiden ville ligge på den samme side. Så jeg blev noget bekymret for hende, og i sidste ende besluttede vi os for at tilkalde en dyrlæge, som kunne tage et kig både på hende, men også på Ib.

Så vi fik med lidt besvær trukket dem begge ind i stalden, og dyrlægen kom gav Ib noget smertestillende og den lille pige noget penicillin og en stivkrampe mod de slemme sår. Ikke en helt let opgave, men det blev dog klaret.

Desuden fik de beordret en hviledag om mandagen, da de jo begge havde været meget igennem.

Så først i dag (tirsdag) fik de lov til at komme ud, hvilket de begge var helt vilde med, og Lulu hoppede og galoperede afsted på sine lange stænger, hvilket var et yndigt syn :)

Ib er stadig meget beskyttende over for hende, så man må endnu ikke komme helt tæt på, men vi håber det ændrer sig i løbet af kort tid :)

Desuden kan den lille baby nu selv rejse sig op uden hjælp. Grunden til at hun havde så mange problemer, var fordi hendes knæ var hævet så meget op pga det sår hun havde pådraget sig. Så vi håber hun er i bedring nu.

Lulu (Love Never Dies) er opkaldt efter en musical af samme navn :)

..............................................

D.20/7 2011: Ja Lulu, min søde lille engel, er ikke så lille mere..og heller ikke så sød ;D Hun er blevet en fræk lille bølle, som har sine helt egne meninger. Men når det er sagt, er hun så også en helt speciel pige. Tror aldrig vi har haft et føl, som er så snaksagelig som hende. Hun elsker opmærksomhed, og selvom mor ikke kommer med, jamen så kommer hun da bare selv :)

Vi er i øjeblikket ved at arbejde på at løfte ben, og arbejde i lang snor, så hun kan blive trænet til kåring, og det er ikke altid at det lige går efter mit hoved ;) Nej pigen har som regel en helt anden mening om, hvilken vej vi skal gå. Men hun er nu stadig sød at arbejde med, dog er jeg glad for at hun ikke er større endnu, for så kunne hun sagtens tage mig med på en flyvetur ;D

............................................

D.9/9 2011: Så er der en opdatering på Lulu's skade og hvad der er sket.

Onsdag d.7 september finder min mor Lulu i vores kar, hvor vi altid putter hø i. Det står i deres læ skur, og vi tror at Ib nok har bøvlet rundt og er kommet til at skubbe hende deri. Vi var virkelig overraskede og chokerede, da vi har haft karet i mere end ti år, og der har aldrig været nogen problemer med det eller nogen af hestene.

Men stakkels Lulu er kommet deri, og kan overhovedet ikke komme op igen, så min mor får fat i min far og nabo, som kommer og brækker hele karet op, så Lulu kan komme fri. Hun har prøvet at komme op flere gange, men er heldigvis ikke gået i panik, og vi er sikre på at det er hendes gode sind, som har reddet hende, da andre føl nok ville være faldet om af chok.

Min far ringer mig op og jeg kører så hurtigt jeg kan derud. Jeg får at vide at hun har en masse sår og at det ligner et blodbad i boksen. Desuden er hun selv gået ind i en boks og ikke fulgt med Ib ind i hendes, så vi ved at hun har det rigtig skidt, når hun vil være alene.

Da jeg ankommer, ser jeg nærmere på hendes sår, og det ser lidt værre ud end jeg regnede med. Hun har en masse små snitsår på begge bagben, og på koden ved venstre forben. Hun har også fået et ordentligt sæbeøje og hele næsen er revet op og hævet. Men det er såret på hendes højre forben der mest bekymrer mig. Al huden på pibebenet er revet af og det væsker meget og bløder lidt. Men heldigvis ser det ikke ud til at der er hul ind til senerne.

Jeg vælger at ringe til dyrlægen og beder dem om at komme hurtigst muligt, da jeg kan se Lulu gå i chok. Hun lægger sig helt fladt ned og ryster over hele kroppen, uden at ænse at hendes mor står i boksen ved siden af og kalder på hende.

Efter en time dukker dyrlægen op, og han ser ret chokeret ud, da han kommer ind til hende. På det tidspunkt har jeg heldigvis fået hende op at stå, men hun ryster stadigvæk, og jeg tror i dette øjeblik at hun ikke står til at redde.

Dyrlægen kigger hende grundigt igennem og fortæller at selvom det ser meget voldsomt ud, ser det heldigvis kun ud til at være overfladiske skrammer.

Hun får tre forskellige sprøjter; smertestillende, stivkrampe og penicillin, og vi får at vide at det kommer til at være en rigtig langvarig process, som kommer til at være hård, både for hende men også for os.

De næste 5 dage, skal vi selv give hende smertestillende i form af pasta og en sprøjte penicillin, som min far lover at give hende. Desuden får vi noget creme med penicillin i, som vi kan smøre på hendes sår, så de bliver desinficeret, og hun skal også have aloe vera creme på såret, så det bliver ved med at være smidigt, når det begynder at hele, så det ikke bliver stift og kommer til at gøre ondt.

