{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Hjortkjærs Mirelle 2011

5.403 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Hjortkjærs Mirelle

Fødselsår:
2011
Højde:
Ikke målt endnu, men 1 m. vil jeg tro.

2.6.11: Stg - 108 cm. ca. Bag 112 cm.
7.7.11: Stg - 110 cm ca. Bag - 114 cm.
14.7.11: Stg - 113 cm ca. Bag - 117 cm.
20.7.11: Stg - 115cm ca. Bag - 119 cm.
28.8.11: Stg - 123 cm ca.. Bag - 127 cm.
15.10.11: Stg - 128 cm ca. Bag - 132 cm.
08.12.11: Stg - 132,5 cm ca. Bag - 136,5 cm.
15.01.12: Stg - 135,5 cm ca. Bag - 139,5 cm.
01.03.12: Stg - 140 cm ca. Bag - 144 cm.
01.04.12: Stg - 143 cm ca. Bag - 147 cm.
22.05.12. Stg - 146 cm ca. Bag - 150 cm.
20.06.12. Stg - 150 cm ca. Bag - 154 cm.
11.09.12. Stg - 154 cm ca. Bag - 160 cm.
09.08.13. Stg - 161 cm ca. Bag - 167 cm.
18.10.13. Stg - 166 cm. Bag - 168 cm.
Feb. 2014. Ca. 168 stg. mål. Bag - 170.

Forventede slut stg. mål: pt. 171 ca.
Temperament
Hun har det dejligste temperament - hun er sød og omgængelig (for det meste) og kan allerede nogle af de grundlæggend ting. Men man er jo kun et føl og alt skal prøves af.
Hun er viljestærk og livsglad bette dame.
Der er ingen tvivl om hun nok skal slægte sin mor på - og blive en dejlig tændt dame :-) Hun har allerede sin egen mening om tingene.
Men intet er bedre end end hest med sin egen vilje :-) Så hendes temp. passer mig fint.
Gangarter
Jeg vil tro de bliver over middel, hun har allerede den fineste gang med lækkert svæv og god haseaktion, meget taktfast.

Både hendes mor og far har en dejlig haseaktion, taktfaste bevægelser og er meget energiske, med god inderundergribenhed, samt smidighed.
Stævner
Ikke endnu, hun er jo kun et lille føl.
Men det kommer nu nok :-)

24.7.11:
Hun har været til DV - følskue og gjorde det rigtig godt.
Beskrivelse: Lidt knap dagsform. Hun er lidt tyndere end de andre, grundet sin manglende mor. Det trak lidt ned i det hele - men som de sagde skulle hun nok komme efter det.
Derudover syntes de hun var ædel, højtstillet, stod godt, passende ført og tørt fundament, 3 gode gangarter. Så alt det grundlæggende var rigtig fint. Eksteriør, bevægelse og afstamning var som det skulle :-)
Type 7, Rammer 7, Fundament 7, Skridt 7, Trav 7, Galop 7, Helhedsindtryk 7.
Stamtavle
Jep, har rødt pas.

M: Mirelle Kongeådal.
Mors stamtavle:
F Blue hors romancier
FF Rosenkavalier
FM Finale
FFF Romadour 2
FFM Diva
FMF Feuerschein 1
FMM Renata
M Mustique
MF Weltstar
MM Madeleine
MFF Wedekind
MFM Domdora
MMF Donauwind
MMM Markit

