{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Knabstrupper Line Højgård 2004

7.046 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ingemann
Kvinde | 39 år | Oprettet: 30. jan 2008


Knabstrupper Line Højgård

Fødselsår:
2004
Højde:
164 cm med sko
Temperament
Bund solid og rolig. Elsker dog kun de mennesker hun kender, og ukendte skal helst ikke kræve for meget af hende.
Ulla som hun kaldes, tager tingene med god ro og overskud.
Gangarter
HUn har en virkelig lækker gang,
Hun fik 8-8-7 til kåring, desværre fik hun ik vidst noget galop rigtigt.
Stævner
Kåring 2013:
Kat nr. 21 LINE HØJGÅRD Standart: S Renavl:6/8

Type og kropsform:9878
Lemmer:78
Skridt, trav galop:887
Helhed:8

Beskrivelse:
Vellinieret renavlshoppe (6/8) af særdeles god type. Passende dybde, middel bredde. Kønt hoved. Velansat hals. Lang, lidt stejl skulder. Velmarkeret manke. God overlinie. Velformet kryds. Passende føre lemmer, lidt fransk for. God og taktfast men snæver skridt. God og taktfast trav, noget høj for. Ret god galop.
Blodsandel 6/8 i 3 generationer

Stamtavle
6/8 knab i 3. led
Køn
Hoppe- og en rigtig smuksak
Bemærkninger
Ulla er en smuk plettet hoppe, som min plan er skal tilrides sommeren 2012
Hun skal bruges mest til hyggedressur/spring, og så en masse ture.. men håber jeg senere kan komme til at starte lidt stævner på hende.. men det må tiden jo vise.

hun er blevet ifolet i år, med kåret knab. hingst. og jeg krydser fingre for et fint føl næste år i maj 2012o

opdatering 2-8-2011
Ulla er nu ved at være faldet til.. hun skulle lige vende sig til at komme i stalden, da hun vidst mest er vant til at være udendørs-- men i går var hun så afslappet at hun fik både underlag og sadel på.. i aften er målet at hun får spændt gjorden og måske får trensen på, dog uden bidet..
hun er blevet meget bedre til at få renset hove, men hun sparker dog noget ud, når jeg tager baghovene, så der skal vidst være mere tillid mellem os først..
på fredag skal hun scannes, så jeg krydser fingre for, at hun er drægtig..
ellers virker Ulla super sød, hun er nem at hente på fold, dejlig at trække med, og laver generelt ikke så meget ballade..
målet er først at hun lærer at være bedre til at stå bundet og at hun bliver tryg ved at få grime og trense over hovedet...
tror dog at tilrindning af Ulla kommer til at tage længere tid end ventet, hun er sød og rolig, men hun har godt nok ikke prøvet så meget endnu..

Fredag den 5-8-2011
Ulla blev i dag scannet drægtig med kåret knabstrupper hingst Bongo.. glæder mig til at se sammensætningen af de to..
jeg forventer hun foler start maj måned, hvilket er perfekt da Alesia skal fole i starten af April måned..

8/3 2012 Det har taget betydeligt længere tid for Ulla at falde til, hun er til tider utryg, hvilket hun viser ved atligge ørene meget ned, og napper lidt med læberne.
hun trækker hovedet til sig, hvis man tager hånden for hurtigt frem, men hun er altid super sød til at komme på folden, og komme med ind.
hun er ved at få lært at få svunget et tæppe hurtigt over sig, men hovene er ikke blevet bedre, faktisk vil hun slet ikke have man kommer nær hendes bagben.
håber vi får afrettet disse ting ret hurtigt, da det ellers bare vil blive værre med tiden tror jeg. og så tror jeg det vil være rigtig godt for hende at blive sat i ridning.

flere billeder kommer selvfølgelig som træningen skrider frem

3.04.2012
Så er Ulla begyndt at sætte patter, der er nu 1 måned til hendes termin.
hun er blevet mere god til at blive berørt omkring bagparten, man kan røre både bagben og forben, samt løfte hendes forben kortvarrigt.. hun er super til at stå pænt på staldgangen og er generelt en virkelig rolig hest.
planen er at Ulla skal sendes i tilridning når hendes føl er 2 mdr gammel, knabstrupper kåring i august.. hun udvikler sig rigtig fint, og jeg er ved at være meget spændt på det føl der snart kommer..

1/5-2012
Ulla er blevet rigtig sød til mange ting. hun akn berøres næsten voer det hele, vi øver stadig på at jeg må berøre yveret.
hun har fået fuld tillid til grimen, og jeg kan skifte den på staldgangen, og hun er usper god til at stå stille.. hun står hvor man beder hende om, hun har heller ikke sprunget et træktov rigtig længe.
nu går turen til at hun skal vænnes til trense, dog uden bid i starten.. man er nød til at tage en ting af gangen her i starten, men lige nu, vil jeg faktisk mene hun er staldens nemmeste hest, hun er ikke bange for ret meget.