Jeg er ligeglad med om det bliver en lang process, jeg blev bare overlykkelig af at få at vide, hun kommer til at overleve. Vi ved endnu ikke om og hvilke mén hun får, men forhåbentlig bliver sårene til ar, som kun er en kosmetisk fejl, i stedet for at sener og blodkar er blevet beskadiget.

Og efter omstændighederne har hun det heldigvis godt, og viser lyst og gåpåmod. Men jeg tror at hvis det havde været et andet af vores føl, havde udfaldet ikke været nær så heldig som dette.

..........................................

Så er der en lille opdatering af Lulu.

Der er nu gået over en måned siden hendes ulykke, og der er virkelig sket meget. En lille smule godt, og en masse skidt.

De første dage efter ulykken skulle Lulu jo have både en sprøjte og creme smurt på sit ben, men indenfor et par dage begyndte hun at gå i panik pga det. Bare vi nærmede os, blev hun urolig, og vi måtte til sidste opgive at give hende penicillin sprøjten, da det blev for farligt for alle parter.

Efter det kunne vi ikke engang nærme os hende på folden, og både min far og Mie prøvede ihærdigt at fange hende, men uden held. Jeg var så heldig nok til at kunne få fat på hende, men hun var panisk, og prøvede at rende mig ned og vælte mig.

Jeg kunne hverken røre ved hals, ben eller ryg, uden at hun gik i vejret, så alt det arbejde vi havde lavet de sidste 3 1/2 måned gik i vasken :(

Jeg øvede tit med hende, men det endte næsten altid med kaos, og når jeg slap hende, løb hun hurtigt den anden vej for at slippe væk fra mig. Før fulgte hun altid efter en, når man havde trænet færdig, men nu kunne hun ikke komme hurtig nok væk. Sårene begyndte så småt at hele, men hendes højre forben var og er stadig meget slemt. Hun har indtil nu ikke været rengående på det ben, og der går nok lang tid, før det sker. Dog håber og beder vi til at det kommer til at hele og bliver et ar, så det kun er en kosmetisk fejl.

De sidste par dage har jeg heldigvis kunne se glimt af den gamle Lulu :') Jeg har kunne gnubbe hendes hals og strigle hendes ryg, uden at hun er blevet bange, så håber virkelig at vi er ved at være på rette spor igen :) Vil jo bare den lille pige det bedste :)

.......................................

D.1/11 2012: Så er der en opdatering på den dejlige pige. Lulu er nu tæt på halvandet år, og bliver stadig smukkere hver dag. Desværre har ulykken hun havde for et år siden sat sine spor, selvom hun dog er kommet stærkt igen. Hun er dog stadig ret nervøs og kan til tider blive varm, men hun er på ingen måde ondsindet, hun er bare bange. Specielt når smeden har været forbi, har det været meget udfordrende. Både pga. hun jo kom slemt til skade med benet i ulykken, men også fordi hendes første beskæring hos smeden gik rigtig skidt. Smeden var rigtig ond ved hende, og tvang hende til ting hun ikke var særlig øvet i, så det ødelagde rigtig meget og vi har siden haft meget svært ved at løfte ben på hende.

De sidste to gange har det taget næsten en time at beskære hende, heldigvis har vi haft en dygtig og meget tålmodig smed, som har gjort et kæmpe arbejde med hende, selvom det har været et helvede at stå med hende. Hun væltede stort set alt i stalden og hoppede og sparkede, og det knuste mit hjerte at se hvor skræmt hun var, pga. sit dårlige ben og sin dårlige smed oplevelse. Men jeg håber på at med tiden bliver hun bedre, når hun har prøvet det masser af gange.

Hun er en kæmpe kælepotte og der er altid lyd i hende, når hun kan høre vores stemmer, så vrinsker hun, selvom hun står nede i den anden ende af marken, og det er simpelthen så charmerende :) Hun elsker at give mys og hun gør fremskridt hver eneste gang vi træner. Synes det er så dejligt at hun ikke er så panikslagen mere, og jeg tror at hun med tiden, bliver en helt fantastisk ridehest :)

.............................................................

D.1/1 2014: Dette er så året hvor Lulu fylder 3 år :) Tror ikke at hun er klar til at blive tilredet i år, da jeg har på fornemmelsen at hun skal vokse noget mere, både i højde og fylde. Men det er ikke til at vide, så nu må vi se. Er i hvert fald spændt på hvordan hun ser ud til sommer.