F: Midt west ibi light.
Fars stamtavle:
F: Ibikus
FF: Hertilas
FM: Isolda
FFF: Loretteo
FFM: Herbstgold
FMF: Impuls.
FMM: Isola Madre
FFFF: Pindar xx
FFFM: Lorica
FFMF: Totilas
FFMM: Herbstzeit
FMFF: Humboldt
FMFM: Italia
FMMF: Pythagoras
FMMM: Isola Longa
M: Midt-West Moonlight
MF: Limelight
MM: Midt-West Ninette
MFF: Liguster
MFM: Forsythie
MMF: Raimondo
MMM: Loxia
MFFF: Landsturm
MFFM: Aumina
MFMF: Narciss
MFMM: Orchidee
MMFF: Ramiro Z D.
MMFM: Virginia D.
MMMF: Albertus
MMMM: Lolita
Køn
Hun er en skøn lille hoppe. Tro KOPI af sin dejlige mor. Hendes kælenavn er Relle, da min kæreste syntes at hun ligner sin mor på en prik og det var hendes kælenavn :-)
Bemærkninger
Relle kom til verden mandag den 30.5.11. Hun er helt perfekt med 4 hvide fusser og en stjerne.
Hun mistede desværre sin mor 2 dage efter fødslen og det har været en meget turbulent tid for hende, pt. er vi igang med at socialisere hende blandt mine andre heste. Hun er meget præget af mennesket - og kan allerede alle de grundlæggende ting, da hun ikke har prøvet andet.
Hun er en energisk bette dame der udfordrer livet - ingen tvivl om hun mangler sin mor og jeg mangler min elskede hoppe. Men følle og jeg må forsøge det bedste vi kan at komme igennem den svære tid og få Relle til at vokse sig stor og gøre sin mor stolt :-) Relle minder helt igennem om sin mor, så hendes minde lever videre i bette Relle.

6.6.11: Mirelle har været på fold med en af de store heste, de sidste 3 dage formiddag og eftermiddag - hun har lært at respektere hegnet nu, så det er skønt at hun kan hygge sig ude, uden jeg skal bekymre mig :-)
Hun har fået et fuldt tandset og er begyndt at nippe i græs, hø og halm - selvom det svært at nå jorden med de lange ben :-)
Dyrlægen siger hun må tilbydes vand og følfoder - men mælk er nu bedst. Har dog lige smagt på maden idag en enkelt gang.

12.6.11:
Så skete det vi alle havde frygtet - da jeg kom ud til min bette skat om aftenen, stod hun og rystede, havde diarre og var aggressiv - jeg var ikke i tvivl om hun var dårlig. Kontaktede min dyrlæge der kom med det samme - og diagnosen var følsyge. Vi ar ale meget kede af det - da hendes chancer ikke var gode og dyrlægen meget bekymret.
Hun blev sat i omgående væskebehandling, penicillin og beh. for tarmfloraen.

13.6.11: Vi kontaktede dyrlægen om morgenen som aftalt, følle virkede til at have det bedre, men vi turde ikke tage chancen - så bad dyrlægen om at komme. Hun gav hende behandling igen og vi skulle tales ved senere.

Dyrlægen mente vi havde observeret symptomerne og fået behandlet så hurtigt at hun ville komme sig - uden mén.

15.6.11: Bette Relle er frisk og på toppen igen - så der er stor glædelse ved os alle - også mine dejlige dyrlæger.
Hun minder os om Mirelle Kongeådal og dyrlægen sagde følgende om Bette Relle: Udtryksfyldt hoppeføl, med fine lemmer. En ilter dame, med dejlig attitúde og smuk som sin mor.

23.6.11: Så har smeden været her for 1 gang - Relle var super dygtig og smeden syntes hun var smuk og harmonisk sat sammen. Hun havde nogle super fine lige ben og gode stærke hove.
Manglede dog stadig at rette sig lidt op i koderne - motion og fold skal der til. Så ses vi igen om 3 uger til opfølgning på dette.