11/5 2012 mellem kl 7.00-8.00 fik Ulla det skønneste plettede hoppeføl. hun er en god mor, dog meget overbeskyttende, men mon ikke hun hurtigt falder til ro igen :-)

Januar 2013: så kom jeg selv i gang med Ulla, hun er super sød og reagere fint på ben og tøjle, hun er også ved at have lært drej, stop og start. Nogle dage er hun tændt med massere af energi, andre dage er energien der bare ikke og hun går kun sløvt frem. Hun har stort set ingen problemer med at få trense og grime på. Hun fik fjernet ulvetænder i efteråret, og det viste sig at på de 8 år hun har levet har hun aldrig fået ordnet tænder. Ik Noget underligt i hun ikke ville have trense på. Hun skal have dem ordnet her i foråret igen. Ulla har også været med på ture, sammen men Ida som har påbegyndt tilridningen, og Ulla er en super turhest ser det ud til, hun ser ikke spøgelser og er ikke bange for nye ting.. Jeg er blevet rigtig glad for Ulla, og kan sagtens forstille mig hun kommer ud og ser stævnebanerne an til efteråret. Hun skal iøvrigt kåres til efteråret, og hendes datter Hawaii skal skues.



Ridningen med Ulla går stadig rigtig fint fremad, vi får øvet lidt trav, og hun kommer ud på markerne, for at slappe lidt
Mere af i naturen..

I dag blev Ulla løs sprunget for første gang, hvilket hun bare var super til, og hun syntes det var super sjovt, dog også ret hårdt :-) så det prøver vi om et par uger igen :-)

Så kan jeg vidst erklære at Ulla er tilredet.. Hun har lært super meget de seneste uger:
Parader fra sæde (næsten) Tilbagetrædning 1-2 skridt- overgangen skridt til trav og har næsten styr på overgang fra trav til skridt, slange gange, skåt igennem i trav, bøje af i skridt og trav.. samt hun stikker ikke af med rytter på tur. Så jeg er ganske godt tilfreds :-)

24 april:
Så fik jeg prøvet at galopere på Ulla, hun er super skøn og gør virkelig ALT hvad jeg beder hende om- samt hun er begyndt at søge ned i skridt og lidt i trav også- glæder mig allerede til at ride hende i morgen, og fredag skal jeg øve bomme og måske et lille spring også :-)

27 april:
Fik travet bomme med Ulla, men tog også lige lidt spring 20-40 cm, og hun var rigtig dygtig, men det er længe siden jeg har sprunget, så det kræver jeg begynder at øve mig noget oftere med hende :-) men skøn var hun.

Ulla har nu prøvet at springe dobbelt spring, hvor den bagerste var 55 cm. Super skøn hest, og ridningen går bare gnidningsfri:-)


Sep.Så er det en måned siden ulla blev kåret, hvor hun bare klarede sig super godt. hun har holdt en måneds pause, efter hun trådte forkert på en ridetur. men i dag er hun i gang igen. men hun får nok lige bug for at der kommer en kiropraktor forbi, og så vil hun have godt af at få 4 sko på.


maj 2014
opdatering. ridningen er ikke blevet til så meget vinteren over, da jeg blev opereret sidste efterår, og så faldte jeg efterfølgende af Ulla og fik flere skader. derudover blev jeg sygmeldt, pga led i fingre smertede og hoppede ud af led.
men nu skal vi til at i gang igen, vi har dog redet med jævne mellemrum.
ydermere er Ulla blevet bedækket her i maj. fra den 4-8 maj, så nu håber jeg på at hun scannes drægtig om 14 dage. Så er det i morgen Ulla skal scannes, krydser mega meget fingre for at der er føl i hende.


Ulla er og bliver bare min ener. hun er helt unik for mig.
glæder mig meget til jeg skal i gang med at ride hende igen. hun starter ridning igen om få dage med hendes part. nu er følle jo også 4 måneder og Ulla trænger til at komme i gang.

Ulla er og bliver bare den bedste, hun er en stabil skovturs hest og samtidig en god avlshoppe. Ulla giver altid en god ridetur, hun er ok med at følle bliver hjemme og vil bare gerne ud og lave lidt.


2016 kom der føl efter Ulla og John Wayne
2017 blev hun igen scannet drægtig med John Wayne med termin 23 april 2018.
2018 d. 2. Maj blev Taiwan født
2018 . sidst i Maj er hun forsøgt insemineret med Tyfon, dog ikke drægtig. forsøgt igen midt juni.
Kommentér på:
Knabstrupper Line Højgård
Annonce