Vi har stadig nogle problemer med smeden, og hun synes ikke det er så sjovt at løfte benene, men det bliver bedre og bedre, og jeg kan løfte begge forben uden for meget bøvl ;)

Hun er altså en sjov pige. Kender I de film, hvor hestene konstant laver lyde, og man sidder og tænker; "sådan er heste ikke i virkeligheden!". Jo Lulu er :D Hun snakker hele tiden, om det så er når man kommer ud til folden, eller når man dukker op i stalden, er det ligegyldigt. Hun brummer ved hver eneste lyd man laver, og det er simpelthen så sjovt.

Desværre er jeg nok også kommet til den konklusion, at Lulu nok bliver for lille til mig desværre :'( Det er så utrolig hårdt at indse, når jeg for snart 3 år siden så mit drømme føl komme til verden. Men det kommer ikke til at ske. Jeg skal have en hest over 168, og det når Lulu aldrig at blive. Så nu står jeg med den svære beslutning muligvis at skulle sælge hende. Dog bliver det først til sommer, da hun ikke er den kønneste med masser af vinter pels ;) Kan slet ikke forestille mig hvor svært det bliver, men forhåbentlig er der en, som vil tage sig godt af min pige og give hende den tid hun trænger til.

.......................................................

D.15/3 2014: Der er godt nok sket meget med Lulu på det sidste :) Hun er virkelig blevet en stor pige og været med til utallige ting. Både trailer kørsel, været i ridehallen og har prøvet at løsspringe. Desuden er hun faktisk næsten færdig udvokset og slet ikke så ranglet, som jeg havde troet. Så hun er faktisk klar til tilridning til sommer :) Er simpelthen så stolt af hende, og det er nu blevet endnu mere hårdt at skulle af med hende. Men beslutningen er taget, da hun jo slet ikke er stor nok til mig. Så i dag er hun blevet sat til salg på nettet, snøft snøft :'(

..........................................................

D.23/4 2014: Den sidste tid er godt nok gået hurtigt. Lulu var til salg ca. en måned da der så kom en henvendelse fra en rigtig sød pige, der kunne tilbyde Lulu det helt perfekte hjem. Hun var nede at se hende mandag (d.14/4 2014) og dagen efter besluttede hun sig for at Lulu skulle være hendes nye hest :) Det er simpelthen både den perfekte ejer og det perfekte hjem for Lulu, og jeg får lov til at blive ved med at følge hende i hendes udvikling, hvilket betyder alt i verden for mig :')

Lulu gik så i dag (onsdag) igennem handelsundersøgelsen uden andre anmærkninger end hendes ar og franske benstilling, hvilket vi jo godt var klar over ;) Dyrlægen roste både Lulu, men også mit arbejde med hende, hvilket virkelig gjorde mig lykkelig :') Hun gik rent igennem bøjeprøve og var super sød at have med at gøre. Dyrlægen skrev også at hun var en venlig hest og nem at håndtere :')

Det betyder jo så desværre at det lakker mod enden for Lulu's og mit partnerskab. Det bliver så utrolig hårdt ikke at skulle se min smukke prinsesse hver dag, men jeg ved at hun vil får det super godt, og jeg gør det helt rigtige for hende :') Jeg har heldigvis også mulighed for at besøge hende, og det vil jeg helt klart gøre. Er så spændt på at hun skal være ridehest inden længe, og jeg ved at hendes nye ejer vil elske hende, lige så højt som jeg gør :')

...........................................................

D.2/5 2014: I dag er min elskede Lulu blevet afleveret til sin nye ejer, Caroline :) Min far, Sidsel og mig tog hele den lange tur op forbi Århus med Lulu i traileren, hvor det er første gang at hun har kørt så langt. Hun tog hele turen i stiv arm, og var sød at have med i traileren. Vi ankom om aftenen, hvor Lulu blev vist ind i sin nye boks. Hun skulle forbi både køer og en sød gøende hund, og selvom tingene var ret farlige, blev hun hvor hun var og prustede bare. Hun begyndte at spise med det samme, og vi fik en dejlig rundtur af stedet :) Hun mødte også sin nye fold kammerat; Max, som er en stor lækker jyde vallak :)

Lulu skal nu bo på landet med masser af dyr og frisk luft, lige præcis som jeg havde ønsket for hende :') Hun skal gå en masse ture og muligvis noget western, hvilket jeg er enormt spændt på at se :) Caroline har lovet mig at opdatere en masse, og jeg har allerede fået de første billeder deroppe fra :') Det betyder simpelthen alverden at jeg kan få lov til at følge hendes videre udvikling, og jeg har også fået lov til at besøge hende, når jeg vil. Da vi kørte derfra, var jeg ikke engang enormt trist. Det var selvfølgelig meget hårdt, men jeg græd ikke. Jeg var bare lykkelig, og følelsen af at min prinsesse er kommet det helt rette sted hen, var helt fantastisk. Jeg ved at Caroline vil passe godt på hende, og elske hende lige så højt som mig. Og det er jo ikke et farvel, men kun et på gensyn :')
Kommentér på:
Pinto Love Never Dies (SOLGT) *For evigt elsket <3*
Annonce