24.6.11: Følle er begyndt at gå på fold fra 6 morgen til 20 - 21. Hun elsker det og leger så dejligt :-)

7.7.11: Følanmeldes og inberetning af bedækningen er nu helt i orden, så vi kan få lavet DV hestepas.
Relle elsker livet på folden og knytter sig mere og mere til de andre heste. Så socialiseringen går rigtig fint :-)

16.8.11:
Bette Relle er faldet rigtig godt ind i flokken - det er som at se hendes mor derude. Hun spiser foder, græs og hø og drikker vand. Får nu kun mælk x 3 dgl.
Smeden syntes hendes benstilling, koder/sener havde rettet sig og hun stpår langt over gennemsnittet. Så det bare dejligt.
Dyrlægen er også ovenud tilfreds med hende og syntes det er imponerende med et flaskeføl der trives så godt og er socialiseret :-)
Følle har været til DV - følskue og eneste bemærkning var at hun var lidt tyndere end de andre, grundet sin manglende mor. Det trak lidt ned i det hele - men som de sagde skulle hun nok komme efter det.
Derudover syntes de hun var ædel, højtstillet, stod godt, passende ført og tørt fundament, 3 gode gangarter. Så alt det grundlæggende var rigtig fint. Eksteriør, bevægelse og afstamning var som det skulle :-)

09.12.11:
Mirelle er nu blevet ½ år gammel og hun er en værre bandit ;-)
Hun får ikke længere følmælk, æder godt med stråfoder, foder og fungerer rigtig fint i løsdriften. Hun er en hest med krudt i måsen og alt skal prøves af - hun har den helt rette tænding.
Vi træner i alt det grundlæggende da hun har brug for at blive aktiveret og allerhelst hver 2 dag.
Smeden er ovenud tilfreds med hendes hove og benstilling og hun skal ikke følges tæt mere, da alt er OK :-)
Mirelle har været med i ridehal nogle gange med hendes onkel Count - hun er så dygtig til at gå i trailer og står pænt.
Hun vokser stadig jævnt i højde og drøjde, dog ikke så hurtigt i højden mere. Men hun skal helst heller ikke vokse fra hinanden jo.

10.2.2012:
Så er bøffen blevet 8 mdr. ca og jeg har lært at føl ikke er for børn ;-) Ha hah. Det noget af en opgave at avle og uddanne et føl/en plag/en unhgest... men på trods af at der er nogle kampe der skal tages på den mest optimale måde, går det over alt forventning.
Jeg er sikker på hun nok skal blive en god hest :-)
For hver dag der går ligner hun mere og mere sin smukke mor både udseende og temperament!
Mirelle er god til al den dgl. håndtering, men periodevis skal hun lige se om hun må løbe mig ned, true med at stejle, sparke osv. når man ikke må ja så der joikke noget at gøre ved det.
Dr. dyr og smeden syntes det det mest fantastiske flaskeføl, ikke underviklet som de plejer at være, ikke for tynd, meget socialiseret osv. Så det er dejligt at vi får ros den vej :-)

30.05.2012:

Et helt år er gået og du er nu officielt en plageånd med kat. 1 mål :-) Du ligner mere og mere en plag og kræver større og større udfordringer. Ens første føl er noget af en videnskab, de unge år er vigtige for at få en god hest ud af det.
Vi håber og tror du bliver ridehest trods den svære første tid uden mor.
Du ligner din mor på alle punkter, det er både dejligt men også hårdt - vi vil gøre alt vi kan for at give dig et godt liv.
Du er min lille røde stjerne og du er højt elsket.

11.09.2012: Min lille plageånd er nu 1 år og 3 mdr. og hun ligner nu en plag og ikke længere et føl. Vi var bange for hun kom til at forblive ranglet, lav og spinkel og fremtiden var uvis. Men det tegner lysere, følle bølle har nu tendens til at blive for tyk og hun er vokset enormt her i sommer, både i højde og drøjde :-) Jeg havde håbet hun blev 165 ca som udvokset, så vi så harmoniske ud sammen, hverken mindre el. større - men troede ikke det ville ske - Hun er dog 154 nu, så hun skal nok nå de 165, så hun kan blive min ridehest :-)
Dyrlægen syntes hun er blevet rigtig fin.

Om hun skal forblive rød som sin mor, og med 4 hvide ben ved jeg dog ikke - lige pt. ser det ud til hun har tænkt sig at skimle. Men så tager vi det med. Uanset hvad skal hun forblive ved os.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Hjortkjærs Mirelle
Annonce